EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Guido | Psycholoog en emdr-therapeut

Psycholoog en emdr-therapeut - Zutphen - Guido
Psycholoog Zutphen
de Moesmate 18
7206 AC Zutphen


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-therapie Zutphen


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Mijn naam is Guido (geboren 1958). 

Ik ben opgeleid als psycholoog, Gestalt-therapeut en EMDR-therapeut. Sinds begin jaren ’90 werk ik als therapeut/psychologisch begeleider, psychosociaal hulpverlener, coach en trainer. Ik heb ruime ervaring in het gebruik van EMDR in begeleiding en therapie. Ik werk in eigen praktijk en binnen een Therapeuticum in Zutphen. Een therapeuticum is een samenwerkingsverband met huisartsen en andere vormen van therapie. 

 

Echte passie voor mijn werk ervaar ik als het mij lukt om jou verder te helpen.

We kijken samen naar jouw hulpvraag, waarbij we kijken op welke manier EMDR tot verbetering bij jouw klachten kan helpen. We kijken samen verder hoe je na de EMDR therapie je inzichten, het nieuwe gevoel en nieuw gedrag 'kunt vertalen' naar de praktijk van jouw leven. 

 

Iets over EMDR therapie

EMDR betekent Eye Movement Desensitisation and Reprocessing. EMDR therapie is ontwikkeld als een effectieve aanpak bij de behandeling van klachten na traumatische en/of nare ervaringen. Deze therapievorm werd in 1987 min of meer ‘bij toeval’ ontdekt door de Amerikaanse psychologe Francine Shapiro en is nadien verder ontwikkeld.

Er zijn verschillende theorieën over hoe EMDR werkt, maar hoe het precies zit weet men (nog) niet. De uitvoering berust op het principe van het in de beleving oproepen van een nare gebeurtenis of gevoel, waarna middels oogbewegingen, ‘tikjes’ door een koptelefoon of fysiek door tikjes op knieën of schouders afwisselend links en rechts gestimuleerd wordt. De ritmische en tweezijdige prikkeling, doet nare gevoelens, spanning en angsten die zijn gekoppeld aan herinneringen/beelden uitdoven (dit noemt men in de psychologie ‘desensitisatie’).

 

EMDR blijkt zeer snel (veel sneller dan de meeste andere therapievormen) en goed te helpen bij het verwerken/verminderen van psychisch trauma en nare ervaringen, maar het werkt eveneens prima bij verschillende vormen van angsten/fobieën, bij (bepaalde) depressieve klachten, dwangmatige gedachten en bij gebrek aan zelfvertrouwen.

EMDR vraagt om een zeer zorgvuldige gestructureerde aanpak. Dit zorgt er o.a. voor dat je als cliënt niet overspoeld raakt door gevoelens/emoties die je niet aan kunt, maar ook dat er daadwerkelijk ‘wat gebeurt’.

Naast hulp bij klachten, kan EMDR helpen bij het verankeren van (al aanwezige) persoonlijke kracht en kwaliteiten in het zelfbeeld, wat het persoonlijk functioneren versterkt. 

 

Een prettige bijkomstigheid van EMDR is bovendien dat het geen ‘praattherapie’ is: het proces verloopt doorgaans vloeiend en speelt zich voornamelijk af ‘in de cliënt zelf’. Alleen in de intake besproken, uitgelegd of toegelicht rond de hulpvraag, tijdens de behandeling zelf is er geen gesprek. Wel volgt nagesprek. 

Vaak ontstaat inzicht en overzicht op natuurlijke wijze in de cliënt zelf, waardoor het zelf verworven is en dus meer kracht heeft. Omdat een EMDR sessie veel ‘los kan maken’, is er in de tijd tussen sessies de gelegenheid om (indien nodig) telefonisch te consulteren.

 

Wanneer dit jou aan spreekt, kun je contact met mij opnemen voor een afspraak, voor informatie of voor kennismaken.

Opleidingen & registraties

Opleidingen: Psychologie, Gestalt-therapie, EMDR, Medische Basis Kennis

 

Beroepsverenigingen: Psychosociale Hulpverlening Antroposofie BPHA, Beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten NVPARegistraties

Tarieven

Individuele sessie EMDR: € 75 of Budgettarief (in overleg)

 

Sessieduur: Individueel/EMDR 60 min.

 

Openingstijden

Maandag 13.00u - 18.00u
Dinsdag 9.00u - 18.00u
Woensdag 9.00u - 18.00u
Donderdag 9.00u - 18.00u
Vrijdag 9.00u - 13.00u
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Reviews Psycholoog Zutphen

Hieronder staan een aantal reviews over Psycholoog Zutphen - Guido

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Wonderbaarlijk snel resultaat

Voor mijn PTSS ben ik bij Guido in behandeling geweest. Na een fijne eerste ontmoeting en behandeling wist ik dat ik er goed aan deed bij hem mijn hulp te zoeken.

Vijf jaar na het onverwachte verlies van mijn broertje kreeg onverwachts allemaal angsten. Door eerst in gesprek te gaan met Guido en af te tasten waar mijn diepste pijn en/of emoties vast zaten gingen we over op EMDR.

Voor mij heeft het wonderbaarlijk snel resultaat gegeven. De dagelijkse angst gevoelens en gedachtes waren na een paar behandelingen verdwenen.

Met dank aan Guido die een prettige balans tussen herinneringen en focus op gevoel door de behandeling heen kon weven. Zijn rustige uitstraling en het nemen van tijd.


| Brummen | 12 nov 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Oprecht dankbaar

Via een re-integratiebureau kwam ik met Guido in contact. Ik had psychische klachten, maar niemand wist wat er met mij aan de hand was.

Guido ontdekte dat ik door een bepaalde gebeurtenis een trauma had opgelopen. Door deze diagnose snapte ik wat er met mij gebeurd was en hoe dit mij in alles beïnvloedde. Ik kreeg inzicht in wat gebeurtenissen daarna met mij deden.

Guido speelde daar op in, voelde mijn klachten goed aan en gaf mij weer vertrouwen en tools om dit te verwerken zoals EMDR en ademhalingsoefeningen. Inmiddels kan ik zonder psycholoog verder gaan en ben hem oprecht dankbaar.  


| Zutphen | 2 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |