EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Monique | Psychosociaal Therapeut

Psychosociaal Therapeut - Heelsum - Monique
Therapie Heelsum
Doornenkampseweg 10
6866 BG Heelsum
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-therapie Heelsum

***Momenteel heb ik een wachtlijst. Mocht je sneller geholpen willen worden kijk dan bij mijn collega's op deze site***

Emdr kan worden toegepast om de vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen, maar wordt tegenwoordig ook gebruikt bij de behandeling van diverse angstklachten, bij een laag zelfbeeld of bijvoorbeeld sterke blokkerende overtuigingen.

Bij Emdr worden elementen van verschillende gangbare therapievormen gecombineerd met beurtelings stimulatie van beide hersenhelften door middel van oogbewegingen of geluiden. Zo wordt de informatieverwerking in de hersenen gestimuleerd. Dit zal er langzamerhand toe leiden dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. Een voordeel van Emdr is dat de traumatische ervaring niet in detail vertelt hoeft te worden en dat de herbeleving plaatsvindt onder begeleiding. Daarnaast geeft Emdr vaak snel resultaat.

In 1 of 2 intakegesprekken bekijken we onder andere of dat Emdr passend is, waar we ons specifiek op zullen richten in de behandeling en of er al dan niet een ander traject aan voorafgegaan moet worden.

 

Therapie aansluitend bij jou

Ik begeleid op ontspannen wijze vanuit verschillende stromingen en invalshoeken en probeer bij je aan te sluiten net wat bij je past. Daarbij kan ik gebruik maken  van Emdr, maar ook bijvoorbeeld  van psychosynthese, elementen uit de cognitieve gedragstherapie, lichaamsbewustwording, ontspanningsoefeningen en praktische oefeningen voor het dagelijks leven.

 

Ik ben Monique, geboren in 1973. Ik heb ruim 20 jaar gewerkt in de specialistische ggz, onder andere als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. In dit werken heb ik veel ervaring op kunnen doen met onder andere Emdr, schematherapie en cognitieve gedragstherapie.

Ik heb gewerkt met verschillende type problemen zoals angststoornissen, stemmingsstoornissen en persoonlijkheidsproblematiek. Daarnaast heb ik sinds 2011 mijn praktijk voor psychosynthese, psychologische begeleiding en therapie opgebouwd. Sinds januari 2017 ben ik alleen nog maar werkzaam binnen mijn eigen praktijk.

 
Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Monique

Online therapie

Indien gewenst is er de mogelijkheid te beeldbellen middels Teams (Microsoft). Dit geldt niet voor EMDR behandelingen, deze kunnen alleen op de praktijk plaatsvinden.

Opleidingen & registraties

  • BIG register (geregistreerd als verpleegkundige onder nummer 79045959330)
  • Samenwerkende EMDR Therapeuten Nederland (Emdr Master Practitioner)
  • Stichting EFT Nederland (basis EFT Therapeut tbv relatietherapie)
  • Register Psychosynthese Academie (psychosynthese gids)
  • NVPA (beroepsvereniging voor Psychosociaal Therapeuten)
  • RBNG/RBCZ (Register beroepsbeoefenaren complementaire gezondheidszorg)
  • Ingeschreven bij het Klachtenregister S.C.A.G.
  • Ingeschreven bij de K.v.K. onder nummer 51518783


Registraties

Tarieven

Intake en individuele therapieën, behalve Emdr, duren ongeveer een uur en kosten 75,00 euro per sessie (vrijgesteld van btw).

Emdr-behandelingen worden per kwartier berekend (15,00 euro per kwartier, kwartieren worden naar boven afgerond). Naast dit behandeltarief wordt daar bovenop een starttarief berekend van 25,00 euro per sessie. Dit geldt dus alleen bij de Emdr-behandelingen.

Voor alle gesprekken geldt een onregelmatigheidstoeslag van 5 euro in de avonduren.
Soms kan extra administratietijd/ indirecte tijd in rekening worden gebracht bijvoorbeeld na aanmelding via de werkgever, protocollaire behandelingen of bijvoorbeeld reistijd. Dit zal ik van tevoren met je bespreken. Afspraken die binnen 24 uur worden afgezegd, kunnen in rekening worden gebracht.

 

Vergoeding mogelijk vanuit het aanvullende pakket (Alternatieve Geneeswijzen: Psychosociale Therapie), als je je daarvoor verzekerd hebt. Voor dit pakket geldt geen eigen risico en eigen bijdrage. Soms worden de gesprekken ook door werkgevers of het UWV vergoed. Je hebt geen verwijzing van je huisarts nodig.

 

 

Sessieduur 

EMDR: in het begin ongeveer 1,25 uur. Een intakegesprek duurt een uur.

Openingstijden

Maandag 08.30u-17.00u
Dinsdag gesloten
Woensdag 08.30u-17.00u
Donderdag 08.30u-17.00u
Vrijdag gesloten
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Ligging

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |