EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Marjan van den Dool | GZ-psycholoog - EMDR therapeut

GZ-psycholoog---EMDR-therapeut-Baarn
Sparrenlaan 43 A
3742WE Baarn
marjan@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-therapie Baarn

 

---- ik heb een wachtlijst van 7 weken----

 

EMDR

Na een traumatische ervaring of ingrijpende gebeurtenis kunnen hevige klachten blijven bestaan. Voorbeelden hiervan zijn herbelevingen, herinneringen die angst en spanning oproepen, schrikreacties of nachtmerries. Om deze klachten te verminderen kan EMDR een passende behandelmethode zijn.

 

Door het terughalen van de gebeurtenis en tegelijk het werkgeheugen te belasten wordt de herinnering aan de gebeurtenis op een andere manier opgeslagen, waardoor de emotionele lading minder wordt en je klachten afnemen.

EMDR kan ook ingezet worden bij andere klachten dan gerelateerd aan een ingrijpende gebeurtenis. Zo kan EMDR ingezet worden bij paniekklachten, specifieke angsten, veelvuldig piekeren en bij dwanggeddachten.

 

 

Over mij en mijn praktijk

Mijn naam is Marjan van den Dool. Ik ben GZ-psycholoog en heb ruime ervaring in de geestelijke gezondheidszorg en met het behandelen van traumagerelateerde klachten.

Je kunt bij mij terecht voor individuele therapie en traumatherapie (o.a. EMDR). De interventies die ik toe pas, hangen af van de klachten of problemen waarvoor jij hulp zoekt. Naast EMDR bied ik ook andere therapieen die ingezet kunnen worden bij traumagerelateerde klachten, zoals schrijftherapie en cognitieve gedragstherapie. Indien er andere klachten aanwezig zijn, die niet direct gerelateerd (lijken te) zijn aan het meemaken van een ingrijpende gebeurtenis, dan kunnen deze ook behandeld worden.

 

Sinds een aantal jaar ben ik werkzaam in een sfeervolle praktijkruimte aan huis in Baarn. Dit is een kleinschalige praktijk, op loopafstand (10 min) van station Baarn en je kunt gratis parkeren voor de deur. Mijn aanpak is persoonlijk en betrokken en op basis van wetenschappelijk onderbouwde technieken. Ik vind het belangrijk om met je mee te denken, samen te zoeken naar mogelijkheden en krachten en daar waar het kan ook ruimte te maken voor luchtigheid en humor in de behandeling.

 

Ik maak gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT), acceptence and commitment therapy (ACT), traumatherapie (EMDR) en oplossingsgerichte therapie. 

 

 

Werkwijze

Nadat jij contact gezocht heb, neem ik zo snel mogelijk contact met je op, in ieder geval binnen 5 werkdagen. We bespreken samen jouw aanmelding en ik geef je informatie over mijn werkwijze, de kosten en mogelijke vergoedingen. Als je wilt plannen we een intakegesprek in.

Tijdens het intakegesprek stel ik je veel vragen. Over de klachten die je hebt, waar je tegenaan loopt en waar je hulp bij wenst. Maar ook vraag ik naar jouw krachten. Na het intakegesprek maak ik een kort behandelplan, die we het gesprek erna samen zullen bespreken. Hierna kan de behandeling van start gaan. Ik werk over het algemeen kortdurend (tot 12 sesses).

 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan gerust contact met mij op.


Marjan

 

Online therapie

In mijn praktijk bied ik online behandeling aan. Beeldbellen via Therapieland. Ik hecht veel waarde aan privacy en dit is AVG proof.

 

Bij EMDR heb ik een voorkeur voor face to face behandeling, dat wil zeggen in de praktijk en niet online. Uit onderzoeken is wel gebleken dat EMDR goed online ingezet kan worden en indien dit jouw voorkeur heeft, is dat wel mogelijk. Uiteraard hou ik 1,5e meter afstand.Mededeling inzake corona-pandemie

Momenteel werk ik voornamelijk weer middels gesprekken in de praktijk (face to face). Ik heb ook mogelijkheden de sessies via beeldbellen te laten verlopen. In onderling overleg besluiten we steeds of we de sessie online (via beeldbellen) of face to face in de praktijkruimte doen. Hierin maak ik zorgvulidge afwegingen, die ik ook met je zal bespreken.

Uiteraad hou ik me aan de RIVM maatregelen. Ik beschik over een ruime praktijkruimte waarin 1,5e meter afstand gehouden kan worden. Ik deel mijn praktijk met niemand anders en je zult dus niet met anderen in een wachtkamer zitten. Bij lichte klachten bij jou of bij mij zal de afspraak verplaatst moeten worden, of omgezet in beeldbellen. Dit ook bij ernstigere klachten van iemand uit jouw of mijn huishouden. Desinfectiemiddelen en papieren handdoeken hangen in de praktijk ter gebruik. Dit alles steeds conform de maatregelen van het RIVM.

 

Opleidingen & registraties

Aan de VU heb ik ontwikkelingspsychologie gestudeerd, waarna ik in 2010 de GZ-opleiding heb afgerond.

In 2013 heb ik de basiscursus EMDR gevolgd. Ik volg cursussen/ trainingen en ga naar symposia om me te blijven ontwikkelen.

 

De meest recente cursussen zijn:

EMDR for panic disorder and OCD

EMDR for specific phobias
Werken met het KOP-model, 2-daagse, RINO

2019/2020 Supervisie EMDR, mw. N. ten Hoor   

Congres Emotieregulatie bij kinderen en volwassenen                 

ACT (Acceptence and Commitment Therapy) 4-daagse opleiding, KING nascholing
Slaapproblemen en –stoornissen bij jongeren           


Registraties
BIG registratie: 09912541425
AGB code praktijk: 94-063045
AGB code persoonlijk: 94-009506
Beroepsvereniging: NvGZpRegistraties

Specialisaties

Ik heb ruime ervaring met de behandeling van enkelvoudige of niet-complexe trauma's.

Ook kan EMDR ingezet worden bij specifieke fobieen, paniekklachten of bij obsesief compulsieve klachten.

Sessies duren over het algemeen een uur tot anderhalf uur. In de praktijk zijn er vaak 1 tot 7 sessies EMDR nodig voor de klachten die ik behandel.

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

Veel van mijn clienten die zich aanmelden, waarbij we EMDR inzetten, melden de volgende klachten:

 

  • herbelevingen
  • nachtmerries
  • concentratieproblemen
  • angsten (iets niet meer durven, vermijden of met veel spanning ondergaan)
  • stemmingsproblemen (somber)
  • prikkelbare stemming

 

Tarieven

Intakegesprek (ongeveer 60 min): 110,27 euro

Vervolgssessie (50 min): 110,27 euro

 

Bij EMDR duren sessies soms langer. De meeste mensen die in aanmerking komen voor EMDR kunnen hun behandeling indienen bij de zorgverzekering. Er wordt dan 60 tot 100% van de behandeling vergoed. Uitgezonderd het eigen risico. Als je hier meer over wilt weten, kun je vrijblijvend contact met me opnemen en leg ik je dit uit.

Openingstijden

Maandag 9:00-17:00
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-17:00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering?
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |