EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Oeps, er ging iets niet helemaal goed...


De pagina "psycholoog-emdr-therapeut-amsterdam-veerle-labrujere" werd niet gevonden.


Therapeuten bij jou in de buurt.


Je kunt hieronder verder gaan met zoeken naar een therapeut.

Zoek een emdr-therapeut in

Uitgebreid zoeken
Klacht

EMDR therapie.net

EMDR therapie.net is een netwerk van emdr-therapeuten en psychologen die emdr-therapie aanbieden. Je kunt snel terecht voor een eerste afspraak, vaak ook 's avonds. Wat je klacht ook is, grote kans dat één van ons bij jou in de buurt zit om jou verder te helpen met emdr-therapie. 

 

EMDR kan ingezet worden als volledige behandelmethode en therapie, maar ook als onderdeel van een breder behandelplan. Dat is afhankelijk van wat past bij jou en wat nodig is.

 

 

Wat is EMDR-therapie?

EMDR (Eye movement desensitization and reprocessing) is een therapeutische behandelmethode die toegepast kan worden bij allerlei soorten klachten.

 

EMDR werd vroeger vooral toegepast bij mensen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Inmiddels is gebleken dat EMDR-therapie bij veel meer klachten effectief kan werken, zoals paniekaanvallen, onverwerkte rouw, onverwerkte herinneringen, angsten en fobieën, stress, verslavingen, en andere klachten.

 

 

Hoe werkt EMDR? 

Als iemand iets traumatisch meemaakt, dan kunnen de hersenen dat niet altijd verwerken, zoals ze dat met andere ervaringen doen. Het moment wordt dan "bevroren in de tijd". Het kan zijn dat als je denkt aan de gebeurtenis, dat je alle beelden weer voor je ziet en gevoelens weer voelt. Zulke herinneringen kunnen een blijvend negatief effect hebben op hoe je de wereld ziet en hoe je relateert met andere mensen.

 

Het lijkt erop dat EMDR een direct effect heeft op de manier waarop de hersenen informatie verwerken. Na een of meerdere EMDR-sessies wordt de normale verwerking van informatieverwerking door de hersenen weer opgestart, waardoor je niet langer de beelden en gevoelens op dezelfde manier herleeft als je aan een gebeurtenis denkt.

 

Tijdens EMDR lijkt een soortgelijk proces te gebeuren wat ook tijdens REM slaap plaatsvindt. EMDR-therapie kan iemand helpen om nare gebeurtenissen en herinneringen op een nieuwe en minder storende manier te zien en te ervaren.

 

 

Hoe ziet een sessie emdr-therapie eruit? 

Een sessie emdr-therapie verloopt meestal in een aantal fases. 

  1. Kennismaking
  2. Voorbereiding
  3. Opbouwen
  4. Desensitisatie
  5. Installatie
  6. Bodyscan
  7. Nabespreking
  8. Evaluatie

 

Tijdens een paar fases vraagt de therapeut je om aan de traumatische en/of angstige gebeurtenis (terug) te denken. Je haalt het je dan zo helder mogelijk voor je geest, met beelden, gedachten en gevoelens.

 

In eerste instantie gebeurt dit om meer informatie te verzamelen. Daarna is het onderdeel van het verwerkingsproces. Dan gebeurt het in combinatie met een afleidende stimulus. 

 

Een essentieel element bij emdr is namelijk het telkens wisselen van de aandacht van links naar rechts met oogbewegingen (de therapeut gaat met zijn of haar vingers zo'n 25 cm voor het gezicht van de cliënt heen en weer). Soms worden ook links-rechts geluiden via een koptelefoon toegepast of links-rechts aanrakingen op de knieën ('tappen'). Dit gebeurt in fase 4. Desensitisatie.

 

 

Na een sessie

Bij een EMDR-sessie werk je zowel met je lichaam (via de oogbewegingen werkt het door in het autonome zenuwstelsel) als geest (nieuwe ideeën, inzichten, etc.). Je bent tegelijkertijd bezig met het verleden (de herinneringen) en het heden (de bewegende vinger, tikjes of het geluid).

 

Het is verstandig om direct na een EMDR-sessie rustig aan te doen. Er kan bijvoorbeeld vermoeidheid optreden.

 

Geef je lichaam en geest na een sessie tijd en ruimte om alles verder te laten verwerken. De effecten van een sessie emdr-therapie kunnen nog even doorwerken. Soms kunnen er ook nieuwe beelden, gevoelens en gedachten bovenkomen, zowel in de sessie als daarna.

 

Bij sommige mensen kan dit een paar uur duren, bij andere mensen een paar dagen. Daarna is er een nieuw evenwicht in jou ontstaan.

 

 

Welke stappen kun jij nu zetten?

Wil je ook aan de slag met emdr-therapie?
Je kunt dan de volgende stappen zetten:

  • Stap 1: Bekijk deze website 
  • Stap 2: Zoek een emdr-therapeut uit die je aanspreekt.
  • Stap 3: Wil je meer weten of een afspraak maken? Stuur dan een bericht naar de therapeut.
  • Stap 4: De emdr-therapeut neemt zo spoedig mogelijk contact met je op en plant - indien gewenst - een afspraak met je in.

 

 

Zoek direct op provincie

Je kunt een overzicht van emdr-therapeuten per provincie bekijken.



Top 50 meest gezocht



EMDR-therapie voorbeelden

Voorbeelden van de resultaten van emdr-therapie bij kun je lezen bij ervaringen met emdr-therapie.

Hieronder volgt een overzicht van voorbeelden van klachten die met EMDR-therapie behandeld kunnen worden:


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |