EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Marije | Counsellor Psycholoog

Counsellor Psycholoog - Dronten - Marije
Counselling Psycholoog Dronten
Koperweg 20
8251KA Dronten
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-therapie Dronten

Heb jij last van een nare ervaring of ervaringen uit het verleden en heeft dat invloed op jou in het hier en nu? Dan kan EMDR jou wellicht verder helpen.

Ik ben Marije, counsellor psycholoog en werkzaam in Dronten. Ik ben nuchter, duidelijk, spontaan en ik maak makkelijk contact met mensen. Ik stel goede vragen, luister en ben in staat om snel de vinger op de zere plek te leggen. Ik kan snel denken en schakelen. Daarnaast ben ik betrokken, oplossingsgericht en niet oordelend. Clienten voelen zich snel op hun gemak bij mij. 

EMDR is geschikt voor klachten als gevolg van een traumatische ervaring. Voorbeelden van ervaringen die succesvol zijn behandeld met EMDR zijn o.a.: (auto)ongeval of verwonding, overval, mishandeling of getuige van mishandeling/geweld, aanranding of verkrachting, brand, bevallingstrauma, zelfbeeld klachten, zelfvertrouwen klachten, paniekaanvallen, allerlei angsten en fobieën, depressieve klachten, ongedefinieerde angstklachten, ongedefinieerde gevoelens. Of bijvoorbeeld bij verlieservaringen: verlies van een baan of van een geliefde. Ook onverwerkte jeugdervaringen, zoals pesten, kunnen behandeld worden met EMDR.


Wanneer je een schokkende, pijnlijke of beangstigende gebeurtenis meemaakt, kan het gebeuren dat je deze niet genoeg kan verwerken. Het vastlopen in de verwerking heeft weer invloed op jou als persoon en kan leiden tot o.a. de volgende klachten: herbelevingen van de gebeurtenis, nare herinneringen aan de gebeurtenis, zich opdringende herinneringen aan de gebeurtenis, vermijdingsgedrag m.b.t. de ervaring, gespannenheid en schrikachtigheid, schaamte of schuldgevoel, slecht humeur, negatief zelfbeeld, wantrouwen, somberheid, zorgen maken, concentratieproblemen, een algeheel gevoel van onveiligheid, paniek, verhoogde alertheid / waakzaamheid, angsten, slaapproblemen en onverklaarbare lichamelijke klachten.


EMDR

EMDR staat voor “Eye Movement Desensitization and Reprocessing” en is een wetenschappelijk onderbouwde therapeutische behandelmethode. Letterlijk vertaald betekent het: “door oogbeweging opnieuw beleven van ingrijpende gebeurtenis(sen), deze lading verwerken van de emotionele reacties”.

EMDR wordt sinds 1994 toegepast in Nederland. Bij EMDR wordt gebruikt gemaakt van snelle beurtelingse links en rechts stimulatie.

Dat betekent dat je bijvoorbeeld klikjes op de oren (om en om) hoort, je een pen met je ogen moet volgen of zachte klopjes op je knieën krijgt. Deze stimulatie zorgt ervoor dat er een versnelde verwerking in het brein plaatsvindt en waarbij er dan alsnog verwerking van je trauma of nare gebeurtenis plaats kan vinden. Mensen zijn vaak na een aantal sessies in staat hun leven verder op te pakken zonder gebukt te gaan onder de nare herinneringen.

 

Hoe werkt EMDR
EMDR is dus een wetenschappelijk bewezen effectieve methode om gebeurtenissen te kunnen verwerken.

Bij EMDR zal er gevraagd worden om de nare herinnering(en) die je hebt te beschrijven. Er zal besproken worden om de ervaringen in het hier en nu te bekijken, welke emotionele gevoelens heeft / hebben deze ervaring(en) nog in het hier en nu voor jou. Alleen als de ervaring(en) in het hier en nu bij jou spanning, stress of bijvoorbeeld angst oplevert, kan EMDR geïndiceerd zijn. Pas als alles goed in kaart is gebracht zal ik beginnen met EMDR.

De EMDR procedure brengt vaak een mix van gedachten, beelden en gevoelens op gang. Deze kunnen gepaard gaan met lichamelijke reacties. De sets die aangeboden worden (klikjes, volgen pen etc.) zullen er toe leiden dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest.

De behandeling zal doorgaans een uur, tot anderhalf uur in beslag nemen. Van te voren kan niet bepaald worden hoe lang een sessie precies duurt en hoeveel sessies er nodig zijn. Dit omdat ieder brein een eigen verwerkingsmechanisme heeft. Gemiddeld zijn twee tot zes sessies nodig bij enkelvoudige problematiek.

Naast EMDR werk ik ook met andere methodes om weer meer rust in je leven te krijgen. 

Mijn praktijk is goed bereikbaar en je kan voor de deur parkeren. Ik zit niet op een zichtlocatie, wat voor sommige mensen prettig is.   

Opleidingen & registraties

  • Master Psychologie, Universiteit van Amsterdam
  • Counselling Psychologie, Stichting Counselling Nederland
  • EMDR Practitioner i.o., Bivt
  • EMDR zelfbeeld, Bivt
  • Stresscounselling, Civas
  • Cogmed Coach
  • Master Maatschappijleer, Universiteit van Amsterdam
  • Master SEN (Special Educational Needs), Universiteit van Amsterdam
  • Zelfcompassie, Hupper


Registraties

Tarieven

Heb je interesse, dan kan je een kennismakingsgesprek (kosteloos) aanvragen. Het tarief voor een sessie is 92,50. De sessies vallen onder counselling en onder psychosociale therapie en worden bij veel zorgverzekeraars (deels) vergoed bij een aanvullende zorgverzekering. Omdat psychosociale therapie en counselling onder de aanvullende verzekering valt, hoef je geen eigen riscio te betalen. 

 

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Counselling Psycholoog Dronten

Hieronder staan reviews over Counselling Psycholoog Dronten - Marije

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Op de een of andere manier is het rustiger in m’n hoofd…

Het gaat goed! Op de een of andere manier is het rustiger in m’n hoofd… Ik kan het niet helemaal thuisbrengen, maar het voelt wel goed. Ook heb ik, net als tijdens de sessie, nog geprobeerd het beeld voor me te halen, maar dat lukt me nog steeds niet. Super bedankt!

| Dronten | 19 mrt 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een gevoel van rust over me heen

Na de sessie had ik een gevoel van rust over me heen. Dat vind ik wel bijzonder en voelde goed,

| Dronten | 10 feb 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Sinds de EMDR neem ik mezelf dingen veel minder kwalijk

Sinds de EMDR neem ik mezelf dingen veel minder kwalijk, terwijl het schuldgevoel eerst enorm aan mij knaagde. Ik voel me beter en heb de dingen kunnen accepteren zoals ze zijn.

| Dronten | 30 jan 2024
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |