EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Paul | EMDR Therapeut en Therapeutisch Coach

EMDR Therapeut en Therapeutisch Coach - Harderwijk - Paul
Coaching Harderwijk
Oosteinde 21
3842 DR Harderwijk
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-Therapie Harderwijk

Het kan iedereen overkomen. Je hebt een nare ervaring zoals een (verkeers)ongeluk, een (gewelds)misdrijf of wellicht wel een (seksueel)trauma. Er is iets in je leven gebeurd wat een dusdanige negatieve impact op jou heeft dat dit je dagelijks goed functioneren in de weg is komen te staan.
EMDR is zeer efficiënt en succesvol bij ernstige trauma’s. Maar er hoeft echt niet altijd spraken te zijn van een ernstig trauma. Nare herinneringen, nare gewoontes of andere dag dagelijkse problemen waar je nu echt een verschil bij wil kan EMDR de uitkomst bieden.

En wil je daar nu echt eens blijvend mee aan de slag? Dan is het nu tijd voor verandering bij een ervaren EMDR Therapeut in Harderwijk.

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die veel last blijven houden van de gevolgen van bijvoorbeeld een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident.

Iedereen maakt de hele dag dingen mee. Soms schrikken we ergens van iemand die bijvoorbeeld heel hard BOE roept of je schrikt van iets op straat. Ons lijf relativeert meestal snel deze gebeurtenis en ‘s nachts in onze remslaap verwerken we de gebeurtenis en sluiten de herinnering af.

 

Soms verwerken we een gebeurtenis verkeerd

Helaas kan het ook zijn dat de gebeurtenis veel meer impact gemaakt heeft op je en in onze (rem)slaap de situatie niet goed wordt hersteld. De herinnering met alle (nare) gevoelens blijft en ook in de dagen en weken erna lukt het ons lijf niet om zelfstandig dit trauma af te sluiten.

Door het inzetten van EMDR helpen we het brein om de negatieve emoties van de situatie af te halen. De herinnering blijft maar de negatieve lading is er vanaf. Door een beproefde methode houden we het brein als het ware voor de gek en halen zo de negatieve lading weg.

Resultaat dat telt

Wanneer je het (dappere) besluit neemt om hulp te gaan zoeken wil je ook dat de hulp echt werkt. 

Vele honderden cliënten zijn met succes onder behandeling geweest bij Paul en hebben duidelijke stappen gemaakt. Paul heeft diverse onderscheidingen gekregen door zijn excellente werk en resultaten.
De aanpak bij Paul is niet enkel een paar EMDR sessies. We passen EMDR toe in combinatie met gesprekstherapie om niet alleen het trauma op te lossen maar ook alle gevolgen daaromheen.

Kennismaken:
Belangrijk is dat wanneer je in therapie gaat je een goed gevoel hebt bij de hulpverlener die je gaat helpen. Daarom is een kennismakinggesprek altijd gratis en vrijblijvend om zo te kijken of de geboden hulp ook voor jou het verschil kan en mag maken. 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

 

Online therapie

Online therapie is zeker een mogelijkheid. We gaan samen in overleg hoe we deze therapie online vorm kunnen geven. Online EMDR heeft niet de voorkeur maar de overige hulp is zeker mogelijk.

Opleidingen & registraties

Opleidingen van Paul

Een hele, hele kleine greep uit mijn opleidingen:

 • NLP Trainer
 • NLP Master Coach
 • NLP Master Practitioner
 • Master Hypnotherapie
 • IEMT
 • Time Line Therapy Master
 • Vertrouwenspersoon
 • EMDR Therapeut 
 • Seksuoloog
 • Relatietherapeut


Registraties

Specialisaties

EMDR kan onder andere succesvol worden ingezet bij:

 • Bij PTSS
 • Bij een trauma na seksueel misbruik
 • Bij een trauma na een verkeersongeval
 • Bij een trauma bij rouwverwerking
 • SOLK (onverklaarbare pijnen en klachten)
 • Bij het stoppen met een verslavingen zoals alcohol, drugs of roken
 • Na een (auto)ongeval of verwonding
 • Bij ernstige ziekte
 • Na een overval
 • Na een mishandeling of getuige van mishandeling/geweld
 • Na een brand
 • Bij het verlies van een baan of geliefde

 

 

Moderne manier van werken

Mijn praktijk werkt volgens de laatste EMDR protocollen en inzichten en maakt gebruik van moderne EMDR apparatuur. Aangetoond is dat door te werken met deze apparatuur de sessies vele malen efficiënter en effectiever zijn dan EMDR met enkel één prikkel zoals handbewegingen.

 

Meer dan alleen “even” EMDR

De hulp stopt niet na een paar EMDR sessies. Recente inzichten, studies en onderzoeken tonen aan dat EMDR in combinatie met goede gesprekstherapie het maximale effect bied bij het bestrijden van een trauma of aanverwante problemen. Enkel het weghalen van het gevoel bij de gebeurtenis lost niet het probleem op. Door een slimme manier van het inzetten van EMDR en gesprekstherapie lossen we de problemen echt en blijvend op. Zonder dat je meteen vast zit aan maandenlange zware trajecten.

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

Trauma verwerking met EMDR in Harderwijk

Doordat trauma’s vaak diep verankerd liggen in ons (onder)bewustzijn heeft reguliere gesprekstherapie niet altijd genoeg effect. Met behulp van EMDR in Harderwijk kunnen de ervaringen daarentegen wel goed worden verwerkt. EMDR is namelijk een bewezen zeer effectieve behandeling die in relatief korte tijd veel resultaat oplevert.EMDR bij SOLK

Somatische Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten beter bekend als SOLK en EMDR. Ons lichaam reageert op de gebeurtenissen die we meemaken. Steeds vaker treden er lichamelijke klachten op waar artsen geen oplossing voor kunnen vinden en al snel komt de stempel SOLK. Bij mijn praktijk kunnen we middels EMDR therapie vaak blijvende veranderingen krijgen in de klachten. In een combinatie van EMDR en gesprekstherapie creëren we een doorbaak in het systeem waardoor de klachten kunnen verdwijnen en we weer kunnen luisteren naar ons lichaam.

Tarieven

Ik heb er voor gekozen om mijn tarieven bewust zo laag mogelijk te houden. De diensten moeten voor iedereen toegankelijk zijn.

 

intake- / kennismakingsgesprek   Gratis (max. 30 minuten)

coachingsgesprek individueel      € 95 (max. 75 minuten inclusief BTW)

gesprekstarief na 90 minuten       € 35 (per half uur of deel daarvan inclusief BTW)

 

Gesprekken vinden plaats in de praktijk in Harderwijk. 

De begeleiding en behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Mocht dit problemen geven maak dit dan kenbaar bij het kennismakingsgesprek. We kijken dan samen naar een passende oplossing. Ik wil de beste en onafhankelijke zorg bieden aan mijn cliënten en me niet willen schikken in regels die gesteld zijn in belang van de verzekeringsmaatschappij in plaats van die van de cliënt.

Openingstijden

Maandag 12:30 tot 21:00 uur
Dinsdag 12:30 tot 21:00 uur
Woensdag Uitsluitend telefonisch bereikbaar
Donderdag 11:00 tot 21:00 uur
Vrijdag 11:00 tot 17:00 uur
Zaterdag Uitsluitend telefonisch bereikbaar
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |