EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Inge | EMDR therapeut

EMDR therapeut - Wijchen - Inge
Therapie Wijchen
Kraaijenberg 7333
6601SG Wijchen
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Wijchen

 

Zie je het even niet meer zitten

en kom je er alleen niet meer uit? Dan is het fijn om te weten dat er hulp is voor jou. Zie je door de (hulpverleners)bomen het bos niet meer? Ik stem mij af op jouw hulpvraag, waardoor jij de therapie krijgt die bij jou past.

 

Omdat iedereen uniek is, verdien jij ook een behandeling die op jou is gericht; die als het ware op maat wordt gemaakt. Jij krijgt een behandeling waarbij jij je thuis voelt en die niet langer is dan nodig.

 

Werkwijze
Ik gebruik verschillende therapievormen, waaronder EMDR, om jou te helpen van je probleem af te komen.

Ik streef er naar om jou de aandacht te geven die jij nodig hebt. Ik neem de tijd om de sessie met jou goed af te ronden. Om die reden behandel ik maar een beperkt aantal cliënten per dag, en zit de volgende cliënt niet al te wachten als jij de deur uitloopt. 

   

EMDR ®

EMDR is een krachtige en wetenschappelijk aangetoonde behandelmethode die kan worden ingezet bij de verwerking van ingrijpende en traumatische ervaringen en herinneringen aan gebeurtenissen.


EMDR zorgt ervoor dat de spanning, de psychische druk, die gekoppeld is aan de nare ervaring of herinnering vermindert en vaak zelfs helemaal verdwijnt.
 

Iedere nare gebeurtenis die als herinnering een blijvend negatief effect op iemands leven heeft, wordt traumatisch genoemd. Typisch voor een traumatische herinnering zijn de heftige emoties, de levendige beelden en de fysieke reacties daarop.

 

Deze herinneringen worden telkens weer geactiveerd in situaties die lijken op die tijdens de traumatische gebeurtenis. Zo kan een geluid dat je hoort, een geur die je ruikt of een beeld dat je ziet, de beelden en de gevoelens aan die gebeurtenis weer levendig terugbrengen in het heden, inclusief alle lichamelijke reacties van toen. 

 

Deze ervaringen en herinneringen kunnen de oorzaak zijn van bijvoorbeeld stress, burn-out, angst en paniek, depressie en nachtmerries. 

 


Vat van Zelfwaardering ®

Dit is een laagdrempelige behandelmethode die kan worden ingezet wanneer mensen hun vitaliteit willen verbeteren. Denk hierbij aan het verminderen van stress, verhogen van je energieniveau, verbeteren van je slaappatroon, verminderen van overgangsklachten, etc. 

Het kan helpen bij relatieproblemen, maar bijvoorbeeld ook als je wilt afvallen. Door deze methode verbetert je zelfvertrouwen en wordt je je bewust van de invloed die je zelf kunt uitoefenen op je welzijn.

 

EMDR en Vat van Zelfwaardering zijn slechts enkele voorbeelden van de methoden die ik toepas. Samen met jou zoek ik naar de meest effectieve behandelmethode.Psychodynamica

Psychodynamische therapie betekent dat ik verschillende behandelvormen naast elkaar gebruik. Op deze manier kunnen we snel tot de kern van het probleem komen. Zo pas ik naast EMDR bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie, hypno- en regressietherapie en familieopstellingen toe. 

 

In combinatie met mijn specialiteit EMDR zijn de trajecten doorgaans zeer effectief en doeltreffend. Je gaat bewust ervaren dat je zelf de regie over je leven terug krijgt, waardoor de kwaliteit van jouw leven verbetert.

 

Ik vergelijk therapie met tuinieren: je kan schoffelen om je tuin er mooi uit te laten zien en dat blijft dan ook een tijdje zo. Totdat het onkruid weer de kop op steekt. Dan ga je weer aan de slag met je schoffel en zo hou je jezelf lekker bezig. Daar is overigens niks mis mee, het is ook een vorm van (bezigheids-)therapie.

 

Mocht het zo zijn dat je voor eens en altijd van dat onkruid af wil, dan is een andere aanpak nodig. Dan is het handig als je het onkruid met wortel en al uit de grond trekt. Daarna zorg je ervoor dat het ook niet meer terug kan komen, zodat je de tuin krijgt die je wenst.

 

 Ik help je graag als je last hebt van:

 

·       Stress en burn-outklachten

·       Post Traumatische Stress Stoornis

·       Depressie

·       Rouw- en verliesverwerking

·       Traumaverwerking

·       Angstklachten en fobieën

·       Laag zelfbeeld / zelfvertrouwen

·       Problemen in de relatie

·       Onverklaarbare pijn

  

Mocht je hulp zoeken voor iets anders, neem dan gerust contact met mij op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden om jou verder te helpen van klacht naar kracht!

  

Kwaliteit

Ik ben Registertherapeut BZC ® en sta ingeschreven in het RBCZ-register. Ik ben gecertificeerd EMDR Therapeut en lid van Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland. Daarnaast ben ik gediplomeerd Psychodynamisch Therapeut. Ik ben lid van de beroepsvereniging VBAG. Hierdoor wordt de kwaliteit van mijn zorg gewaarborgd.

  

Online therapie

We kunnen contact houden door middel van:

 

 • Bellen
 • Whatsapp
 • Mail
 • Beeldbellen via Whatsapp of Skype

 

Heb je zelf een ander idee, neem dan even contact op, dan kunnen we kijken wat er mogelijk is.

 

Opleidingen & registraties

 •  Opleiding tot Psychodynamisch Therapeut, Academie voor Psychodynamica Scherpenzeel

Psychodynamica is een verzamelnaam voor verschillende behandelvormen (www.psychodynamica.nl). De opleiding tot Psychodynamisch Therapeut HBO is een praktijkgerichte vierjarige beroepsopleiding, door de FONG gewaardeerd op HBO niveau. De opleiding richt zich vooral op het opdoen van praktische ervaring met de gedoceerde therapievormen. Daardoor wordt al tijdens de studie intensief ervaring opgedaan met de behandeling van cliënten.

 

 • Cursus rouwverwerking, Verlies & Verlangen, Lent
 • Cursus geweldloze communicatie, Existentia, Texel
 • Cursus Medische Basiskennis, Academie voor Psychodynamica, Scherpenzeel
 • Cursus ‘Stromend door de overgang’, IntoFlow, Boxmeer
 • Verdieping ‘Stromend door de overgang’, IntoFlow, Boxmeer
 • Opleiding Psychosociale Basiskennis (PLATO), Academie voor Psychodynamica, Scherpenzeel
 • Nascholing burn-out,  Academie voor Psychodynamica, Scherpenzeel
 • Opleiding Hypnotherapie en regressie (hbo-niveau), CIVAS
 • Nascholing stress en burn-out, NOGG
 • Nascholing Eenzijdig Relatie Verbeteren, BiVT
 • Nascholing Overdracht en Tegenoverdracht, BiVT
 • Coachopleiding Vat van Zelfwaardering & Vitaliteit
 • Opleiding tot EMDR therapeut, BiVT

 Registraties

Tarieven

Tarief

Een consult van één uur kost 85 Euro.

 

Vergoeding

Regelmatig krijg ik vragen over vergoedingen van consulten door de verzekeringen. Het is voor mij ondoenlijk om voor elke verzekeraar en voor al hun pakketten inzicht te krijgen in de mogelijke vergoedingen. Bovendien verandert het elk jaar.

 

Vergoedingen (ook voor EMDR) vallen onder de noemer alternatieve of complementaire geneeskunde, natuur-geneeskunde of psychosociale behandeling, en vinden alleen plaats vanuit de aanvullende verzekering. 

Het is je eigen verantwoordelijkheid om uit te zoeken of de consulten voor een (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komen.


Beroepsvereniging:        VBAG

VBAG-licentienummer:  2141002

Zorgverlenersnummer:  90-058285

AGB-code praktijk:        90-049898

RBCZ-code:                    910680R

CBP-code:                      m1569081

We gebruiken standaard de omschrijving ‘psychosociale therapie (prestatiecode 24504)’ voor een consult. Deze prestatiecode wordt landelijk gebruikt en wordt door de meeste verzekeraars geaccepteerd. Soms is het nodig een andere omschrijving te gebruiken. Mocht je tegen problemen aanlopen, laat het dan even aan ons weten.
Meer informatie kun je vinden op de site van Independer en via deze link naar de Zorgwijzer.
 
Ik ben lid van de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeskunde (VBAG), en zij stellen hoge kwaliteitseisen. Door continue bij- en nascholing wordt de kwaliteit van de door de leden geleverde zorg gegarandeerd. Verzekeraars bepalen elk voor zich of consulten door leden van de VBAG voor vergoeding in aanmerking komen, en voor welk type behandelingen dit het geval is.

We werken graag met je samen om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn, maar het is aan jou om het contact met je verzekeraar te leggen.
 
Tenslotte en wellicht ten overvloede: een intakegesprek geldt als een regulier consult en zal als zodanig in rekening worden gebracht.

 

Afspraken vinden in principe plaats tussen 10:00 en 17:00 in mijn praktijk in Wijchen. In overleg kan hier van worden afgeweken.

 

Openingstijden

Maandag 10:00-17:00
Dinsdag 13:00-17:00
Woensdag 10:00-17:00
Donderdag 10:00-17:00
Vrijdag 10:00-17:00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |