EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Isabel | EMDR & Gestalttherapeut

EMDR & Gestalttherapeut - Hoorn - Isabel
Therapie Hoorn
Korte Achterstraat 2
1621 GA Hoorn
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-therapie Hoorn

Piekeren, terugkerende gedachten, herinneringen die steeds te pas en te onpas terugkomen, gevoelens die een loopje met je nemen, heftige angstgevoelens of een verterend schuldgevoel.

EMDR is er uitermate geschikt voor om deze belemmerende patronen te doorbreken, zodat ze je niet meer steeds in de weg zitten. En dat ook nog in een relatief korte periode. Na een aantal sessies bemerk je al meer opluchting, zodat je jezelf weer beter kan ontspannen en meer rust ervaart. 


Waar je tegen aan loopt
Je hebt last van heftige gevoelens die je steeds weer snel en ongefilterd verrassen. Daardoor wil je het liefst met rust gelaten worden. Naar de mensen in je omgeving reageer je soms té fel, waardoor je je later vaak schuldig of alleen voelt. Daarnaast zijn er momenten dat je eigenlijk niet zegt wat je denkt of wil, waardoor je zonder dat je er op dat moment bij stil staat, over je persoonlijke grens gaat.

Je leeft vanuit je hoofd, een soort van routinematig en voelt je overbelast. Je weet al een poosje dat er wat mee moet doen, omdat je weet dat het vast iets met de eerdere gebeurtenissen in je leven te maken heeft. Maar in welke mate weet je niet precies. Je verlangt naar dat je eindelijk af bent van die nare gevoelens en gedachtes, zodat je je hier niet langer gevangen door voelt, maar kan genieten van je leven.


Herken je jezelf hier (deels) in?
Dan kan het een goed idee zijn om eens langs te komen om te bespreken of EMDR voor jou passend is. Wij kunnen vanuit mijn praktijk heel goed samen uiteen halen wat er allemaal speelt en wat er invloed heeft op jouw emoties en gedachten. 

Veel mensen denken dat EMDR alleen bedoeld is om heftige traumatische ervaringen te verwerken. Maar niets is minder waar.


Waar EMDR bij helpt
EMDR kan naast het verwerken van trauma, ook heel goed ingezet worden bij het verhelpen van:

 • Negatieve gedachtenpatronen; denk aan gedachtes zoals "ik heb gefaald, ik ben niets waard, ik kan dit niet", etc.

 • Gevoelens van onmacht; denk aan iets wat jou of een geliefde is overkomen is, waar je veel pijn, verdriet of boosheid door ervaart of een overmatig gevoel van controle willen hebben op situaties,

 • Angst; denk aan gevoelens van onveiligheid, bijvoorbeeld in het ov, drukke plekken, naar buiten gaan of alleen zijn, etc.

 • Schuldgevoelens of een té groot verantwoordelijkheidsgevoel; denk aan moeilijk nee kunnen zeggen, voor iedereen willen zorgen, een ander zijn gevoelens prioriteren, energie oppikken van anderen en jezelf helemaal leeggezogen voelen, etc.

 • Fobieën en angsten voor specifieke situaties, voorwerpen, mensen of dieren.

Mocht je twijfelen of jouw klachten geschikt zijn voor behandeling met EMDR, laat het me dan weten. Dan kijken we daar samen even naar. 


Werkwijze
De manier waarop therapeuten EMDR aanbieden wil nog wel eens verschillen. EMDR is een hele protocullaire vorm van therapie. Dat betekent dat ik als behandelaar een reeks aan vaste stappen volg om met jou het gewenste resultaat te bereiken. Dat kan alleen als je vertrouwen hebt in mij als therapeut. Om deze reden, starten wij nooit meteen de eerste sessie aan de hand van jouw klachten of situatiebeschrijving een EMDR sessie. Dit doen we uiterst zorgvuldig. 

De eerste sessie bestaat daarom uit een uitgebreide intake. 

De tweede sessie gaan we samen uiteenzetten wat er allemaal speelt en waar precies de pijnpunten liggen. Als er veel speelt hebben we hier soms een derde sessie voor nodig. Want hoe beter we keuzes kunnen maken waar we starten met EMDR, hoe effectiever het is. En natuurlijk leg ik je precies uit hoe EMDR in zijn werk gaat. Tijdens deze eerste gesprekken leer je mij ook kennen. Laat dat nou erg fijn zijn als jij zo'n proces voor jezelf aangaat om je weer beter te gaan voelen. 

Hierna beginnen we pas de daadwerkelijke EMDR sessies, waardoor je meestal al na de eerste sessie meer rust in je lijf ervaart.

Wat ontzettend mooi is aan een EMDR proces is dat je in een relatief korte termijn hele goede resultaten ervaart!


Het ervaren van een EMDR proces
Zelf EMDR sessies ervaren voelt best een beetje vaag. Ik kan het niet beter omschrijven. Dat weet ik van mijn klanten en vanuit eigen ervaring. Zelf heb ik namelijk ook wel eens EMDR sessies gehad bij een EMDR therapeut. In de dagen/weken na een sessie/reeks sessies, merk je dat je steeds vaker en meer een ontspannen gevoel hebt, ondanks je in contact bent met triggers waar je voorheen spanning van kreeg. 


Ervaringen van mijn klanten
Mijn klanten zeggen vaak: "Ik weet niet of het door de EMDR komt, maar ik voel me echt heel veel beter. Ik kom beter bij mijn gevoel en heb meer zin om leuke dingen te ondernemen." Opvallend hieraan is dat heel veel klanten dat ergens tijdens het proces benoemen. Natuurlijk weet ik wel zeker dat het komt door de EMDR. Het is dan ook fijn om mensen op deze manier te mogen helpen. 

Wil jij dit ook? Neem dan gauw contact op!

Online therapie

Je zou het misschien niet zeggen, maar EMDR kan in de meeste gevallen ook online. Wel ben ik hier heel zorgvuldig in. Het is belangrijk dat er iemand in de buurt is die je vertrouwt tijdens elke sessie. Hij of zij hoeft niet persé in dezelfde ruimte te blijven. Wel wil ik contact met diegene kunnen opnemen als ik denk dat het nodig is. Eigenlijk heb ik daar nooit gebruik van hoeven maken, maar dit doe ik met de volgende reden.

Als je in de praktijk komt en je word tijdens een sessie overvallen door allerlei emoties dan ben ik er om je steun te bieden. Van achter een scherm kan ik dat niet doen, maar is het wel fijn als een ander dat kan doen.

Mocht je dit niet willen, dan kan je altijd naar de praktijk komen. 

Ik geef alleen online EMDR aan volwassenen.

We bereiden de EMDR sessies net als in de praktijk ook online zorgvuldig voor. Het kan dan zijn dat de te behandelen thema's te veel of te groot zijn om online mee te werken. Dit kan ik je tijdens de intake al vertellen. Vandaar uit maken we gezamenlijk de keuze hoe we verder gaan. 

De sessies verlopen verder net zoals in de praktijk, maar dan werken we via Zoom of Google Meet.

Opleidingen & registraties

 • HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening - 4 jaar
 • Post HBO Gestalttherapie Opleiding - 4 jaar
 • EMDR Opleiding - 1 jaar
 • Yoga en Mindfulness - 2 jaar


Registraties

Specialisaties

 • EMDR volwassenen
 • EMDR jongeren vanaf 12 jaar
 • Traumabehandeling
 • Behandeling bij angst en paniek
 • Behandeling bij verslaving


EMDR gezins therapie
Dit is een vorm van therapie die bedoeld is voor gezinnen die te maken hebben met een traumatische ervaring die het hele gezin raakt. Daarbij kan één gezinslid slachtoffer zijn geweest of meerdere gezinsleden. 

In beide gevallen kan een heel gezin hieronder lijden. Dit heeft destructieve gevolgen voor het dagelijks met elkaar samen leven. Gezinsleden kunnen elkaar door de gevolgen van trauma onbedoeld verkeerd begrijpen en elkaar daardoor kwetsen, waardoor de nare ervaringen toenemen. Neem contact op voor meer informatie over hoe dit in zijn werk gaat.

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

Dit zijn op dit moment de meest behandelde klachten met EMDR in mijn praktijk:

1. Traumaverwerking
2. Hardnekkige negatieve gedachtenpatronen
3. Angst (voor afwijzing, verlies, controleverlies)
4. Schuldgevoelens en spijt
5. Verslaving

Tarieven

Jouw investering voor EMDR is €97,-- per uur. We werken het liefst 1 uur per sessie. Soms kan het prettig zijn om langer door te gaan. Dat bespreken we dan samen van te voren. We werken maximaal 1,5 uur per sessie.

Openingstijden

Maandag 19:00-22:00
Dinsdag 12:00-17:00/19:00-22:00
Woensdag 12:00-17:00/19:00-22:00
Donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 12:00-17:00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |