EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie
Coach, Counselor, EMDR, Psychosociaal therapeut - Lelystad - Edith
Therapie Lelystad
Albatroslaan 112
8241 CJ LelystadGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEdith | Coach, Counselor, EMDR, Psychosociaal therapeut

EMDR-therapie Lelystad


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Praktijk voor Integratieve Coaching, Counseling & EMDR-therapie voor 18+

Kortdurend, doelgericht en op maat

 

Als EMDR-therapeut begeleid ik mensen die zijn kampen met emotionele problemen op een warme en professionele manier. EMDR is geschikt voor klachten als gevolg van traumatische ervaringen zoals een auto-ongeluk, brand, overval, ernstige ziekte, mishandeling of misbruik;  verlieservaringen van bijvoorbeeld een baan of een geliefde; onverwerkte jeugdervaringen zoals pesten of misbruik.

De klachten waar mensen dan vaak last van hebben zijn bijvoorbeeld nachtmerries, herbelevingen, flashbacks, angst, somberheid, schrik en vermijdingsreacties, schuldgevoelens, schaamte, verdriet, boosheid, prikkelbaarheid, concentratieproblemen, slaapproblemen, stress. EMDR werkt ook erg goed bij fobieën. Zo kun je al snel resultaat behalen als je bijvoorbeeld bang bent om naar de tandarts te gaan of om te vliegen.

  

Naast EMDR gebruik ik ook andere technieken indien nodig om mensen te helpen een uitweg te vinden naar meer vertrouwen, rust, balans en plezier. Door inzicht te krijgen in je vastgeroeste patronen van denken, voelen en gedrag, kun je betere keuzes maken, krijg je meer grip op je leven en zet jij die verandering in gang die je graag wilt.

 

Thema’s waarmee cliënten vaak bij mij komen zijn: persoonlijke ontwikkeling, stress en burn-out, werkgerelateerde issues, relatieproblematiek, angstklachten, onzekerheid, laag zelfbeeld, grote veranderingen, traumaverwerking, fobieën, rouwverwerking en zingeving.

 

Cliënten voelen zich snel vertrouwd door mijn warme en betrokken houding. Door een gestructureerde aanpak en mijn doortastend vermogen wordt snel duidelijk hoe en waarom cliënten vastlopen en hoe ze dit duurzaam kunnen aanpakken.

 

Mijn ambitie is zo veel mogelijk mensen helpen inzicht te krijgen, weten wat te doen om zich weer goed te voelen en vooral ook op zichzelf te vertrouwen. Het geeft mij een voldaan gevoel wanneer cliënten direct resultaat zien; wanneer ze hun kwaliteiten goed leren inzetten en hun patronen leren doorbreken. Ze ervaren meer rust, balans en levenslust.

 

Hoe kan EMDR je helpen bij je klachten?

Emoties zoals schuldgevoelens, angsten, paniekaanvallen, boosheid, sombere gevoelens, maar ook het vermijden van plekken of personen kunnen het gevolg zijn van onverwerkte schokkende gebeurtenissen waarbij EMDR oplossing kan bieden. Door EMDR toe te passen wordt de lading verminderd en kun je je al snel beter voelen. Hierdoor durf je weer meer en kun je weer leven zonder angst waarvoor je bent behandeld. EMDR is een wetenschappelijk bewezen effectieve behandeling welke de laatste jaren erg populair is geworden. Soms is het echter effectiever EMDR te combineren met andere technieken.


Bij de intake wordt uitgebreid aandacht besteed aan de oorzaak en achtergrond van de klachten. Daarnaast wordt er een taxatie gemaakt van een aantal individuele kenmerken waaronder de persoonlijke draagkracht en de last die men van de klachten ondervindt. Hieruit zal blijken of een gerichte traumabehandeling op dat moment noodzakelijk of nodig is, en of EMDR daarvoor kan worden gebruikt.

Bij een EMDR behandeling wordt gebruik gemaakt van een lichtbalk, een koptelefoon met piepjes en/of buzzers afhankelijk van hoeveel afleiding de cliënt nodig heeft en wat het beste werkt bij de cliënt.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

 

EMDR is een kortdurende therapievorm. Als het gaat om een trauma na een eenmalige ingrijpende gebeurtenis dan kan EMDR al succesvol zijn met 2 of 3 sessies. Bij meerdere gebeurtenissen of traumatische ervaringen over een langere periode zijn er waarschijnlijk meer sessies nodig, en soms is EMDR alleen niet voldoende.

Wanneer er meer nodig is dan alleen EMDR om je doel te bereiken, worden ook andere technieken gebruikt en spreken we af hoeveel sessies er ongeveer nodig zijn. Gemiddeld zijn dat er 7-15 sessies voor counseling. Het kan ook voorkomen dat er binnen 3 sessies al succes wordt behaald en het traject eerder gestopt kan worden. Na de eerste sessie kun je bepalen of je verder wilt met het traject. Samen evalueren wij regelmatig hoe het gaat, wat je nog nodig hebt, wat goed of minder goed voor jou werkt, om zo de begeleiding te optimaliseren zodat jij sneller en effectiever stappen kan maken.

Opleidingen & registraties

Diploma's:

 • Diploma HBO Integratieve Counselor - de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, geaccrediteerd door EAP

 • Diploma HBO Leergang Psychologie - NCOI

 • Diploma Rouwcounseling HBO-niveau - CIVAS
 • Diploma Algemene Medische en Psychosociale Basiskennis - de Nederlandse Academie voor Psychotherapie
 • Diploma Beroepscoach Practitioner - de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, geaccrediteerd door NOBCO


Certificaten:

 • Certificaat Familie-opstellingen op tafel - Systemisch werken – Beeldkracht

 • Certificaat De levende erfenis van trauma transformeren - Janina Fisher

 • Certificaat EMDR - de Nederlandse Academie voor Psychotherapie
 • Certificaat Burn-out, een integrale visie - Con Amore
 • Certificaat NLP Coach - Mind Academy, geaccrediteerd door Nederlandse Vereniging voor NLP

Het continue ontwikkeling van mijn kennis en vaardigheden vind ik belangrijk evenals intercollegiaal overleg. Ik professionaliseer mijzelf door deel te nemen aan twee intervisiegroepen en volg jaarlijks bij- en nascholingen.

Registraties:


Registraties

Specialisaties

Stress en Burn-out

Ben je gespannen, onrustig of pieker je veel? Heb je last van slaapproblemen, vermoeidheid of ben je snel geïrriteerd? Kun je je niet concentreren, ben je besluiteloos of wordt je overspoeld door emoties? Hebt je last van lichamelijke klachten?

Angstklachten en onzekerheid

Ben je bang om te spreken in het openbaar of fouten te maken? Ook paniekaanvallen en fobieën kunnen worden aangepakt. Ben je perfectionistisch, erg onzeker of bang dat je het niet goed doet? Misschien heb je last van faalangst, angst voor kritiek of afwijzing?

 

Traumaverwerking en EMDR

Heb jij één of meerdere schokkende gebeurtenissen meegemaakt, zoals een ernstig verkeersongeluk, een brand, een overval, misbruik of het overlijden van een dierbare? Of ben je hiervan getuige geweest? Heb jij nog last van flashbacks, herbelevingen of vervelende gevoelens m.b.t. deze onverwerkte gebeurtenis? EMDR kan uitkomst bieden.


Werk en carrière

Zie jij op tegen de maandag? Heb je problemen op de werkvloer, regelmatig conflicten of last van een dominante manager? Wil je eigenlijk een andere baan maar durf je niet? Wil jij je vaardigheden verbeteren zoals presenteren, assertiviteit, time management, communiceren, samenwerken? Wil jij je eigen mogelijkheden, talenten en kwaliteiten ontdekken?

Eigenwaarde en zelfbeeld

Zijn er situaties waarin je erg twijfelt aan jezelf, weinig zelfvertrouwen of een negatief zelfbeeld hebt? Heb je moeite met grenzen stellen? Durf je slecht voor jezelf op te komen? Heb je gevoelens van minderwaardigheid of onzekerheid in je relatie?

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

 • Traumatische ervaringen
 • Angstklachten
 • Flashbacks en nachtmerries
 • Fobieën

Tarieven

 • Vrijblijvende telefonische kennismaking: kosteloos (ca. 15 minuten)
 • Individuele coaching of therapie: € 90 per sessie (60 min) - vergoedingsmogelijkheden via de zorgverzekering
 • Wandelcoaching sessie in de natuur: € 90 per sessie (60 min) 
 • Coaching betaald door de werkgever: € 135 per sessie excl. btw (60-75 min) 

Voor consulten in de avonduren (na 18:00 uur) en op zaterdagen geldt een toeslag van 50%. 

Aanmelding
Wanneer jij je bij mij aanmeldt, zal ik binnen een paar dagen een korte gratis telefonische kennismaking inplannen om te zien of er een match is. Als wat jij zoekt en wat ik kan bieden op elkaar aansluit, plannen we in overleg een uitgebreide intake sessie. Dit kan meestal al binnen 2 weken. 

Afspraak annuleren

Een afspraak voor een sessie kan tot 24 uur van tevoren kosteloos afgezegd worden. Bij afzeggen van de afspraak binnen 24 uur of niet verschijnen, zal 50% in rekening worden gebracht voor de gereserveerde tijd. Ik waardeer het als wordt afgezegd zodra dit bekend is zodat de vrijgevallen tijd gebruikt kan worden voor een andere cliënt.

Vergoedingen
Heb je een aanvullende verzekering? De kosten voor psychosociale therapie (counseling) worden dan door de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed en vallen onder alternatieve geneeswijzen of psychosociale zorg. Dit verschilt per verzekeraar en is afhankelijk van je aanvullende pakket. Vermeld bij het informeren bij jouw zorgverzekeraar altijd mijn AGB-codes: 90112837 (persoonlijk) en 90071362 (praktijk). De behandelcode die ik gebruik is 24504. De praktijk is aangesloten bij de NFG (registratienummer: 9535) en de koepelorganisatie RBCZ (licentienummer: 220294R).

 

Omdat de psychosociale therapie (counseling) in de aanvullende verzekering zit, hoef je geen eigen risico te betalen.

Zie deze link voor meer details: Psychosociale therapie vergoeding (update: 2024) - Zorgwijzer

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 09:00-21:00
Woensdag 09:00-21:00
Donderdag 09:00-21:00
Vrijdag 09:00-21:00
Zaterdag 10:00 - 16:00
Zondag Gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie Lelystad

Hieronder staat een review over Therapie Lelystad - Edith

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Na 2 sessies EMDR vliegangst aangepakt

Door de jaren heen heb ik vliegangst ontwikkeld waardoor ik voor mijn werk en ook met vakanties veel kansen moest laten liggen. Via een vriendin hoorde ik dat Edith hier wat aan kan doen met EMDR.

 

Ik voelde mij snel op mijn gemak en na 2 sessies EMDR heb ik het aangedurfd weer eens te vliegen. Natuurlijk was er nog wel wat gezonde spanning maar na 15 jaar niet meer vliegen, kan ik nu weer met een gerust hart het vliegtuig pakken.


| Lelystad | 11 feb 2024
Vond je dit een nuttige review?
© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Over ons | Reviews | Login