EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Catharina van der Schoot | Integratief therapeut, EMDR

Integratief-therapeut,-EMDR-Rijen
Houtelaar 12
5121 SE Rijen
therapeut-rijen@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR Breda-Tilburg

Welkom! Mijn naam is Catharina en mijn praktijk ligt in Rijen, centraal tussen Breda, Oosterhout en Tilburg.

 

EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen.

Dit kan zijn een schokkende ervaring, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf. En ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van iemand's leven, zoals pesterijen, (seksueel) misbruik of krenkingen in de jeugd die in het hier-en-nu nog steeds invloed hebben, kan de methode gebruikt worden.

EMDR is een ultra-kortdurende en effectieve techniek voor de verwerking van een trauma. De impact van een trauma verliest daardoor aan kracht en men voelt zich bevrijd van een zeer pijnlijke last. Ook voor mensen die de diagnose 'PTSS' (= post traumatisch stress syndroom) hebben gekregen, kan EMDR een heel goede optie zijn voor behandeling.

Behandeling met EMDR is een goede keuze wanneer de belastende emoties van een trauma u beheersen. Misschien heeft u dan last van gedrag waar u niet blij mee bent en dat u belemmert in het dagelijks leven. Dat trauma kan u uit de slaap houden, doordat u steeds herinnerd wordt aan de traumatische situatie.

 

Ook bij de behandeling van angsten is EMDR een goede en belangrijke techniek gebleken.

 

Wanneer u naar de praktijk komt voor EMDR, dan zal ik eerst een uitgebreide intake met u doen om uw klacht(en) helder in kaart te brengen en om eventuele contra-indicaties uit te sluiten. Soms is het nodig om contact op te nemen met uw huisarts en eventueel de behandelend psycholoog of psychiater, om in overleg een voor u meest effectieve benadering te realiseren.

 

Andere therapievormen 

In mijn praktijk in Rijen bied ik EMDR, integratieve therapie, hypnotherapie en partner-relatiegesprekken aan. Tevens kunt u terecht voor psychologische begeleiding bij een chronische of levensbedreigende ziekte, zoals kanker.  

Een therapietraject wordt altijd voor u op maat gemaakt: ieder mens is uniek, dus ook u en uw klacht!

 

Wat beweegt mij?

  • De wens om met mensen in contact te zijn op een niveau waarin verandering/heling plaats kan vinden;
  • Met mensen mee bewegen in hun beleving van de wereld;
  • Mensen écht kunnen zien in hun behoeften.

Al zolang ik me kan herinneren, ben ik ge-interesseerd in hoe het komt dat mensen doen wat ze doen. Dat heeft geresulteerd in uitgebreide en jarenlange studie naar menselijk gedrag en de achterliggende oorzaak.

Uiteindelijk leidde dat tot diverse opleidingen tot therapeut. Ik heb opleidingen gevolgd voor hypnotherapie, integratieve therapie, psycho-oncologische therapie. Tevens was ik opleider in de psychotherapie: leertherapeut en GZ-supervisor. Sinds 1998 heb ik mijn eigen praktijk aan huis.

Door middel van mijn jaarlijkse bij- en nascholingen en het lezen van vakliteratuur ben ik in de gelegenheid om steeds weer nieuwe technieken aan mijn therapeutisch arsenaal toe te voegen.

 

In het verleden heb ik gewerkt voor de Hartstichting: hulp aan ouders van stervende kinderen en overleden kinderen, en als redactielid van het voorlichtingsblad 'Cordaad', bestemd voor ouders van hartpatientjes en voor beroepskrachten.

Vanuit mijn beroep als therapeut en als ervaringsdeskundige heb ik mijn medewerking verleend aan de totstandkoming van het boek 'In het teken van leven' van Rob Bruntink, over palliatieve thuiszorg voor stervende kinderen.

Na de middelbare school heb ik piano en schoolmuziek gestudeerd aan het Conservatorium in Tilburg. In mijn beroep als musicus heb ik 30 jaar gewerkt.

 

Opleidingen & registraties

1995 - 1998: hypnotherapie, Nederlandse Academie voor Psychotherapie (NAvP), Amsterdam.

1997 - 1998: Simontontherapie, psycho-oncologische hulpverlening, health counseling, BGL&Partners, Hoofddorp.

2002 - 2005: Leertherapie, NAvP, Amsterdam.

2005 - 2009: integratief psychotherapeut, NAvP, Amsterdam.

2005: EFT (Emotional Freedom Techniques), Tran-C-Actie, Eindhoven.

2006: EMDR, TEP, Oud Beijerland.

2009 - 2012: Integratieve opleider, NAvP, Amsterdam.

2011 - 2013: GGZ-supervisor en supervisor psychotherapie, NAvP/LVSC, Amsterdam.

2014: Psychosociale Basiskennis (PsBK), NAvP, Amsterdam.

2016: relatie coaching, Civas, Haarlem.

 

AGB-code praktijk: 90004876.

AGB-code persoonlijk: 90026042.

 

Gecertificeerd lid van de VIT: 045.99.A.

Registertherapeut bij de RBCZ: 103100R.

Aangesloten bij de SCAG: 11378. (Wanneer u een klacht heeft en u komt er met de therapeut niet uit, dan kunt u zich, via de beroepsvereniging de VIT, wenden tot de SCAG.)

KvK.: 20168537.

 

Relevante werkervaring:

1998 - heden: mijn eigen praktijk in Rijen "Praktijk voor therapie en begeleiding'.

1998 - 2016: opleider aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, Amsterdam.

Leertherapeut en supervisor, docent psycho-oncologische hulpverlening, docent therapeutische attitude.

2007 - 2010: Chess Mobiliteitscentrum, Roosendaal: coachen van en therapie aan klanten in re-integratietrajecten, voorschakeltrajecten en trajecten 'Verhogen psychische weerbaarheid', in opdracht van UWV's en CWI's in Roosendaal, Breda, Oosterhout, Bergen op Zoom en Goes.

2007: meelezer en feedbackgever bij de totstandkoming van het boek 'In het teken van leven' van Rob Bruntink, over palliatieve thuiszorg voor kinderen met kanker in de palliatieve en terminale fasen.

1993 - 2001: De Nederlandse Hartstichting, Bilthoven: Ondersteuning en psychologische hulp aan ouders met een kind in de terminale fase en na het overlijden van een kind. Werken met en voor groepen van ouders van een overleden kind.Registraties

Specialisaties

Sinds 1998 heb ik mijn praktijk aan huis in Rijen, waar ik mensen ontvang met zeer diverse problemen/klachten. Ik werk met EMDR, integratieve therapie en psycho-oncologishe therapie.

  • EMDR is een behandelingstechniek die we inzetten voor mensen die een (of meerdere) traumatische ervaring(-en) hebben opgedaan. Door tijdens het denken aan het trauma met de ogen te bewegen of te luisteren naar 'klikjes', wordt de lading van het trauma verminderd. EMDR wordt dus ingezet op traumatische ervaringen die voor klachten zorgen in het hier-en-nu. Ook bij de behandeling van angst- en paniekklachten, een laag zelfbeeld, verlatingsangst en bindingsangst heeft de EMDR zijn sporen verdiend. 
  • Hypnotherapie is een therapievorm waarin we werken met het trancevermogen dat iedereen in zich heeft. Je gaat in trance om je onbewuste mogelijkheden op te zoeken: iedereen heeft in zijn/haar leven succesvolle ervaringen opgeslagen die benut kunnen worden als hulpbron in het hier-en-nu. Er wordt gewerkt met imaginatievormen. Ook regressietherapie maakt deel uit van de hypnotherapie. Hypnotherapie zetten we in bij klachten waarbij onbewuste belemmeringen een rol spelen. Te denken valt aan angst- en paniekklachten, de conversiestoornis, stoppen met roken, psychosomatische klachten, eetstoornissen. Hypnotherapie is ook goed te benutten bij innerlijke groei, verbetering van conditie en prestatieverbetering.
  • In de integratieve psychotherapie gaan we ervan uit dat de client uit oneindig veel meer bestaat dan alleen de klacht waarvoor hij/zij naar de praktijk komt. We gaan uit van het holistische principe. De mens is niet de klacht, maar heeft een klacht. De integratieve therapie is bewezen succesvol bij zeer diverse klachten en problemen. Met name enkelvoudige klachten/problemen zijn succesvol te behandelen met integratieve therapie.
  • Psycho-oncologische therapie is bedoeld voor mensen met een levensbedreigende of chronische ziekte. Samen met de client wordt een speciaal op maat gemaakt traject opgezet en de client kan dus naar eigen behoefte invulling geven aan de begeleiding. Wat o.a. aan bod kan komen: chemokuren goed doorstaan, terugkeer in de maatschappij, het goed verdelen van de beschikbare energie, oud zeer verwerken, omgaan met de sociale omgeving, (angst voor) de dood, voorbereiden op sterven. Indien gewenst is er tevens aandacht voor belangrijke naasten van de client. De begeleiding kan ook thuis, in het ziekenhuis of in een hospice plaats vinden, afhankelijk van de mobiliteit van de client.

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

Wanneer ik met EMDR werk, sta ik meestal weer versteld van de mogelijkheden die dat biedt en de snelheid waarmee een klacht aangepakt kan worden. Het komt voor dat een client die EMDR benut maar 3 sessies nodig heeft om van de klacht af te komen.

In de top 5 van behandelde klachten met EMDR in mijn praktijk staan zeker diverse vormen van angst: angst om benauwd te worden en te stikken, angst voor vast voedsel, podiumvrees, angst om in het openbaar te spreken, angst voor hoge gebouwen en bruggen, vliegangst.

Ook in de top staan: verwerken van seksueel misbruik, verwerking van aanranding, verwerking van trauma's op allerlei gebied, PTSS.

Tarieven

De kosten:

Per sessie voor volwassenen: €90,-

Per sessie relatietherapie: €100,- (€50,- per persoon)

Per sessie voor scholieren en studenten: €55,-

De therapie wordt (gedeeltelijk) vergoed binnen de meeste aanvullende pakketten van de ziektekostenverzekeraars. Ook CZ vergoedt binnen de aanvullende pakketten.

Wanneer u uw polis erop wilt nazien: kijk bij alternatieve geneeswijzen naar vergoeding van VIT therapeuten en RBCZ registertherapeuten.

Openingstijden

Maandag 9.00 - 21.00
Dinsdag 9.00 - 19.00
Woensdag 9.00 - 21.00
Donderdag 9.00 - 21.00
Vrijdag 9.00 - 18.00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |