EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Richard | EMDR therapeut

EMDR therapeut - Nederland - Richard
Online EMDR-therapie
Nederland
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtOnline EMDR-therapie

Ik ben Richard, Hypnotherapeut, EMDR-therapeut en Orthomoleculair therapeut en ben gespecialiseerd in het oplossen van angsten, trauma’s en depressies.

 

Je kunt bij mij terecht voor online emdr-therapie en ook online hypnotherapie.

 

Online emdr - online hypnotherapie - online therapeut

 

---

 

Ik kan je ook helpen met:

Stoppen-met-roken therapie

 

Afvallen met Virtuele Maagband i.c.m. orthomoleculaire ondersteuning (denk hierbij aan oplossen metaboolsyndroom en insuline resistentie).Mijn behandelingen bestaan uit een aantal interventies (meestal 1 tot 3 keer), die snel resultaat opleveren.

 

Ik heb hiervoor krachtige middelen tot mijn beschikking zoals EMDR en Hypnotherapie.

 

 • Heb je onverklaarbare angsten ( of misschien wel verklaarbaar) of traumatische ervaringen die je niet verwerkt hebt?
 • Durf je geen beslissingen te nemen of knopen door te hakken?
 • Ben je bang om fouten te maken?
 • Heb je het gevoel dat niemand je begrijpt of voel je je eenzaam?
 • Ben je depressief of gewoon ongelukkig?
 • Durf je niet meer auto te rijden (op de snelweg, in tunnels, naast vrachtauto's)?
 • Heb je een gewichtsprobleem en wil je afvallen of juist aankomen?
 • Heb je problemen met je darmen of maag, migraine of clusterhoofdpijnen? 
 • Of wil je misschien stoppen met drugs, alcohol of roken?


Ben je deze problemen zo zat dat je er nu eindelijk wat aan wil doen? Je wil dit grondig aanpakken?

Dan ben ik je beste keuze om je te helpen. Uit alle therapieën waar ik in getraind ben, heb ik unieke combinaties gecreeërd om zeer snel resultaat te bereiken. Soms al met slechts één sessie.

 

Ik laat je kennismaken met de onvoorstelbare kracht van je eigen geest. Jouw onbewuste , je allergrootste vriend, die het beste met jou voor heeft. Daar lossen we al je problemen op en maken weer ruimte voor geluk. Met nieuw verworven inzichten word je in staat gesteld om je kwaliteit van leven weer op het hoogst mogelijke niveau te brengen. 

Ben jij hier klaar voor? 
Dan sta je nu aan het begin van de weg terug naar een ontspannen, vrij en gelukkig leven. Ik wijs je de weg.

Online therapie

Online therapie gebeurt bij mij via het programma Clientenlogin. Je hoeft niets te installeren. Nadat we een afspraak gemaakt hebben kun je op een link klikken om met mij een verbinding te maken en dan zien en horen wij elkaar. Je hebt nodig een webcam ( vaak ingebouwd in een laptop) en een microfoon met geluidboxen of een headset.  

Alle therapie-methoden zijn mogelijk tijdens de sessie, zelfs EMDR en IEMT.

Online sessies moeten natuurlijk ook betaald worden. Voorafgaand aan de sessie stuur ik je een betaalverzoek. Deze dient 48 uur vooraf  overgemaakt te worden.  

Opleidingen & registraties

Opleidingen:

SHO Registeropleiding HBO Medische- en Psychosociale Basiskennis  Total Health Houten (2017)
Cijfers: Anatomie/ Fysiologie:            8,6
            Pathologie/ Farmacologie:     8,5
            Psychosociale Basiskennis: 10
Deze opleiding bevat 50 EC's

 • Master Practitioner EMDR (2017) (Takeoff support Zoetermeer)
 • Advanced Master Practitioner Integral Eye Movement Therapy (2017) (NLP-AC Utrecht)
 • Virtuele Maagband therapeut (2017) ( Next Generation, Wormerveer)
 • Certified Master Practitioner Time Line Therapy (2016) NLP AC-ITA- International Trainers Academy)
 • Master Practitioner Hypnotherapy (2015) HIN- Hypnose Instituut Nederland  Wormerveer)
 • Hypnotherapy Master Practitioner (2014) (NLP_AC Utrecht)
 • Certified Practitioner Time Line Therapy (2014) (NLP AC ITA Utrecht)
 • Certified Practitioner IEMT Integral Eye Movement Therapy (2014) (The Association for IEMT Practitioners, Utrecht)
 • Certified Practitioner of NLP- Classic Code (2014) (NLP-AC ITA, Utrecht)
 • Orthomoleculair Therapeut (2019) (Ortho Health Foundation)
 • Orthomoleculair Specialist Psyche en Voeding (2019) (Ortho Health Foundation, Hoofddorp)


Cursussen:

 

 • HBO Cursus Intermittent Fasting (2019)
 • HBO Cursus Fibromyalgie (2019)
 • HBO Cursus Neurotransmitters-profiel in de dagelijkse praktijk (2018)
 • HBO Cursus Behandelprotocollen Overgewicht (2018)
 • HBO Cursus Behandelprotocollen Spijsvertering maag lever darmen (2018)
 • HBO Hypnose "Simpson Protocol"( 2018)
 • Advanced Masterclass PTSS (2015)
 • Masterclass PTSS (2015)
 • Excelent coachen met NLP (2014)
 • WRM cursus Autisme en AD(H)D 

Specialisaties

Mijn specialisaties zijn: 

 • Het oplossen van PTSS, vooral ook bij militairen, politiemensen en brandweer - en ambulancepersoneel,
 • Rijangst ( snelweg, tunnels, vrachtauto's) 
 • Migraine en clusterhoofdpijnen,
 • Behandeling AD(H)D
 • Overige angsten en trauma's
 • Faalangst
 • Rijexamenangst

 

 

Ik heb een speciale techniek ontwikkeld om EMDR tijdens diepe hypnose uit te voeren. Het lijkt erop dat het therapeutisch effect van EMDR hierdoor groter is.


Wat is EMDR?

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode.

 

Wat is het doel van EMDR?

Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Een groot deel van de getroffenen ‘verwerkt’ deze ervaringen op eigen kracht. Bij anderen ontwikkelen zich psychische klachten. Vaak gaat het om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, waaronder angstwekkende beelden (herbelevingen, flashbacks) en nachtmerries. Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties.

 

Men spreekt dan meestal van een ‘posttraumatische stress-stoornis’ (PTSS). EMDR is bedoeld voor de behandeling van mensen met PTSS en andere traumagerelateerde angstklachten. Dit zijn klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis, waarbij het denken eraan nog steeds een emotionele reactie oproept.

 


Werkt EMDR wel?


Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten blijkt dat cliënten goed op EMDR reageren. EMDR is een kortdurende geprotocolleerde therapievorm.

 

Als het gaat om een trauma na een éénmalige ingrijpende gebeurtenis, dan zijn mensen vaak al na enkele zittingen in staat om hun dagelijkse bezigheden weer op te pakken. Bij mensen die langdurig trauma hebben meegemaakt en bij complexere problematiek duurt de behandeling langer.

 

 

Hoe weet je of EMDR kan worden toegepast?


In het begin van de EMDR-therapie zal er uitgebreid aandacht worden besteed aan de oorzaak en achtergrond van de klachten. Daarnaast wordt er een taxatie gemaakt van een aantal individuele kenmerken, waaronder de persoonlijke draagkracht en de last die men van de klachten ondervindt. Hieruit zal blijken of een gerichte traumabehandeling op dat moment nodig is, en of daarvoor EMDR kan worden gebruikt.

 


Welke voorbereidingen zijn nodig?


EMDR werkt vaak snel. Daarnaast kan het ook een intensieve therapie zijn. Daarom zal de therapeut niet alleen vertellen wat hij gaat doen en waarom, maar ook uitgebreid bespreken hoe de cliënt zijn emoties zo goed mogelijk de baas kan blijven.

 

Hoe gaat EMDR in zijn werk?


De therapeut zal vragen aan de gebeurtenis terug te denken, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. Eerst gebeurt dit om meer informatie over de traumatische beleving te verzamelen. Daarna wordt het verwerkings-proces opgestart.

 

De therapeut zal vragen de gebeurtenis opnieuw voor de geest te halen. Maar nu gebeurt dit in combinatie met een afleidende stimulus. In veel gevallen is dat de hand van de therapeut of door geluiden die door middel van een koptelefoon afwisselend links en rechts worden aangeboden . Er wordt gewerkt met ‘sets’ (= series) stimuli. Na elke set wordt er even rust genomen. De therapeut zal de cliënt vragen wat er in gedachten naar boven komt.

 

De EMDRprocedure brengt doorgaans een stroom van gedachten en beelden op gang, maar soms ook gevoelens en lichamelijke sensaties. Vaak verandert er wat. De cliënt wordt na elke set gevraagd zich te concentreren op de meest opvallende verandering, waarna er een nieuwe set volgt.

 


Wat zijn de te verwachten effecten?


De sets zullen er langzamerhand toe leiden dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. Het wordt dus steeds gemakkelijker aan de oorspronkelijke gebeurtenis terug te denken. In veel gevallen veranderen ook de herinneringsbeelden zelf en worden ze bijvoorbeeld waziger of kleiner.

 

Maar het kan ook zijn dat minder onprettige aspecten van dezelfde situatie naar voren komen. Een andere mogelijkheid is dat er spontaan nieuwe gedachten of inzichten ontstaan die een andere, minder bedreigende, betekenis aan de gebeurtenis geven. Deze effecten dragen ertoe bij dat de schokkende ervaring steeds meer een plek krijgt in de levensgeschiedenis van de persoon.

 

 

Hoe werkt EMDR?

 

Een verklaring voor de werkzaamheid van EMDR is dat het terugdenken aan een nare herinnering in combinatie met het maken van oogbewegingen ervoor zorgt dat het natuurlijk verwerkingssysteem wordt gestimuleerd.

 

Omdat een traumatische herinnering wanneer deze in gedachten wordt genomen zowel levendig als intens is, kost dit betrekkelijk veel geheugencapaciteit. Maar het zo snel mogelijk volgen van de vingers van de therapeut, zoals dat bij EMDR gebeurt, kost ook geheugencapaciteit.

 

Door deze concurrentie van werkgeheugentaken is er weinig plaats voor de levendigheid en de naarheid van de herinnering. Dit biedt de patiënt de mogelijkheid om een andere betekenis aan de gebeurtenis te geven.

 

Zijn er ook nadelen?


Na afloop van een EMDR-sessie kunnen de effecten nog even doorwerken en dat is goed. Toch kan dit in sommige gevallen de cliënt het idee geven even de regie kwijt te zijn, bijvoorbeeld als er nieuwe beelden of gevoelens naar boven komen.

 

Vaak is het dan een geruststelling om te weten dat dit in de regel niet langer dan drie dagen aanhoudt. Daarna is er als het ware een nieuw evenwicht ontstaan. Het is aan te bevelen dat de cliënt een dagboekje bijhoudt en opschrijft wat er naar boven komt. Deze dingen kunnen dan in de volgende zitting besproken worden.

 

Waarvoor is EMDR nog meer geschikt?


Er is steeds meer bewijs dat emotioneel beladen herinneringen en beelden ook een belangrijke rol spelen bij andere klachten zoals chronische pijn, depressie, eetstoornissen, verslavingen en psychose. Om deze reden wordt EMDR bij deze problemen en stoornissen steeds vaker toegepast, meestal als onderdeel van een breder behandelplan.

 


En wat is dan hypnotherapie?

Er zijn wellicht momenten in je leven dat je iets wilt veranderen. Mogelijk een beter overzicht nodig hebt, of wilt loskomen uit een bepaalde situatie. Misschien zie je het totaal niet meer zitten, of ben je helemaal vastgelopen.

 

Dan is het belangrijk dat je bij iemand terecht kunt die met jou op zoek gaat naar een oplossing die bij je past. In een veilige setting.


Met hypnotherapie worden veel klachten verminderd of verholpen. Omdat ieder mens uniek is en elke klacht of hulpvraag anders is, zou het onzorgvuldig zijn hier te stellen dat bepaalde klachten opgeheven worden met hypnotherapie.


Doordat ervaren hypnotherapeuten goede resultaten, met hun cliënten hebben bereikt met deze technieken en door wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van de behandeling met hypnose kunnen wij concluderen dat veel klachten in aanmerking komen voor behandeling met hypnotherapie.


De behandeling door artsen en medisch specialisten blijft voor tal van ziektes van groot belang. Als ondersteuning hiervan biedt hypnotherapie steun, inzicht in eigen handelen en kwaliteiten, vermindering van of beter kunnen omgaan met de klachten en bij sommige klachten of problemen klachtenvrij zijn.


Hieronder een greep uit de lijst van klachten, waarvan in de praktijk is gebleken, dat deze zinvol behandeld kunnen worden met hypnotherapie:


o Afleren van ongewenst gedrag
o Angsten, fobieën
o Burn out
o Concentratie- en geheugenproblemen


o Depressieve gevoelens
o Emotionele uitbarstingen
o Inzicht krijgen in eigen mo­ge­lijkheden
o Nervositeit en spanning


o Pijnklachten
o Psychosomatische klachten, bijvoorbeeld maag­- en darmklachten, hyperventileren
o Seksuele problemen
o Slaapproblemen


o Stress
o Trainen van vaardig­he­den
o Traumaverwerking
o Versterken en/of ondersteunen van een genezingsproces

 

Wat is het verschil tussen hypnose en trance?

 

Wat is trance?


Je bent vaker onder hypnose (in trance) dan je denkt! Als je dagdroomt, of misschien opgaat in die ene speciale film of dat boek…

 

Een dergelijke ervaring wordt een alledaagse of spontane trance genoemd. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar. Je zet ze als het ware op een zijspoor. Trance is een fase tussen waken en slapen in.

 

Dit type trance (hypnose) wordt gebruikt bij hypnotherapie.

 

Wat is hypnose?


De trance waarover hierboven gesproken wordt, kan spontaan optreden als je helemaal in iets verdiept bent. Zo’n trance kan ook geïnduceerd (opgewekt) worden door een hypnotherapeut. We spreken dan over hypnose.

 

Je bent dan echt helemaal met je aandacht bij jezelf en de omgeving is minder belangrijk. Zo ontstaat ruimte om te werken aan de oplossing van het probleem waar je mee gekomen bent.

Je komt daar doordat de hypnotherapeut je met suggesties daarheen begeleidt. In deze toestand komen er vaak beelden uit je onbewuste die je op het goede spoor van een oplossing brengen.


Hoe lang duurt het?


De duur van de therapie varieert van enkele sessies tot een intensief proces waarbij een aantal keer in therapie bent. Dit hangt af van het probleem waar je aan wilt werken, en hoe ingewikkeld het probleem is.

Eén sessie duurt gemiddeld 1 à 3 uur.


 

Migraine specialist

 

Heb je regelmatig migraine-aanvallen? Lees hieronder eerst wat de reguliere geneeskunde er onder verstaat en daarna wat ik er aan kan doen…..


Migraine is een hersenaandoening waarbij hoofdpijnaanvallen gepaard kunnen gaan met misselijkheid, overgevoeligheid voor licht of geluid, of uitvalsverschijnselen (een zogenoemde ‘aura’).

 

Er zijn verschillende vormen van migraine bekend. Een ‘gewone’ vorm van migraine bestaat uit aanvallen van zware hoofdpijn en wordt (bij sommige mensen) vooraf gegaan door een aura.

Veel vrouwelijke patiënten met migraine hebben rondom de menstruatie een aanval; als de aanval uitsluitend met de menstruatiecyclus samenvalt, wordt dit ook wel menstruele (hormonale) migraine genoemd.


De ernst, duur en frequentie van migraineaanvallen verschilt sterk per patiënt. Het belangrijkste kenmerk van migraine is dat het in aanvallen voorkomt, die (onbehandeld) enkele dagen kunnen duren.

 

De kenmerken van een aanval zijn in vier fasen te verdelen:


Waarschuwingsfase
 :

Sommige migrainepatiënten worden kort tevoren gewaarschuwd voor een migraineaanval.

Waarschuwingstekenen kunnen zijn:

1) Stemmingsveranderingen

2) Overgevoeligheid voor prikkels (lawaai, licht, geuren)

3) Verstoorde slaap of geeuwen

4) Vals) hongergevoel/trek in bepaalde voedingsmiddelen


Aurafase :

Deze fase, die 5 tot 60 min duurt, komt niet bij iedereen met migraine voor. Auraverschijnselen komen meestal langzaam op gang en gaan altijd volledig over.

Kenmerken van de aurafase zijn:

1) Zien van lichtflitsen, vlekken of sterretjes

2) Gezichtsvelduitval

3) Tintelingen of doof gevoel van een arm/been/gezicht


Hoofdpijnfase:

Deze fase kenmerkt zich door heftige, meestal kloppende, hoofdpijn, die veel patiënten aan hun bed kluistert. Bijverschijnselen van de hoofdpijn zijn (ernstige) misselijkheid en/of braken en/of overgevoeligheid voor licht en geluid. De hoofdpijnfase duurt (onbehandeld) ongeveer 4 tot 72 uur.


Herstelfase:

Na een onbehandelde migraineaanval kan een patiënt zich nog enige dagen vermoeid, licht geprikkeld, ‘leeg’, en minder geconcentreerd voelen. Bij ongeveer een derde van de mensen met migraine leidt een aanval tot ernstige beperkingen in het functioneren.

 

Het terugkerende karakter, de invloed op het dagelijks leven van patiënten én het stigma van ‘een hoofdpijntje’ bemoeilijken vaak de relatie met bijvoorbeeld een werkgever. Daarom is het van belang, in de eerste plaats deskundige hulp te zoeken en een diagnose te laten stellen. De werkgever en omgeving goed informeren helpt de omgang met de aandoening voor zowel de patiënt als de omgeving.


Een migraineaanval kan worden ‘uitgelokt’ door verschillende factoren. Door als migrainepatiënt deze uitlokkers te leren (h)erkennen, kan een aanval beter worden voorkomen.

Migrainepatiënten hebben een verhoogde gevoeligheid voor prikkels die een aanval van migraine kunnen uitlokken. Deze ‘prikkeldrempel’ is deels erfelijk bepaald; in sommige families komt migraine meer voor dan in andere.

 

De auraverschijnselen ontstaan door een golf van verhoogde hersenactiviteit. Vervolgens dooft de hersenactiviteit gedurende 30 tot 60 minuten bijna volledig uit. Deze verspreidende golfbeweging van hersenactiviteit wordt ook wel een cortical spreading depression (CSD) genoemd.

 

Dit kan leiden tot verschillende uitvalsverschijnselen kenmerkend voor de aurafase. De CSD leidt waarschijnlijk ook tot een verhoogde activering van een centraal hoofdpijncentrum in de hersenen (het trigemino-vasculaire systeem). Via een ontstekingsmechanisme laten verschillende chemische boodschappers in de hersenen (neuropeptides) de hoofdpijn toenemen.(Bron De Hersenstichting)


Onze behandeling wijkt af van wat in de reguliere geneeskunde gebruikelijk is. Zodra het duidelijk is dat er geen lichamelijke oorzaak door een arts is  vastgesteld, kunnen wij aan de slag. Dit is wel van belang; we gaan niet op de stoel van arts zitten.

 

Terwijl de reguliere geneeskunde zich uitsluitend richt op genezen van het gevolg van het eigenlijke probleem, richten wij ons op de mentale oorzaak, waar migraine het gevolg van is. Wij zien migraine als een ingenieuze reactie van het lichaam op een stressprobleem.

 

Bij blokkerende spanning dient het lichaam snel te herstellen omdat het individu anders biologisch in een omstandigheid blijft waarin het zich niet afdoende kan beschermen tegen gevaren van buitenaf.

 

De stress moet zo snel mogelijk gereleased worden ten einde weer te kunnen functioneren. Als een soort van electrolytische condensator die zo snel mogelijk moet ontladen. Dit snelle ontladen gaat gepaard met de typische heftige symptomen die bekend zijn bij migraine-klachten.

 

Het bestrijden van de oplossing van het lichaam heeft dus eigenlijk geen zin. Sterker nog, het is zelfs af te raden. Vaak ervaart de cliënt ook  een geestelijke ontspanning als de migraine-aanval voorbij is. Echter het opladen gebeurt opnieuw als de oorzaak niet weggenomen wordt. Het lichaam heeft inmiddels uitgevonden hoe het snel kan ontladen  en de volgende aanval is dus in aantocht.

 

Wat zou er gebeuren als het lichaam migraine niet zou gebruiken als snelle ontlading? Wel, denk dan maar aan het ontwikkelen vormen van depressiviteit, diverse angsten of een burn-out of een andere mentale klacht. Het onderdrukken van migraine an sich is dus geen handige oplossing en meestal lukt dat ook niet.

 

Dus dan krijg je adviezen als “je moet er maar mee leren leven”. Iets gelijkwaardigs gebeurt ook bij clusterhoofdpijnen. Ook dat is een psychosomatische klacht, m.a.w. een mentale klacht die zich uiteindelijk manifesteert als lichamelijke klacht.


Wij zijn van mening dat psychosomatische klachten “het aan kloppen aan de deur ”  is van het onbewuste, de plek waar o.a. alle emoties worden opgeslagen. Met name de onverwerkte emoties zijn daar te vinden. Het onbewuste wordt ongeduldig want het heeft al vaak met stemmingen proberen aandacht te krijgen voor het onverwerkte probleem. Uiteindelijk pakt het het volgende wapen om aandacht te krijgen : PIJN!

 

“HALLO!!WAKKER WORDEN!! GA ER NU EINDELIJK WAT AAN DOEN!! WANT IK GA STEEDS HARDER AANKLOPPEN!! TOTDAT JE ER EINDELIJK WAT AAN DOET!!”


En dan ben ik aan de beurt. Samen met de cliënt lokaliseren we het achterliggende probleem en lossen het op met bijvoorbeeld hypnotherapie en/of EMDR.

 

Zodra het probleem blijvend is opgelost heeft de migraine geen functie meer en blijft het weg.

Hier zijn gemiddeld 6 sessies voor nodig die enerzijds verlichting geven aan de aanval en anderzijds het achterliggende probleem oplossen.

 

Slotsom en voorlopige conclusie: psychosomatische klachten moeten op het mentale vlak opgelost worden en niet primair op het lichamelijke vlak.

En dat doe ik dus!

 

 

Ik heb ook een volledig gezondheidsprogramma waarmee het hele lichaam en geest een grote beurt krijgt. Lichaam en geest zijn immers één en beïnvloeden elkaar doorlopend.

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

Top 5 van de meest behandelde klachten:

 • PTSS
 • Rijangst
 • PDS
 • Migraine en clusterhoofdpijnen
 • Afvallen
 • Stoppen met roken

Tarieven

Een volledige V.I.P.-behandeling kost € 243,-. Deze sessie kan tot 3 á 4 uur uitlopen. Deze sessies leveren snel resultaat . Ik streef er naar om met maximaal drie sessies het gewenste resultaat te bereiken.

 

Dat is € 81,- per uur.

De betaling gaat per bank. U betaalt 48 uur voorafgaand aan de sessie via een betaalverzoek.  

 

 

Openingstijden

Maandag op afspraak vanaf 1400u
Dinsdag op afspraak vanaf 1400u
Woensdag op afspraak vanaf 1400u
Donderdag op afspraak vanaf 1400u
Vrijdag
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Reviews Online EMDR-therapie

Hieronder staan reviews over Online EMDR-therapie - Richard

rating
Waardering van 4,9 uit 5
Op basis van 16 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde me altijd veilig en ondersteund tijdens de sessies

Ik wil graag mijn oprechte dankbaarheid delen voor de uitzonderlijke zorg die ik heb ontvangen van Richard tijdens mijn EMDR-therapie. Zijn warme en professionele aanpak heeft me geholpen om mijn traumatische ervaringen op een diepgaande manier te verwerken. Ik voelde me altijd veilig en ondersteund tijdens de sessies. Dankzij Richards begeleiding heb ik grote vooruitgang geboekt in mijn herstelproces en voel ik me sterker en veerkrachtiger dan ooit tevoren. Ik zou Richard ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar effectieve en empathische therapie.

| Noord Holland | 23 apr 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Hij heeft me fantastisch geholpen, ik rijd paniekvrij!!

Paniekaanvallen op de autosnelweg, iets waar ik al eerder hulp voor heb gezocht, een paar jaar ook met succes vanaf was, maar het keerde terug.
Bij Richard 5 sessies gevolgd in Feb/Mrt online. Inmiddels bijna 2 maanden verder en keer op keer een succeservaring in het verkeer. Ik kon het eerst haast niet geloven dat ik er nu echt vanaf was! Dus daarom nu “pas” mijn review, ik geloof het! Hij heeft me fantastisch geholpen, ik rijd paniekvrij!!

| Laakdal | 27 mei 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een ongelofelijke bevrijding

In totaal heb ik 5 sessies gedaan met Richard waaronder 1 x Emdr. Het was voor mij nieuw maar hij heeft me er helemaal doorheen geloodst. Twee dagen was ik enorm moe en daarna voelde ik een ongelofelijke bevrijding. Er is veel last van me weggevallen en ik voel me zekerder en gezien.
Richard is doortastend en praat veel. Met zijn humor maakt dat het ook nog eens een bijzondere ervaring is waar ik met dankbaarheid aan terug denk.

| Amsterdam | 1 mei 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een fantastische, zeer aangename man

Richard is een fantastische, zeer aangename man die alles ter harte neemt.
Hij stelt je op je gemak, gebruikt de nodige humor, maar zegt ook waarop het staat. Dankbaar dat ik bij hem terecht ben gekomen.
Ik zal niet aarzelen hem op te bellen als dat nog eens nodig is en kan hem aan iedereen aanbevelen.

| Schoten | 28 mrt 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een positieve ervaring!

Verschillende sessies gehad. Zowel hypnose als emdr. Online; prima! Zooo, wat een innerlijke rotzooi is er opgeruimd! Gecombineerd met de geadviseerde suppletie. Voel me opgeruimd en meer ontspannen van binnen en zelfverzekerder. Zit ook weer zo goed als ontspannen achter het stuur id auto. Al met al een positieve ervaring!

| 15 feb 2023
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Uitstekend geholpen

Hij heeft me uitstekend geholpen met mijn depressie!

| 16 nov 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Richard heeft een helder overzicht van de problematiek

Richard heeft een helder overzicht van de problematiek. Met zijn inzichten heeft hij verwarringen in mij opgehelderd. Verder heeft hij een breed arsenaal een therapieën waaruit hij kan putten en waarbij hij snel duidelijk heeft welke te gebruiken. Ik had al veel therapie gedaan, maar bij hem is er werkelijk een groot deel van mijn jeugdtrauma opgelost.
Dat hij via de computer contact maakt en behandelt, was voor mij als analoge vrouw een compleet nieuwe ervaring. Kon dat echt? Gelukkig heb ik mij eraan overgegeven.
Ik heb mijn eigen kracht ontdekt en deze ben ik nu nog steeds aan het ontwikkelen. Tussendoor is mijn rookverslaving ook als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik kan hem met gerust hart aanraden. Zeker ook bij problematiek die al vele jaren speelt en waar al veel aan gewerkt is, doch wat blijft doorzeuren.

| 13 okt 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Merci richard. Een aanrader !

De begeleiding van richard is heel fijn hij stelt je op je gemak , weet snel waar het probleem zit . Met de technieken die hij bezit kan hij je inzicht geven en handvaten om je een fijne leven te laten ervaren . Merci richard. Een aanrader !

| Frankrijk | 11 dec 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Richard neemt de tijd voor je

Ik zocht hulp nadat ik thuis was komen te zitten met burn-out klachten. Richard neemt snel contact met je op. Dit is echt super fijn, waar ik bij anderen verhalen kreeg over lange wachttijden was dit bij Richard niet het geval.
Richard neemt de tijd voor je. Hij gaat op zoek naar de kern van ‘het probleem’. Ik had het gevoel dat ik echt een open boek voor hem was. Hij had vrij snel door wat er aan de hand is. Mij heeft hij kunnen helpen door EMDR. Hier neemt hij wederom de tijd voor en ook hierbij gaat hij op zoek naar de kern.
Richard heeft enorm veel kennis. Hij kijkt echt wat jij nodig hebt, hoe hij jou het beste kan helpen. Doordat Richard naar de kern gaat, zijn er geen eindeloze hoeveelheid afspraken. Het is natuurlijk bij iedereen verschillend, maar waar ik bij andere psychologen/ therapeuten het idee kreeg dat er enorm veel tijd/ afspraken nodig waren om mij te helpen biedt Richard perspectief.
Richard heeft mij enorm goed kunnen helpen. Ik raad hem zeker aan!

| 23 nov 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik zit inmiddels weer lekker in mijn vel

Ik ben een 37 jarige ondernemer die professioneel voetbal heeft gespeeld en nog steeds vrij fanatiek in sport en spel ben.

Ik ben bij Richard terecht gekomen omdat ik overtraind/overspannen raakte. Doordat ik deze klachten had kreeg ik Tinnitus en dat beïnvloede mijn slaap, hierdoor werd ik angstig en raakte mijn lichaam in een vecht/vluchtmodus waardoor ik constant gespannen en angstig was.

Dit alles resulteerde in een angststoornis waardoor ik overal gevaar ik kon zien en angstig werd. 3 maanden lang angst, stress, niet werken en trainen. Ik durfde amper op bed te gaan omdat mijn Tinnitus in stilte natuurlijk meteen aanwezig is.

De dokter stuurde me aan het begin van die periode naar huis met een handvol oxazepam. Ik hou van mijn lichaam dus dit was voor mij echt een laatste redmiddel!

Richard heeft me op een bijzonder vriendelijke en luchtige manier mijn probleem in laten zien en deze met advies in supplementen en een EMDR sessie verholpen.

Ik zit inmiddels weer lekker in mijn vel, train weer op laag niveau en stuur mijn bedrijf weer aan. Hiervoor ben ik Richard natuurlijk erg dankbaar!

| 14 jun 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Richard is een toppertje

Richard is een toppertje. Hij heeft mij heel goed geholpen met mijn probleem en ik ga weer blij naar mijn werk. Je moet het zelf doen, maar het is net of hij soms door je heen kijkt. Lekker nuchter en recht door zee.

| Leiden | 27 mrt 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel erg dankbaar

Ik was op zoek naar een hypnotherapeut omdat ik getraumatiseerd was door tandartsen. Ik kwam op de site van Richard, Therapie Hillegom, en liet een bericht achter. Ik had een aangenaam telefonisch gesprek dus ik besloot in om de sessie te gaan doen.

Eerst had ik een minder prettig gevoel om dit online te gaan doen, maar dit gevoel werd snel omgezet in een prettige ervaring.

Richard is bekwaam, weet de juiste vragen te stellen, weet je op je gemak te stellen en is recht door zee! Ik had nooit gedacht dat ik deze angst achter me kan laten met een sessie!

Richard besloot om toch de EMDR toe te passen, best heftig maar ook heel verlichtend.

Ik kan deze therapeut aanbevelen voor alles waar iemand tegenaan loopt! Ik ben hem dan ook heel dankbaar en ik ben ook dankbaar dat ik hem gevonden heb.

De hartelijke groeten van een Tijgerin!

| Amsterdam | 17 mrt 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Hij stelt je snel op je gemak

Ik had een nare ervaring van jaren geleden, waar ik nog steeds veel last van had in mijn dagelijks leven. Richard heeft mij met behulp van EMDR geholpen. We hebben online sessies gedaan al had ik daar eerst mijn bedenkingen over. Het voelde snel vertrouwd en alsof we daadwerkelijk tegenover elkaar zaten. Hij stelt je snel op je gemak. Dat vervelende gevoel is sterk verminderd. Richard heeft veel ervaring met veel verschillende therapieën.

| Hillegom | 21 dec 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel bijzonder en echt een aanrader

Terecht gekomen bij Richard omdat ik van mijn angsten af wilde. Kon binnen een week al terecht en nu drie sessie gehad en voel me echt zoveel beter in m’n vel. Ik sliep al twee jaar slecht en dat gaat nu ook een stuk beter. Ook denk ik dat ik minder last heb van mijn angsten. Heel bijzonder en echt een aanrader.

| Groningen | 7 aug 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Super goed geholpen

Super goed geholpen!
Heel erg blij mee!

| Kerkrade | 23 mei 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het heeft me enorm geholpen

“Ik had last van faalangst, een innerlijk gevoel dat zegt dat je iets niet kunt. Dat je ergens niet goed genoeg voor bent, niet slim genoeg bent, ergens niet bij kan horen. Dit gevoel werd steeds erger en belemmerde mij vooral in mijn nieuwe functie maar ook op persoonlijk vlak.

Na een sessie waarbij een combinatie van hypnotherapie en EMDR werd toegepast, is dit nare gevoel, waardoor ik me figuurlijk steeds kleiner voelde, als het ware gewist! Ik kan er niet meer bij komen! En daarvoor in de plaats is er een gevoel van sterk/ krachtig gekomen. Hierdoor voel ik me gelukkig weer een stuk zelfverzekerder door!

De eerste week na de sessie is dat vreemd want ik dacht wat nu als dat oude gevoel toch weer terug komt? Maar dit is tot op heden nog steeds niet gebeurd. Ik heb me niet meer “te min” gevoeld.

Ik ben wie ik ben en dat is goed!

De sessie was een fijne ervaring, alsof ik in een droom een hele reis had gemaakt naar mn trauma, (Waarvan ik niet eens wist dat ik m had) tot aan het fijne gevoel van sterk en krachtig zijn.

Ik was voorafgaand wat sceptisch en terughoudend over hypnotherapie, ik wilde graag de controle behouden. Maar ik bleek een heel verkeerd beeld van hypnose te hebben. Je bent er namelijk gewoon bij en je doet het dus als ware zelf, maar op zo een ontspannen manier dat je (blijkbaar) bij je onbewuste trauma komt. En dit vanuit dat punt kan wegzetten/verwerken zodat je het niet meer als ballast dagelijks hoeft mee te dragen en je beïnvloed in je gedrag en gevoel!

Bedankt Richard het heeft me enorm geholpen!”


| Heerhugowaard | 17 apr 2020
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |