EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Trinette | EMDR en Hypnotherapeut

EMDR en Hypnotherapeut - Oosthuizen - Trinette
EMDR-Therapie Oosthuizen
Seevancksweg 46
1474 HD Oosthuizen
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-Therapie Oosthuizen

Beste bezoeker, van harte welkom op mijn profiel. 

 • Leef je niet het leven dat je wilt leven en wil je de regie weer terug om gelukkig te worden? 

 • Wil je graag vooruit maar houden negatieve gedachten en angsten je tegen?

 • Houden gebeurtenissen uit jouw verleden je tegen te doen wat echt belangrijk voor je is?

 • Heb je onverwerkt verdriet (door verlies bijvoorbeeld) en wil je daarmee leren leven?

 • Heb je last van hardnekkige- of dwangmatige gewoonten en wil je daar verandering in brengen?

 • Wordt het je allemaal te veel en wil je de grip weer terugkrijgen in je leven?

 
Herken je jezelf in een of meerdere van de bovenstaande vragen? En wil je daar mee aan de slag?

Dan nodig ik jou uit om contact met me op te nemen, om samen te kunnen bepalen of en hoe ik jou kan helpen teneinde de voor jou wenselijke situatie te verwezenlijken. 

Ook als jouw vraag hier niet tussen staat en je twijfelt of ik je kan helpen.

Trinette 
 

Online therapie

Persoonlijk ben ik geen voorstander van online therapie. Hoewel 'online' helemaal bij deze tijd hoort ben ik van mening dat ieder moment mínder achter het scherm alleen maar positief kan zijn.

Een consult op locatie ervaar ik anders van online contact. Verbale en fysieke signalen komen beter over waardoor ik makkelijker tot de kern van het probleem kan komen. 

Incidenteel is het op verzoek mogelijk om tussen de fysieke sessies door een onine evaluatie te laten plaatsvinden.

Opleidingen & registraties

2022 - Acceptance and commitment therapy
2022 - Hypnotherapie in organisaties
2021 Seksualiteit in therapie
2021 - Workshop Burn-out
2018 - Hypnoherapie en verslavingen
2018 - Yogatherapie
2017 - EMDR practitioner
2017 - Slaap en slapeloosheid
2016 - Karakterstructuren
2014 - Emotional freeom technique
2010-2014 - 4 jarige opleiding tot hypnotherapeut

Een klacht wat nu?

Hoewel ik er alles aan doe om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn kan het voorkomen dat je een klacht hebt. Als dit zo is bespreek ik dit graag met je zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.

Wanneer je je klacht niet met mij wil of kan bespreken dan kun je contact opnemen met de klachtencommissie van mijn beroepsvereniging NBVH.

Jouw klacht wordt door de klachtencommissie in behandeling genomen. Kom je er met de klachtencommissie van de NBVH niet uit dan wordt er een klachtenfunctionaris ingeschakeld van SCAG.

leidt de inzet van de klachtenfunctionaris niet tot een voor jou bevredigende uitkomst, dan kun je je klacht als geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Complementaire Gezondheidszorg https://www.degeschillencommissiezorg.nl/over-ons/zorgcommissies/complementaire-gezondheidszorg 

Let op: de geschillencommissie neemt jouw klacht niet in behandeling, als je niet eerst het klachtentraject bij de klachtenfunctionaris hebt doorlopen. 
 
Ik ben onderhevig aan het tuchtrecht verzorgd door de TCZ (Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg). www.tcz.nuRegistraties

Specialisaties

EMDR

Als je door een nare gebeurtenis in je leven last hebt gekregen van klachten zoals hevige emoties, herbelevingen, fysieke reacties of slaapproblemen, dan is EMDR een bewezen, goede therapie om je daar vanaf te helpen. 

Stel je hebt iets vervelends meegemaakt zoals een ongeluk, of je hebt te maken gehad met seksueel misbruik of ander geweld.

Een herinnering aan een dergelijke heftige gebeurtenis wordt met veel emoties in je geheugen opgeslagen. Als zo’n herinnering eenmaal onverwerkt in het lange termijn geheugen ligt, kun je er heel lang last van blijven houden. De nare herinnering dringt zich telkens ongewild aan je op bijvoorbeeld met negatieve gevoelens van machteloosheid of het idee niet de moeite waard te zijn. 

EMDR therapie kan je daar vanaf helpen. Tijdens de therapie zal ik je eerst vragen om aan de akelige gebeurtenis terug te denken. Eerst om informatie te verzamelen en later voor het verwerkingsproces. 

Tijdens het verwerkingsproces krijg je een koptelefoon met geluid van tikjes die zich links en rechts afwisselen. Deze tikjes wissel ik af met mijn vingers die ik voor je gezicht heen en weer beweeg en die je dan volgt met je ogen. 

Door een traumatische herinnering in je gedachten vast te houden en tegelijkertijd naar de tikjes te luisteren of mijn vingerbewegingen te volgen, komt er een stroom van gedachten en beelden opgang. Soms komen hier ook gevoelens en lichamelijke sensaties bij. Na elke set vraag ik je om je op de meest opvallende verandering te concentreren. Na een tijdje vervaagt het beeld, gevoel of de gedachte en verliest het z’n emotionele lading. 

Wanneer de emotionele lading verdwijnt, wordt het ook makkelijker om anders over de gebeurtenis te denken. Dat merk je doordat je je minder machteloos voelt of jezelf weer waardevol vind. Je angst is minder en je hebt geen last van herbelevingen meer. Je slaapt beter en je voelt je een stuk prettiger. En omdat je de gebeurtenis achter je kunt laten krijg je weer zin in het leven en zin in de toekomst.

_______________________________________________


Hypnotherapie

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van trance. Trance is hetzelfde als hypnose maar door de negatieve associaties die het woord hypnose vaak oproept spreken wij hypnotherapeuten liever van trance. 

Trance
Trance is meetbaar via een EEG. In deze toestand produceren onze hersenen vooral thètagolven. Alvagolven zijn toegenomen en bètagolven zijn minder of zelfs geheel afwezig. Bètagolven zijn nodig om te denken. Wanneer deze zijn verminderd of verdwenen en onze hersenen meer alfagolven en thètagolven produceren is onze geest het meest creatief.

Diepe ontspanning
Waar je met reguliere psychotherapie veel aan het praten en denken bent, ben je met hypnotherapie meer aan het voelen. Aan het begin van een sessie wordt je in een diepe ontspanning gebracht door bijvoorbeeld je aandacht op je adem te richten en je spieren in je lichaam stapsgewijs te ontspannen. Middels deze ontspanning kom je vanzelf in een staat van trance terecht. 

Trance is heel gewoon
Misschien heb je wel eens een moment gehad vlak voordat je helemaal wakker werd en je ineens een geweldig idee kreeg? Of een moment in een boek of film verzonken waarbij je niet in de gaten had dat er iemand de kamer binnen kwam? Of dat je aan het fietsen was en je ineens merkte dat hiér al was? Dit zijn allemaal natuurlijke staten van trance waar je vanzelf weer uitkomt. 

Hypnotherapie Toen
De psychiaters Sigmund Freud en Carl Gustav Jung maakten al gebruik van hypnose. Hierbij werden de patiënten in slaap gebracht waarna ze op directieve wijze suggesties aangereikt kregen. Naderhand konden de patiënten zich hier niets meer van herinneren en vonden er veranderingen plaats op onbewust niveau.

Hypnotherapie Nu
Tegenwoordig en sinds de introductie van de moderne hypnotherapie blijft de cliënt tijdens de trance bewust en alert. In deze staat van diepe ontspanning waarbij de hersenen ruimte hebben voor creativiteit, kunnen inzichten spontaan omhoog komen. 
De therapeut is de gids door het droomlandschap die er voor zorgt dat de cliënt niet verdwaalt tijdens zijn wandeling. 

Van onbewust naar bewust
Door de inzichten die tijdens een sessie verkregen kunnen worden kan er verandering optreden. Belemmerende overtuigingen, negatieve emoties en oude patronen kunnen worden losgelaten. Door deze bewustwording kan er uiteindelijk gedragsverandering plaatsvinden. Dit zal zowel op bewust als onbewust niveau plaatsvinden.

___________________________________________


ACT
ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy (Hayes, Wilson & Strosahl). Dit is een derde generatie gedragstherapie die je kan helpen om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt (Acceptance), zodat je kan blijven investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt (Commitment). ACT bestaat uit zes verschillende processen / vaardigheden:

Acceptatie: Ruimte maken voor vervelende ervaringen.
Defusie: Afstand nemen van je gedachten.
Het Zelf: Flexibel omgaan met je zelf(beeld).
Hier en Nu: Aandacht voor het Hier en Nu.
Waarden: Stilstaan bij wat je echt belangrijk vindt.
Toegewijd Handelen: Investeren in je waarden.

Deze ACT-vaardigheden zorgen er samen voor dat je psychologisch flexibeler wordt. Het doel van ACT is dus niet zeer het reduceren van klachten, maar het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht.  Bij ACT wordt er veel gebruikt gemaakt van metaforen en oefeningen; zo ontwikkel je op een ervaringsgerichte manier de verschillende ACT-vaardigheden.

Werkt ACT?
ACT is erkend als evidence based therapy voor de depressieve-stoornis, verschillende angststoornissen, dwangstoornis, psychose en chronische pijn (APA, 2010). Tevens is ACT effectief gebleken bij het vergroten van het algemeen welzijn van een cliënt; er hoeft dus geen sprake te zijn van psychopathologie om baat te hebben bij deze therapievorm.

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

 • Angsten en fobieen
- Angst om dierbaren te verliezen, rijangst, angst om dood te gaan, angst om te braken, faalangst, bindingsangst, verlatingsangst, angst om gek te worden, angst om ziek te worden, smetvrees, spreekangst
 • Rouw en verlies
 • Trauma
 • Depressie
 •  

De meeste clienten die bij mij in therapie zijn geweest zijn even vastgelopen in hun leven.
Vaak heeft dit te maken met onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden.
Hierdoor zijn er bepaalde meestel onbewuste patronen en gewoonten ingeslopen die een fijn leven in de weg staan.

Met hypnotherapie en EMDR kunnen deze gebeurtenissen alsnog bewustgemaakt en verwerkt worden waardoor mijn clienten leren hun volledige potentie aan te boren.

Gebieden waar je in kunt vastlopen zijn o.a.: op het relationele vlak, op de werkvloer, tijdens studie of in de familie en vriendenkring.

Tarieven

Het tarief bedraagt €90 per uur. Dit bedrag kan na de sessie per pin of contant worden voldaan.
Voor het intakegesprek wordt standaard een uur gerekend. ook als het gesprek uitloopt.

In de meeste gevallen wordt er voor een sessie 75 tot 90 minuten gerekend (€112,50 of €135). Deze tijd is nodig om een sessie tot een goed afgerond geheel te brengen en je met een goed gevoel de deur uit te laten gaan. Voor een tussentijdse- of eindevaluatie zonder EMDR- of hypno-sessie volstaat een afspraak van een uur.

In veel gevallen vergoedt de zorgverzekeraar de sessies geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering. De vergoeding valt onder ‘Alternatieve Geneeswijzen; hypnotherapie, beroepsverenigingen NBVH’ (en koepel RBCZ). Raadpleeg altijd je verzekeraar en/of kijk voor een actueel overzicht in de zorgwijzer.

Behandeling zonder tussenkomst van de zorgverzekeraar is uiteraard ook mogelijk. Zowel voor bedrijven als voor particulieren zijn de kosten voor begeleiding in de vorm van coaching of counseling, onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Je belastingadviseur kan je hier verder in adviseren.

Voor werkgevers die hun werknemers willen steunen bij het terugvinden van een juiste balans maak ik graag een maatwerkofferte op voor coaching / counseling als curatieve of preventieve begeleiding (verkorten van het ziekteverzuim of voorkomen van uitval).


Openingstijden

Maandag 09:00 - 13:30
Dinsdag 09:00 - 17:00
Woensdag 09:00 - 13:30
Donderdag 09:00 - 17:00
Vrijdag 09:00 - 13:30
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews EMDR-Therapie Oosthuizen

Hieronder staat een review over EMDR-Therapie Oosthuizen - Trinette

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik vind Trinette een fijne therapeute.

Door traumatische gebeurtenissen kwam ik in Volendam bij Trinette terecht. Trinette is een therapeut die echt de tijd voor mij nam, en rust uitstraalt. Samen hebben we besproken wat een goede behandeling voor mij zou zijn en hebben hierop ingezet. Vnl de EMDR therapie heeft mij heel goed gedaan, ik dacht eigenlijk eerst van hoe kan t nou dat die tikken door n koptelefoon en wat de therapeut dmv van praten bijdraagt mij kan helpen?
Echter het heeft mij heel goed geholpen en ik ben blij wat ik samen met Trinette bereikt heb. Kortom ik vind Trinette een fijne therapeute.

| Purmerend | 13 dec 2023
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |