EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie
GZ-psycholoog / EMDR-therapeut - Lage Mierde - Aloys
GZ-Psycholoog Lage Mierde
Tinnen Pot 7
5094CE Lage Mierde
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtAloys | GZ-psycholoog / EMDR-therapeut

Emdr-therapie Lage Mierde

EMDR wordt vaak beschouwd als de meeste geschikte behandelmethode bij trauma's en PTSS, maar de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat EMDR ook bij een grote verscheidenheid aan andere psychische aandoeningen en klachten zeer effectief kan zijn. 

 

Ik ben Aloys en ik werk als GZ-Psycholoog vanuit mijn eigen praktijk. Erg goed dat je op mijn profiel terecht bent gekomen, want hiermee is de eerste stap gezet! Ik bied je  in de meeste gevallen een intake aan binnen 7 werkdagen. 

 

Ik zie mensen uit de hele regio: Lage Mierde, Hooge Mierde, Reusel, Hapert-Bladel, Eersel, Hilvarenbeek.

 

 

Hulp en therapie bij trauma's

Wanneer je kort of langer geleden een traumatisch voorval hebt mee gemaakt, is het verstandig dit te bespreken met een therapeut.

 

Een traumatische ervaring kan allerlei klachten opleveren, zoals (stress)klachten als angsten, paniek (waaronder paniekaanvallen en hyperventileren), slaapstoornissen (waaronder het hebben van nachtmerries), erge schrikreacties, concentratieproblemen en op de lange termijn zelfs depressie.

Wanneer de traumatische ervaring niet behandeld wordt, kan de negatieve invloed die het uitoefent levenslang zijn. Dit is natuurlijk niet bij iedereen het geval. In sommige gevallen lost het trauma zichzelf van nature op, waar anderen echt hulp nodig hebben bij de verwerking ervan. 

Bij deze laatste groep is er dan ook vaak sprake van een post traumatisch stress probleem dat gepaard kan gaan met bovengenoemde stressklachten.


Hoe ontstaat een trauma?

Een trauma ontstaat vaak door een overwachte en ingrijpende gebeurtenis. Deze gebeurtenis is dermate schokkend voor geweest dat het een emotionele wond heeft achtergelaten. Wanneer je deze wond niet goed behandeld kan het gaan opspelen in de vorm van vervelende klachten (zoals hierboven genoemd).

Veel voorkomende ingrijpende gebeurtenissen die leiden tot een trauma zijn: verkrachting, aanranding, het meemaken van een ernstig ongeluk, het meemaken van extreem fysiek geweld of hieraan blootgesteld zijn, het verlies van een dierbaar persoon, etc. 

Dit zijn vaak ingrijpende gebeurtenissen die eenmalig plaats hebben gevonden. Een trauma kan hiernaast ook ontstaan door langdurige situaties als een extreem negatieve en stressverwekkende werksfeer, een lange tijd blootstaan aan spanning en stress door bijvoorbeeld gevangenschap of door pesterijen.


In mijn praktijk kunnen traumatische aandoeningen adequaat en kortdurend behandeld worden met behulp van EMDR-therapie.

 

 

EMDR-therapie

Ingrijpende of traumatische gebeurtenissen kunnen een grote impact hebben op je leven. Een deel van de personen verwerkt dit vervolgens op eigen kracht, maar bij anderen ontwikkelen zich vroeger of later psychische klachten. 

Dit uit zich op veel verschillende manieren waaronder het herbeleven van de ervaring ("flashbacks") of nachtmerries. 

Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties. Als er aan bepaalde criteria wordt voldaan spreekt men van een Post-Traumatische Stress Stoornis (PTSS). 

EMDR wordt vaak beschouwd als de meeste geschikte behandelmethode bij trauma's en PTSS, maar de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat EMDR ook bij een grote verscheidenheid aan andere psychische aandoeningen en klachten zeer effectief kan zijn. 

De belangrijkste insteek is jou te helpen de herinneringen aan deze gebeurtenissen te verwerken, met de bedoeling daarmee de klachten te verminderen of te laten verdwijnen.

Opleidingen & registraties

  • Doctoraal: Onderwijspsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (1983)
  • Post-doctoraal: Gezondheidszorgpsycholoog (1995)

 

  • Registratie: Arbeids en Organisatiepsycholoog (1998)
  • Registerpsycholoog (2013)
  • Registratie: School- en Beroepskeuzepsycholoog (1997)

 

  • Diverse Post-doctorale jaarlijkse na- en bijscholingen in de beroepsuitoefening


Registraties

Tarieven

125 Euro per 45 minuten 'face tot face'

Ligging

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Over ons | Reviews | Login