EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Francine | Psycholoog, emdr-therapie

Psycholoog,-emdr-therapie-Amsterdam
Psycholoog Amsterdam IJburg
Cas Oorthuyskade 110
1087BB Amsterdam
Stuur een bericht

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-therapie Amsterdam IJburg

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, en is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken.


EMDR is een therapievorm voor mensen die last blijven houden van gevolgen van traumatische ervaringen. Dit kan zijn een schokkende ervaring, zoals een verkeersongeluk of een geweldsmisdrijf. Maar ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van iemands leven zoals pesterijen of krenkingen in de jeugd, die in het dagelijks leven nog steeds invloed hebben, kan de methode gebruikt worden.

Inmiddels is er steeds meer wetenschappelijke ondersteuning dat EMDR ook goed ingezet kan worden bij andere problemen en klachten, zoals bijvoorbeeld angsten en chronische pijn. Ook wanneer iemand last heeft van een negatief zelfbeeld kan EMDR als onderdeel van een behandeling worden toegepast.

De belangrijkste insteek van een EMDR therapeut is de cliënt te helpen de herinneringen aan deze gebeurtenissen te verwerken, met de bedoeling daarmee de klachten te verminderen of te laten verdwijnen.

Ik vraag je aan de gebeurtenis terug te denken inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. Dit gebeurt in combinatie met een afleidende stimulus zoals het afwisselend links en rechts aanbieden van geluiden (klikjes) door een koptelefoon. De aangeboden geluiden in combinatie met het terugdenken aan de herinnering zullen er langzamerhand toe leiden dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest.

 

 

Over mij

Ik geef therapie in Nederlands, Duits en Engels. 

Mijn aanpak is pragmatisch, clientgericht en direct. Mijn clienten omschrijven mij als warm, open, eerlijk, betrokken en betrouwbaar.

Ligging

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |