EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Ingrid van der Weide | Dramatherapeut - Lichaamsgericht therapeut - Traumatherapeut - EMDR

Dramatherapeut---Lichaamsgericht-therapeut---Traumatherapeut---EMDR-Heerenveen
Herenwal 131a
8441be Heerenveen
ingrid-therapie@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-therapie Heerenveen

Ik bied therapie aan jongeren en volwassenen vanuit eigen levenservaring waarbij, in plaats van alleen praten, het doen en het mogen ervaren in de behandeling centraal staat.
Hierbij wordt gewerkt met het lichaam en vanuit de creativiteit door naast gesprekken met dramatherapie, creatieve – en lichaamsgerichte werkvormen & EMDR een passend aanbod te creëren.

 

Achtergrond

Mijn naam is Ingrid van der Weide. In 2010 ben ik afgestudeerd aan de opleiding creatieve therapie. Sindsdien ben ik als vaktherapeut werkzaam (geweest) in de (S)GGZ bij diverse organisaties waaronder Zorg- en therapiecentrum Wittelte.

Naast mijn eigen praktijk ben ik nog steeds werkzaam bij Human Concern als behandelaar. Ik heb ervaring opgedaan in het behandelen van verschillende problematieken zoals trauma, onveilige hechting, eetstoornissen, depressie, angst- en dwang- en persoonlijkheidsproblematiek.

Mijn kracht is het inzetten van mijn eigen levenservaring binnen de behandeling. Naast mijn professie, ben ik bovenal mens en juist vanuit dit mens-zijn wil ik in contact staan met de ander.

Alhoewel ik ben afgestudeerd als dramatherapeut, heb ik mezelf door de jaren heen ook andere ervaringsgerichte werkwijzen eigen gemaakt o.a. door het volgen van de minor beeldende therapie en de cursus EMDR, schematherapie en pessotherapie (i.o.). Begin 2021 start ik met de opleiding tot pessotherapeut (lichaamsgerichte psychotherapie).

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Ingrid

Online therapie

Online behandeling is mogelijk via zoom of skype.Mededeling inzake corona-pandemie

Ik volg de richtlijnen van het RIVM.
Heb je last van (lichte) coronaklachten? Dan is het niet toegestaan om de locatie te bezoeken. Laat je testen en blijf thuis totdat de uitslag bekend is. Ben je op vakantie geweest naar een land waar een negatief reisadvies voor geldt? Dan is de regel dat je na thuiskomst 10 dagen niet naar de praktijk mag komen.

Desgewenst kan de therapiesessie omgezet worden in online therapie of een telefonisch consult.

De tarieven die gelden voor face-to-face behandeling blijven dan gehandhaafd.
Bovenstaande geldt ook voor mij als behandelaar. Wanneer ik (lichte) coronaklachten heb, dan kan de behandeling niet plaatsvinden.

 

Maatregelen op locatie:
– Was vooraf je handen of maak gebruik van desinfectiegel
– Nies of hoest in de binnenkant van je elleboog
– Houd 1,5 meter afstand

Opleidingen & registraties

Opleiding:

Vaktherapie Stenden Hogeschool

 

Bijscholing:

Ervaringsprofessional

EMDR

Schematherapie

Pessotherapie i.o. (lichaamsgerichte therapie)

Lichaamsgerichte traumatherapie bij centrum voor Hechting en trauma (start april 2021)

EHBO/BHV

 

Registraties:

Nederlande vereniging voor dramatherapie

Register vaktherapie

Federatie Vaktherapeutische beroepen
NIBIGRegistraties

Specialisaties

 

De gevolgen van trauma zijn voor iedereen anders. Daarom werk ik met een breed en integraal behandelaanbod wat bestaat uit:

Lichaamsgerichte therapie
Trauma en het lichaam kun je niet van elkaar scheiden. In het lichaam zit de spanning, de shock, de onveiligheid, de lichamelijke herinneringen en de vecht, vlucht en bevriesreacties. Door middel van lichaamsgerichte therapie gaan we o.a. aan de slag met het stapsgewijs ontladen van spanning en op zoek naar manieren om je weer veilig in je lichaam, bij jezelf en bij anderen te voelen.

 

Schematherapie

Schematherapie is een vorm van psychotherapie voor mensen met ernstige psychische stoornissen, zoals een persoonlijkheidsstoornis of een vaak terugkomende depressie. Schematherapie helpt je de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd op je patronen en dagelijkse leven wordt onderzocht.  Je leert jezelf zodanig veranderen dat je je beter gaat voelen, beter voor jezelf kunt zorgen en beter voor jezelf op kunt komen. Je leert voelen wat je behoeften zijn en je leert hier op een gezondere manier voor op te komen. Hierdoor verandert niet alleen je gedrag, maar veranderen ook je gedachten en gevoelens.

(bron: www.schematherapie.nl)

EMDR
Bij enkelvoudig trauma kan mogelijk EMDR worden ingezet als onderdeel van de behandeling. Dit kan helpen om de lading van het trauma te verminderen.

Non-verbale therapie
Soms is het te moeilijk (zo niet onmogelijk) om te praten over wat je hebt meegemaakt. Door middel van non-verbale therapie kun je hier op een andere manier uiting geven. Hierbij kun je denken aan creatieve werkvormen, spelvormen of drama.

Gesprekstherapie
Praten over wat je hebt meegemaakt kan helpend zijn bij het verwerken van trauma. Op deze manier kun je meer inzicht krijgen in patronen, gedachtes en gevoelens. Samen kunnen we onderzoeken hoe je hier mee om kunt gaan.

Ervaringsdeskundigheid
Zelf ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van trauma. Wanneer dit voor jou prettig en steunend is, kan dit ingezet worden bij de behandeling.

 

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

Complex trauma

PTSS

Onveilige hechting

Bindingsangst en verlatingsangst

 

Tarieven

Volwassenen

€80

Mogelijk deels vergoed via de aanvullende verzekering

 

Kinderen/jeugd

Volledige vergoeding mogelijk. Verwijsbrief is noodzakelijk.

 

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |