EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie
Integratieve psychotherapie| EMDR | coaching | 18+ - Amsterdam Noord - Lotte
TP - Therapie in Amsterdam-Noord
Klaprozenweg 123 - Gebouw Noordspot
1033 NN Amsterdam Noord
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtLotte | Integratieve psychotherapie| EMDR | coaching | 18+

EMDR-Therapie in Amsterdam-Noord

Mijn naam is Lotte.
Samen met mijn man, 7 kinderen en 2 honden vormen we een groot en dynamisch, samengesteld, gezin. Totdat ik de overstap naar dit vak maakte heb ik 10 jaar bij verschillende fotobureaus gewerkt. En freelance. Deadlines, reclamebureaus, televisie, kranten & tijdschriften. Commercie en creativiteit dus. Creativiteit komt me goed van pas bij het integratief werken. Elke persoon vraagt om een andere aanpak. Er is geen manier die voor iedereen werkt. En dat vind ik een hele prettige manier van werken.
Prettige bijkomstigheid is dat ik me goed kan verplaatsen in mensen die stress en werkdruk ervaren.

Vraag je je af wat integratief verder inhoudt? Niks meer dan dat wat je denkt, doet, voelt, maar ook het sein dat je lichaam afgeeft en hoe je tegenover je werk staat, vrienden en familie in beeld gebracht en met elkaar verbonden wordt. Alles wat jou jij maakt, je sterke kanten en ook de delen van jezelf die je soms lijken tegen te werken of waar je minder trots op bent, worden betrokken bij het bereiken van je doel. 

Mensen kunnen al pratend veel verklaren en beredeneren. Een veel gehoorde uitspraak is: “Ik weet het allemaal wel, maar het lukt me niet écht te veranderen.” Dan blijft energie weglekken. Echte verandering komt tot stand als alles in jou met elkaar samenwerkt. Bijvoorbeeld: dat je positieve gedachten hebt op het moment dat je blij doet en tegen je omgeving zegt dat het goed met je gaat. Of dat je de seintjes van je lichaam gaat herkennen en kan gebruiken om een grens aan te geven.

Integratieve therapie is in veel gevallen kortdurend. Een logisch gevolg van een aanpak op maat. EMDR kan als methode onderdeel uitmaken van een begeleidingstraject. De kennismaking/voorbereiding, de EMDR sessie met de tikjes en het nabespreken vraagt om 3-4 sessies.

Is er sprake van additionele klachten, dan wordt de duur van een traject bepaald door de bereidheid én de mogelijkheden om te veranderen. Hoe lang heb je al last van je klacht(en)? Sta je nog enigzins stevig of helemaal niet? Kun je écht aanvaarden wat je hebt meegemaakt of lukt dat nog niet? Ervaar je steun uit je omgeving of ontbreekt die juist?

Denk aan een traject van 4-6 sessies, in sommige gevallen 8-10 sessies. Waar EMDR dan binnen valt. Meestal kan ik na 2 sessies een inschatting van de duur van het traject maken. Zo weet je al vroeg waar je aan toe bent.

Momenteel begeleid ik 18 plussers. Er is geen wachtlijst, doordat ik elke week ruimte reserveer voor nieuwe aanmeldingen.


Opleidingen & registraties

Opgeleid aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam:

  • Integratieve psychotherapie, counseling en coaching 18+ (2014-2018)
  • Algemene Psychosociale & Medische Basiskennis (PSBK, 2016)
  • EMDR I & II (2016)


Bij de Kamer van Koophandel is de praktijk geregistreerd met het KvK nummer: 73622699.

Lid van de Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT).


ECP houder (Europees Certificaat voor Psychotherapie). De kennis, vaardigheden en competenties die noodzakelijk zijn voor het verkrijgen van het ECP kwaliteitskeurmerk worden meer en meer gelijk gesteld aan BIG-erkende opleidingen voor psychotherapie in Nederland (zie ook Zorgwijzer).


De praktijk is geregistreerd bij het landelijk informatiecentrum van de zorgverzekeraars, Vektis, en opgenomen in het Algemeen Gegevens Beheer Zorgverleners, AGBZ.
Persoonlijke AGB-code 90111198.
Praktijk AGB-code 90070078.


Ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RCBZ) met als licentienummer 210305R.


Cliënten kunnen rekenen op zorgvuldige en deskundige begeleiding bij klachten. Als Integratief therapeut val ik onder het Tuchtrecht van Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ) en ben ik aangesloten bij geschillencommissie Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG).

 Registraties

Specialisaties

EMDR staat meestal niet op zichzelf. Voorbeeld: mensen die als kind gepest zijn, hebben sindsdien allerlei aanpassingen gedaan om overeind te blijven. Als de heftige lading van het pesten door EMDR verzacht is, blijven ze soms last houden van allerlei niet helpende gedachten en overtuigingen of gedragingen. 

Regelmatig hoor ik van mensen dat EMDR in het verleden verbetering heeft gebracht, maar dat ze blijven vastlopen in het leven. Tijdens de kennismaking wordt dan duidelijk dat delen in hen niet soepel samenwerken of helemaal niet meer samenwerken.

Behalve EMDR zou ik willen zeggen dat mijn specialisatie vooral ligt in 'het in beeld brengen van verschillende delen en de client begeleiden in het herstellen van verbroken verbindingen'. Dit neemt de voedingsbodem van klachten weg, die vaak komen na het hebben meegemaakt van trauma('s).

EMDR neemt 3 sessies in beslag. 1. kennismaking/ voorbereiding, 2. de sessie met de tikjes zelf en 3. een terugkom sessie om na te bespreken.

Is er sprake van additionele klachten, doordat trauma langere tijd meegedragen is, dan wordt de duur van een traject bepaald door de bereidheid én de mogelijkheden van de client om te veranderen. Hoe lang heb je al last van je klacht(en)? Sta je nog enigzins stevig of helemaal niet? Kun je écht aanvaarden wat je hebt meegemaakt of lukt dat nog niet? Ervaar je steun uit je omgeving of ontbreekt die juist?

In mijn praktijk is EMDR één van de methoden die ingezet worden bij mensen die PTSS, trauma en burn-out klachten ervaren.

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

PTSS, diverse soorten trauma's (denk aan pesten, psychische mishandeling, onverwerkte rouw), burn-out klachten.

Tarieven

  • Individuele therapie: 159,50.- per sessie van 60 minuten (vrijgesteld van btw). 
  • EMDR valt onder individuele therapie. LET OP! Soms duurt een EMDR sessie 90 min. Ik geef dat vooraf aan. De kosten bedragen dan 50% meer.
  • Voor coaching, relatietherapie en mediation kan je ook terecht. LET OP! De kosten van een duo sessie bedragen 215.- en deze tarieven worden met 21% btw belast. 

Vergoedingen
  • Individuele therapie: met een aanvullende pakket kan je indivuele therapie, gedeeltelijk, declareren bij je zorgverzekeraar. Ga voor meer informatie naar Zorgwijzer.
  • Relatietherapie duo sessies, coaching en mediation worden niet vergoed door verzekeraars.
  • Coaching: wordt niet vergoed door verzekeraars. In veel gevallen hebben werkgevers wel een budget voor coachingstrajecten beschikbaar. Vraag bij jouw werkgever na wat er mogelijk is.

Openingstijden

Maandag 10:00- 17:30
Dinsdag 10:00- 17:30
Woensdag 10:00- 13:00
Donderdag 10:00- 13:00
Vrijdag 10:00- 13:00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Reviews TP - Therapie in Amsterdam-Noord

Hieronder staat een review over TP - Therapie in Amsterdam-Noord - Lotte

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dankjewel voor je toewijding, een prachtmens ben je Lotte.

Tja.. en dan ben je ‘vastgelopen’.. en nú? Ik kwam bij Lotte terecht en haar aanpak (holistisch, to-the-point) sprak mij aan.
Na het intakegesprek vond Lotte feilloos mijn grootste obstakel/pijnpunt en zijn we aan de slag gegaan.
Met respect, begripvol en duidelijke toelichting volgde mijn therapie EMDR…en met verbluffend resultaat; kalmte, vredigheid en vrijheid in alle opzichten!
Ik heb mijn levensvreugde weer gevonden!!

Dankjewel voor je toewijding, een prachtmens ben je Lotte.

| Purmerend | 15 jun 2023
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Over ons | Reviews | Login