EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Sacha Ket | Emdr-therapie

Emdr-therapie-Dronten
Escudo 106
8253 EV Dronten


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-therapie Dronten


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Wanneer jij last hebt van een steeds terugkerende angst of nare gevoelens die je zomaar overvallen zonder dat je daar invloed op lijkt te hebben, kan EMDR de oplossing zijn voor jou.

 

Een trauma is een onverwerkte nare gebeurtenis die je hersenen in het emotionele brein heeft opgeslagen. Telkens als jij iets meemaakt wat enigzins aan deze gebeurtenis geassocieerd is kun jij met het overweldigende gevoel van die eerste situatie geconfronteerd worden.

 

Je wordt overvallen door bijv. een (grote)angst ( onzekerheid, spanning, ect.)  terwijl dat op dat moment een heel overdreven reactie kan zijn. Het vervelende is dat deze herinneringen ook worden opgeslagen en je steeds vaker last kunt krijgen van dat nare gevoel. Het kan je dagelijks leven gaan beheersen.

 

Normaal gesproken worden emoties door het denkbrein verwerkt en ben je er klaar mee. Als dit niet gebeurd en opgeslagen wordt in het emotionele brein krijg je van bovenstaande last. EMDR is een techniek die het mogelijk maakt om versneld het trauma van het emotionele brein naar het denkbrein over te brengen, waar het verwerkt wordt.

 

 

Over mij

Ik ben Sacha Ket, sinds 2006 werk ik in mijn praktijk als HBO gediplomeerd natuurgeneeskundig therapeut. Ik heb Medische basiskennis en psychosociale basiskennis op PLATO niveau, dat is post universitair. Naast EMDR zijn de methoden die ik gebruik coaching, NLP traumaverwerking en BML ( body and mind language).

 

Ik werk vanuit een holistische visie, dat wil zeggen, ik zie de mens als geheel. Lichaam en psyche kunnen niet los van elkaar gezien worden. Als je lichaam uit balans is, dan heeft dat effect op je psychisch welzijn. Als het psychisch niet goed met je gaat, dan uit zich dat vrijwel altijd ook in lichamelijke klachten. 

Opleidingen & registraties

Dimploma's en certificaten:

 

Natuurgeneeskundig therapeut                    2008

Medische basiskennis                                  2009

EMDR/traumaverwerking                             2013

NLP Praktitioner                                           2014

PLATO medische basiskennis                     2015

HSP kinderen                                               2016

PLATO psychische basiskennis                   2016

HSP volwassenen                                        2017

Body and Mind Language                            2018

EMDR therapie                                            2018

NLP Destination coaching                           2018

BML body and mind language opleiding     2018- 2019- 2020

 

Aangesloten bij beroepsvereniging BATC

klacht en tuchtrecht nr: KB 09110803

AGB code: 90040503

 Registraties

Specialisaties

EMDR, van klacht naar doel in een paar stappen.

 

Wanneer je een traumatische gebeurtenis meemaakt slaat er een deel van je hersenen op slot. Hierdoor kan de gebeurtenis en de emotie erover niet meer verwerkt worden. Dat doet je hoofd omdat het trauma op dat moment te groot voelt om al aan te kunnen, het beschermt je. Die bescherming gaat niet zomaar weer weg, maar het is wel noodzakelijk om te verwerken. Je brein denkt in plaatjes en je herinneringen liggen ook als zodanig opgeslagen. Aan die plaatjes koppelt het denken emoties. Als je in een situatie komt die enigzins herinnert aan een deel van het trauma dan komen gelijk alle emoties boven die jouw brein bij het passende plaatje heeft. Daardoor kan het zijn dat je steeds vaker denkt aan wat er gebeurd is op momenten dat dit helemaal niet aan de orde is of dat je spanning ervaart bij steeds meer dagelijkse gewone situaties. Soms heb je zelfs zo vaak last van spanningen of angsten dat je de link met het trauma eigenlijk niet meer kunt leggen. Je brein wil je beschermen tegen pijn en hierdoor kan het zijn dat je bepaalde situaties gaat mijden. Spanning en nare gevoelens kunnen op die manier je leven in een nare greep houden.

 

EMDR werkt omdat het deel van jouw brein waar het trauma ligt opgeslagen en alle emoties die jij daaraan gekoppeld hebt opent. De pijnlijke herinnering wordt naar het denkbrein verplaatst waar het verwerkt kan worden zoals het de bedoeling is. De nare situatie is voorbij, je kan het je daarna nog steeds herinneren, maar de emotionele lading is eraf.

 

Ik kan jou de veiligeheid en de juiste methoden bieden om jouw diepste pijn aan te gaan. Ik ben goed geschoold en heb een sterk empathisch vermogen. Hierdoor komen we vaak binnen een sessie al bij het gevoel waar het werkelijk om gaat. Jij hebt last van spanning of nare gevoelens en daardoor laat je bepaald gedrag zien. Het kan zijn dat het voor jouzelf niet altijd helemaal duidelijk is wat werkelijk de oorzaak is van je klachten. We hebben vaak het idee dat de traumatische gebeurtenis zelf de oorzaak is van hoe jij je voelt, maar waar je last van hebt zijn de emoties die jij gevormd hebt rondom het trauma. Iemand kan bijvoorbeeld heel onzeker geworden zijn en moeite hebben met contacten of hij/ zij durft hierdoor zichzelf niet goed te laten zien en komt niet tot bloei omdat hij/zij vroeger gepest is. Diegene heeft dan last van zijn onzekerheid en koppelt dit aan de situatie. De situatie is niet meer aan te passen, je gevoel erover wel en de onzekerheid dus ook.

 

Onzettend mooi is dat je met EMDR of desitination coaching niet het trauma hoeft te blijven herkauwen, je gaat in een paar sessies naar je doel. Als het trauma een eenmalig ongeluk is of een eenmalig kortdurende nare ervaring, dan kan dit al in één sessie opgelost zijn. Maar ook bij oud trauma, wij gaan samen in een paar stappen van het probleem naar jouw doel.

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

Angst, spanning en onzekerheid vormen vaak het uitgangspunt voor behandeling.

thema's die vaak terugkeren zijn

  • Pesten in verleden of heden
  • ongeluk of brand / aanranding meegemaakt
  • verwaarlozing / mishandeling in jeugd
  • seksueel misbruik / verkrachting
  • onzekerheid

Tarieven

intake €90,00            +/- 1,5 - 2 uur

sessie € 85,00           +/- 1,5 u

Openingstijden

Maandag 9.15- 15.30u
Dinsdag 9.15- 15.30u
Woensdag 9.15- 12.30u
Donderdag 9.15- 15.30u
Vrijdag 9.15- 15.30u
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Reviews Therapie Dronten

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Dronten - Sacha Ket

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


EMDR geholpen bij vliegangst

Had vliegangst en heb bij haar EMDR gevolgd. Had door medicijn gebruik niet genoeg aan 3 sessies. Ze had eigenlijk vakantie en ik mocht nog een keer extra komen!!!

Sacha is een hele fijne rustige vrouw die je op je gemak steld. Ik heb weer gevlogen was de dag er voor wel wat bang en even met het opstijgen. Maar dat had ik altijd al. Ik had een ontspannen vlucht heb zelfs gelachen.

Ik was heel scepties over EMDR maar daar denk ik nu wel anders over!!!!

Ze gaf ook nog een tip om de terug te denken aan de goede vlucht.


| Ens | 16 aug 2018
Vond je dit een nuttige review?
© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |