EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie
Ervaringsgericht psychosociaal therapeut & Gestaltgezinstherapeut & EMDR-therapeut - Zutphen - Claire
Therapie Zutphen
Hanzeweg 6
7202 CG Zutphen
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtClaire | Ervaringsgericht psychosociaal therapeut & Gestaltgezinstherapeut & EMDR-therapeut

Introductie

Welkom! 

Herken je dat je snel getriggerd kunt worden? Dat je bepaalde gebeurtenissen of gevoelens niet goed achter je kunt laten?

Veel klachten en gedragingen hebben te maken met onverwerkte, ingrijpende ervaringen uit je jeugd of volwassen leven. Ze beïnvloeden ons gevoel van veiligheid, eigenwaarde en vertrouwen. Ze leiden vaak tot niet te plaatsen gedrag: emotionele in- of ontploffing, verkramping, bevriezing, overactivatie of onvoldoende afstemming binnen relaties. Jij bent welkom met alles wat er is!


Trauma
Op een diep niveau een of meer impactvolle gebeurtenis(sen) verwerken? Ik ondersteun mensen door middel van ervaringsgerichte, systemische traumaverwerking sessies. Een heftige gebeurtenis wordt ook wel trauma genoemd. Dit woord suggereert vaak intens heftige gebeurtenissen zoals misbruik, groot verlies, geweld of een oorlogstrauma, maar dit hoeft zeker niet het geval te zijn.

Het kan ook gaan om ingrijpende gebeurtenissen zoals: een pestverleden, een auto- of fiets ongeluk, een verlies, een heftige scheiding, een lastige geboorte, een abortus, een spanningsvol conflict, etc. Ook kan er sprake zijn van verwaarlozing of seksuele overschrijding. De gebeurtenissen hebben een diepe imprint in jouw systeem, ‘in je zíjn’, gedrukt.

Met allerlei thema’s kun je bij mij terecht.


EMDR-therapie

Als je last hebt van angst, verdriet, boosheid, somberheid, vermijdingsgedrag, lusteloosheid, schuld, nare dromen, slaapproblemen, dan kan EMDR een oplossing zijn.

Deze voorbeelden van aanhoudende of steeds terugkerende gevoelens en klachten kunnen veroorzaakt zijn door onverwerkte gebeurtenissen. Dat kan een eenmalig trauma zijn of herhaaldelijke gebeurtenissen, bijvoorbeeld uit je jeugd. Maar het kan ook zijn dat bepaalde gevoelens, zoals angst, geleidelijk aan tijdens je leven zijn ontstaan.

Met behulp van EMDR kun je gevoelens van vroeger die nu nog effect hebben op je functioneren verwerken.

 

EMDR werkt vaak snel en effectief. Al na zo'n 2 tot 4 sessies voel je je kalmer en kun je op een rustige manier met de pijnlijke herinneringen aan het trauma omgaan. Daarnaast kan EMDR ook effectief zijn om jezelf te versterken, weer in contact te zijn met je innerlijke kracht, zodat je de voor jou lastige situaties in de toekomst met meer vertrouwen aankunt.


EMDR is ook een doeltreffend instrument bij angsten en fobieën. Het gaat hier om diep ingesleten patronen die door toepassing van EMDR hun kracht verliezen. Het gevoel dat steeds opnieuw automatisch wordt opgeroepen wanneer je geconfronteerd wordt met datgene waarvoor je bang bent, is een onverwerkt gevoel. Het slijt niet weg, integendeel: het wordt telkens opnieuw aangewakkerd. Met EMDR kun je die emotionele onverwerkte lading versneld verwerken.

 
Bij een specifieke fobie (zoals bijvoorbeeld angst voor spinnen of angst voor water) kan het overwinnen van je angst soms heel snel gaan. Bij andere fobieën, die dieper zijn ingesleten en meer effect hebben op je persoonlijk leven, is meestal een stapsgewijze vooruitgang te bemerken. 

Een groot voordeel van EMDR is dat je in staat bent om je angst geleidelijk van binnenuit te doven. Je begint je eerst vrijer te voelen en meer ruimte te krijgen voor nieuw gedrag, waarna je weer geleidelijk datgene gaat doen waar je vroeger bang voor was.


Naast EMDR biedt ik als ook relatietherapie en gezinstherapie.  Relatietherapie:

Binnen relatie therapie wil je de verbinding, het echte contact tussen partners weer op gang brengen. Veel stellen kampen namelijk met relatiepatronen waardoor dit steeds minder goed lukt. Er ontstaat al snel een negatieve spiraal van verwijten, verharding en conflicten of stiltes. Beide partners voelen zich vaak eenzaam, gefrustreerd en niet gezien. Deze patronen doorbreken gaat vaak niet vanzelf; het vraagt dat je gaat kijken naar jezelf, je kwetsbaar op stelt en gaat oefenen met nieuwe communicatie-manieren.


Gezinstherapie:

Je kunt bij mij als gezinstherapeut terecht als je te maken hebt met een ingrijpende gebeurtenis of een overlijden. 

Gezinstherapie coacht gezinsleden zowel individueel als gezamenlijk om de nare gebeurtenis/ verlies te integreren in het leven en de gezinsleden te helpen dit verlies samen te dragen. Waarbij de ouder(s) in de ouderrol blijft/ blijven en de kinderen op hen mogen leunen voor steun.


Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Claire

 

Opleidingen & registraties

- EMDR opleiding BIVT (2024)
- Opleiding Gestaltgezinstherapie/ Psychosociale therapie Kempler (2019-2023)
- Trauma en lichaamsgericht werken (2021)
- Persoonlijkheidsstoornissen (2021)
- POH GGZ opleiding (2021-2022)
- Beschermjassen (2018)
- Sociale netwerkstrategien (2017)
- Agressietraining (2016)
- Niet aangeboren hersenletsel (2016)
- FAS (2016)
- Seksuele ontwikkeling LVB (2016)
- Scheiding en omgang (2013)
- Oplossingsgericht werken (2011)
- Management opleiding (2007-2008)
- Maatschappelijk werk en Dienstverlening (1994-1998)


Registraties

Specialisaties

Naast EMDR-therapeut ben ik ook Gestalttherapeut en Gezinstherapeut.

Ik werk voornamelijk vanuit de:

 

  • Ervaringsgerichte psychosociale therapie
  • Gestalttherapie
  • Systeemtherapie met uitstapjes uit de
  • schematherapie, Innerlijk Kind werk, Voice Dialoque en NLP. 

Werkwijze

In het kennismakingsgesprek kunnen we bekijken of EMDR de meest geschikte manier is om je klachten op te lossen.

 

Samen bepalen we wat wenselijk is voor jou om je klachten succesvol en effectief aan te pakken. Mijn behandeling is altijd maatwerk, ieder mens is namelijk uniek.


Ik ben ervaringsprofessional in de thema’s:

  • Het overlijden van een gezinslid
  • Omgaan met een gezinslid met ADHD & autisme
  • Omgaan met een gezinslid met een chronische ziekte
  • Burnout
  • Van overleven naar leven 

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

Trauma/ ingrijpende gebeurtenis(sen)

Als gevolg van schokkende gebeurtenissen zoals (auto)ongeval of verwonding, brand, ernstige ziekte, verlies van een naaste of van een baan, etc. Dit kunnen gebeurtenissen zijn vanuit de jeugd of recenter gebeurd zijn. 

 

Vervelende gebeurtenissen waarbij gedrag van anderen een rol speelt

Zoals kleinerende of vernederende opmerkingen, agressie, manipulatie, haat, jaloezie, overval, mishandeling/geweld, (seksueel) misbruik, aanranding, verkrachting

 

Angsten en fobieën

Zoals, hoogtevrees, vliegangst, watervrees, pleinvrees, bang voor de tandarts, bang voor injecties, bang voor bepaalde dieren zoals honden, spinnen etc.

 

Laag of negatief zelfbeeld

Faalangst, bang niet goed genoeg te zijn, bang niet leuk genoeg te zijn, bang voor presentaties (podiumvrees)

 

Examenvrees

Zoals voor schoolexamens, rij-examenWat mensen over mij zeggen:

"Als ik met Claire praat, voel ik mij gezien, gehoord en altijd serieus genomen. Ze straalt rust en vertrouwen uit en geeft mij een gelijkwaardig gevoel. Ik vind haar een sterke, zachte, eerlijke en oprechte vrouw. Ik vind haar zo'n puur mens" (Saskia).

"Wat ik heel fijn vind aan mijn sessies met Claire is dat ik echt dingen heb kunnen verwerken. Ik durf bij haar de diepte in te gaan omdat ik haar echt vertrouw en zij mij nooit veroordeeld. Ik voel mij heel veilig bij haar en durf ook anderen hierdoor steeds dichterbij te laten komen, ook al vind ik dat best eng" (Anneke).  


"Ik voelde mij snel op mijn gemak bij Claire en vond de gesprekken heel fijn! Ik heb hier echt veel van geleerd en sommige dingen gebruik ik nog iedere dag. Door de oefeningen ben ik dingen anders gaan zien en kreeg ik een beeld van hoe dingen werken bij mij en wat ik dan kan doen" (Rani).

"Claire luistert goed en durft mij ook te confronteren wat mijn handelen in het contact doet. Ze doet dit op een hele fijne en oprechte manier. Ze geeft mij nieuwe inzichten waar ik heel veel aan heb en weet snel door te dringen in waar het echt over gaat, ook als ik dat zelf niet door heb" (Leonie).

Tarieven

Intake: 95 euro (45-60 min)

Individuele therapie: 95 euro (45-60 min)

Relatietherapie: 140 euro (75-90 min) 

Gezinstherapie: 140 euro (75-90 min)

De individuele therapie binnen mijn praktijk wordt door de meeste aanvullende ziektekostenverzekeringen gedeeltelijk vergoed. Op de site van de NFG beroepsvereniging kun je onder vergoedingen bekijken wat er vergoed wordt bij de verschillende verzekeringen: 20231118_NFG_vergoedingenoverzicht_2024_versie_1.0.pdf (de-nfg.nl)

Relatie- en gezinstherapie valt helaas standaard niet onder de ziektekostenverzekering. 

Openingstijden

Maandag 8.30-13.00 uur
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Over ons | Reviews | Login