EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie
Psycholoog - Maastricht - Loes
Psycholoog Maastricht
Weert 9
6222 PG Maastricht
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtLoes | Psycholoog

EMDR therapie Maastricht

Krijg je een traumatische gebeurtenis of beelden niet uit je hoofd en zorgen die voor veel spanning? Dan zou EMDR kunnen helpen. Door EMDR vergeet je de gebeurtenis niet maar het kan wel de emoties die hieraan vasthangen verzachten en helpen om de verwerking op gang te brengen.

 

Ik ben Loes Dols en heb vanaf 2016 mijn eigen praktijk.

 

Hier behandel ik onder andere mensen die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt met EMDR. Zo'n traumatische gebeurtenis kan zijn het overlijden van een dierbare, een ongeluk, mishandeling maar ook een partner die vreemd is gegaan of een vervelende ruzie.

 

Daarnaast kan EMDR ook gebruikt worden om andere angsten te behandelen zoals een fobie voor muizen, vliegen, enz.

 

EMDR kan verder ook gebruikt worden om toekomstige situaties beter aan te kunnen. Hierbij gaan we een spannende toekomstige situatie uitwerken en deze behandelen met een speciaal onderdeel van EMDR (future template). 

 

Wil je een afspraak maken?
Neem dan contact met me op.

Loes
Psycholoog NIP

Online therapie

Ik bied online therapie aan via een beveiligde videoverbinding van 24sessions. Ik heb veel ervaring met online therapie en zelfs emdr kan online gegeven worden.

Opleidingen & registraties

Opleidingen:

 • Psychologie - Master mental health - Universiteit van Maastricht
 • EMDR basis en verdiepingTrainingen:

 • Mindfulness based cognitive therapy
 • ACT basis
 • CGT verdieping
 • Piekeren
 • EFT basiskennis
 • CGT relatietherpie basis
 • Behandeling slaapproblemen
 • Emotieregulatie
 • Behandeling stress en burn-out
 • Intimiteit
 • Seksualiteit
 • Ouderschap

 

Beroepsverenigingen:
NIP: 224713
SKJ: 130002500

AGB-code: 94103092
KVK: 71539484Registraties

Specialisaties

Ik krijg steeds meer mensen die ik behandel met EMDR. Dit kan zijn voor trauma's maar ook voor niet zozeer traumatische maar wel vervelende gebeurtenissen die ook met EMDR verwerkt kunnen worden. Een nare situatie op het werk, een grote ruzie thuis of een angst voor bepaalde dieren. Het is bij EMDR afhankelijk van de gebeurtenis(sen) of de mate van angst hoeveel sessies er nogig zijn. De meeste problemen kunnen met 3-8 sessies verholpen zijn.

 

Ik behandel vaak mensen met autisme. Dit is meestal een langduriger traject omdat er veel verschillende aspecten zijn waar mensen mee aan de slag willen gaan. Denk hierbij aan sociale vaardigheden, emotieregulatie, empatisch vermogen en psycho-educatie.

Een van de problemen waar mensen zich vaak bij mij mee aanmelden is een lage zelfwaardering ofwel laag zelfbeeld. Dit kan vaak in 10-12 sessies goed verbeterd worden.

Aangezien burn-out tegenwoordig veel voorkomt, komt dit ook bij mij in de praktijk vaak langs. Afhankelijk van hoe erg de burn-out is bij binnenkomst kan dit een kort of lang traject zijn. Sommige mensen kunnen binnen 5-8 sessies weer goed functioneren en voelen zich dan een stuk fitter en beter, bij anderen kan dit langer duren.

Ik werk ook vaak met koppels. De ene keer zijn alle sessies samen, de andere keer is het handiger 1 of beide partners aparte sessies te geven om uiteindelijk weer samen in therapie te komen.

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

Mishandeling en/of misbruik komt helaas vaak voor. Mensen slapen slecht, zijn schrikachtig, zijn sneller geïrriteerd en zien beelden van de gebeurtenis of hebben zelfs het idee weer in die situatie te zitten. Er blijft een angst, een schuldgevoel of een onveilig gevoel overheersen. Met EMDR kan de verwerking in gang worden gezet en worden deze nare gevoelens minder.

 

Angst voor specifieke dieren kan zich op verschillende manieren uiten. Iemand kan elke ruimte afzoeken naar bijvoorbeeld een spin, terwijl een ander alleen angstig wordt op het moment dat er ook een spin te zien is. Of iemand die al een week niet slaapt omdat hij/zij gaat vliegen en in paniek het vliegtuig in gaat, enorm zwetend en hyperventilerend. Met EMDR kan eraan gewerkt worden dat deze angst te verdragen is en minder beperkt.

 

Spannende situaties voorbereiden waarbij je de kracht nodig hebt om dit goed te doorstaan. Dit kan een presentatie zijn op het werk of een sociale gelegenheid waar je erg gespannen voor bent. Met EMDR zie ik vaak dat deze situaties beter doorstaan worden.

 

Verwerking van beelden dat een partner vreemd is gegaan (ook al heb je dit niet letterlijk gezien). Dit kan ook met EMDR aangepakt worden. Hierdoor verdwijnen de beelden niet maar de emoties die de beelden oproepen worden minder en je kunt er meer afstand van nemen.

 

Verwerking van een ongeluk komt ook regelmatig voor. Iemand beleeft het ongeluk steeds opnieuw in zijn/haar hoofd of juist de gevolgen van het ongeluk zorgen voor klachten. Soms is je leven na een ongeluk volledig op zijn kop gezet. Kun je niet meer (volledig) werken, ben je moe, kun je minder hebben. EMDR kan helpen om beter om te gaan met de gebeurtenis en de klachten die hiermee niet verholpen kunnen worden kunnen daarna met behulp van andere therapievormen aangepakt worden.

Tarieven

Soort sessie:                                                                  Duur sessie:         Tarief vanaf 01-04-2024:

Individuele sessie 9.00-18.00                                            45 min                             € 100,-
Individuele sessie buiten kantoortijden                              45 min                              €120,-

Relatietherapie/gezinstherapie 9.00-18.00                        60 min                              €122,50
Relatietherapie/gezinstherapie buiten kantoortijden          60 min                              €144,50

De meeste verzekeringen vergoeden dit niet maar vraag het voor de zekerheid altijd even na. Vermeldt hierbij dat ik aangesloten ben bij het NIP en GEEN BIG-registratie heb!

Openingstijden

Maandag 10.00 - 16.00
Dinsdag 9.00 - 16.00
Woensdag 9.00 - 16.00
Donderdag 9.00 - 16.00
Vrijdag 9.00 - 16.00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Over ons | Reviews | Login