EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Moniek van Oss | EMDR-therapeut

EMDR-therapeut-Tilburg
Van Bylandtstraat 77
5046 MB Tilburg
therapie-tilburg@datzitzo.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-therapie Tilburg

Met EMDR zorg je ervoor dat een heftige gebeurtenis definitief tot het verleden gaat behoren. Dit geeft je weer de ruimte om in het hier en nu aanwezig te zijn; met volledige aandacht bij de mensen en activiteiten die belangrijk voor je zijn.

 

In elk leven zijn er situaties die een diepe indruk achter laten, zodanig dat er een verwerkingsproces nodig is. Alleen al het denken aan zo’n gebeurtenis haalt een bepaalde emotionele reactie naar boven. Het lijkt alsof het in het hier en nu gebeurt. 

Soms blijven die ervaringen een negatieve impact uitoefenen op je leven. Je ervaart misschien een voortdurende spanning en onrust waardoor je je moeilijk kunt concentreren. Je bent overdreven waakzaam. Je kunt last hebben van sombere gevoelens en negatieve gedachten over jezelf. Ook kan onverwerkt trauma zich uiten in slapeloosheid, nachtmerries, flashbacks en angsten waardoor je bepaalde situaties liever uit de weg gaat.

 

Met EMDR wordt de verbinding tussen het trauma en de automatische reactie hierop verbroken. Er worden nieuwe verbindingen aangelegd tussen verschillende delen van je brein waardoor je de traumatische gebeurtenis heel anders gaat ervaren. De lading gaat er vanaf. Daarmee hoeft het trauma niet langer bepalend te zijn voor jouw leven en de manier waarop je jezelf ervaart.


EMDR is geen wondermiddel voor alle soorten trauma. Bij trauma en verwaarlozing op jonge leeftijd put ik uit andere vormen van therapie.

 

Over mij en mijn praktijk

Mijn naam is Moniek van Oss (1966). Als therapeut, begeleider en coach heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met mensen. Wat mij drijft is mensen te helpen om niet behulpzame reactiepatronen te doorbreken en hun leven weer af te stemmen op hun persoonlijke waarden en dromen.

 

Ik ga er vanuit dat we allemaal in wezen talentvolle en creatieve mensen zijn; dat we de mogelijkheid in ons dragen iets waardevols te bieden aan de wereld, ook al verliezen we dit soms uit het oog.

 

Met psychotherapie wil ik een richtinggevend pad aanbieden op weg naar heling, persoonlijke groei, autonomie, verbondenheid en zin. Een weg van ‘overleven naar leven’ zoals een cliënt van mij het noemde.

 

EMDR geeft mij een belangrijk middel in handen om hier uitvoering aan te geven.

 

Ik ben in het bezit van een ECP- certificaat (European Certificate of Psychotherapy). Dit is het Europese keurmerk voor psychotherapie. Het keurmerk van wetenschappelijk onderbouwde deskundigheid, professionaliteit en integriteit.

 

Online therapie

Ik bied online therapie aan via Teams. Dit is bij mij helaas niet mogelijk voor EMDR.Mededeling inzake corona-pandemie

Ik wil je vragen _live_ afspraken af te zeggen bij verkoudheidsklachten, benauwdheid, verhoging of koorts/ of een plotseling verlies van reuk of smaak van jezelf of een van je huisgenoten. Er worden dan uiteraard geen kosten in rekening gebracht.

Opleidingen & registraties

  • Integratieve Psychotherapie, Educatieve Academie in Antwerpen
  • ACT (Acceptatie en Commitment Therapie). Basis en vervolgopleiding en daarnaast verschillende specialisaties zoals:  ACT for Trauma/ ACT for Anxiety and Depression.
  • EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)
  • Voice Dialogue (Opleiding tot Facilitator)
  • Opleiding Positieve Psychologie
  • Academie Mens Arbeid

 

Daarnaast heb ik verschillende cursussen gevolgd:
MBCL (Mindfulness Based Compassionate Living), Burnoutbegeleiding, Verliesbegeleiding, Lichaamsgerichte interventies, EFT (Emotional Freedom Techniques) Trauma (Bessel van der Kolk).

En verschillende workshops: alle mogelijke workshops in ACT, Compassie (Ernst Bohlmeijer), Psyche en gewicht, TRE enz.Registraties

Specialisaties

In ben gespecialiseerd in ACT. Ik heb ook een training 'ACT for trauma' gevolgd bij Russ Harris, een internationaal gerenommeerd trainer in ACT. Mijn EMDR- trainingen heb ik gevolgd aan het ACT- EMDR centrum.

Verder ben ik vooral geinspireerd geraakt door het werk van Bessel van der Kolk bij wie ik onlangs een training heb gevolgd over trauma en Janina Fisher bij wie ik momenteel een training volg over de erfenis van trauma.

 

Tarieven

80 euro per sessie van 60-75 minuten.

70 euro per sessie, wanneer je geen aanspraak kunt maken op vergoeding via de aanvullende verzekering of werkgever.

Er is geen verwijzing van de huisarts nodig

Ligging

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |