EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Jolande Rommens-Musquetier | EMDR-therapeut en ACT therapeut

EMDR-therapeut-en-ACT-therapeut-Breda
EMDR Breda
Paardeweide 5 c
4824 EH Breda
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR Breda

EMDR therapie is een therapievorm die je helpt bij angst, paniek, fobie, trauma maar ook bij pijnklachten en een gebrek aan zelfvertrouwen. EMDR kent diverse verschillende toepassingen die snel en effectief zijn. Ik combineer mijn gesprekken in Breda met EMDR sessies.. Dat is fijn want zo hoef je niet naar een andere therapeut als je EMDR nodig hebt.

 

 

Angst, paniek of stress

Als psychosociaal counselor gebruik ik regelmatig EMDR in het behandeltraject als er sprake is van heftige angst, paniek of stressproblematiek. EMDR is een relatief nieuwe methodiek die wordt ingezet om heftige ervaringen snel en efficiënt aan te pakken waardoor de scherpe randjes van de ervaring wordt afgehaald. De stress en spanningen verminderen na zo'n EMDR behandeling en de herinnering wordt minder scherp in het geheugen weggezet. 

EMDR kent ondermeer een protocol om het zelfvertrouwen te verstevigen en krachtiger te maken alvorens de moeilijke ervaring zelf aan te pakken. Dat is fijn omdat je op die manier zelf kan bepalen als cliënt wanneer je er klaar voor bent. 

Als je komt voor een EMDR behandeling dan beginnen we met een intake om te kijken wat de klachten precies zijn en hoe ze zijn ontstaan. Op die manier wordt het duidelijk waar de meeste spanning op zit en met welke ervaringen het beste gewerkt kan worden in een EMDR sessie. Er wordt gekeken naar contra indicaties voor EMDR, want deze methode is niet voor iedereen of voor elke ervaring geschikt. 
EMDR kan tevens ingezet worden bij chronische pijnklachten, woede, wrok en wraak gevoelens. 

 

Ook kan gewerkt worden conform de Brainspotting methode, dit is een afgeleide van EMDR therapie die niet de heen en weer beweging in zich heeft maar werkt met een vast focuspunt.

 

Online therapie

We kunnen de therapie beginnen met Skype contact of telefonische consulten als het gaat om de intakefase en de evaluaties van de EMDR sessies. De EMDR sessie zelf dient wel in de praktijk te gebeuren. Mededeling inzake corona-pandemie

Vanwege de Corona epidemie ben ik voorzichtig met ieders gezondheid. Zowel die van mijn cliënten als die van mezelf. Voor een ieder geldt dat als je naar de praktijk komt dat je dan vrij moet zijn van de volgende klachten:

 

  • hoesten
  • verkoudheid, loopneus
  • keelpijn, keelontsteking
  • koorts


Heb je een van bovenstaande klachten dan is het verzoek om thuis te blijven en je afspraak te verzetten of een telefonisch of online consult te vragen.

Opleidingen & registraties

2011 - 2015 HBO SNRO Psychosociaal Counselor
2014 MfN Mediator en Conflictbemiddelaar

2016 Positieve Psychologie

2016 EMDR Therapeut
2016 ADR Familie mediator

2017 Vrouw en Hormonen
2017 ACT Therapeut (Acceptance and Commitment Therapy)
2018 EFT Relatietherapeut (Emotional Focus Therapy)

2018 Systeemtherapeutisch werken
2019 Hypnotherapie en Regressie

2020 IBCT relatietherapie opleiding basis

2020 IBCT relatietherapie master jaloezie en overspel

2021 IBCT relatietherapie master seksualiteit en relatieproblemen
2022 Samenwerken in de zorg

2022 Brainspotting

2022 Emotioneel Lichaamswerk

2022 Trauma therapie - Janina Fisher methode

 

 

AGB Praktijk     90060177
AGB Therapeut 90100574

Registertherapeut NFG  nr 8205
High Quality Therapist bij het RBCZ  810345R

Aangesloten via het NFG bij Quasir i.v.m. klacht en tuchtrecht.

KvK Breda 57102295Registraties

Specialisaties

Met EMDR werk ik met de EMDR set waarbij er een keuze is tussen de lamp, de koptelefoon of trilpads. Visuele, auditieve of kinetische stimulatie afhankelijk van het klachtenpatroon. 

De behandeling is vaak kortdurend en beslaat zo'n 5 tot 8 sessies waarbij EMDR sessies worden ingepland om de angst of andere klachten effectief worden aangepakt. 

Een traject start met een intake waarbij wordt gekeken of EMDR de juiste methode is voor je klachten. Ook kijken we naar je verleden en welke gebeurtenissen de meeste impact hebben gemaakt op waar je nu last van hebt. Het is belangrijk om een goede intake te doen vanwege eventueel medicijngebruik, contra indicaties en andere factoren die de EMDR behandeling zou kunnen beïnvloeden. Ik combineer EMDR vaak met CGT en ACT interventies omdat ik gemerkt heb dat dit het beste werkt.  

Na de intake starten we met gesprekken en plannen we EMDR sessies. Soms is een sessie voldoende om de klachten aan te pakken en volgt er geen nabehandeling meer, soms zijn er meerdere sessies nodig of doen we een extra sessie om zelfvertrouwen te versterken. Dit blijkt tijdens het traject vanzelf.

Nadat de EMDR sessie(s) klaar zijn volgt een evaluatie en afsluiting waarin gekeken wordt naar het herstel en hoe dat zich heeft ingezet of voltooid. 

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

1. Trauma gerelateerde klachten

2. Faalangst of examenvrees

3. Chronische pijnklachten
4. Wrok, woede of boosheid

5. Jaloezie

Tarieven

Tarief per 1 februari 2023:

 

Individuele sessies zijn 95 euro per uur. 

Vergoedingen van mijn consulten zijn vaak mogelijk via de aanvullende polis van de zorgverzekering onder het kopje psychosociale zorgverlening. (Alternatieve geneeswijzen).

Soms zijn werkgevers bereid om kosten te vergoeden omdat zij gebaat zijn bij een goed en vlot herstel.

Openingstijden

Maandag 9 tot 21 uur
Dinsdag 9 tot 21 uur
Woensdag 13.30 tot 18 uur
Donderdag 9 tot 21 uur
Vrijdag 9 tot 16.30
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |