EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Wilbert | emdr-therapeut

emdr-therapeut - Nijmegen - Wilbert
Therapie Nijmegen
St Agnetenweg 23 a
6545 AS Nijmegen
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-Therapie Nijmegen

Stel dat je iets vervelends meemaakt. Je kunt er dan de hele dag mee bezig zijn, niet lekker in je vel zitten. Een dag of wat later kun je naar het voorval kijken zonder dat je er nog last van  hebt. 


Je hebt het incident verwerkt. Helaas komt het ook voor dat iemand dingen meemaakt die zo naar zijn dat ze niet op eigen kracht kunnen worden verwerkt. Alleen al de gedachte aan die traumatische ervaring(en) kan je helemaal overweldigen, overspoelen. Iedere keer weer opnieuw.

In zo’n geval biedt emdr uitkomst.


EMDR, als het zelf niet lukt

Gelukkig ben je in staat de meeste nare ervaringen die je meemaakt in je leven zelf te verwerken en een plek te geven.

Soms kan een gebeurtenis of periode in je leven echter zo heftig voor je zijn geweest dat je er maar niet los van kan komen. Je hebt bijvoorbeeld te maken gehad met (seksueel) misbruik, een (verkeers)ongeluk, gewelddadigheid of iets anders dat heftig voor je is geweest… en dat nu nog is.

Zo kan een situatie, een gedachte of een emotie dat voorval helemaal terughalen naar het hier en nu, met de intensiteit van toen.  Dit kan verregaande gevolgen hebben voor je persoonlijk welbevinden, je relatie, je functioneren in sociaal opzicht… EMDR, een effectieve manier van psychotherapie voor traumaverwerking, kan je helpen.

Lukt het je maar niet om nare ervaringen los te laten? Waardoor je nu nog steeds last hebt van wat toen je hebt meegemaakt? Met EMDR  kun je steeds beter terug kijken op toen. Zonder de heftige emoties die je nu nog kunt hebben.

EMDR-therapie is een effectieve vorm van traumaverwerking om de beelden, gedachten of gevoelens die je steeds maar opnieuw beleeft te ontdoen van de intense emoties die er ermee gepaard gaan. Zodat je ze kunt ervaren zonder er door te worden overweldigd. Vanuit vrijheid er naar kunt kijken, er bij kunt zijn en ze los kunt laten. En ze de kwaliteit van jouw leven niet langer bepalen.

 

Intakegesprek emdr-therapie

Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar. Ik nodig je uit te vertellen over je klacht(en) en over het doel van het therapietraject, je hulpvraag. Als emdr-therapie helpend kan zijn voor jou, informeer ik je over de vermoedelijke werking van het brein en het emdr-protocol. En ga ik na of er contra-indicaties zijn voor emdr-therapie. Is er nog tijd over?

Dan brengen we samen in kaart welke traumatische ervaringen zo heftig voor je zijn dat ze in aanmerking komen voor een emdr behandeltraject. We ronden af met het inplannen van de vervolgafspraken.


Een EMDR-behandeling

Een emdr-behandeling bestaat globaal uit drie stappen:

 

  • het naar voren halen van een traumatische, nare ervaring
  • de  verwerking van die traumatische ervaring
  • het op een helpende manier kunnen kijken naar de traumatische ervaring nu je daar geen lading meer bij ervaart; hierbij kan ook een positieve blik op het hier en nu en de toekomst horen 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Wilbert


Registraties

Specialisaties

In de loop van de jaren dat ik als emdr-therapeut werkzaam ben heb ik mij ontwikkeld op het gebied van jeugdtrauma's, traumatische verlieservaringen en het behandelen van angstklachten van uiteenlopende aard.

In de regel bestaat een behandeltraject emdr uit zo'n 5 tot 12 sessies, soms wat minder, soms wat meer. Dit hangt onder meer af van de complexiteit van de klacht(en). Vaak wil iemand na een emdr-traject verder met integratieve therapie, relatietherapie of ACT. Na jaren gebukt te zijn gegaan onder gevolgen van de traumatische ervaring kan het helpend zijn de therapie te richten op het hier en nu vanuit een hervonden verbinding met zichzelf.

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

Jeugdtrauma's
Verlieservaringen
Angstklachten
Slachtoffer van een ongeval
Fobieën

Tarieven

intakegesprek 60 minuten: €85,-
consult: 60 minuten: €90,-

De prijs van consulten van 19:00 - 21:30 uur is verhoogd met €20,-

Heb je een aanvullende verzekering bij je zorgverzekering afgesloten? De kosten worden dan tot een bepaald maximum door een aantal zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Omdat de therapie in de aanvullende verzekering zit, hoef je niet eerst je eigen risico aan te spreken. Het verdient aanbeveling dit vooraf na te vragen bij je zorgverzekeraar.

Betaling geschiedt uitsluitend via de bank. Je krijgt een factuur toegezonden die je binnen 14 dagen na dagtekening dient te voldoen. Afzeggingen binnen 24 uur voor aanvang van een sessie worden ongeacht de reden in rekening gebracht.

Openingstijden

Maandag 9:00 -13:00 uur
Dinsdag 9:00 - 17:00 uur / 19:00 - 21:30 uur
Woensdag 9:00 - 17:00 uur / 19:00 - 21:30 uur
Donderdag 9:00 -13:00 uur
Vrijdag 9:00 - 17:00 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |