EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Heinz | Integratieve Psychotherapeut, EMDR- en Hypnotherapeut

Integratieve Psychotherapeut, EMDR- en Hypnotherapeut - Utrecht - Heinz
Psycholoog Utrecht Binnenstad
Mariaplaats 52
3511 LM Utrecht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-therapie Utrecht Binnenstad


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Bent u bang of verdrietig?

Heeft u PTSS, een fobie, ADHD of bent u getraumatiseerd?

Heeft u (Corona)stress, een burn-out of burn-out klachten (het voorstadium van een burn-out)?

Zijn er (andere) problemen op uw werk of in uw relatie?

Zit u in een crisis rond uw identiteit (ook LGBTQ+ onderwerpen)?

Bent u te veel met seks bezig of heeft u juist geen zin meer in seks?

Of heeft u om welke reden dan ook hulp nodig?

Therapie, zoals emdr-therapie kan helpen.


Herinneringen en gevoelens

Vaak worden wij door anderen, situaties of levensgebeurtenissen getriggerd en daarmee (onbewust) herinnerd aan oude pijn die wij of nog goed kunnen herinneren of allang vergeten zijn. De “herinneringen = nare gevoelens” doen zich in ons gedrag gelden en dat hebben wij vaak helemaal niet (bewust) door.

Hierbij valt te denken aan het vermijden van (bepaalde) personen en situaties, een enorme behoefte aan het controleren en het arrangeren van personen en situaties naar eigen hand, piekeren, een enorme onrust voelen, zich terugtrekken uit (bepaalde) sociale activiteiten, niet op te durven komen voor een eigen mening, eigen behoefden en belangen, niet te durven zeggen waar het op staat, niets meer (durven) doen, middelengebruik, ziek zijn (wellicht lichamelijke klachten hebben die medisch niet verklaard kunnen worden), zich zo helemaal op het werk of seksuele activiteiten storten of juist geen zin meer hebben in seks en nog veel, veel meer. 

Deze “herinneringen” kunnen weggedrukte nare gevoelens zijn (bijvoorbeeld ten gevolg van psychisch en lichamelijk geweld, verwaarlozing en andere nare ervaringen of andere leerprocessen die ons nog niet zo lang geleden of gedurende onze opvoeding, op school of in andere situaties overkomen zijn.

Deze nare gevoelens kunnen machteloosheid, woede (als gevolg van machteloosheid), angst, somberheid/depressie (ook vaak een gevolg van machteloosheid), verwardheid, onrust, piekeren, paniek, lichamelijke klachten enzovoort zijn waaronder wij in meer of mindere mate lijden.

Wij kunnen het gevoel hebben dat wij niet de moeite waard zijn, dat wij volstrekt afhankelijk zijn of dat wij er niets aan kunnen doen. Uiteindelijk kunnen wij hierdoor in ons leven tekortschieten, vereenzamen, niet ons potentiaal ontwikkelen dat in ons zit, een burn-out krijgen of in een klinische stoornis terecht komen. 

Wanneer u merkt dat u dat anders wilt neem dan contact met mij op om gedurende een gratis intakegesprek te onderzoeken wat u wilt en wat de mogelijkheden zijn. Wij gaan bespreken op welke wijze wij het kunnen aanpakken zodat u uw doelen bereikt. Het maakt niet uit met wat u komt. 


ANGST: PTSS (ongeluk, (seksueel) geweld, oorlog, ...). Paniekaanvallen. Algemene angst. Sociale angst. Door bepaalde triggers in een shock terecht komen. Fobieën. Dwanggedachten en -handelingen, …

MACHTELOOSHEID/HULPELOOSHEID: Wanneer wij ons machteloos/hulpeloos voelen dan uit zich dit vaak door boosheid en woede (naar buiten gericht) of somber (naar binnen gericht) worden. Deze gevoelens zijn vaak aangeleerd en kunnen worden aangepakt.

SOMBERHEID (DEPRESSIE): Depressie en angst liggen vaak dicht bij elkaar, heeft u last van negatieve gedachten of piekeren, voelt u zich fut- en energieloos, komt u s’ ochtends uw bed niet uit, heeft u nergens zin in, …

MOEILIJKHEDEN IN DE SOCIALE INTERACTIE MET ANDEREN: assertiviteit, identiteit, LGBTQ+, …

WERK: Burn-out klachten en burn-out, bore-out, overspannenheid, problemen in de interactie met leidinggevenden, collega’s en klanten.


Meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Heinz

Online therapie

Alle behandelingen kunnen ook via beeldbellen plaatsvinden. 
Ik werk met MijnDiad. Dit is een professionele en beveiligde werkomgeving. 
U ontvangt een e-mail met daarin een link. U hoeft alleen maar op de link te klikken en wij zien en speken elkaar.


Mededeling inzake corona-pandemie

De sessies kunnen gewoon in mijn praktijk plaatsvinden. Wij kunnen voldoende afstand houden. Wanneer u liever op afstand wilt werken: Helemaal prima, dan kunnen wij beeldbellen (zie hierboven).

Opleidingen & registraties

Mijn naam is Heinz Freese en ik woon sinds 1997 in Nederland. Ik ben Psycholoog voor Klinische Psychologie, gecertificeerd EMDR-therapeut, Hypnotherapeut voor klassieke en neoklassieke hypnotherapie, Integratieve Psychotherapeut en Counselor/Coach (NOBCO erkend).

Ik heb 3 jaar in een psychologenpraktijk (GGZ en A&O) in Amsterdam gewerkt waar ik psychologische onderzoeken en behandelingen heb uitgevoerd. Verder heb ik ongeveer 30 jaar werkervaring bij verschillende bedrijven en instellingen (uitvoerend, project-, account-, team-, en unitmanagement).

Ik ben registerlid van de beroepsvereniging Nederlandse Federatie Gezondheidszorg, registratienummer 9091.


Ik ben lid van het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ): Registratienummer 210066R.AGB-code van de praktijk: 9006 6910

AGB-code Heinz Freese: 9010 7836Registraties

Specialisaties

De intake/kennismaking is gratis. 

Mijn tarief is 105 euro per sessie van tenminste 1 uur.

Aantal sessies is afhankelijk van de klachten, de bereidheid om te veranderen en het vermogen om te veranderen, dus moeilijk van tevoren in te schatten. 

De sessies kunnen deels worden vergoedt vanuit een eventuele aanvullende zorgverzekering. Hoeveel u eventueel vergoedt krijgt hangt af van hoe goed u aanvullend verzekerd bent.

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

PTSS
Fobieen
Paniekaanvallen
Angsten in sociale situaties
Depressies
Woede
Walging
...

Tarieven

De intake/kennismaking is gratis. 

Mijn tarief is 100 euro per sessie van tenminste 1 uur.

De sessies kunnen deels worden vergoedt vanuit een eventuele aanvullende zorgverzekering. Hoeveel u eventueel vergoedt krijgt hangt af van hoe goed u aanvullend verekerd bent.

Openingstijden

Maandag 9-20
Dinsdag 9-20
Woensdag 9-20
Donderdag 9-20
Vrijdag 9-18
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Ligging


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |