EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie
EMDR en lichaamsgericht therapeut - Delft - Wim
Therapie & Coaching Delft
van Kinschotstraat 3
2614 XJ Delft
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtWim | EMDR en lichaamsgericht therapeut

EMDR-therapie Delft

Welkom bij mijn praktijk voor EMDR en lichaamsgerichte therapie. Waar nodig combineer ik EMDR therapie met lichaamsgerichte therapie en meerdere interventies, zoals systemisch werk, Voice Dialogue of NLP-methoden.

 

Heb je eerder te maken gehad met een overweldigende ervaring, waar je last van blijft houden? Triggeren bepaalde prikkels die ervaring weer, zodat je er fysiek sterk op reageert? Of heb je last van angsten? Dan is het effectief om de lading van zo’n ervaring eraf te halen met EMDR. 

 

Daarnaast help ik je via een lichaamsgerichte aanpak om ook andere strategieën te ontwikkelen zodat je ontspannen met dit soort situaties om kunt gaan. 

 

Wanneer EMDR?

Er zijn ervaringen die zo overweldigend waren in je leven, dat je ze niet zoals andere ervaringen een gewone plek kon geven. Normaal verwerk je de gebeurtenissen van de dag tijdens je slaap en worden de ervaringen daardoor herinneringen, waar je met meer of minder plezier op terugkijkt.


Dat verwerken is een proces dat vooral je onderbewuste doet en dat veel te maken heeft met je lichaam. Zo gebeurt het verwerken ’s nachts tijdens REM slaap, waarbij je ogen snelle bewegingen maken.

Als een bepaalde prikkel (bv. de sirene van een ambulance) een overweldigende, niet verwerkte ervaring triggert, dan ervaar je dat in je lichaam, dat geactiveerd wordt. Je gaat bv zweten, je krijgt een knoop in je maag of je hartslag slaat op hol. Daarnaast komen er dan zintuigelijke indrukken naar boven.

Het is vaak niet zoals een gewone herinnering een verhaal met een kop en een staart, er komen dan meer flarden van beelden of geluiden met de bijbehorende gevoelens naar boven. Je reactie op de trigger overvalt je, hij is veel heftiger dan de situatie op zichzelf rechtvaardigt.

 

Bij ingrijpende ervaringen kun je onder meer denken aan:

·        een ongeluk,

·        misbruik,

·        een inbraak,

·        gepest worden,

·        een heftig verlies,

·        je structureel onvoldoende gezien voelen in je jeugd.

Al die gebeurtenissen of perioden kunnen invloed hebben op je functioneren in het dagelijks leven. Ze laten soms zulke sporen na dat ze angstbeelden, nachtmerries en herbelevingen oproepen. Andere klachten die voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties. En je gaat vaak negatief over jezelf denken. Overweldigend ervaringen kunnen niet worden geïntegreerd en de herinnering blijft als het ware - onverteerd - vastzitten.

 

EMDR wordt ingezet bij eenmalige of repeterende overweldigende ervaringen (shock trauma of ontwikkelingstrauma) of dat nu leidt tot PTSS of niet. Daarnaast wordt het ook ingezet bij een fobie, verslaving of eetstoornis (met een specifieke oorsprong).

Het richt zich niet alleen op het reguleren van de intense emoties, maar ook op het herstellen van het gevoel van zelfbeschikking, betrokkenheid en verbinding.

 

 

Over mijzelf als therapeut

Ik zoek vaak de verdieping op, omdat ik geloof dat als er iets geraakt wordt in de onder­lig­gende patronen je tot nieuw (automatisch) gedrag kunt komen. Veelal gaat het dan over identiteit (eigenwaarde) of missie. Hoe je doet en hoe je je voelt, hangt sterk samen met hoe je naar jezelf kijkt en hoe je betekenis aan het leven geeft. Je gedrag verbinden met je missie, kan heel veel ruimte en energie opleveren. In de begeleiding ga ik graag voor zulke structurele verbeterin­gen, waarbij ik wel aansluit bij jouw wensen als cliënt.

Een belangrijke basis voor de therapie is dat het veilig voelt en daar draagt een goede intake aan bij. Die start met een korte kennismaking en gaat verder met het verkennen en verdiepen van de vraag.

Vaak geven cliënten me terug dat ze zich snel veilig voelen, dat ze me soms dingen toevertrouwen, die ze nog aan niemand anders verteld hebben. In de begeleiding vind ik het daarnaast belangrijk om oordeelloos te spiegelen wat me opvalt. Dingen onbenoemd laten helpt namelijk niet veel verder.

Ik ben verder thuis in een analytische denkwereld, leg makkelijk verbanden en ben snel van begrip. Het verbinden van denken en voelen vind ik daarbij wel belangrijk.

 

 

Drijfveer

Het geeft me veel energie en voldoening om met een cliënt constructief in interactie te zijn. Liever gericht op duurzame heling dan op een ad hoc oplossing. Dat vraagt meer tijd, maar levert ook meer op.

Ik krijg er veel energie van om een veilige bedding te bieden, om momenten van verlichting en ontlading mee te maken en om iemand te begeleiden bij het zetten van structurele stappen. De bege­leiding voelt voor mij niet zwaar, mijn insteek is om op een speelse, ontspannen en soms vrolijke manier bij te dragen aan heling.

 

 

Aanpak

In een therapietraject zet ik zowel intuïtieve als resultaatgerichte interventies in. Ik sluit vaak aan bij wat zich aandient en tegelijk stuur ik in het gesprek wel op wat me relevant lijkt. Dat combineer ik met een praktische aanpak met handvatten (en huiswerk) om concreet aan ander gedrag te werken.

Als er sprake blijkt te zijn van een ontwikkelingstrauma of shock trauma zet ik lichaamsgerichte traumatherapie en EMDR in. De combinatie daarvan maakt het erg krachtig. Daarnaast put ik uit een breed scala van methodieken en oefeningen, wat in jouw situatie maar het beste past. Jouw traject staat steeds centraal.

 

In trauma gaat het over gewond zijn, over de hapering tussen gevoel en bewustzijn. Als trauma­therapeut, wil ik iemand helpen de wond verzorgen, hoe spannend ook, zodat het kan genezen. Mijn talent daarbij is om ver­binding te maken met de onderstroom van iemands pijn en van iemands zijn.

Door vanuit bewogenheid te fungeren als een spiegel word je geholpen met het erkennen wat er is en dat het er mag zijn. Dat geeft vervol­gens meer verbinding tussen het gevoel en bewustzijn, waar de verbinding juist tussen verbroken was. Wat dan al een begin van heling is.

 

 

Doel

Het is niet gek waar je mee loopt. Als ervaren begeleider bied ik je erken­ning, verheldering en humor. Zodat je het spoor (her)vindt met meer zelfvertrouwen, rust, balans, energie, ruimte en plezier in je werk en leven.

 

Kortom, als je op zoek bent naar een therapeut die...

o    je helpt overweldigende gebeurtenissen een plek te geven

o    je wil helpen onderliggende patronen te herschrijven

o    je gedrag kan verbinden met je missie en met zingeving

o    een praktische aanpak met concrete stappen voorstaat

o    die je ruimte en erkenning biedt

o    toegankelijk is en die je makkelijk in vertrouwen neemt

o    met humor de zaak zo nu en dan wat lichter kan laten schijnen

o    een analytische denkwereld kent en met empathie kan verbinden

neem dan eens contact op voor een vrijblijvende intake.

In een intakegesprek kun je kijken of het klikt en wat ik voor je kan betekenen. Mocht je dan niet verder willen of als ik reden zie om je door te verwijzen, dan is de intake kosteloos. Wil je wel verder, dan is dat het eerste gesprek. Als een intake korter dan 48 uur voorafgaand aan de afspraak wordt afgezegd of verplaatst, worden er kosten in rekening gebracht.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Wim

Opleidingen & registraties

Opleidingen
2020-2022  Traumatherapie - Atma Instituut
2021  EMDR - Takeoffsupport
2020  Teamcoaching - Boeii
2020  Een taal erbij - Systeemacademie
2019  Alexander Concept - Ander Leven
2017  Taal van het lichaam - Eerste verdieping
2014-2015  NLP Master Practitioner - Eerste verdieping
2012-2013  NLP Master - Eerste verdieping
2008-2009  Leergang coaching voor managers - School voor coaching
2005 
Communicatie, Interactie en Management­vaardig­heden - van Harte en Lingsma
Verder diverse communicatietrainingen.
Tenslotte ben ik zelf ook meerdere malen gecoacht en dat heeft me veel opgeleverd.

Beroepsverenigingen

Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)
Vereniging van Christencoaches (VCC)Registraties

Tarieven

Voor particulieren:
€110,- (vrijgesteld van BTW) per gesprek van 60 minuten

Voor bedrijven en organisaties lever ik graag een offerte op maat.

Openingstijden

Maandag 8.00 -17.00
Dinsdag -
Woensdag 8.00 -17.00
Donderdag -
Vrijdag 8.00 -17.00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie & Coaching Delft

Hieronder staan reviews over Therapie & Coaching Delft - Wim

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 5 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een goede coach!

Een goede coach! Ik heb zijn directe aanpak en manier van (door)vragen altijd erg prettig gevonden. Wim is iemand die niet aan symptoombestrijding doet, maar gezamenlijk op zoek gaat naar de kern van je vraag of probleem. Met zijn open, kalme en luisterende houding krijg je voldoende de ruimte om je te uiten. Samen hebben we mooie stappen kunnen zetten in mijn ontwikkeling!

| Waddinxveen | 6 jun 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Wim weet makkelijk een prettige setting te creëren

Wim weet makkelijk een prettige setting te creëren. Bij de intake verdiept hij de coachvraag goed. Hij heeft ervaring met mensen die net als ik te maken hebben (gehad) met burn-outklachten. Vervolgens werkt hij op een heel intuïtieve manier toe naar het resultaat en past zich soepel aan aan op wat nodig is. Hij werkt met gevarieerde werkvormen die elk op hun manier aansluiten op de coachvraag. Hij geeft ook open en neutrale manier terug wat hij ziet. Daarmee helpt hij je eigen ontwikkeling enorm. Ik ben Wim enorm dankbaar voor de hulp die hij mij geboden heeft. Had me geen betere coach kunnen bedenken.

| Leiden | 19 apr 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Wim has helped me to be more empathetic to myself and to others

Wim has helped me to be more empathetic to myself and to others. During the sessions I discovered the power of understanding my emotions/feelings and the roots behind some of them. I feel now more empowered to do the things that I want to do with less stress.

| Delft | 26 mrt 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Wim is een kalme man die aandachtig luistert

Wim heeft mij geholpen om dichterbij de stap te komen om mijn (emeto)fobie te kunnen overwinnen/dit onder ogen te kunnen zien. Wim is een kalme man die aandachtig luistert, op de goede dingen doorvraagt die je aan het denken zet en bovenal jou het gevoel geeft dat hij jou begrijpt.
Met de EMDR-methode hebben we de angsten van vroeger en van de toekomst behandeld en zonder dat ik eerdere ervaringen had met deze methode, heeft dit mij verrassend dichterbij mijn doel gebracht. Door middel van deze methode voelde ik de angsten letterlijk mijn lichaam verlaten.
Zeer dankbaar ben ik voor die paar sessies die mij hebben geholpen, daarnaast neem ik zijn tips mee in het dagelijkse leven en pas ik de methodes toe als ik in een situatie beland van mijn angst.

| Maasland | 8 jun 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Wim was goed in staat me te helpen

Tijdens mijn proces kreeg ik te maken met een shocktrauma. Wim was goed in staat me te helpen de traumatische ervaring onder ogen te zien en te verwerken, onder andere met EMDR. Vooral de houding van Wim was hierbij belangrijk: 'Het is ok, het is logisch dat je hierdoor van slag bent, neem de tijd, wees mild voor jezelf'. Het heeft me geholpen op een goede manier het trauma te verwerken en een plek te geven.

| Delft | 9 feb 2022
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Over ons | Reviews | Login