EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Nicole | Psycholoog NIP / ACT & EMDR therapeut

Psycholoog NIP / ACT & EMDR therapeut - Leidschendam - Nicole
Psycholoog Leidschendam
Vlietweg 15
2266 KA Leidschendam
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-Therapie Leidschendam

Welkom, mijn naam is Nicole.

Soms kunnen bepaalde heftige gebeurtenissen diep ingrijpen, zodanig dat ze dagelijks grote invloed kunnen hebben op het functioneren. Soms loop je jarenlang rond met angst, verdriet, schaamte of spijt zonder dat je weet waar deze gevoelens vandaan komen. Of heb je last van fysieke problemen, stress of last met slapen.

Iedere gebeurtenis die als herinnering een blijvend negatief effect op iemands leven heeft wordt traumatisch genoemd. Typisch als reactie op een traumatische gebeurtenis kan zijn heftige emoties, levendige beelden of fysieke reacties daarop. Deze herinneringen en emoties worden weer geactiveerd in situaties die lijken op, of herinneren aan die gebeurtenis.

Het doel van EMDR is om oude ervaringen en herinneringen aan zo'n nare gebeurtenis te verwerken. De spanning, die gekoppeld is aan de nare ervaring vermindert of verdwijnt met de behandeling. Hierdoor verminderen daarmee vaak klachten of verdwijnen zelfs in het geheel.

 

Herken je deze klachten of symptomen bij jezelf? Bij onze eerste afspraak gaan we in op de klachten en wordt het gewenste doel besproken. Dan onderzoeken we wat de beste behandelmethode is. Als EMDR de juiste behandelmethode blijkt, dan gaan we daar gelijk mee aan de slag.

We werken er dan aan opdat je weer grip voelt op je leven en in contact bent met jezelf. En vanuit die balans weer meer tevredenheid kunt ervaren. 

 

Hoe ik werk

Ik werk als psycholoog in mijn eigen praktijk met methodieken waar ik een passie voor voel. Voor trauma werk ik voornamelijk met EMDR en Acceptance & Commitment therapie.

EMDR is een trauma verwerkings therapie. Het staat voor 'Eye MOvement Desensitization and Reprocessing'. Door middel van het links en rechts stimuleren van de hersenen, wordt het eigen verwerkingsysteem van de hersenen weer op gang gebracht.

ACT is een praktische therapie, die mensen helpt om hun psychologische flexibiliteit te vergroten en weer grip op hun eigen leven te krijgen en dingen te doen die ze echt belangrijk vinden en meer rust en balans gaan ervaren.

Verder gebruik ik ook tools en methoden uit compassionate interviewing, positieve psychologie, oplossinggerichte therapie, schematherapie, familieopstelligen, mindfulness en zelf compassie.

 

·      Ik werk zowel in het Nederlands als het Engels (ik ben daar vloeiend in).

·      Ik werk ook online

 
Belangrijk - Ik werk vanuit mijn eigen praktijk en niet binnen de GGZ als basis Psycholoog. Daardoor worden de behandelingen niet door de verzekeraars vergoed. Voordeel van deze werkwijze is geen verwijzing van de huisarts nodig en geen wachtlijst. 


Ons eerste contact

We beginnen met een intake. We nemen de tijd om in kaart brengen wat je problematiek is en waar je aan wil werken. Ik luister allereerst naar jouw beleving van je problematiek, zonder daar gelijk een oordeel over te vellen.

We bepalen dan samen of mijn manier van werken passend voelt en welke doelen je wilt stellen. Want uiteraard is het belangrijk om een ‘klik’ te voelen en dat we samen verder willen gaan. Jij bent uiteindelijk degene die beslist of en hoe je verder wilt.

 
Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Nicole

Online therapie

Online therapie kan een goed alternatief zijn voor face to face therapie. En in mijn ervaring én die van mijn clienten is de behandeling net zo effectief.

Een aantal voordelen zijn:
  • je doet de sessies vanuit je eigen vertrouwde omgeving
  • makkelijker in te plannen, bespaard reistijd
  • je hebt een ruimere keuze om een behandelaar die bij je past te vinden

Ik gebruik een beveiligd systeem om te beeld bellen. Voor je afspraak krijg je een email met een link waar je alleen maar op hoeft te klikken om de verbinding te maken. Geen noodzaak om software te installeren. Kan vanaf ieder computer of telefoon gebruikt worden.

Opleidingen & registraties

Opleidingen

  • Master in Klinische psychologie
  • Opleiding ACT bij See True Opleidingen
  • Opleiding bij Center for Mindfulnes in Massachusetts, VS, voor Mindfulness trainer MBSR
  • Opleiding bij Center for Self Compassion, VS voor Zelf commpassie trainer MSC


Registraties

Tarieven

Mijn tarieven zijn als volgt:

Individueel (standaard)    45 minuten     €  98,00
Individueel lang               75 minuten     € 145,50

Relatie therapie lang       75 minuten      €153,50

 

Te laat/niet afgemeld (Binnen kantoortijden)  € 55Belangrijk - Ik werk vanuit mijn eigen praktijk en niet binnen de GGZ als basis Psycholoog. Daardoor worden de behandelingen niet door de verzekeraars vergoed. Voordeel van deze werkwijze is geen verwijzing van de huisarts nodig en geen wachtlijst.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 9:30 - 17:00
Woensdag 9:30 - 17:00
Donderdag 9:30 - 17:00
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |