EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Moniek van Oss | EMDR-therapeut

EMDR-therapeut-Tilburg
Van Bylandtstraat 77
5046 MB Tilburg

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-therapie Tilburg


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

 

Welkom op mijn EMDR- pagina. In mijn praktijk voor integratieve psychotherapie en coaching werk ik vanuit verschillende invalshoeken. Ik stem me daarbij zorgvuldig af op jou als persoon met jouw hulpvraag. Ik werk onder andere met ACT (Acceptatie en Commitment Therapie), EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), EFT (Emotional Freedom Techniques), mindfulness, focusing, Voice Dialogue en interventies uit de Positieve Psychologie. 

 

 

Wat EMDR voor jou kan doen?

In elk leven zijn er situaties die – letterlijk – een diepe indruk achter laten, zodanig dat er een verwerkingsproces nodig is. Alleen al het denken aan zo’n situatie haalt een bepaalde emotionele reactie naar boven.

 

In veel gevallen lukt het prima om zelf deze akelige gebeurtenissen in de loop van de tijd te verwerken.  In sommige gevallen lukt dit niet, waardoor  psychische klachten kunnen ontstaan. De negatieve ervaringen blijven hun impact uitoefenen op jouw leven.

 

Angsten, nachtmerries, flashbacks, sombere gevoelens en negatieve gedachten over jezelf, komen steeds opnieuw terug en voorkomen dat je het leven leidt zoals je dat eigenlijk voor jezelf zou wensen.

 

 

EMDR-therapie

EMDR biedt de mogelijkheid om op een veilige en relatief rustige manier te worden geconfronteerd met niet-verwerkte ervaringen. Het kan je bevrijden van onnodige angsten en beperkingen doordat negatieve ervaringen uit het verleden verwerkt worden. Spanningen nemen af en er komt weer ruimte voor positieve ervaringen waarmee jouw zelfvertrouwen kan groeien.

 

EMDR kan werken bij alle ervaringen die je emotionele schade hebben berokkend. Dit kan een eenmalige gebeurtenis zijn, zoals een ongeluk of een bedreiging. Maar ook een reeks aan gebeurtenissen zoals huiselijk geweld of pesterijen. Het gaat dan om situaties waarbij je je in gevaar of belaagd hebt gevoeld of waarbij je walging hebt ervaren. Het heeft je gevoel van veiligheid, eigenwaarde of controle aangetast.

 

Met EMDR wordt de verbinding tussen het trauma en de automatische reactie hierop verbroken. Daarmee hoeft het trauma niet langer bepalend te zijn voor jouw leven en de manier waarop je jezelf ervaart.

 

EMDR is een bewezen effectieve therapie waarbij je wordt afgeleid terwijl de traumatische ervaring wordt opgeroepen. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe EMDR werkt, maar wel dát het werkt.

 

 

Over mij en mijn praktijk

Mijn naam is Moniek van Oss (1966). Als therapeut, begeleider en coach heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met mensen. Wat mij drijft is mensen te helpen om niet behulpzame reactiepatronen te doorbreken en hun leven weer af te stemmen op hun persoonlijke waarden en dromen.

 

Ik ga er vanuit dat we allemaal in wezen talentvolle en creatieve mensen zijn; dat we de mogelijkheid in ons dragen iets waardevols te bieden aan de wereld, ook al verliezen we dit soms uit het oog.

 

Met psychotherapie wil ik een richtinggevend pad aanbieden op weg naar heling, persoonlijke groei, autonomie, verbondenheid en zin. Een weg van ‘overleven naar leven’ zoals een cliënt van mij het noemde.

 

EMDR geeft mij een belangrijk middel in handen om hier uitvoering aan te geven.

 

Ik ben in het bezit van een ECP- certificaat (European Certificate of Psychotherapy). Dit is het Europese keurmerk voor psychotherapie. Het keurmerk van wetenschappelijk onderbouwde deskundigheid, professionaliteit en integriteit.

 

Praktische info

Werktijden: flexibel
Tarieven: 80 euro (65 euro indien je geen aanspraak kunt maken op een vergoeding)
Sessieduur: 60-75 minuten
Opleidingen: Educatieve Academie (leidt op tot een Europees certificaat voor integratieve psychotherapie), ACT (Acceptatie en Commitment Therapie), EMDR, MBCL (Mindfulness Based Compassionate Living), Voice Dialogue, Focusing, Positieve Psychologie en Academie Mens en Arbeid. Daarnaast heb ik verschillende cursussen gevolgd: Burnoutbegeleiding, Verliesbegeleiding, HSP, EFT (Emotional Freedom Techniques), Psyche en gewicht.
Beroepsvereniging: Vereniging van Integraal Therapeuten en andere verenigingen

Ligging

© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |