EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie
EMDR-therapie, Hypnotherapie, Integratieve Psychotherapie, PDS-therapie - Amsterdam - Marianna
Therapie Amsterdam
Weteringschans 72- 3 hoog
1017 XR Amsterdam
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtMarianna | EMDR-therapie, Hypnotherapie, Integratieve Psychotherapie, PDS-therapie

EMDR-therapie Amsterdam

Mijn naam is Marianna. In mijn praktijk begeleid ik mensen op een persoonlijke en professionele manier bij het oplossen van psychische en emotionele problemen, zoals spanningen, angsten, onzekerheid, slaapproblemen, onverwerkte ervaringen, psychosomatische klachten, een gebrek aan concentratie, doorzettingsvermogen, creativiteit en lust for life.

  

Naast mijn praktijk ben ik kerndocent hypnotherapie en docent psychotherapie en EMDR aan de Nederlansde Academie voor Psychotherapie.

 

Je klachten aanpakken met EMDR

Angst, verdriet, boosheid, somberheid, vermijdingsgedrag, lusteloosheid, schuld, nare dromen, slaapproblemen zijn voorbeelden van aanhoudende of steeds terugkerende gevoelens en klachten die veroorzaakt kunnen worden door onverwerkte gebeurtenissen.

 

Mogelijk zijn je belastende gevoelens ontstaan na een ingrijpende gebeurtenis. Dat kan een eenmalig trauma zijn of herhaaldelijke gebeurtenissen, bijvoorbeeld uit je jeugd. Maar het kan ook zijn dat bepaalde gevoelens, zoals angst, geleidelijkaan tijdens je leven zijn ontstaan. Met behulp van EMDR kun je gevoelens van vroeger die nu nog effect hebben op je functioneren verwerken.

 

Angsten en fobieën

EMDR kan ook succesvol worden ingezet bij angsten en fobieën. Het gaat hier om diep ingesleten patronen die door toepassing van EMDR hun kracht verliezen. Het gevoel dat steeds opnieuw automatisch wordt opgeroepen wanneer je geconfronteerd wordt met datgene waarvoor je bang bent is een onverwerkt gevoel. Het slijt niet weg, integendeel: het wordt telkens opnieuw aangewakkerd. Met EMDR kun je die emotionele onverwerkte lading versneld verwerken.

 

Bij een specifieke fobie (zoals bijvoorbeeld angst voor spinnen, of angst voor water) kan het overwinnen van je angst soms heel snel gaan. Bij andere fobieën, die dieper zijn ingesleten en meer effect hebben op je persoonlijk leven, is meestal een stapsgewijze vooruitgang te bemerken.

Een groot voordeel van EMDR, eventueel gecombineerd met hypnotherapie, is dat je in staat bent om je angst geleidelijk van binnenuit te doven. Je begint je eerst vrijer te voelen en meer ruimte te krijgen voor nieuw gedrag, waarna je weer geleidelijk datgene gaat doen waar je vroeger bang voor was.

 

 

Werkwijze

De eerste sessie is een intakegesprek. In dit gesprek is het belangrijk dat de therapeut goed zicht krijgt op je klacht, zodat er een helder beeld ontstaat van wat je van binnen doet waardoor je je zo naar voelt. Wij bekijken dan ook of EMDR wel de beste techniek voor je is om van je klacht af te komen.

EMDR is in korte tijd enorm populair geworden, maar het is geen 'wondertechniek' die voor alles werkt. Soms kan het verstandiger zijn om met andere technieken te werken.

 

Als EMDR de beste techniek voor jouw klacht is, zal de therapeut vragen naar gebeurtenissen die je nog steeds een onaangenaam gevoel geven.

 

Je krijgt een koptelefoon op en ik zal je vragen om je, volgens een bepaalde procedure, te concentreren op die gebeurtenissen en te voelen wat er gebeurt als je daar met je aandacht bij blijft. Tegelijkertijd klinken er klikjes in je oren of maak je bepaalde oogbewegingen. Door de klikjes of oogbewegingen wordt het brein gestimuleerd om de oorsprong van je klacht te verwerken.

Regelmatig vraag ik om de intensiteit van je gevoel op een schaal van nul tot tien te zetten. Zo merk je vaak zelf al tijdens de sessie dat de intensiteit afneemt.

 

Zo wordt er, veelal in een beperkt aantal sessies, gewerkt aan je klacht tot deze volledig en voelbaar verwerkt is.

Online therapie

Voor mensen die ziek zijn of liever thuis blijven, kunnen alle gesprekken doorgaan via videogesprekken. Met goede verbinding en een koptelefoon is zelfs hypnotherapie of EMDR absoluut geen probleem. Voor het contact is het wel fijn om elkaar te kunnen zien. Ik ben zelf zeker van het echte contact maar online therapie kan dus ook.

Opleidingen & registraties

 • Integratieve Psychotherapie voor Volwassenen aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (4-jarig)
 • Algemene Psychotherapie Wetenschappen en Psychosociale Medische Basiskennis (3-jarig traject)
 • Opleiding Hypnotherapie (4-jarig)
 • Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) (2-jarig)
 • Supervisor

 

 • EMDR-therapie
 • EFT-Relatietherapie
 • Systemisch Coachen
 • Tafelopstellingen
 • Familieopstellingen

 

Na afronding van mijn opleiding en de nodige praktijkervaring, heb ik het Europees Certificaat voor Psychotherapie (ECP) verkregen.Registraties

Specialisaties

  

Wat zijn jouw specialisaties?

Dat zijn er steeds meer. Ik begon aan dit vak om podiumkunstenaars te kunnen begeleiden, maar omdat ik dit vak zo fascinerend vind en met veel passie uitoefen, blijf ik me verdiepen en ontwikkelen.

 

Op dit moment komen velerlei mensen in mijn praktijk, met uiteenlopende problematiek. Ik maak gebruik van Hypnotherapie, Integratieve Psychotherapie, Personal Coaching, EMDR, PDS-therapie, Systemische begeleiding, EFT-based relatietherapie.

 

 

1. Podiumkunstenaars

Vanwege mijn achtergrond bied ik een speciaal traject voor musici, acteurs, dansers en andere podiumkunstenaars. Er is niet veel wat ik níet heb meegemaakt op het podium, of achter de schermen. Mensen wiens vak het is om op het podium te staan hebben constant te maken met stress. Ik gun alle kunstenaars om ondanks deze heftige omstandigheden optimaal te kunnen functioneren en te genieten van een evenwichtig en gelukkig leven.

 

Denk daarbij aan begeleiding voor audities, podiumangst, examenvrees, faalangst, prestatieverbetering, het vergroten van creativiteit; concentratie- en geheugenproblemen, onzekerheid, gebrek aan zelfwaardering en zelfvertrouwen, lichamelijke klachten zonder aanwijsbare reden, blessures, burn-out, moeite om je plek te vinden binnen de groep waarin je werkt en levensfaseproblematiek zoals pensionering en daarmee gepaard gaande identiteitsproblemen.

 

 

2. Hypnotherapie

Bij hypnotherapie maak ik gebruik van trance. Klachten, problemen of belemmeringen kunnen daarmee snel, doeltreffend en met blijvend resultaat worden aangepakt.

 

Hypnotherapie is geschikt voor allerlei problemen: van het afleren van nagelbijten tot zingevingsvraagstukken, van pijnbestrijding, tinnitus en psychosomatische klachten tot het verbeteren van prestaties op het gebied van werk, of sport, of op het podium.

 

Het grote voordeel van werken met hypnose is dat we niet alleen praten óver je klacht, maar dat we doelgericht zaken kunnen helen op het niveau waar je klacht ontstaat: in je onbewuste.

 

Veel klachten zijn het gevolg van automatisch, onbewust aangeleerd gedrag of aangeleerde reacties. Met een bewuste benadering (erover praten) zijn die automatische reacties niet of nauwelijks te beïnvloeden. Het bewuste spreekt als het ware een andere taal dan het onbewuste.

 

Als je bijvoorbeeld angstig of onzeker bent, dan wéét je wel dat die angst en onzekerheid nergens op slaan. Maar hoe vaak je dat ook tegen jezelf zegt, van binnen voelt het anders, en daardoor blijf je er toch mee rondlopen. Wil je je klacht bij de kern aanpakken, dan zul je iets moeten veranderen op onbewust niveau - en ik help je daarbij.

 

 

3. Integratieve Psychotherapie

Een centrale stelling in integratieve psychotherapie is dat geen enkele therapievorm de beste is of passend in alle situaties. De grondslag van integratieve psychotherapie is dat ieder mens alles in zich heeft voor persoonlijke ontwikkeling en geluk en dat iedereen het vermogen bezit zichzelf te helen. Mijn sessies zijn erop gericht jouw vermogen tot ontwikkelen en veranderen te motiveren, te mobiliseren en te optimaliseren.

 

Tijdens mijn integratieve psychotherapeutische sessies werk ik met je op verschillende niveaus: emotioneel, cognitief, gedragsmatig, fysiologisch, energetisch en sociaal.

Het doel is om al die menselijke dimensies weer te verenigen.

 

 

4. Personal Coaching

In het traject van Personal Coaching zet je, met jouw Coach naast je, stappen om blokkades en problemen tussen jou en jouw doelen op te heffen. Je leert om stapsgewijs de richting op te gaan die ècht bij je past en jezelf daarin te ontwikkelen.

 

Vaak zul je verrast zijn te merken tot hoeveel je in staat bent. Door meer je eigen koers te varen, dingen te bereiken en je persoonlijk te ontwikkelen, bereik je in het algemeen meer resultaat, ervaar je meer enthousiasme, plezier en voldoening.

 

 

5. EMDR-therapie

EMDR gebruik ik voor aanhoudende, steeds terugkerende gevoelens en klachten die veroorzaakt kunnen worden door onverwerkte gebeurtenissen.

 

Traumatische ervaringen, schokkende gebeurtenissen, belastende jeugdervaringen, verlieservaringen, gevoelens als gevolg van medische ingrepen enzovoort kunnen een veelheid aan klachten tot gevolg hebben: somberheid, vermijdingsgedrag, lusteloosheid, angst, verdriet, boosheid, schuld, nare dromen, slaapproblemen. Met EMDR kunnen we die emotionele onverwerkte lading versneld verwerken.

 

EMDR kan ook succesvol worden ingezet bij angsten en fobieën. Dit zijn diep ingesleten automatische patronen die door toepassing van EMDR hun kracht verliezen.

 

Bij een specifieke fobie (zoals bijvoorbeeld angst voor spinnen of angst voor water) kan het overwinnen van je angst soms heel snel gaan. Bij andere fobieën, die dieper zijn ingesleten en meer effect hebben op je persoonlijk leven, is meestal een stapsgewijze vooruitgang te bemerken.

 

Een groot voordeel van EMDR, die ik vaak combineer met hypnotherapie, is dat je op deze wijze in staat bent om je angst geleidelijk van binnenuit te doven. Je begint je eerst vrijer te voelen, er komt meer ruimte voor nieuw gedrag, waarna je geleidelijk aan datgene gaat doen waar je vroeger bang voor was.

 

 

6. Systemische begeleiding

Met een systemische opstelling breng je je omgeving, de mensen in je omgeving en de emoties en drijfveren van die mensen in kaart. Dat beeld levert inzicht op over jouw rol en jouw verhouding tot anderen in je omgeving. Ik begeleid je bij het drie-dimensioneel opstellen van jouw onbewuste beeld.

 

Een opstelling helpt je om letterlijk van een afstand te kijken naar jouw situatie of probleem. Alleen al het zien ‘wat er is’ geeft vaak rust en ruimte. Door bewegingen te volgen, een nieuwe ordening aan te brengen en de effecten daarvan te doorvoelen, vind je jouw oplossing en zie je nieuwe groeimogelijkheden.

 

 

7. PDS-behandeling

Zo’n 500.000 mensen in Nederland hebben last van het Prikkelbare Darm Syndroom. Deze klachten hebben vaak veel invloed op verschillende gebieden in je dagelijks leven: gezin, werk en vrije tijd. Met het behandelprogramma ‘Darmmanagement’ leer je je klachten aan te pakken en weer een normaal leven te leiden.

 

Het programma heeft tot doel de natuurlijke darmfunctie te herstellen. Ook pijnreductie, stresshantering en het opbouwen van zelfvertrouwen zijn belangrijke aandachtspunten. Om dat te bereiken wordt er gebruik gemaakt van een aantal technieken: het therapeutisch gesprek, lichaamsoefeningen en doelgerichte trance, zoals in (zelf-) hypnose.

 

 

8. EFT-based Relatietherapie

EFT (Emotionally Focused Therapy) is een warme en toegankelijke vorm van therapie. Het richt zich op emoties, begrijpen van liefde en verbinding binnen de partnerrelatie.

 

Wij kijken naar communicatie- en gedragspatronen binnen relaties en naar de onderlinge verbinding en bereikbaarheid. Je bouwt aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken. EFT heeft een sterk positief effect op de verbondenheid in een partnerrelatie. De resultaten laten zien dat er na EFT-therapie heel weinig terugval is.

 

 

Hoeveel sessies therapie zijn er meestal nodig?

Ik werk met een kortdurende vorm van psychotherapie. De duur van de behandeling hangt wel af van de klacht, van de complexiteit van de problematiek en het tempo van de cliënt. Gemiddeld komen mensen bij mij tussen de vijf en twintig keer.

 

Het PDS programma (Darmmanagement) bestaat uit een intakegesprek en zes tot dertien vervolgconsulten over een periode van minimaal 3 maanden.

 

EFT Relatietherapie is ontworpen om te worden toegepast in 8 tot 20 partnerrelatie-therapie-sessies.

 

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

Trauma, stressklachten
Traumatische ervaringen 
angsten, flashbacks, nachtmerries
fobieën 
relatieproblemen

Tarieven

 • Individuele therapie: € 110,00 per sessie van 1 uur
 • Relatietherapie: € 140,00  per 75 minuten

 

De meeste verzekeraars vergoeden deze behandelingen uit het aanvullend pakket.

 

AGB-code zorgverlener: 90-100666 AGB-code praktijk: 90-060275

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Therapie Amsterdam

Hieronder staan reviews over Therapie Amsterdam - Marianna

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


EMDR geholpen bij vliegangst

Ik had veel last van vliegangst. Toen ik niet meer op vakantie kon had ik er genoeg van. Mijn vriendin was in behandeling bij Marianna en heeft haar sterk aangeraden. Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet om naar haar toe te gaan.

Na twee EMDR behandelingen is mijn angst al een stuk minder geworden. Ik durfde het weer aan om een vliegreis te boeken. Ik zal vliegen nooit leuk vinden, maar nu (na een paar langere reizen) is het echt bewezen dat mijn angst helemaal weg is. Marianna is een hartelijke professional.


| 28 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Enorm geholpen bij trauma

EMDR therapie bij Marianna heeft mij enorm geholpen bij het verwerken van een traumatische gebeurtenis uit mijn jeugd. Tijdens het intake gesprek heeft zij alles in kaart gebracht. Al na de eerste behandeling met EMDR waren mijn klachten sterk verminderd.

Ik voelde mij veilig en in goede handen bij Marianna. Ik raad haar zeker aan.


| Amsterdam | 30 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Als bijzonder prettig ervaren

Toen ik me aangemeld heb bij Marianna had ik last van angsten, waarvan ik wel kon zien dat ze zich heftiger voordeden dan nodig was. Het lukte me niet de vinger opleggen waarom het gevoel zo heftig was. Ik had geen zin om weer heel diep in mijn verleden te duiken.

Met Marianna leerde ik kijken naar wat er werkelijk gebeurde en wat dat opriep aan oude pijn. Die koppeling aan vroegere pijnlijke herinneringen veroorzaakte de heftige niet reële angsten in het nu.

Met een paar EMDR sessies is mij heel goed gelukt om dat te veranderen. Ik heb het werken met Marianna als bijzonder prettig ervaren. Zij heeft eindeloos veel geduld, straalt rust en vertrouwen uit. Ik vond het veilig om alles met haar te delen. Geen diep gegraaf maar verheldering van toen en nu.


| Amsterdam | 4 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Over ons | Reviews | Login