EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Ingrid | Relatietherapeut - Gezinstherapeut, EMDR-therapeut, psychosociaaltherapeut, speltherapeut

Relatietherapeut - Gezinstherapeut, EMDR-therapeut, psychosociaaltherapeut, speltherapeut - Haarlem - Ingrid
Therapie Haarlem
Willem Pijperstraat 25
2033 RA Haarlem
Stuur een bericht



Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht



EMDR-therapie Haarlem

Mijn naam is Ingrid en ik ben opgeleid tot EMDR master pracioner. Daarnaast heb ik veel ervaring met relatietherapie,  individuele therapie en therapie aan kinderen. 

 

Een groot deel van diep ingrijpende of traumatische ervaringen 'verwerken'we op eigen kracht. Maar soms ontwikkelen zich psychische klachten omdat de verwerking om de een of andere reden vastloopt. EMDR is dan een wetenschappelijk bewezen en effectieve manier om de vastgelopen verwerking weer op gang te krijgen. 

 
EMDR-therapie bij kinderen, tieners en volwassenen


Sinds een aantal jaar pas ik regelmatig EMDR toe bij zowel kinderen, tieners als volwassenen met een grote verscheidenheid aan klachten die ontstaan zijn door ingrijpende ervaringen.

 

Deze ervaringen kunnen in het verre verleden liggen of meer recent zijn. Zo denkt ik aan een tiener die dichtklapte tijdens haar proefwerken. Het bleek dat ze op de basisschool uitgelachen was toen ze voor de klas stond om een boekbespreking te houden. Eén sessie EMDR en ze kon haar proefwerken zonder problemen te maken. Ook voelde ze zich veel minder gestresst. 

 

Of een volwassene die nog steeds de krenkende woorden in haar hoofd hoorde van haar ex-partner en daardoor daar zo naar van werd dat ze te veel ging drinken. Na een aantal sessie EMDR had ze geen last meer van deze woorden en kon ze ook met mate een glaasje wijn drinken. 

 

Of die jongen met een grote angst om gestoken te worden door een wesp nadat hij drie keer gestoken was door een wespt en nu al in paniek raakte als hij een klein mugje zag vliegen. We hebben EMDR gedaan en daarna raakte hij zelfs  niet meer in paniek toen er een wesp op de appel ging zitten die hij aan het eten was. 

 

Of ik denk aan de mevrouw die verkracht was, de man met buitensporige schrikreacties, of de vrouw die niet meer durfde te solliciteren omdat ze zo vaak afgewezen was ...........

 

Tijdens de behandelijng krijg ik veelal reacties als:  "het lijkt wel of het verder weg is", "het lijkt wel kleiner te worden". "ik kan het niet mere terughalen" of "het wordt waziger" waarmee de heftige negatieve emoties verminderen of geheel verdwijnen. 

Wanneer EMDR?

 

In ons leven kunnen bepaalde ervaringen diep ingrijpen en nog dagelijks grote invloed hebben op ons functioneren. Een groot deel van deze ervaringen ‘verwerken’ we op eigen kracht. Maar soms ontwikkelen zich psychische klachten omdat de verwerking om de een of andere reden vastloopt.  Maar soms ontwikkelen zich psychische klachten. EMDR kan dan worden toegepast om de vast-gelopen verwerking van een traumatische ervaring weer op gang te helpen. EMDR kan worden toegepast bij o.a.

  • Prikkelbaarheid
  • Woede uitbarstingen
  • Concentratiestoornissen.
  • Overmatige waakzaamheid
  • Buitensporige schrikreacties
  • SlaapproblemenMoeite met in- of doorslapen
  • Nachtmerries of flashbacks
  • Beperkt uiten van affect
  • Angsten, paniek en fobieën
  • Hulpeloosheid of walging
  • Instabiliteit in de emotionele beleving
  • Weinig zelfvertrouwen, faalangst
  • Depressie

Kinderen kunnen ook extra aanhankelijk zijn of lichamelijke klachten hebben zoals hoofd- en/of buikpijn.

Ook lichamelijke klachten zonder aanwijsbare oorzaak kunnen behandeld worden. Uitgangspunt is dat deze klachten zijn ontstaan als gevolg van ééeen of meerdere          nare ervaringen.

                                                                                                      

Hoe werkt EMDR?

 

 

Kort gezegd houdt de geprotocolleerde behandeling het volgende in:

De therapeut zal aan het begin van de behandeling bespreken wat de oorzaak van de klachten kan zijn. Tevens wordt er een taxatie gemaakt van de individuele omstandigheden, de omgevingsfactoren, de draagkracht en draaglast. Naast de hulpvraag wordt ook het gewenste doel van de behandeling besproken. Uiteindelijk zal blijken of EMDR de meest geschikte behandelmethode zal zijn. Zo ja, dan zal de therapeut u alles uitleggen over EMDR en de mogelijke mogelijke reactie op EMDR.

Door het, met de ogen, volgen van de hand van de therapeut of door klikjes via de koptelefoon wordt het ‘informatieverwerkingssysteem’ in de hersenen geactiveerd.

De EMDR procedure brengt doorgaans een stroom van gedachten en beelden op gang, maar soms ook gevoelens en lichamelijke sensaties. De cliënt wordt na elke set gevraagd welk beeld, gevoel of gedachte nu opkomt, waarna er een nieuwe set volgt. De aangeboden sets oogbewegingen of geluiden zullen er langzamerhand toe leiden dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. Bij  enkelvoudige ervaringen zijn soms maar twee of drie sessies nodig.


Hoe voel je je na een EMDR sessie

Na afloop van een EMDR sessie kan de cliënt zich heel prettig en vol energie voelen. Het kan ook voorkomen dat de cliënt zich moe tot heel moe voelt. In sommige gevallen kunnen andere beelden of gevoelens opkomen waardoor men het idee krijgt dat er iets mis gaat. Echter, dit hoort bij het verwerkingsproces daar de hersenen het verwerkingsproces aan het voorzetten zijn. Het is dus een goed teken! Het kan een geruststelling zijn om te weten dat dit in de regel niet langer dan drie dagen aanhoudt.

 

Twijfel je of EMDR iets voor jou kan zijn? Neem dan vrijblijvend contact op!


Brainspotting

 
BrainSpotten is in 2003, tijdens een EMDR sessie, met een kunstschaatsster die een drie dubbele axel maar niet onder de knie kreeg, door David Grand ontwikkeld. Hij merkt op dat ze haar blik op een bepaald punt richtte. Intuïtief  vroeg hij haar blik op dat punt gericht te houden. Het gevolg was dat er allerlei gevoelen, herinneringen en beelden bij haar naar boven kwamen en ze zich rustiger ging voelen. Ze werd zich bewust van de blokkade die haar er van weerhield om de drie dubbele axel te kunnen doen. De dag daarna kon ze de sprong, voor het eerst, probleemloos uitvoeren.

Het principe om je oog op een bepaald punt gericht te houden, tijdens de therapie is hij verder gaan uitwerken. Hij heeft deze methode de naam BrainSpotting gegeven. Inmiddels heeft hij duizenden therapeuten geleerd hoe ze hiermee kunnen werken en is het ook in Nederland in opkomst.

Wat is BrainSpotting

BrainSpotting is een psychotherapeutische methode om te werken aan bewuste en onbewuste blokkades die ons belemmeren in ons functioneren.

Het helpt op een zachte en weinig belastende manier bij het verwerken van allerlei pijnlijke ervaringen die onder bijvoorbeeld angststoornissen, depressieve klachten, stress gerelateerde klachten, onzekerheden en hechtingsgerelateerde problematiek kunnen liggen. Ook bij onverklaarbare lichamelijke klachten heeft het zijn nut bewezen.

 

Het is en neurobiologische vorm van therapie die gebruik maakt van de manier waarop ons brein informatie en ervaringen verwerkt.

 

Praattherapie werkt vaak minder goed bij het behandelen van heftige ervaringen omdat bepaalde gebieden in de hersenen, die zich aan ons cognitieve en verbale bewustzijn onttrekken niet worden bereikt.

 

Bij  BrainSpotten hoeft niet veel gesproken te worden. Je hoeft niet gedetailleerd te vertellen over wat er gebeurd is of hoe de situatie in elkaar steekt. Dat weet je brein beter dan jij het kunt vertellen. Soms weet je niet eens precies waarom je je angstig of somber voelt of waarom iets je zo blijft raken of waarom je blokkeert in een bepaalde situatie.

Tijdens BrainSpotten worden met name die gebieden bereikt, waar je niet bewust bij kunt komen. Ons brein gaat onverwerkte informatie reguleren. . Het enige wat je als client hoeft te doen, is aandachtig de gewaarwordingen in je lichaam volgen.  Door fysiek iets te voelen, ontlaadt je zenuwstelsel opgeslagen pijn en dat geeft beweging in de verwerking van situaties die een rol hebben gespeeld in het ontstaan van allerlei klachten.

 

 Hoe werkt BrainSpotting

 

Where you look affects how you feel’ is een veel gebruikte uitdrukking van David Grand, ontdekker en ontwikkelaar van BrainSpotting. Hiermee maakt hij het kernprincipe van BrainSpotting duidelijk. De kern is dat je brein bij bepaalde opgeslagen informatie kan komen als je in een bepaalde richting kijkt.

 

We herkennen allemaal wel hoe iemand naar een bepaald punt of in een bepaalde richting kijkt terwijl hij over iets praat. Dat is niet voor niets: die specifieke oogpositie maakt dat relevante gebieden in de hersenen worden gestimuleerd. Hierdoor komt opgeslagen en onverwerkte informatie beschikbaar. Dit principe wordt tijdens BrainSpotting gebruikt. Dit is een belangrijk verschil met EMDR, waar gewerkt wordt met oogbewegingen. BrainSpotting werkt met oogposities.

 

Tijdens een BrainSpot sessie bepalen we eerst waar je aan wilt werken.  Je vertelt er kort wat over. Het is belangrijk dat je ‘geactiveerd’ raakt, dat wil zeggen dat je in je lichaam kunt voelen wat deze situatie met je doet. Je kunt dit, bijvoorbeeld, ervaren als verdriet of boosheid. Het kan voelen als een steen op de maag, spanning in een deel van je lichaam, een druk op je borst. Meestal kost dit weinig moeite.

Vervolgens gaan we de oogpositie zoeken die daarbij past. Dit kan op verschillende manieren. Als de oogpositie gevonden is, houdt je je blik gericht op de pointer

Terwijl je je aandacht richt op je lichaam. Je volgt daar met vriendelijke aandacht wat daar gebeurd.

 

Tijdens de sessie mag je praten of zwijgen. Je mag je ogen open houden of dicht doen. De therapeut zal je regelmatig vragen wat er gebeurd. Je therapeut blijft steeds bij je in de buurt en je mag vertellen wat je ervaart, maar dat hoeft niet.

 

Hoe voel je je na BrainSpotting


Na afloop van BrainSpotting kan je je heel prettig en vol energie voelen. Maar meestal voel je je moe tot heel moe voelt. Soms komen er ook gevoelens en emoties los waardoor je bv. huilbuien krijgt. Echter, dit hoort bij het verwerkingsproces daar de hersenen het verwerkingsproces aan het voorzetten zijn. Het is dus een goed teken! Het kan een geruststelling zijn om te weten dat dit in de regel niet langer dan drie dagen aanhoudt.

 

Hoeveel sessies heb ik nodig

Dat is afhankelijk van jouw vraagstukken, ervaringen en onbewuste blokkades. Meestal varieert het tussen de 4 en 10 sessies. Ook is het afhankelijk hoe scherp de herinnering nog is. Een ervaring die korter geleden is gebeurd, is makkelijk op te roepen dan bijvoorbeeld ervaringen uit een ver verleden. Dat betekent overigens niet dat je een herinnering nodig hebt om te BrainSpotten. Ook zonder concrete herinneringen kunnen we blokkades uit het verleden oplossen. 

 

De frequentie van de sessies bekijken we samen, meestal is dat iedere twee weken. Naast BrainSpotting kunnen we ook individuele therapie, relatie- of gezinstherapie inzetten als dat helpend voor jou is.

Wat mag je er ervan verwachten

 

De resultaten zijn steeds weer anders maar vrijwel iedereen ervaar direct of in de week erna dat er iets veranderd is of dat er een proces gaande is. Soms heb je 2 à 3 sessies nodig om dit te ervaren. Bij de één is de stress en angst rondom een situatie verminderd, een ander voelt letterlijk meer ruimte van binnen., meer kracht, meer rust of merkt dat hij anders over bepaalde situaties kan denken. Afgebakende traumatische herinneringen en angstige gedachten verliezen hun lading waardoor je klachten kunnen afnemen of verdwijnen. De veranderingen ontstaan doordat er iets is opgeruimd waardoor de ervaring veranderd.

 

Wat is het verschil tussen BrainSpotting en EMDR?

 

BrainSpotting is vanuit de EMDR ontstaan.

EMDR volgt een strak protocol heeft waarin we een traumatiserende herinnering als uitgangspunt te nemen. Voor BrainSpotting is geen specifiek trauma of specifieke herinnering nodig, en kan de intensiteit van een sessie op verschillende manieren worden gevarieerd, waardoor een sessie niet zo snel te zwaar valt.

 

Evenals in cognitieve gedragstherapie wordt er bij EMDR met specifieke gedachten (cognities) gewerkt, zoals bijvoorbeeld ‘Ik ben machteloos’ of ‘Ik ben schuldig’. Hoewel er in EMDR ook veel vrijheid is, regisseert de therapeut voor een aanzienlijk deel het verloop van een sessie.

 

BrainSpotting heeft een opener karakter: er is geen protocol en de therapeut volgt het proces van de cliënt zoals zich dat ter plekke ontvouwt. Verder ligt de nadruk veel meer op het lijf, en nauwelijks op cognities, wat prettig kan zijn wanneer je het moeilijk vindt om je gevoelens te benoemen, of wanneer je eindeloos vastloopt met analyseren.

Wil je meer informatie over EMDR of BrainSpotting? Of wil je je aanmelden? 
Neem dan contact met mij op. 

Vriendelijke groet, 
Ingrid

Opleidingen & registraties

 

Opleidingen

2023  Brainspotting Fase 1 en Fase 2

2019: Emotionally Focused Therapy - Stichting EFT Nederland

 

2017 - 2018: EMDR master practioner - Bijscholing instituut voor Therapeuten (BivT), Beverwijk

 

2011 - 2015: Postacademische Intensieve Opleiding Systeemtherapie - Lorentzhuis, Haarlem

2011 - 2015: Verdiepingscursussen: partner-relatietherapie, psychiatrie
                                         
2005 - 2011: Postacademische Opleiding tot Symbooldramatherapeut - Stichting ter Bevordering van Symbooldrama Nederland

 

2000 - 2004: HBO diploma Psychosociaal werk: coaching en counseling - Europees Instituut, Amsterdam

 

1999 - 2001: Post-HBO diploma speltherapie 


Cursussen / Trainingen


2020: EMDR themadag Zelfbeeld - Karin Bargeman, BiVT

2019: Transactionalyse in de ouderbegeleiding - Elly Plat. NCKT

2019: EMDR verdiepingsdag meervoudige problematiek volwassenen - Rene Veraar. BiVT

2019: Teken je gesprek - Annelies Bruins

 

2018: EHBO aan baby’s en kinderen - Peter Paul Tenthof van Noorden. Livis, Haarlem

 

2018: Healing relational trauma with attachment-focuses interventions DDP - Dan Hughes.  Logavak Opleidingsbroep BV.

 

2018: Hechtingsgerichte systeemtherapie - drs. E.L. van Oostendorp, mw. P.A.M. Kruijdenberg.  RINO Groep.

 

2018: Kindertherapie in de praktijk - Caroline Penninga, Ingrid van den Brink. NCKT. 


2018: EMDR Cauistiekdag basisprotocol - René VEraar, BiVT

2017: Kathathym-Imaginatieve Psychotherapie bij trauma gerelateerde problematiek - Dr P.J. van Roest, L.B. Klein, MA. Stichting ter Bevordering van Symbooldrama 


2017: Sherborne Samenspel - Gerda Korevaar, Willie Mak, NCKT 

 

2017: Traumaverwerking met Beeldende Therapie - Doreen Spier-Zuijderduijn. 

 

2017: EMDR, Themadag Autisme - Ben Zijl.  BivT Beverwijk.

 

2016: EMDR Praktijkdag kinderen - Marjon van Sarn-Borst.  BivT Beverwijk.

 

2016: Kortdurende psychologische interventies - Drs P.B.M. Rijnders.  RINO Noord-Holland.

 

2016: Succesvol starten met E-coaching - Drs Sonja G.J. Mars.  eCoach4u.

 

2016: Traumabehandeling middels spelbeelden - Erna van Dijk en Mike van de Ven.

 

2016: KIP als hulpmiddel in diagnostiek en behandeling van partner- en gezinsrelaties - Dr.  L. Kottje-Bacher, drs. M. d’Arcais. Stichting ter Bevordering van Symbooldrama NL 

 

2015: Ouder-kind speltherapie - Drs T. Brug, drs S. de Teije.  RINO Noord-Holland.

 

2015: Een koffer voor verhalen - Nederlandse Vereniging voor Speltherapeuten jubileumdag.

 

2014: Congres Gehechtheidsontwikkeling: de noodzakelijke blik - Rinogroep Utrecht.

 

2014: Congres speltherapie anno 2015; het spant erom, schuivende panelen - Rinogroep Utrecht.

 

2014: Een Taal erbij - Mw. P.A.M. Kruijdenberg.  De Kontekst   


2013: Eye Movement Integration - Dhr. J. Buteyn, Gina Corsius.  Buco trainingen Amsterdam        


2013: Masterclass Spelbeelden in beweging - Reinalda Kersebom, Odra Buis.

 

2013: The ‘outcome orientated’ whole service model - Sami Tamimi.  NVRG nascholing.

 

2012: Gezinstherapie in de praktijk - Drs P. Rober.  Lorentzhuis, Haarlem. 

                                

2012: Van dagdroom naar tekening en dan? - Drs M. d’Arcais, mw. B. Klein.Stichting ter Bevordering van Symbooldrama NL.

 

2011: Van symboliseren naar mentaliseren - Drs M. d’Arcais.  Stichting ter Bevordering van Symbooldrama NL.

 

2009: Emotie en psychopathologie bij kinderen - Drs M.G. Güldner, Prof. H. Stegge.  RINO Noord Holland.

 

2009: Werken met ouders, als partners in de zorg - Carla Fasting, Bernadette Spallek. RINO Noord Holland.

 

2008: Werken met DSM-IV - Drs P.J.J. Hanneman.  RINO Noord Holland.  


2008: Kindermishandeling – wat doe je als professional? - Landelijk symposium voor Pedagogen en Leerkrachten. 


2008: Waar houdt opa zich schuil? Transgenerationele patronen in therapie met dagdromen. - Drs M. d’Arcais.  Stichting ter Bevordering van Symbooldrama NL. 

  

2007: Symboooldrama met ouder en kind - Drs G.C.M. Bakker-van Zeil. Stichting ter Bevordering van Symbooldrama NL.  


2007: Dagdromen met kinderen en jeugdigen - Drs G.C.M. Bakker-van Zeil. Stichting ter Bevordering van Symbooldrama NL. 


2006: Lichaamsgericht werken met symbooldrama - Drs G.C.M. Bakker-van Zeil, drs M. d’Arcais. Stichting ter Bevordering van Symbooldrama NL.         


2006: Hechtingproblematiek en Symbooldrama  - Drs G.C.M. Bakker-van Zeil. Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische  kindertherapie.  

                                                                                  

2005: Hechtingsproblematiek - Drs G.C.M Bakker-van Zeil. Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische kindertherapie.      

    

2005: Observatie van ouder-kind interacties - Dr H.J.A. van Bakel. RINO Noord Holland.

 

2004: Sociale vaardigheidstraining met groepen kinderen of pubers - Drs J. Jonkers, drs. H.M. van Heusden, drs. M. Doornbosch.  RINO NH.. 

 

1999: Rationele Emotieve Training - Drs H. van der Steen.  Instituut voor RET Haarlem. 

 

1999: Gordon communicatie cursus ‘beter omgaan met jezelf en met anderen’ - Joeke Vader. Nederlandse Effectiviteits Trainingen.          

 

1997 - 1998: Contextuele hulpverlening - Stichting Koinonia, Gorinchem.       

         

1994 - 1997: Pastorale en psychosociale hulpverlening - Stichting Koinonia, Gorinchem.

                                
Trainingen / cursussen gegeven

2000 - heden: Hechting bij kinderen en volwassenen, communicatietraining, kinderpastoraat, Ik ben benieuwd naar jou! (ouder-kind communicatietraining), afwijzing o.a. 


Beroepsverenigingen

  • Federatie Vakterapeutische Beroepen (FVB) nummer: NVVS 108871       
  • Nederlandse Vereniging van Speltherapeuten (NVVS) nummer: B14043                     
  • RBCZ / TCZ  Registertherapeut BCZ, licentienummer: 209107R                               
  • NVRG nummer: 12643
  • Stichting EFT Nederland, accreditation ID 272363
  • Samenwerkende EMDR Therapeuten
  • Vereniging Symbooldrama (Katathym-imaginatieve Psychotherapy)

 

  • AGB code:  90036336                      


Registraties

Specialisaties

Omdat niet iedereen hetzelfde is en de problemen ook heel divers kunnen zijn, werk ik met verschilldende methoden, zoals EMDR. EMDR staat niet opzichzelf maar zal altijd samen gaan met (een aantal) gesprekken. Ook kunnen methodieken als symbooldrama, tekeningen, speltherapie, relatie- of gezinsgesprek deel uit maken van de therapie. Natuurlijk altijd in overleg met u, als client. 

Maar het liefst zo snel mogelijk en kortdurend. Daarom werk ik ook het liefst zonder wachtlijst. 

 

Klachten waarbij EMDR kan worden toegepast: 

 

  • Overmatige waakzaamheid
  • Prikkelbaarheid
  • Woedeuitbarstingen
  • Concentratieproblemen
  • Buitensporige schrikreacties
  • SlaapproblemenMoeite met in- of doorslapen
  • Nachtmerries of flashbacks
  • Beperkt uiten van affect
  • Angsten, paniek en fobieën
  • Hulpeloosheid of walging
  • Instabiliteit in de emotionele beleving
  • Weinig zelfvertrouwen, faalangst
  • Depressie

 

Kinderen kunnen ook extra aanhankelijk zijn of lichamelijke klachten hebben zoals hoofd- en/of buikpijn.

Ook lichamelijke klachten zonder aanwijsbare oorzaak kunnen behandeld worden. Uitgangspunt is dat deze klachten zijn ontstaan als gevolg van ééeen of meerdere nare ervaringen.

                                                                                                      

Naast EMDR master practioner ben ik ook relatie- en gezinstherapeut met een specialisatie in Emotionally Focused Therapy (EFT). Je kunt bij mij ook terecht voor individuele therapie aan kinderen, tieners, jongeren en volwassenen, ouderbegeleiding of opvoedhulp. 

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

Ik behandel traumatische gebeurtenissen uit het verleden met EMDR of Brainspotting zoals gepest worden op school, verwaarlozing en misbruik. 

Daarnaast geef ik EMDR aan moeders die een heftige, traumatische bevalling hebben gehad. 

EMDR helpt ook goed bij klachten die ontstaan zijn na een relatie waar fysiek- en/of emotioneel misbruik heeft plaatsgevonden. 

Ook het niet naar de wc durven, na opgesloten te zijn in de wc is behandeld met EMDR bij een jongetje van drie jaar. 

Een laagzelfbeeld kan ook met EMDR behandeld worden, maar dat is wel onderdeel van een langere therapie. 

Dit zijn maar een aantal voorbeelden. Voor meer informatie neem gerust contact op. 

 

Tarieven

Individuele therapie en relatie - en gezinstherapie worden door sommige zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit valt dan onder psycho-sociale-therapie of alternatieve therapie. 

Ik raad je aan om zelf te informeren bij je zorgverzekeraar over de mogelijkheden van vergoeding. 

Sessie individuele therapie (60 minuten) € 95

EMDR en Brainspotting duren vaak langer dan een uur. Dit is van te voren niet altijd te zeggen. Per 15 minuten is het tarief € 24,50

·       
Sessie (individuele)relatietherapie (60 minuten):: € 115

Uitloop per 15 minuten € 27,00

 

Sessie (individuele)relatietherapie(90 minuten): 170

·       
Sessie gezinstherapie (90 minuten) € 230

Uitloop per 15 minuten €  39,50

·       

Schriftelijke verslaglegging naar derden: € 95

Telefonisch consult (60 minuten): € 95, per 10 minuten € 16,50

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 9.00 - 18.00 uur
Woensdag 9.00 - 18.00 uur
Donderdag 12.30 - 21.00 uur
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |