EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Catharina van der Schoot | Integratief therapeut, EMDR

Integratief-therapeut,-EMDR-Rijen
Houtelaar 12
5121 SE Rijen
therapeut-rijen@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR Breda-Tilburg

Welkom! Mijn naam is Catharina en mijn praktijk ligt in Rijen, centraal tussen Breda, Oosterhout en Tilburg.

 

EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen.

Dit kan zijn een schokkende ervaring, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf. En ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van iemand's leven, zoals pesterijen, (seksueel) misbruik of krenkingen in de jeugd die in het hier-en-nu nog steeds invloed hebben, kan de methode gebruikt worden.

EMDR is een ultra-kortdurende en effectieve techniek voor de verwerking van een trauma. De impact van een trauma verliest daardoor aan kracht en men voelt zich bevrijd van een zeer pijnlijke last. Ook voor mensen die de diagnose 'PTSS' (= post traumatisch stress syndroom) hebben gekregen, kan EMDR een heel goede optie zijn voor behandeling.

Behandeling met EMDR is een goede keuze wanneer de belastende emoties van een trauma u beheersen. Misschien heeft u dan last van gedrag waar u niet blij mee bent en dat u belemmert in het dagelijks leven. Dat trauma kan u uit de slaap houden, doordat u steeds herinnerd wordt aan de traumatische situatie.

 

Wanneer u naar de praktijk komt voor EMDR, dan zal ik eerst een uitgebreide intake met u doen om uw klacht(en) helder in kaart te brengen en om eventuele contra-indicaties uit te sluiten. Soms is het nodig om contact op te nemen met uw huisarts en eventueel de behandelend psycholoog of psychiater, om in overleg een voor u meest effectieve benadering te realiseren.

 

Andere therapievormen 

In mijn praktijk in Rijen bied ik EMDR, integratieve therapie, hypnotherapie en partner-relatiegesprekken aan. Tevens kunt u terecht voor psychologische begeleiding bij een chronische of levensbedreigende ziekte, zoals kanker.  

Een therapietraject wordt altijd voor u op maat gemaakt: ieder mens is uniek, dus ook u en uw klacht!

 

Wat beweegt mij?

  • De wens om met mensen in contact te zijn op een niveau waarin verandering/heling plaats kan vinden;
  • Met mensen mee bewegen in hun beleving van de wereld;
  • Mensen écht kunnen zien in hun behoeften.

Al zolang ik me kan herinneren, ben ik ge-interesseerd in hoe het komt dat mensen doen wat ze doen. Dat heeft geresulteerd in uitgebreide en jarenlange studie naar menselijk gedrag en de achterliggende oorzaak.

Uiteindelijk leidde dat tot diverse opleidingen tot therapeut. Ik heb opleidingen gevolgd voor hypnotherapie, integratieve therapie, psycho-oncologische therapie. Tevens ben ik opleider in de psychotherapie: leertherapeut en GZ-supervisor. Sinds 1998 heb ik mijn eigen praktijk aan huis.

Door middel van mijn jaarlijkse bij- en nascholingen en het lezen van vakliteratuur ben ik in de gelegenheid om steeds weer nieuwe technieken aan mijn therapeutisch arsenaal toe te voegen.

 

In het verleden heb ik gewerkt voor de Hartstichting: hulp aan ouders van stervende kinderen en overleden kinderen, en als redactielid van het voorlichtingsblad 'Cordaad', bestemd voor ouders van hartpatientjes en voor beroepskrachten.

Vanuit mijn beroep als therapeut en als ervaringsdeskundige heb ik mijn medewerking verleend aan de totstandkoming van het boek 'In het teken van leven' van Rob Bruntink, over palliatieve thuiszorg voor stervende kinderen.

Na de middelbare school heb ik piano en schoolmuziek gestudeerd aan het Conservatorium in Tilburg. In mijn beroep als musicus heb ik 30 jaar gewerkt.

 

Neem contact op

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPraktische informatie

Werktijden: ma t/m vr 9.00 - 18.00. Indien nodig kan naar de avonden uitgeweken worden.
Tarieven: Volwassenen: €90 per sessie. Jongeren en studerenden €55 per sessie
Sessieduur: 60 minuten
Opleidingen: Hypnotherapie, Health counseling, Integratieve therapie, psycho-oncologische therapie
Beroepsvereniging: Aangesloten bij de beroepsvereniging VIT, Vereniging van Integraal Therapeuten. Lidnummer beroepsvereniging VIT: 045.99.A. Registertherapeut, aangesloten bij de overkoepelende organisatie stichting RBCZ, Licentienr.: 103100R
Diversen: Aangesloten bij de SCAG in verband met de nieuwe Wkkgz (= wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) nummer 11378

Ligging

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacyverklaring | Login |