EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie
EMDR Trauma therapeut - Rotterdam - Valeria
Traumatherapie Rotterdam - Capelle aan den IJssel
Barbizonlaan 104
2908 ME Rotterdam
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtValeria | EMDR Trauma therapeut

Traumatherapie & EMDR-therapie Rotterdam

Ik werk als trauma coach in Rotterdam / Capelle aan den IJssel en ben gespecialiseerd in EMDR.

 

EMDR is een hele effectieve behandelmethode voor trauma’s (PTSS). Het heeft het beste slagingspercentage van alle therapieën! En het geeft blijvende resultaten. Daarom is dit de therapie die mijn voorkeur heeft.

 

Met mijn ‘minder woorden, meer daden’ mentaliteit, kom ik snel tot de kern van het probleem en na een paar behandelingen zijn je gevoelens verwerkt. De herinnering blijft maar het vervellend gevoel is weg.

Dit heb ik zelf aan den lijve ondervonden. Het is heel bevrijdend en je krijgt weer ruimte om anders naar je leven te kijken en nieuwe dingen te doen, zonder beperkt te worden door het verleden!

 

Dus als jij met een trauma of fobie rondloopt en je bent op het punt gekomen dat je er wat aan wilt doen, dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik help je snel en blijvend je trauma verwerken zodat je meer rust in je nieuw leven hebt. 

Maak een afspraak als jij weer rust in je hoofd en lichaam wilt.
Ik bied ook online behandelingen aan, op een veilig en beveiligd platform (geen zoom of teams!).

Valeria

 

Online therapie

Ik werk op een EMDR platform die aan alle eisen voldoet.

Je krijgt voor de behandeling een link toegestuurd. 

Het is heel belangrijk dat je:
 • een goede internet verbinding hebt
 • dat je ECHT niet gestoord wordt tijdens de behandeling!
 • bij voorkeur achter een groot scherm zit

Opleidingen & registraties

 • Psychosociale Basiskennis
 • EMDR
 • NLP
 • Hypnotherapie
 • Cursus Gedragsverandering
 • IEMT
 • Kerntransformatie
 • mBit
 • Voice Dialogue
 • TCT

 

 

 Registraties

Specialisaties

Mijn specialisatie is om mensen in 3 behandelingen, snel en blijvend, van hun vliegangst EN een eventuele onderliggende angst zoals claustrofobie of hoogtevrees, af te helpen, waardoor ze meer vrijheid krijgen om te reizen. Ik help ze om hun horizon figuurlijk en letterlijk te verbreden. En daardoor hebben ze uiteindelijk meer vrijheid.

 

Maar met EMDR kan ik een hele scala aan klachten behandelen, van liefdesverdriet tot jeugdtrauma's en allerlei fobieën. Want we gaan naar de oorzaak van het probleem zoeken en dat behandel ik. Niet het gevolg want dat heeft geen zin.

Ik bied ook online behandelingen aan, op een veilig en beveiligd platform (geen zoom of teams!).

 

Heb je vragen of interesse? Wil je weer vrij zijn om zelf te bepalen wat je wilt in plaats dat het door één gebeurtenis uit het bepaald wordt? Mail me voor een vrijblijvende afsrpaak voor een informatief gesprek.

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

Relatietrauma

De cijfers wijzen uit dat één op de drie huwelijken strandt tegenwoordig. Ik weet niet eens of ze cijfers hebben over andere soorten relaties die stranden. En vaak, diegene die verlaten wordt, achterblijft, die loopt een kleine of een grote deuk op! En dat beïnvloedt de zoektocht naar een nieuwe partner maar ook de relatie zelf als je een nieuwe partner hebt. De angsten en twijfels neem je mee en is er wel genoeg vertrouwen om op te bouwen?

 

Met behulp van EMDR kan ik je helpen om die gevoelens los te maken van je herinneringen en ze te verwerken zodat je het verleden kan afsluiten en iets moois in de toekomst kan opbouwen. 

 

Seksuele trauma

De Me too beweging heeft een beerput geopend. Op zich wisten we het al dat seksueel geweld en seksuele intimidatie een veelvoorkomende gebeurtenis is en vaak onder het tapijt geveegd wordt, maar de opkomst liet zien dat het probleem veel groter is dan mens dacht.

 

Veel dames (en soms heren) die dit overgekomen is en die er nog steeds last van hebben, weten niet dat hier toch wat aan gedaan kan worden! Met EMDR kunnen de gevoelens die nog steeds gevoeld worden, losgemaakt worden van de gebeurtenis en alsnog verwerkt worden zodat de herinnering een herinnering blijft en geen herbeleving.

 

Ik wil je graag helpen om van die gevoelens af te komen. Mail me voor een vrijblijvend gesprek. 

Jeugdtrauma

We weten allemaal dat geweld in huis diepe wonden bij een klein kind kan veroorzaken met heftige gevolgen. Maar wat we niet weten is dat verbale kritiek ook diepe wonden achterlaat en de rest van je leven kan beïnvloeden als je er niks aan doet. Jij hebt je eigen goede en slechte ervaringen uit je jeugd en je geeft ook zelf goede en slechte ervaringen door aan je kinderen.

 

En wil je deze ketting doorbreken, dan moet je wat ondernemen! Daar kan ik je mee helpen. En vele andere trauma's uit je jeugd.

 

PTSS

Met PTSS worden vaak zwaardere gebeurtenissen benoemd. Iemand die een gewelddadige overval heeft meegemaakt, incest/seksuele slachtoffers, politiemensen en brandweerlieden en uiteraard oorlogsveteranen. Deze mensen voelen ook de gevoelens die ze toen gevoeld hebben voor 100%, in hun realiteit bevinden ze zich dan ook weer in die situatie van toen, ze herbeleven het weer voluit.

 

En dat is heel zwaar en slopend voor een mens. Zeker omdat er iets aan gedaan kan worden. Niet jarenlang alles herkauwen, maar binnen een paar behandelingen (minder woorden - meer daden) met EMDR en wat aanpassingen privé, kun je je al een stuk beter voelen. Hoe zou dat voelen als je weer beter kon slapen. Als je geen flashbacks zou hebben. Als je weer rust in je hoofd en lichaam zou voelen. Mail me voor meer informatie en te bespreken hoe ik je kan helpen.

Aerofobie (vliegangst) en andere fobieën

Er zijn heel veel diverse fobieën. En vliegangst staat op nr 1 in de top 10! En het beperkt je leven wellicht op meerdere vlakken. Misschien kom je met je gezin niet verder dan België in de vakantie om van de zon te genieten. In andere gevallen kan het een beperking voor je carrière zijn. En je moet er niet aan denken dat je naar het buitenland moet voor een speciale behandeling in het ziekenhuis.

 

Wat mis je als je geen auto meer durft te rijden? 

Wat mis je als je niet meer de straat op durft? 

Wat leer je je kinderen als je iedere keer als een sirene staat te loeien als je een spinnetje ziet?

 

En alles is ze aangeleerd. En dat wat je aangeleerd hebt, kan je ook afleren.

 

Het is simpel doch niet makkelijk. En daarom heb je hulp nodig wanneer je besluit dat je er genoeg van hebt en dat je je vrijheid weer terug wilt. Hulp van iemand die hier in gespecialiseerd is. 

 

 

Tarieven

Ik werk met een kort traject, 3 behandelingen (gemiddeld 2 uur per behandeling) om mee te beginnen. Daarna bespreek ik met je of dit genoeg was of dat er een behandeling (als je eventueel nog andere problemen wilt aanpakken) bijgeboekt wordt. 


Ik bied ook online behandelingen aan, op een veilig en beveiligd platform (geen zoom of teams!).

 

Kort traject – € 450,-
Vervolgbehandeling – € 150,-

 

Je hebt geen verwijzing nodig voor een afspraak.

  
LET OP!  Behandelingen worden NIET vergoed door de zorgverzekeraars.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 9.30-17.00 uur
Woensdag 9.30-12.00 uur
Donderdag Gesloten
Vrijdag 9.30-17.00 uur
Zaterdag 9.30-16.00 uur
Zondag Gesloten

Ligging

Reviews Traumatherapie Rotterdam - Capelle aan den IJssel

Hieronder staan reviews over Traumatherapie Rotterdam - Capelle aan den IJssel - Valeria

rating
Waardering van 4,9 uit 5
Op basis van 10 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Valeria geeft zichzelf in de sessies, ze reist even mee

Nadat ik als jong kind binnen ons gezin getreiterd werd heb ik o.a daarvoor therapie gevolgd. Daar bereikte ik veel mee. Boosheid, verdriet, loslaten, eigen keuzes maken en daar verantwoordelijkheid voor nemen; dat leerde ik allemaal al lang geleden. Toch merkte ik na jaren dat ik erg emotioneel en gevoelig blijf reageren als er een trigger is mbt afwijzing of mij niet gehoord/gezien voelen. Ik verval dan in oude pijn, wat ik niet wil en wat ook niet effectief is.

Terwijl ik een redelijke balans gevonden had, koos ik toch om EMDR te volgen bij Valeria omdat ik hoorde dat het gevoelsgebied in onze hersenen blijft reageren op pijn die in de vroege jeugd is opgelopen. En mèt resultaat. Ik voel me nu veilig. En veel vrijer. Waar ik al lang probeerde te leven vanuit 'ik ben oké, jij bent oké', vóélt dat nu ook steeds meer zo. Alsof er een vastgeroest onderdeel van mijn brein liefdevol en krachtig is vrijgemaakt. Is er een trigger? Dan zie ik overal turquoise... ;)

Valeria geeft zichzelf in de sessies, ze reist even mee. En begrenst dat ook weer. Iedereen die last heeft van iets wat in het verleden gebeurde: Doen! Zelfs al zou je nog niet helemaal klaar zijn om af te reizen naar je trauma om je hersenen op dat gebied te herprogrammeren: ga maar, het zet ook dan wat in beweging.

| Zwijndrecht | 31 mei 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik ben zeer tevreden over haar vakkundigheid en geduld

Ik ben bij Valerie geweest nu 3 maanden geleden. Ik zat in een zware periode waarbij ik niet verder kwam en vast bleef zitten in mijn gedachten patroon. Door de therapie voel ik me een stuk beter en minder angstig en down. 
Ik ben zeer tevreden over haar vakkundigheid en geduld.
Ik kan het zeker aanraden 😊. Nogmaals dank voor het verder helpen. 🙏🏼

| Capelle aan den ijssel | 19 sep 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Specifiek na de emdr...

Het is een tijd geleden dat ik geweest ben. De boosheid in mij is een stuk minder geworden. Er komt nog wel veel los op andere vlakken waardoor ik ook zeker weer langs wil gaan. Even specifiek na de emdr die ik heb gevolgd merk ik dat ik meer kan genieten op seksueel gebied en dat het voor mij makkelijker is om te praten over het misbruik. Ook staat mijn dochter volledig los van de gebeurtenis en kan een eventuele blik dat niet meer triggeren.

| Capelle ad IJssel | 25 jun 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Mijn eerste onweersbui

Beste mw Valeria,
Ik zou u nog laten weten hoe het bij mijn eerste onweersbui is gegaan. Deze heb ik gisteren mee gemaakt. Ik was met mijn partner uit eten en na het afrekenen begon er een fikse bui. In de auto gestapt en naar huis want het hondje zat alleen. Onderweg flitste het aan alle kanten en vond dit niet prettig. Mijn partner ging mij rekensommen en allerlei vragen stellen waar door ik afgeleid werd door het noodweer. Ik begon me te ontspannen want mij partner kan net zo goed rekenen als ik dus was het lachen in de auto.
Bij de tuin aangekomen moesten we nog een stuk lopen naar het huisje. En tot mijn verbazing stapte ik uit en ging door het noodweer heen. Niet fijn maar ik heb het toch gedaan en heel erg nat geregend. Verder gaat het goed met mij mede dank zij uw therapie.
Met vriendelijke groet,

| Rotterdam | 14 nov 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik ben heel dankbaar voor alles

Ik had het pas met een vriendin over hoe erg Valeria mij heeft geholpen. Sinds de sessies heb ik geen nachtmerries meer gehad, wat echt heel erg bizar is. En ik zijn naam kan zeggen, zien, horen en niet meer in paniek raken, eigenlijk daar bijna niks meer voel. En ik kan weer intiem zijn, daar ben ik nu helemaal overheen, na echt iets van 4 jaar of zo. Ik vind wel het meest bijzondere dat ik geen nachtmerries meer heb. Ik ben heel dankbaar voor alles.

| Hoogvliet | 1 feb 2022
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik wou dat ik dit 5 jaar geleden had gedaan!

Ik ben al ruim 5 jaar geleden bevallen van mijn zoon. Mijn zwangerschap, bevalling en eerste week waren heel heftig. Met mijn zoon is alles helemaal goed gekomen gelukkig maar ik heb 5 jaar lang allerlei lichamelijke en geestelijke (vaak onverklaarbare) klachten gehad.

Ik kreeg laatst een mail van Ouders Van Nu waarin een stuk stond over het hebben van een bevallingstrauma met de daarbij voorkomende klachten. Ik kon bijna alle klachten afvinken. In het bericht stond een link naar emdr- therapie en zo kwam ik op de site van Valeria. In 3 behandelingen van je trauma af, zo stond er.

Ik ben mij er wat in gaan verdiepen en besloot Valeria een mail te sturen of zij mij kon helpen. Valeria wilde mij daar graag over bellen en zo kwamen we tot 3 afspraken omdat zij verwachtte dat zij mij zeker kon helpen.

Het contact met Valeria over de telefoon was al erg fijn en bij de eerste afspraak voelde ik mij meteen op mijn gemak. Ik was erg emotioneel en onrustig maar voelde mij tijdens de afspraak al kalmer worden.

Na die eerste afspraak voelde ik mij al zoveel lichter en was ik zo blij dat ik hieraan begonnen was! De tweede afspraak was ook heel fijn en daarna waren eigenlijk de grootste lasten van mij afgevallen. De derde afspraak was eigenlijk de puntjes op de i zetten.

Ik wou dat ik dit 5 jaar geleden had gedaan! De last is van mijn schouders gevallen en ik voel mij weer licht en energieker dan ooit! Ik wist niet dat emdr- therapie dit kon doen.

Ik raad het iedereen aan om met een trauma naar Valeria te gaan.... ze heeft mij echt zo goed geholpen! Ik sta nu zo anders in het leven dan een paar weken terug, alleen maar lof!

| Rotterdam | 2 dec 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik raad het iedereen aan

Ik ben al ruim 5 jaar geleden bevallen van mijn zoon. Mijn zwangerschap, bevalling en eerste week waren heel heftig. Met mijn zoon is alles helemaal goed gekomen gelukkig maar ik heb 5 jaar lang allerlei lichamelijke en geestelijke (vaak onverklaarbare) klachten gehad.

 

Ik kreeg laatst een mail van Ouders Van Nu waarin een stuk stond over het hebben van een bevallingstrauma met de daarbij voorkomende klachten. Ik kon bijna alle klachten afvinken. In het bericht stond een link naar een emdr site en zo kwam ik op de site van Valeria. In 3 behandelingen van je trauma af, zo stond er.

 

Ik ben mij er wat in gaan verdiepen en besloot Valeria een mail te sturen of zij mij kon helpen. Valeria wilde mij daar graag over bellen en zo kwamen we tot 3 afspraken omdat zij verwachtte dat zij mij zeker kon helpen.

 

Het contact met Valeria over de telefoon was al erg fijn en bij de eerste afspraak voelde ik mij meteen op mijn gemak. Ik was erg emotioneel en onrustig maar voelde mij tijdens de afspraak al kalmer worden.

 

Na die eerste afspraak voelde ik mij al zoveel lichter en was ik zo blij dat ik hieraan begonnen was! De tweede afspraak was ook heel fijn en daarna waren eigenlijk de grootste lasten van mij afgevallen. De derde afspraak was eigenlijk de puntjes op de i zetten.

 

Ik wou dat ik dit 5 jaar geleden had gedaan! De last is van mijn schouders gevallen en ik voel mij weer licht en energieker dan ooit! Ik wist niet dat emdr- therapie dit kon doen.

 

Ik raad het iedereen aan om met een trauma naar Valeria te gaan.... ze heeft mij echt zo goed geholpen! Ik sta nu zo anders in het leven dan een paar weken terug, alleen maar lof!


Groetjes


| Rotterdam | 23 feb 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Rijangst met EMDR behandeld

Ik had angst om auto te rijden, vooral met invoegen op snelweg en door tunnels rijden.

 

Valeria heeft mij in 3 sessies met EMDR behandeld en sindsdien rij ik weer auto, en heb o.a. al 2x de Maastunnel "bedwongen".

 

Ze is een heel invoelende vrouw, warm, aardig en kundig.


| Capelle aan den IJssel | 28 jan 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel erg aan te raden

Ik heb 3 sessies gehad bij Valeria, na eerst gesproken te hebben over de telefoon. Ze nam meteen uitgebreid de tijd voor me en ik voelde me heel erg op mijn gemak bij haar.

Ik wilde heel graag van onder andere mijn vliegangst en angst voor liften af, en na de eerste sessie stapte ik op het einde al samen met Valeria in de lift.

Een week na mijn laatste sessie vloog ik naar Mexico, en waar ik normaal al bijna hyperventileer bij de gate, was ik nu een stuk rustiger. Op de terugweg was er zelfs bijna helemaal geen angst meer!!

Ik had van tevoren niet kunnen denken dat de EMDR zoveel invloed zou hebben en dat ik ooit nog angstvrij een vliegtuig in zou stappen. Heel erg aan te raden!!


| Rotterdam | 20 apr 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Mijn leven verrijkt en ik ben heel blij

Door een ernstig ongeval van mijn zoon twee jaar geleden, ben ik overgevoelig geraakt voor het geluid van een loeiende sirene. Daardoor verkrampte ik en deze gevoelens werden in de loop der tijd steeds heviger. Ik merkte dat het mijn functioneren belemmerde.


Door een éénmalige behandeling door Valeria, zijn deze gevoelens getransformeerd naar een aanvaardbaar niveau.


Nu, een half jaar later, kan ik constateren dat dit een blijvend resultaat is. Mijn leven is hierdoor verrijkt en ik ben heel blij dat ik deze behandeling een kans heb gegeven.


| Rotterdam | 13 okt 2020
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Over ons | Reviews | Login