EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Alinda | Psycholoog NIP, Psychosociaal therapeut, Registertherapeut BCZ

Psycholoog NIP, Psychosociaal therapeut, Registertherapeut BCZ - Amstelveen - Alinda
Psycholoog Amstelveen
Laan van Kronenburg 14
1183 AS Amstelveen

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-Therapie Amstelveen


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---


Positief, praktisch, persoonlijk & doelgericht

Ik ben een ervaren, geregistreerde psycholoog en met al mijn kennis en ervaring, help ik je graag om weer meer in balans te komen, meer grip te krijgen op de problemen en je veel beter in je vel te gaan voelen.  

Als je worstelt met onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden, waardoor je dagelijks leven wordt verstoord, meld je dan bij mij aan voor een professionele psychologische behandeling. EMDR behandeling kan een uitkomst zijn om negatieve gebeurtenissen veel beter te gaan verwerken.

Mijn werkwijze is positief, praktisch, persoonlijk en doelgericht. Cliënten geven vaak aan dat ik snel tot de kern kom, vernieuwende inzichten bied, en diverse praktische handvatten geef om weer grip te krijgen op het leven.

Ik vind het belangrijk om naast ondersteuning, ook praktische handvatten aan te reiken in de vorm van oefeningen of passende opdrachten, zodat het geleerde goed in de praktijk kan worden gebracht.

Daarbij zorg ik er altijd voor dat mijn therapie op maat is en goed aansluit bij de cliënt die zich heeft aangemeld. Het aanvoelen van de behoeftes van anderen is één van mijn kwaliteiten.

De wachttijd in mijn praktijk is zeer kort, de kennismaking is altijd kosteloos en de privacy is 100 % gewaarborgd. Ik ben geregistreerd bij het NIP, de NFG en de RBCZ, wat mogelijkheden biedt voor vergoeding van de sessies. 

Mijn praktijk is centraal gelegen en is goed bereikbaar met het OV, de auto of de fiets. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de ingang van mijn praktijkgebouw.EMDR-therapie bij Psycholoog Amstelveen

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, en is een effectief bewezen volwaardige behandelmethode voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een traumatische, negatieve ervaring. Dit kan een schokkende ervaring zijn, zoals bijvoorbeeld een verkeersongeval of geweldsincident.

EMDR is ook geschikt voor pijnlijke ervaringen uit het verleden zoals pestervaringen uit de jeugd, die in het dagelijks leven nog veel invloed hebben.

 

Als je na een schokkende of beangstigende ervaring merkt dat je vastloopt in de verwerking, is EMDR de aangewezen behandelmethode om de gebeurtenis meer te gaan verwerken.

 

De klachten die je krijgt als je een traumatische gebeurtenis niet kunt verwerken, zijn bijvoorbeeld het hebben van angstige gedachten over de gebeurtenis of het herbeleven ervan. Soms zie je in gedachten beelden terug van de nare ervaring, of krijg je nachtmerries. Je kunt ook o.a. concentratieproblemen krijgen, bepaalde dingen gaan vermijden, overmatig piekeren, schaamte- of schuldgevoelens hebben. Daardoor kun je minder goed functioneren en vastlopen in je leven. EMDR is dan de 1e keus behandeling om deze klachten aanzienlijk te verminderen.

 

EMDR kan ook worden ingezet bij verlieservaringen, zoals het verlies van een baan, of een geliefde. Ook bij een ziekte, als je als gevolg van de ziekte bepaalde dingen niet meer kunt, kan EMDR helpen.

Inmiddels is er wetenschappelijke ondersteuning dat EMDR ook ingezet kan worden bij andere problemen, zoals diverse angsten, fobieën, depressie, eetstoornissen en chronische pijn. Ook wanneer iemand last heeft van een negatief zelfbeeld kan EMDR worden toegepast.

Het belangrijkste doel van de EMDR behandeling is om de cliënt te helpen om de nare herinneringen aan de negatieve gebeurtenis te verwerken, en de heftige lading sterk te verminderen. Met als gevolg dat de klachten aanzienlijk afnemen.


Hoe gaat EMDR in zijn werk?

Eerst zullen we samen bepalen of EMDR de meest geschikte behandelmethode is. De oorzaak en achtergrond van de klachten worden onderzocht. Als we EMDR inzetten, zal ik eerst uitleggen hoe de behandeling eruit zal zien en wat van mij verwacht mag worden.

Bij de EMDR, zal ik de cliënt vragen om aan de traumatische gebeurtenis terug te denken, en daarbij te denken aan de beelden, gedachten en gevoelens die daarbij opkomen. Zo krijgen we een compleet beeld van de traumatische beleving. Daarna beginnen we met het verwerkingsproces.
Opnieuw zal ik de cliënt vragen terug te denken aan de negatieve gebeurtenis. Dit keer is dat in combinatie met een afleidende stimulus. Daarvoor krijgt de cliënt een koptelefoon op en krijgt dan afwisselend in het linker- en rechteroor piepjes te horen. Doorgaans komt er bij de cliënt een stroom van gedachten, gevoelens en beelden op gang. Soms ook lichamelijke sensaties.

EMDR werkt vanuit het principe dat de negatieve herinnering dankzij de behandeling op een andere manier in het brein wordt opgeslagen. De emotionele lading zal doorgaans sterk verminderen, waardoor het minder belastend wordt om aan de herinnering terug te denken.

Blijf niet te lang met vervelende klachten rondlopen. Ik help je graag en zet al mijn kennis en ervaring graag voor je in!
Als je contact opneemt om een afspraak te maken, heb je een belangrijke stap gezet. Mocht je nog vragen hebben over mijn werkwijze en behandeling, neem dan contact met mij op.

Graag tot ziens.

 
Hartelijke groet,

Alinda

Psycholoog NIP, Psychosociaal therapeut, Registertherapeut BCZ

Online therapie

Het is naar behoefte mogelijk om online therapie te volgen. Dit kan een uitkomst zijn in een situatie als bijvoorbeeld de cliënt of ikzelf corona-achtige klachten hebben. 

Je hebt hiervoor een internetverbinding, camera en microfoon nodig (op computer, laptop of telefoon).

De privacy is hierbij (net als bij de face to face sessies) altijd gewaarborgd en ik zorg voor een goede internetverbinding met beeld en geluid, en een rustige setting.Mededeling inzake corona-pandemie

In mijn praktijk worden alle adviezen om de verspreiding van corona tegen te gaan, heel goed opgevolgd. Ik zorg voor het uitvoerig reinigen van mijn praktijkruimte, meerdere malen per dag. Mijn handen desinfecteer ik zeer regelmatig.

Ik heb mijn vaccinaties en boosterprik gehad, en bij klachten blijf ik thuis. In mijn praktijkruimte is het eenvoudig om voldoende afstand van elkaar te houden. Je kunt erop vertrouwen dat er zorgvuldig met alle adviezen en maatregelen wordt omgegaan.

Opleidingen & registraties

 • Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam (afgestudeerd in 2007)
 • Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie
 • Opleiding Mindfulness Based Cognitive Therapy
 • Motiverende Gespreksvoering aan de Parnassia Bavo Academie
 • Opleiding EMDR 
 • Basisaantekening Psychodiagnostiek van het NIP behaald
 • Basiscursus Psychopathologie bij RINO Amsterdam
 • Training Oplossingsgerichte Gespreksvoering bij RINO Amsterdam
 • Cursus Psychotherapie 
 • Cursus Tijdlijn therapie bij BIVT
 • Cursus Focusing bij BIVT
 • Cursus Rationele Emotieve Gedragstherapie bij BIVT
 • Cursus Tinnitus bij BIVT
 • Opleiding Professioneel hulpverlenen 

AGB-codes: 

AGB-code praktijk: 90067658
AGB-code zorgverlener: 90108619Registraties

Specialisaties

Met o.a. de volgende klachten heb ik erg veel ervaring in mijn Psychologiepraktijk: 

- Angst en fobieën.
Bijvoorbeeld angst voor verandering, angst om ziek te worden, sociale angst, angst op het werk, faalangst, examenstress, podiumangst, vliegangst, zich overmatig zorgen maken. In deze gevallen is het heel verstandig om een psycholoog in te schakelen. Samen kunnen we een stappenplan opstellen om stap voor stap de angsten onder ogen te zien, overzicht te krijgen en de angsten te verminderen. Er kan ook een fobie zijn, zoals een spinnenfobie, agorafobie, hoogtevrees of een sociale fobie. EMDR kan goed helpen bij angsten en fobieën.         

- Onverwerkte traumatische gebeurtenis(sen). Een traumatische gebeurtenis uit het verleden, zoals een verkeersongeval of een geweldsincident, kan een enorme impact hebben op het dagelijks leven. EMDR helpt om deze gebeurtenis goed te verwerken en het leven geleidelijk aan weer op te kunnen pakken.

- Stressvolle gebeurtenissen. Zoals een verhuizing, echtscheiding, een ontslag of hevige werkstress. Samen onderzoeken we de oorzaken van de stress en zoeken we naar blijvende oplossingen om de stress te verminderen en het leven beter aan te kunnen.

- Pestervaringen in het verleden. Als pestervaringen uit het verleden blijven opspelen in het dagelijks leven, kan EMDR een uitkomst bieden om deze ervaringen een plek te gaan geven.

- Verlies van een dierbare, rouwverwerking of liefdesverdriet. Het verlies van een dierbare, of liefdesverdriet na een relatiebreuk kan enorm zwaar zijn. Behandeling kan helpen om het verdriet steeds meer te verwerken, een plek te geven en uiteindelijk het leven weer op te pakken. 

- Laag zelfbeeld, negatieve gedachten over zichzelf.
Bij een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen is het erg verstandig om professionele hulp te zoeken. Door andere denkpatronen en gedragspatronen aan te leren, kom je beter in je vel te zitten. Je krijgt handvatten om je zelfvertrouwen te vergroten.                                                                                                                                   
- Somberheid, depressie. Sombere gevoelens en depressie komen veel voor.  Door het anders leren denken en doen, nieuwe inzichten en handvatten, zullen de klachten afnemen. EMDR kan hierbij soms ook worden ingezet.                                                                                                                                                                                 

Het aantal sessies dat nodig zal zijn voor een blijvende verbetering, zullen wij samen beslissen tijdens de behandeling. Ik probeer mijn behandeling zo kort mogelijk te houden, maar ik let er wel goed op dat er een blijvende verbetering wordt behaald. Doorgaans is in ongeveer 6 tot 10 sessies al veel te bereiken. Dit kan ook korter zijn of desgewenst langer duren.                                                                                                                                                                                                                     

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

- Angst en fobieën

- Onverwerkte traumatische gebeurtenis(sen)

- Pestervaringen in het verleden

- Verlies van een dierbare, rouwverwerking of liefdesverdriet

- Laag zelfbeeld, sombere gevoelens

Tarieven

 • Kennismakingsgesprek (eerste gesprek) van een half uur: kosteloos
 • Individuele behandelsessie van een uur (60 minuten): € 90,- euro                                                                               
Vergoeding is mogelijk vanuit het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar. De meeste zorgverzekeraars zijn aangesloten bij mijn praktijk. Informeer bij mij naar de mogelijkheden.

Als je met klachten of problemen zit, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. We komen tot belangrijke inzichten, je krijgt verschillende handvatten, je kunt de gebeurtenissen ècht gaan verwerken en je kunt met een lichter hart verder.

Graag tot ziens.

Hartelijke groet,

Alinda

Psycholoog NIP, Psychosociaal therapeut, Registertherapeut BCZ

Openingstijden

Maandag 09.00 - 18.00
Dinsdag 09.00 - 18.00
Woensdag 09.00 - 18.00
Donderdag 09.00 - 18.00
Vrijdag 09.00 - 18.00
Zaterdag soms van 10.00 - 14.00 (in overleg)
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Psycholoog Amstelveen

Hieronder staan een aantal reviews over Psycholoog Amstelveen - Alinda

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik werd gehoord, serieus genomen en begrepen

Na mijn aarzelingen en twijfels, heb ik contact gezocht met deze therapeut. Al snel werd de eerste afspraak ingepland. Intuïtief voelde ik dat ik op de goede plek terecht was gekomen. Ik werd gehoord, serieus genomen en begrepen. Dit heb ik bij andere therapeuten weleens anders ervaren. Daarnaast wist zij mij handvatten aan te reiken en inzichten mee te geven, die ik als vernieuwend heb ervaren en waar ik echt wat mee kon. Ik ben na de behandeling inmiddels grotendeels klachtenvrij en kan weer op eigen kracht verder. Blij dat ik deze stap heb genomen.

| Amsterdam | 28 aug 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


De EMDR heb ik als heel nuttig ervaren

Twee jaar geleden heb ik me aangemeld bij deze praktijk omdat ik veel angsten had en een sociale fobie. Ik vond het spannend om deze stap te zetten, omdat ik eerder zulke negatieve ervaringen had gehad met psychologen.

Wat ging dat anders bij Alinda. Haar open, betrokken, empathische en geduldige houding, zorgde voor vertrouwen. Ik kon alles bij haar kwijt, maar niets hoefde.

De EMDR heb ik als heel nuttig en vernieuwend ervaren. De angsten die mij al jaren plaagden (zo was ik heel bang voor honden, vliegangst, hoogtevrees en had ik een sociale fobie) werden dragelijker en namen flink af.

Dankzij de EMDR heb ik negatieve situaties van mijn jeugd (o.a. gebeten door een hond, gepest zijn) eindelijk kunnen verwerken. Mijn angsten gingen naar de achtergrond. Ik kreeg ook meer zelfvertrouwen.

Ik kreeg goede adviezen, tips en leerde veel nieuws over mezelf, mijn valkuilen en patronen.
Zij gebruikte meerdere methodieken om mij te begeleiden. Ik durfde meer dingen te doen (bv een vliegreis!!), die ik jaren geleden nooit deed.

Ik kom nog af en toe bij Alinda, als ik tegen iets aan loop, en de sessies zijn altijd fijn, nuttig en verfrissend. Ik voel me gewoon een stuk beter na een sessie dan ervoor:)
Ik kan haar bij iedereen aanraden die even vastloopt in iets.

| N-Holland | 12 apr 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik had het gevoel er niet meer alleen voor te staan

Ik ben bij Alinda in behandeling gekomen omdat ik erg gepest ben vroeger op de middelbare school. Hier had ik nog steeds enorm veel last van, ik had herbelevingen en allerlei angsten. Hoe eng ik het ook vond om de stap te zetten, wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan!
Dankzij de vriendelijke, integere en open houding van Alinda voelde ik mij al snel bij haar op mijn gemak. Zij heeft heel veel kennis en ervaring in huis, en ze heeft mij op een hele prettige manier begeleid. Ik had het gevoel er niet meer alleen voor te staan. Zij gaf ook al snel aan: 'Ik loop met je mee en ik ben er voor je'.
De EMDR sessies waren fijn, verhelderend, soms kwam er veel boven, en het werkte positief door na de sessies. Ik kon altijd tussendoor met vragen bij Alinda terecht.
Ik heb de pestervaringen eindelijk een plek kunnen geven en als ik er nu aan terug denk, blijf ik veel rustiger. Het pesten beheerst mijn leven niet meer.
Ook heb ik knopen doorgehakt en heb ik meer zelfvertrouwen dan aan het begin van de behandeling.
De behandeling is in principe afgerond, maar ik kan altijd terugkomen als ik daar behoefte aan heb. Dan maak ik weer een afspraak, dat heb ik nu al een paar keer gedaan. Ik heb er ontzettend veel aan gehad en ik raad deze praktijk en Alinda van harte aan.

| 5 mei 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik vond de sessies erg verhelderend

Ik ben 1,5 jaar geleden bij deze praktijk gekomen voor een onverwerkt trauma. Ik had zeer last van nare herinneringen en angsten. Ook werd ik soms in het angstzweet wakker, ik had vaak nachtmerries.
Alinda heeft mij op een hele fijne manier ondersteund. Zij heeft mij behandeld met EMDR om het trauma te verwerken. Ik vond de sessies erg verhelderend. De traumatische ervaring kreeg steeds meer een plek.
Het viel me op hoe kernachtig Alinda iets onder woorden bracht, het waren steeds eye-openers voor mij.
Zij was erg betrokken, een grote steun en ze gaf veel nieuwe inzichten en handvatten. Ik kreeg mijn leven op de rit, en werd niet meer 'overloaded' door nare herinneringen. In plaats van overleven, ging ik léven. Ik kreeg een fijne relatie en een nieuwe, mooie baan.
Wat ben ik blij dat ik me bij deze praktijk had aangemeld, toen ik er niet meer uit kwam. Ik heb er superveel van geleerd.

| 5 jun 2022
Vond je dit een nuttige review?
© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |