EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Helena | EMDR-Therapeut en Psychosociaal Therapeut

EMDR-Therapeut en Psychosociaal Therapeut - Geleen - Helena
Therapie Geleen
Gewandeweg 5
6161 DJ Geleen


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-Therapie Geleen


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Mensen bestempelen mij als een warme persoonlijkheid, zonder oordeel, deskundig en empathisch. Bij mij vind je in ieder geval de rust om jezelf te zijn. 

In de afgelopen jaren heb ik als EMDR therapeut zeer indrukwekkende resultaten kunnen behalen bij cliënten met uiteenlopende klachten. Van burn-out klachten tot depressieve- of angstklachten.

In veel gevallen zijn klachten gebaseerd op traumatische ervaringen in het verleden. Het kan heel duidelijk zijn om welke traumatische gebeurtenissen het gaat, maar vaak wordt dat pas na enkele gesprekken écht duidelijk.

Voor de ene persoon kan het een verkeersongeluk zijn en voor de ander bijvoorbeeld het houden van een spreekbeurt. Het kan voor beiden duidelijke sporen nalaten en nog steeds heftige emoties oproepen in het nu.

Ook kan het gaan om herinneringen die pas tijdens EMDR naar boven komen.

We nemen daarom eerst de tijd om hier in alle rust grondig onderzoek naar te doen, zodat er heel specifiek kan worden gewerkt met EMDR.

Ik maak gebruik van een lichtbalk, een koptelefoon en handtrillers. Belangrijk is wat jij prettig vindt, zonodig pas ik de wijze van EMDR aan.

Wil je meer weten, dan nodig ik je graag uit om contact met mij op te nemen. Ik leg je graag uit hoe EMDR voor jou kan werken. Tot ziens in mijn praktijk!


Hartelijke groet,

Helena

Opleidingen & registraties

Ik ben HBO opgeleid tot Registercounsellor, en ben aangesloten bij de ABvC (Algemene Beroepsvereniging voor Counsellors) en de koepelorganisatie RBCZ.

Ik voldoe hierdoor aan de eisen voor (gedeeltelijke) vergoeding van counselling door de meeste zorgverzekeraars.  Behandelingen vallen onder de Aanvullende verzekering en gaan niet ten koste van het eigen risico.

Verder heb ik de opleiding tot EMDR-Therapeut gevolgd bij het BivT en ben aangesloten bij “Samenwerkende EMDR Therapeuten Nederland”.


AGB Code:                  90.100391
Zorgverlener
AGB Code Praktijk:     90.059992
ABvC lidnummer:        117720
RBCZ registratienr.:    170947R

Registercounsellor ABvC®Registraties

Specialisaties

Met EMDR worden klachten behandeld zoals:
PTSS, Angst- en paniekaanvallen, Rouwverwerking, Burn-out klachten en stressgerelateerde klachten, Rouwverwerking.

In 2 tot 4 sessies worden trauma's behandeld met EMDR. EMDR is een methodiek die als aanvulling wordt gebruikt op counselling of psychosociale therapie en is dus geen op zich zelf staande therapievorm. Afhankelijk van de hulpvraag zijn er nog aanvullend therapiesessies nodig om het behaalde resultaat te verankeren. In ieder geval wordt alles in het werk gezet om weer plezier in het leven te hebben, in plaats van te "overleven".

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

  • Angsten
  • Paniekaanvallen 
  • PTSS
  • Burn-out en stressgerelateerde klachten
  • Rouw
  • Trauma's na scheiding (vechtscheiding of stalking)
  • Niet goed in je vel zitten

Tarieven

Intakegesprek                          €    95,-
Counselling sessie ca. 60 min.€  100,-

EMDR behandelingen in counsellingsessies worden door de meeste zorgverzekeraars als "counselling" (gedeeltelijk) vergoed en vallen onder de Aanvullende verzekering. Vergoeding van de behandelingen gaat niet ten koste van het eigen risico.

Neem voor vergoeding altijd even contact op met je verzekeraar. Vermeld dan duidelijk dat het gaat om “Counselling ABvC/RBCZ” of “Psychosociale hulpverlening, aangesloten bij ABvC/RBCZ”.

Openingstijden

Maandag 09.00 - 17.00
Dinsdag 13.00 - 17.00
Woensdag 09.00 - 17.00
Donderdag 09.00 - 17.00
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie Geleen

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Geleen - Helena

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan Helena van harte aanbevelen

Ik heb al diverse therapieën gevolgd, maar bleef tegen bepaalde zaken aanlopen. Begin dit jaar ben ik bij Helena gestart om deze “obstakels” eindelijk eens op te lossen.

 

Ik ben met een 5-tal sessies zoveel verder gekomen, dan deze jarenlange therapieën. Helena wist zeer snel (1e gesprek al) tot de kern te komen en ik voelde mij eindelijk begrepen, gehoord en er werden mij zeer goede handvatten en uitleg geboden over het hoe en waarom.

 

Ook heb ik enkele EMDR sessies gevolgd en het is bijna niet te geloven hoe mij dit geholpen heeft. Ik kan Helena van harte aanbevelen en ben blij dat ik haar gevonden heb!!


| 4 mei 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Binnen een paar sessies een flinke vooruitgang

Via de counseling van Helena heb ik flinke stappen gemaakt.

Het fijne van Helena is dat ze recht door zee is en zeer vakkundig!.

De EMDR therapie heeft ervoor gezorgd dat binnen een paar sessies een flinke vooruitgang heb geboekt waarmee ik verder kan bouwen aan mijn toekomst...

| Heerlen | 17 apr 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Mijn dank is groot

Ontzettend dankbaar dat ik bij Helena terecht ben gekomen. Helena gaf mij direct een veilig gevoel waardoor ik open kon staan voor de EMDR-therapie.

 

Voor de EMDR-therapie heb ik maar één woord in positieve zin: Bizar. Ik had het geluk dat de therapie (héél) snel resultaat opleverde. Van gevoelloos en overleven naar oprecht genieten van het leven en kunnen leven in het moment.

Mijn dank is groot Helena.


| 27 mei 2023
Vond je dit een nuttige review?
© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |