EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Leen Bokhorst | Psychotherapie

Psychotherapie-Zoetermeer
Röntgenlaan 9
2719DX Zoetermeer
leen-bokhorst@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Behandelaanbod

 • Individuele psychotherapie bij trauma / PTSS en gecompliceerde rouw
 • crisisinterventie na acuut trauma en eerste opvang waar mogelijk.

 

Ik bied géén EMDR maar heb bewust gekozen voor de BEPP-behandelmethode volgens Gersons; Een verdiepende psychotherapie. Omdat EMDR alleen symptoombestrijding is, maar niet de diepere psychologische effecten zoals schuldgevoelens, schaamte en veranderd zelfbeeld en wereldbeeld.

 

De BEPP-methode werkt grondiger en helpt je op dieper psychologisch en existentieel niveau!

Informatie over de klachten en de behandeling

Graag geef ik je deze waardevolle informatie om te toetsen of hulp nu nodig is.

En je mag altijd even met me overleggen! Verwaarloos je klachten niet, omdat zij dan chronisch kunnen worden. Terwijl ik je bij de eerste opvang of behandeling in korte tijd doelgericht van je klachten af kan helpen.

 

 

Wanneer ontwikkel je een Post Traumatisch Stress Syndroom?

 • je bent op je werk of in je privéleven plots geconfronteerd met een levensbedreigende situatie ( overval, inbraak, ernstig ongeval, beangstigende ziekenhuiservaring enz) of als je slacthtoffer wordt van ernstige overschrijding van je persoonlijke integriteit ( aanranding, verkrachting gedwongen worden in handelingen die je niet wilt, bij dwang in een relatie enz.) 

 

 • als professional ( politie, ambulancepersoneel, brandweer) kun je ( een opstapeling van) trauma's opdoen en ontregelt raken in je functioneren op je werk en privé

 

 • door deze traumatische ervaring ben je emotioneel extreem uit balans

 

 • je reageert met spanningsklachten en je voelt je hierdoor belemmert in je dagelijks functioneren


Veel voorkomende stressreacties

We spreken allereerst van een Posttraumatische Stressreactie. Deze klachten kunnen van voorbijgaande aard zijn en gaan met een goede begeleiding gericht op herstel van je dagelijks leven en aandacht voor je emoties mogelijk in een paar weken tijd weer over. 

 

 • verhoogde spanning, nervositeit, concentratieproblemen, prikkelbaarheid, schrikreacties en verhoogde waakzaamheid, slaapstoornissen, nachtmerries over het trauma, en flashbacks. 

 

 • dit zijn beelden die zich aan je opdringen alsof de gebeurtenis opnieuw plaats vindt

 

 • je doet (vaak ongemerkt) pogingen om deze herinneringen en vergelijkbare situaties te vermijden

 

 • lichamelijke stressreacties als buikpijn en misselijkheid en verminderde eetlust, hartkloppingen, hyperventilatie-aanvallen

 

 • je kunt ook verslaving ontwikkelen om de spanning te onderdrukken of juist jezelf nog verder in de problemen brengen als je snel agressief reageert, terwijl dit gedrag niet bij je gebruikelijke levensstijl past

 

 • Als je klachten langer dan 2 weken aanhouden, dan heb je mogelijk een PTSS

 

 

De BEPP-behandeling bestaat uit

 • psychoëducatie ( verklaringsmodel over de logica van de symptomen, hoe onze hersenen reageren, gebruikelijke copingmechanismen. Uitleg over de instandhoudende cirkel van vermijding. Motiverende uitleg over de behandelaanpak, zodat deze voorspelbaar verloopt.  En deze maximale controle houdt over het behandelproces. Waardoor maximale hoop, vertrouwen en veiligheid en grip ontstaat bij de cliënt, tijdens het behandelproces.

 

 • betrokkenheid bij en aanwezigheid van de partner of belangrijke steunfiguur bij de behandeling.

 

 • imaginaire Exposure (IE). Dit zijn verwerkingssessies waarin gestart wordt met een ontspanningsoefening ( techniek van Jacobsen met aanspannen en ontspannen. Dit geeft grip op eigen lichaam).

 

 • tijdens de IE worden beelden van het trauma actief opgeroepen en wordt nadrukkelijk stil gestaan bij zg. “Hotspots” . dit zijn evidente momenten van de traumatische ervaring die geladen zijn met emoties. Het streven is catharsis waarin vaak verdriet of woede los komt. Dit is precies het verwerkende element van de behandeling. Per sessie wordt telkens een hotspot verwerkt.

 

 • hierbij maken we gebruik van Memorabilia. Dit zijn voorwerpen met symbolische betekenis aan het trauma en hebben tot doel makkelijker naar de emoties te kunnen gaan en weer houvast en troost te vinden

 

 • zo worden in een aantal sessies de belangrijkste sleutelervaringen verwerkt. Dit uit zich dan in ontspanning en innerlijke kalmte en berusting

 

 • In de lopende brief schrijft de cliënt de persoonlijke ervaringen als deel van de cognitieve verdieping en existentiële betekenisgeving. De cliënt wordt geholpen een nieuw en gedifferentieerd zelfbeeld en realistisch wereldbeeld te vormen

 

 • de brief schrijven naar een dader, overheidsinstantie enz om zo woede te kanaliseren en te verwerken

 

 • afscheidsritueel samen met betrokken partner of belangrijke ander. Om het trauma achter te laten en om verder te kunnen gaan

 

 • Afronding van je behandeling met een back-up mogelijkheid wanneer je nog eens overleg wil

 

Opleidingen & registraties

Systeemtherapie.

Hoe kan je steunsysteem je tot steun zijn tijdens je behandeling? Wat zijn de krachten vanuit je geschiedenis en je copingstijl om nu met je trauma om te kunnen gaan? 

 

Narratieve therapie.

Het trauma vernadert je visie en verwachtingen op jezelf, anderen en de wereld. in de therapie schrijf je een nieuw verhaal over de nieuwe realiteit.

 

Oplossingsgerichte therapie.

We gaan naar het trauma toe, maar werken ook naar je gezonde kanten toe. Ik help je hoe je naast de traumaverwerking goed door kan en je krachten en hulpbronnen van anderen goed in te zetten zodat je zoveel mogelijk door kan met je dagelijks leven.

 

BEPP.

lees boven hoe je volgens de BEPP- behandelmethode geholpen wordt.Registraties

Specialisaties

BEPP = Beknopte Eclectische  Psychotherapie bij PTSS

 

Ondersteunende therapievormen.

Als ondersteunende therapie vormen werk ik vanuit de systeemtherapie en Narratieve therapie en de Solution focussed Therapy en met ontspannings en ademhalingstraining en mindfulnessoefeningen.

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

Trauma /PTSS en gecompliceerde rouw-behandeling met de BEPP-behandelmethode.

Tarieven

€120,- inclusief BTW

Openingstijden

Maandag 13.30 tot 21.30 uur
Dinsdag 9.00 tot 21.30 uur
Woensdag op afspraak
Donderdag 9.00 tot 17.30 uur
Vrijdag 9.00 tot 17.30 uur
Zaterdag op afspraak
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |