EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Heidi Vijverberg | Integratieve therapie & EMDR-therapie

Integratieve-therapie-&-EMDR-therapie-Den Haag
Westeinde 175P
2512 GX Den Haag


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR Den Haag

 

---

Op dit moment heb ik een clientenstop.

Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.

---

 

 

Hallo, mijn naam is Heidi Vijverberg. 


Ik heb in het centrum van Den Haag (gratis parkeren, voor de deur) een ruime en rustige praktijk voor integratieve therapie, emdr-therapie en coaching. 

 

Je ervaart een belemmering in het hier en nu. Iets wat je tegenhoudt om voluit en vrij te bewegen en te leven. Misschien weet je wat de belemmering is, misschien ook niet. Je weet in ieder geval dat je ergens in vast zit.

 

EMDR is een therapeutische techniek die veel in beweging kan brengen. Je gaat als het ware op reis in je onderbewuste, waar je beelden en emoties kunt gaan ontdekken die vaak diep weggestopt waren. Deze onverwerkte ervaringen kunnen door middel van EMDR geïntegreerd worden in je brein en systeem. De emotionele lading gaat er dan vanaf, waardoor je de ervaringen die in het verleden horen ook echt daar kunt laten.  

Soms is de oorzaak van de belemmering een duidelijk traumatische gebeurtenis, zoals een ongeluk of het verlies van een dierbare. Maar ook gebeurtenissen die je je nu niet meer herinnert of die je niet meteen als traumatisch herkent, kunnen je belemmeren om voluit te leven. Een EMDR-sessie kan heel effectief zijn en levert vaak hele mooie inzichten en nieuwe ervaringen op. 

 

Je kunt specifiek voor EMDR komen, maar vaker is EMDR een onderdeel van een traject. In dat traject kijken we wat past bij jou en jouw uitdagingen. Andere werkvormen/technieken die we in kunnen zetten, zijn:

 

- ontspanningsoefeningen

- visualisaties en imaginaties

- voice dialogue

- hypnotherapie

- lichaamsgerichte interventies

- act-therapie (minfulness/positieve psychologie/cognitieve therapie)

- individuele opstellingen

- wandelcoaching

- schrijfoefeningen

 

Je bent van harte welkom!

Mededeling inzake corona-pandemie

Je bent in mijn praktijk nog van harte welkom voor individuele sessies. Ik werk in een gebouw waar bijna geen mensen werkzaam zijn op dit moment. 

We schudden geen handen en houden gepaste afstand. 
Ik ga zorgvuldig om met mijn en andermans gezondheid. Als ik gezondheidsklachten heb, werk ik niet. Ik verwacht in deze tijd ook van mijn cliënten dat ze niet komen als ze niet helemaal fit zijn. 
Ik houd de praktijkruimte en het toilet goed schoon. 

Je kunt in deze periode bij gezondheidsklachten ook op het laatste moment nog je afspraak afzeggen. Die breng ik dan niet in rekening.

 

Opleidingen & registraties

Ik vind het belangrijk om als mens en professional te groeien en te leren. Daarom volg ik constant bijscholingen en doe ik andere ontwikkelingstrajecten. 

Opleidingen en bijscholingen die ik gevolgd heb:

Academie voor Psychotherapie in Amsterdam:
- vierjarige opleiding tot integratief therapeut en coach
- specialisatie hypnotherapie
- specialisatie relatietherapie
- individuele opstellingen
- lichaamsgericht werk

  • EMDR-scholing bij NVTH en BiVT
  • Training individueel systemisch werk bij BodyMind
  • Modules Speels coachen (combinatie voice dialogue en psychodrama) bij Lex Mulder
  • Modules en supervisie bij Piet Weisfelt
  • Emotioneel lichaamswerk bij Phoenix
  • Acceptance and commitment therapy bij Civas
  • Wandelcoaching bij Atma
  • Jaartraining Zijnsoriëntatie bij Centrum voor Zijnsoriëntatie


Ik ben ook werkzaam als coach bij De Baak.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVPA en de koepelorganisatie RBCZ. Daarnaast ben ik geregistreerd bij de SCAG (de geschillencommissie voor complementaire geneeswijzen).
Ik ben in het bezit van het ECP (European Certificate for Psychotherapy) en aangesloten bij de EAP (European Association for Psychotherapy).

AGB-codes:
90-56231 (praktijk)
90-047647 (zorgverlener)Registraties

Specialisaties

Herken je dit? Je stelt hoge eisen aan jezelf (en aan je omgeving), en werkt hard om aan die eisen te voldoen. Je moet veel van jezelf, doet hard je best (of vlucht in allerlei dingen) en vergelijkt jezelf vaak met anderen. 'Moeilijke' gevoelens als angst, onzekerheid, verdriet of eenzaamheid, probeer je te onderdukken en niet te laten zien. Diep van binnen ben je soms doodsbang om door de mand te vallen. 

Veel cliënten die bij mij komen, zitten hierin vast. Ze vragen zich af wie ze nu eigenlijk werkelijk zijn, wat ze echt willen met hun leven en hoe ze dat kunnen aanpakken. 
Wat is jouw eigen pad? Hoe geef jij je leven vorm?

Met dit soort levensvragen, maar ook met hele andere, ben je van harte welkom. We gaan samen op pad, nieuwsgierig naar wat voor hoge bergen, gammele bruggen of prachtige bloemenvelden we onderweg gaan tegenkomen. Ik loop met je mee en draag een rugzak met allerlei werkvormen en interventies erin. 

We houden het eindpunt in de gaten, maar hoe je er gaat komen, dat is de reis. Een reis die meestal tussen de 5 en 10 sessies duurt, maar heel verrassend soms veel korter, of nog wat langer kan duren.

Workshops/trainingen
Naast individuele sessies bied ik ook workshops en trainingen aan, die ik 'werkplaats' noem. Dit omdat het een plek en gelegenheid is waar je met jezelf en je eigen leervraag aan de slag kunt, in een groep met mensen die ik ook met hun eigen leervraag aan de slag gaan. Allerlei werkvormen zorgen ervoor dat je in proces komt. 

Aanbod voor de komende tijd:

17 januari t/m 18 september 2020: werkplaats 'Je eigen weg'

Wat is jouw pad? Hoe herken je jouw richtingaanwijzers? Loop je als een schaap mee in de kudde of durf je jouw eigen afslag te nemen? Hoe spannend dat ook kan zijn? Wat draag je met je mee aan ballast? Waar wil je naartoe? Hoe ga je om met onverwachte bochten of tegenwind? En hoe zorg je onderweg goed voor jezelf? 

Het kan heel lastig zijn om je eigen weg te vinden in de veelheid aan prikkels om je heen. Verwachtingen van anderen, de maatschappij en niet in de laatste plaats van jezelf, kunnen je behoorlijk van je pad brengen. En uit angst verkeerde keuzes te maken ligt verdwalen op de loer. Hoe vind je dan de weg terug naar jezelf, naar huis?

Met deze vragen ga je in de werkplaats ‘je eigen weg’ aan de slag. Je bepaalt je vertrek- en eindpunt. En je gaat op reis. Je gaat onderzoeken, experimenteren, (soms een beetje) graven, opruimen, huppelen, beklimmen en plukken. Waardoor je steeds meer jezelf en je eigen pad gaat ontdekken. En leert je eigen waarheid en hart te volgen.

werkwijze

Een werkplaats, de naam zegt het al, is een plek waarin jij kunt onderzoeken wat je te onderzoeken hebt. Daar krijg je allerlei tools en mogelijkheden voor. We werken met visualisaties, lichaamswerk, creatieve oefeningen, opstellingen, schrijven, de natuur als spiegel, uitleg/klas, delen, spel, stilte. 
Het ontdekken van je eigen weg kun je heel mooi in een groep doen. Omdat ieder z’n eigen rugzak heeft, met eigen gereedschap en ervaringen. Daar kun je van leren. Bovendien kun je in de veilige setting van een vaste groep oefenen met op je eigen benen blijven staan, te midden van de anderen. Net als in de buitenwereld. De groep is de bedding, maar je gaat je eigen reis. Af en toe sta je stil, groet je elkaar en wissel je wat uit, en vervolgens ga je weer verder. Jij hebt je eigen werk te doen, je eigen kompas te volgen. Je werkt in deze periode ook met een eigen leervraag. 

Ongeveer eens in de maand komen we een dag bij elkaar en ga je aan de slag. In mijn praktijk en soms ook buiten. Je krijgt elke keer opdrachten mee, zodat je ook tussen de bijeenkomsten door in beweging blijft. Ook heb je contact met een metgezel, die je ondersteunt op je pad. 

Durf jij echt een reiziger te zijn? Ook al heb je nog geen idee waar je naar op weg bent? Dan is deze werkplaats wellicht iets voor jou. 
De werkplaats is inmiddels begonnen. Ben je geïnteresseerd om mee te doen, laat het me dan weten. Dan zet ik je op de geïnteresseerden-lijst voor de volgende.

kosten

€ 790, bij inschrijving voor 15 september: € 750
Mocht je graag mee willen doen, maar zijn de kosten een probleem? Neem contact met me op, dan kunnen we het bespreken.

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

Veel mensen komen bij mij voor EMDR met de volgende klachten:

- angst om fouten te maken/hoge eisen aan zichzelf stellen

- traumatische gebeurtenissen zoals verlies van werk of een dierbare, of een ongeluk

- spanningen die zich vast hebben gezet in het lichaam

- onverwerkte emoties als angst, verdriet, boosheid, schuld en schaamte

 

Maar EMDR kan veel vaker dan de meeste mensen denken, bij allerlei klachten iets in beweging brengen.

Neem contact met me op als je vragen hierover hebt. Vaak wordt in de intake helder of EMDR passend is, soms kan ook een telefonisch consult al duidelijkheid geven. 

Tarieven

Ik neem graag de tijd voor je. Een sessie duurt bij mij daarom 60 tot 75 minuten.
Als je eerst met mij wilt kennismaken, kunnen we een telefonische kennismaking (of per Skype) doen van  15 minuten. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. 

De kosten zijn 115 euro per sessie, voor ZZP/zakelijke coaching is dit exclusief BTW.
Studenten of mensen met een laag inkomen betalen een lager tarief. Neem gerust contact met me op als je hier meer over wilt weten. 

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de sessies (deels) uit de aanvullende verzekering. 

Het tarief voor bedrijven is 135 euro per sessie, excl. BTW.

Afspraken die 48 uur van te voren worden afgezegd, worden niet in rekening gebracht.

Ligging


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |