EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Therapeut Karin | EMDR- en hypnotherapeut

EMDR--en-hypnotherapeut--Diemen
Therapie Diemen
Rode Kruislaan 779
1111 NZ Diemen
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEmdr-therapie Diemen - Amsterdam

EMDR staat voor “Eye Movement Desensitization and Reprocessing” en is een volwaardige en effectieve psychotherapeutische behandelmethode. Letterlijk vertaald betekent het: “door oogbeweging opnieuw beleven van de ingrijpende gebeurtenis(sen), deze ontlading verwerken van de emotionele reacties “.

 

Iedere gebeurtenis die als herinnering een blijvend negatief effect op iemands leven heeft wordt binnen de psychiatrie traumatisch genoemd. Typisch voor een traumatische herinnering zijn de heftige emoties, de levendige beelden en de fysieke reacties daarop.

 

Deze herinneringen worden telkens weer geactiveerd in situaties die lijken op die tijdens de traumatische gebeurtenis. Zo kan later een geluid dat je hoort, een geur die je ruikt of een beeld dat je ziet de beelden en de gevoelens aan die gebeurtenis weer levendig terug brengen. Inclusief alle lichamelijke reacties van toen.

 

Bij EMDR worden elementen van verschillende gangbare therapievormen gecombineerd met snelle beurtelings links en rechts stimulatie via visuele-, auditieve – en kinesthetische stimulatie. Zo wordt de informatieverwerking in het gestimuleerd waarmee de gestagneerde verwerking alsnog kan plaatsvinden.

 

De EMDR procedure brengt doorgaans een afwisseling van gedachten, beelden en gevoelens op gang waarbij deze ook gepaard kunnen gaan met lichamelijke reacties en sensaties. De cliënt wordt na elke bilaterale set oogbewegingen gevraagd zich te concentreren op de meest opvallende verandering van dat moment, waarna er een nieuwe set bilaterale stimulatie volgt.

 

De aangeboden sets oogbewegingen of geluiden zullen er toe leiden dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. Het voordeel van EMDR is dat de traumatische ervaring niet verteld hoeft te worden en dat de herbeleving plaatsvindt onder begeleiding van een vakbekwame therapeut in een veilige omgeving.

 

De EMDR behandeling zal doorgaans dertig tot negentig minuten in beslag kunnen nemen. Daar ieder brein een eigen verwerkingsmechanisme heeft kan de therapeut onmogelijk vooraf bepalen hoelang een sessie duurt en hoeveel er nodig zijn. Gemiddeld zal een sessie ongeveer één uur duren en heeft men twee tot zes sessies nodig bij enkelvoudige problematiek.

 

Het is noodzakelijk dat de therapeut minimaal drie afspraken boekt en dat je als cliënt altijd naar een vervolgafspraak komt ook al is er geen reactie meer. De therapeut dient altijd een sessie volledig te behandelen, mag de sessie niet afbreken door tijdgebrek of anders en dient de sessie positief afgerond te worden.

 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Karin
 

Online therapie

Liefst maak ik gebruik van Whereby als medium voor de online sessies omdat dit een veilige manier is van videobellen. 

Als jij de voorkeur geeft aan een ander medium zoals skype of Facetime dan vind ik dat oke.

 

EMDR kan prima online via PC of laptop ivm de oogbewegingen de zgn visuele bilaterale stimulatie. Tappen op benen of gezicht kan je bij jezelf doen. Afijn mogelijkheden genoeg.

 

Bel of mail me als je een gratis kennismakingsgesprek wilt plannen.

 Mededeling inzake corona-pandemie

EMDR en hypnotherapie sessies kunnen face2face plaatsvinden in mijn praktijk met inachtneming van de 1,5 meter afstand en handen wassen bij binnenkomst. 

Stabilisatie-oefeningen kunnen ook tijdens een wandeling in de natuur gegeven worden. Uiteraard met in achtneming van de 1,5 meter afstand. 

Opleidingen & registraties

- GGZ-agoog/maatschappelijk werk HBO

- Hypnotherapeut

- EMDR Master Practitioner

- Lichaamsgericht therapeut

- Systemisch werk (familie-opstellingen)

 

Ik ben ook aangesloten bij Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland  en volg meerdere keren per jaar bijscholing op het gebied van EMDR. Zie: https://www.emdr-therapeuten.nl/de-therapeut/Registraties

Specialisaties

Ik combineer EMDR therapie veelal met hypnotherapie om het resultaat van de behandeling te bestendigen. Het nieuwe beeld, lichaamsgevoel en positieve gedachte verankeren we zodat je herinnering aan de traumatische gebeurtenis geen negatieve emotionele lading meer heeft. 

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

1. Seksueel misbruik in de kindertijd

2. Verkeersongeluk

3. Doodsangst

4. Verstoorde rouwverwerking

5. Oorlogsverleden

Tarieven

100 euro per uur. Een sessie duurt gemiddeld 75 minuten.

Daar ik ben geregistreerd bij NFG en RBCZ kom je in aanmerking voor een vergoeding vanuit je aanvullende verzekering. Vraag dit altijd even na bij je zorgverzekeraar. Mijn therapie valt onder alternatieve dan wel complementaire therapie. 

Openingstijden

Maandag 12.00 -16.00
Dinsdag 12.00 - 20.00
Woensdag 15.00 - 20.00
Donderdag 12.00 -20.00
Vrijdag 15.00 - 20.00
Zaterdag 15.00 - 20.00
Zondag 15.00 - 20.00

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |