EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Monique | Psychosociaal Therapeut

Psychosociaal-Therapeut-Heelsum
Doornenkampseweg 10
6866 BG Heelsum

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-therapie Heelsum


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---EMDR

Emdr kan worden toegepast om de vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen, maar wordt tegenwoordig ook gebruikt bij de behandeling van diverse angstklachten of bij bijvoorbeeld een laag zelfbeeld.

Bij Emdr worden elementen van verschillende gangbare therapievormen gecombineerd met beurtelings stimulatie van beide hersenhelften door middel van oogbewegingen of geluiden. Zo wordt de informatieverwerking in de hersenen gestimuleerd. Dit zal er langzamerhand toe leiden dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. Een voordeel van Emdr is dat de traumatische ervaring niet in detail vertelt hoeft te worden en dat de herbeleving plaatsvindt onder begeleiding. Daarnaast geeft Emdr vaak snel resultaat.

In 1 of 2 intakegesprekken bekijken we onder andere of dat EMDR passend is, waar we ons specifiek op zullen richten in de behandeling en of er al dan niet een ander traject aan voorafgegaan moet worden.

 

Therapie aansluitend bij jou

Ik begeleid op ontspannen wijze vanuit verschillende stromingen en invalshoeken en probeer bij je aan te sluiten net wat bij je past. Daarbij kan ik gebruik maken  van EMDR, maar ook bijvoorbeeld  van psychosynthese, elementen uit de cognitieve gedragstherapie, lichaamsbewustwording, ontspanningsoefeningen en praktische oefeningen voor het dagelijks leven.

 

Ik ben Monique, geboren in 1973. Ik heb ruim 20 jaar gewerkt in de specialistische ggz, onder andere als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. In dit werken heb ik veel ervaring op kunnen doen met onder andere Emdr, schematherapie en cognitieve gedragstherapie.

Ik heb gewerkt met verschillende type problemen zoals angststoornissen, stemmingsstoornissen en persoonlijkheidsproblematiek. Daarnaast heb ik sinds 2011 mijn praktijk voor psychosynthese, psychologische begeleiding en therapie opgebouwd. Sinds januari 2017 ben ik alleen nog maar werkzaam binnen mijn eigen praktijk.

 
Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Monique

Online therapie

Indien gewenst is er de mogelijkheid te beeldbellen middels Teams (Microsoft). Dit geldt niet voor EMDR behandelingen, deze kunnen alleen op de praktijk plaatsvinden.Mededeling inzake corona-pandemie

Maatregelen en aandachtspunten rondom het Corona virus:
– Bij verkoudheid (snotneus of keelpijn, ook een klein beetje ) óf koorts (38 graden of meer), is het verzoek niet naar de praktijk te komen. Ik hanteer zelf ook deze richtlijnen en zal de afspraak bij bovengenoemde klachten annuleren of online/ telefonisch vervolgen indien mogelijk.
– Naast richtlijnen zoals het niet meer geven van een hand en ruim afstand houden, is er een intensivering van de dagelijkse schoonmaak waaronder trapleuning, deurknoppen, toiletruimte etc.
– De goed geventileerde spreekkamer is ruim opgezet en de tijd tussen de afspraken door ruim gepland waarbij onderlinge ontmoeting bijvoorbeeld in de wachtkamer, niet voorkomt.

Opleidingen & registraties

  • BIG register (geregistreerd als verpleegkundige onder nummer 79045959330)
  • Samenwerkende EMDR Therapeuten Nederland (Emdr Master Practitioner)
  • Stichting EFT Nederland (basis EFT Therapeut tbv relatietherapie)
  • Register Psychosynthese Academie (psychosynthese gids)
  • NVPA (beroepsvereniging voor Psychosociaal Therapeuten)
  • RBNG/RBCZ (Register beroepsbeoefenaren complementaire gezondheidszorg)
  • Ingeschreven bij het Klachtenregister S.C.A.G.
  • Ingeschreven bij de K.v.K. onder nummer 51518783


Registraties

Tarieven

Tarieven per 1 januari 2021: intake en individuele therapieën duren ongeveer een uur en kosten 70,00 euro per sessie (vrijgesteld van btw). Relatietherapie kost 87,50 euro per sessie van een uur. Hierin zit een btw-verrekening die niet van toepassing is op de individuele consulten.
EMDR-behandelingen worden per kwartier berekend (15,00 euro per kwartier, kwartieren worden naar boven afgerond). Naast dit behandeltarief wordt daar bovenop een starttarief berekend van 20,00 euro per sessie. Dit geldt dus alleen bij de EMDR-behandelingen.
Voor alle gesprekken geldt een onregelmatigheidstoeslag van 5 euro in de avonduren.
Soms kan extra administratietijd/ indirecte tijd in rekening worden gebracht bijvoorbeeld na aanmelding via de werkgever, protocollaire behandelingen of bijvoorbeeld reistijd. Dit zal ik van tevoren met je bespreken. Afspraken die binnen 24 uur worden afgezegd, kunnen in rekening worden gebracht. Uitzondering zijn annuleringen rondom de covidmaatregelen

 

Vergoeding mogelijk vanuit het aanvullende pakket (Alternatieve Geneeswijzen: Psychosociale Therapie), als je je daarvoor verzekerd hebt. Voor dit pakket geldt geen eigen risico en eigen bijdrage. Soms worden de gesprekken ook door werkgevers of het UWV vergoed. Je hebt geen verwijzing van je huisarts nodig.

 

 

Sessieduur 

EMDR: in het begin ongeveer 1,5 uur, later vaak korter. Een intakegesprek duurt een uur.

Ligging

© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |