EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Jolande Rommens-Musquetier | EMDR-therapeut en ACT therapeut

EMDR-therapeut-en-ACT-therapeut-Breda
Hoge Mosten 54
4822 NH Breda
therapeut-breda@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR Breda

EMDR therapie is een therapievorm die je helpt bij angst, paniek, fobie, trauma maar ook bij pijnklachten en een gebrek aan zelfvertrouwen. EMDR kent diverse verschillende toepassingen die snel en effectief zijn. Ik combineer mijn gesprekken in Breda met EMDR sessies indien dit nodig is. Dat is fijn want zo hoef je niet eerst weer naar een andere therapeut als je EMDR nodig hebt.

 

 

Angst, paniek of stress

Als psychosociaal counselor gebruik ik regelmatig EMDR in het behandeltraject als er sprake is van heftige angst, paniek of stressproblematiek. EMDR is een relatief nieuwe methodiek die wordt ingezet om heftige ervaringen snel en efficiënt aan te pakken waardoor de scherpe randjes van de ervaring wordt afgehaald. De stress en spanningen verminderen na zo'n EMDR behandeling en de herinnering wordt minder scherp in het geheugen weggezet. 

EMDR kent ondermeer een protocol om het zelfvertrouwen te verstevigen en krachtiger te maken alvorens de moeilijke ervaring zelf aan te pakken. Dat is fijn omdat je op die manier zelf kan bepalen als cliënt wanneer je er klaar voor bent. 

Als je komt voor een EMDR behandeling dan beginnen we met een intake om te kijken wat de klachten precies zijn en hoe ze zijn ontstaan. Op die manier wordt het duidelijk waar de meeste spanning op zit en met welke ervaringen het beste gewerkt kan worden in een EMDR sessie. Er wordt gekeken naar contra indicaties voor EMDR, want deze methode is niet voor iedereen of elke ervaring geschikt. 

Ook kan EMDR ingezet worden bij chronische pijnklachten, woede, wrok en wraak gevoelens. 

EMDR set
Ik werk met de professionele EMDR set (lamp, koptelefoon of trilpads). Meestal werkt de lamp het beste maar eventueel kan er ook gekozen worden voor (auditieve) klikjes of de (kinestetische) trilpads als daar aanleiding voor is. 

 

Praktische informatie

Werktijden: 09.00 tot 21.00 uur
Tarieven: Per behandeling 120 euro
Sessieduur: gemiddeld anderhalf uur
Opleidingen: HBO Psychosociaal Counselor, MfN familiemediator, EMDR en ACT therapeut
Beroepsvereniging: NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg), RBCZ High Quality registertherapeut
Diversen: Individuele behandelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Informeer naar de mogelijkheden!

Ligging

© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |