EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Allard van den Brink | psycholoog

psycholoog-Deventer
Winterkoning 13
7423 DL Deventer
psycholoog-deventer@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-therapie Deventer

Welkom. Ik ben Allard van den Brink, psycholoog in Deventer. Ik help je graag als je naar EMDR therapie zoekt. EMDR wordt meestal ingezet bij mensen die traumatische ervaringen hebben meegemaakt (zoek je EMDR voor andere klachten; neem dan even vrijblijvend contact met mij op).

 

Veel mensen maken ergens in hun leven een trauma mee. Het kan gaan om natuurgeweld of geweld door mensen aangedaan, eenmalig of langdurend, en per ongeluk of moedwillig. Bij een eenmalig trauma staat je wereld op zijn kop. Je veiligheid en hoe je over de wereld dacht past ineens niet meer.

 

Je kunt nachtmerries krijgen of levendige beelden over wat er gebeurde. Je merkt dat je bepaalde plaatsen of mensen vermijdt. Je bent jezelf niet meer; je geeft jezelf bijvoorbeeld de schuld, bent erg prikkelbaar of kan je moeilijker concentreren. Het kan ook gebeuren dat je geen hulp krijgt of nog erger dat je afgewezen of niet geloofd wordt. Dat is dubbel pijnlijk. Je komt dan alleen te staan. 

 

 

Hulp 

Een traumatische ervaring vraagt om verwerking. Hier kun je soms alleen niet uitkomen. Er zijn meerdere manieren om je te helpen bij het verwerken van een trauma.

 

EMDR is een nieuwe en voor jou redelijk eenvoudige manier om minder last te krijgen van je klachten. Ik beweeg twee opgestoken vingers voor je gezicht heen en weer en vraag je mijn vingers met je ogen te volgen, terwijl je aan het trauma denkt.

 

Daarmee zet ik een helpend proces in gang en merk je dat je spanning na enige tijd afneemt. Dit proces staat op het algemene gedeelte van deze site uitgebreid beschreven. 

 

Naast EMDR kan ik bij een trauma ook een bewustere methode van werken met je bedreigende beelden en gedachten inzetten. Hiermee creëer je opnieuw veiligheid in een soms onveilige wereld en leert om te gaan met de kwetsbaarheden die het leven nu eenmaal heeft.

 

Deze methode heeft mijn voorkeur als het gaat om een traumatische gebeurtenis die je vaker in het leven tegen zou kunnen komen. Uiteindelijk kies jij voor een manier van werken die bij jou past. 

 

Het doel is steeds dat jij je weer vrij kunt bewegen in deze wereld, waarbij het trauma slechts een deel van je leven is geweest, naast zovele andere gebeurtenissen. 

 

 

Langdurende trauma's 

Sommige mensen hebben langdurende moedwillige trauma's meegemaakt. Vaak was er sprake van geweld of dreiging, bij jezelf of je naasten. Heb je een langdurend trauma meegemaakt dan verandert je persoonlijkheid.Meestal wordt ook je leven beperkter en krijg je diverse angsten.

 

Het werken aan langdurende trauma's is afhankelijk van wie je nu geworden bent. Vaak is het een accepteren van jezelf, opnieuw creëren van veiligheid en leren kennen van je invloed op je omgeving. Je verleden krijgt daardoor een plaats in je biografie.

 

Hulp bij het werken aan langdurende trauma's is maatwerk. Ik kan je, gezien de vorm van mijn praktijk, daarbij alleen helpen als je redelijk functioneert (dat wil zeggen vrij bent van psychosen, ernstige verslavingen, anorexia en zelfmoordplannen). 

 

 

Wie ben ik 

Ik ben geboren in 1965. Ik heb al vele jaren een eigen praktijk waarin ik met veel enthousiasme werk. Ik heb mij gespecialiseerd  in de zachtere psychologische methoden en de complementaire gezondheidszorg.

 

Dat betekent voor jou dat ik, als je wilt, ook naar oorzaken wil kijken en naar dieperliggende groeiprocessen. Het is mijn ervaring en overtuiging dat dit je langdurig helpt; en dat gun ik je graag. 

 

Mededeling inzake corona-pandemie

Ook in de tijd dat het Coronavirus beperkingen oplegt werk ik door in de vorm van face to face gesprekken. Ik hanteer als voorzorg dat we elkaar geen handen geven en 1½ meter afstand in acht nemen. Voor al gemaakte afspraken ga ik ervan uit dat jij / jullie als cliënt de verantwoordelijkheid neemt om af te zeggen bij klachten en kans op besmetting volgens de richtlijnen van het RIVM. Uiteraard geldt dit omgekeerd ook voor mij. Face to face gesprekken hebben mijn uitdrukkelijke voorkeur omdat ik jij / jullie daarin beter van dienst kan zijn. Mocht dit in deze Corona-tijd een onoverkomelijk bezwaar zijn of vanwege klachten onmogelijk dan is online therapie ter vervanging van individuele gesprekken mogelijk via de beveiligde verbinding van 24 sessions. Ik bied geen online therapie aan voor relatiegesprekken en EMDR.

 

Tarieven

Een individueel gesprek duurt 60 minuten en kost (in 2021) € 105,-

Openingstijden

Maandag 08.30 - 17.00 uur
Dinsdag -
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag -
Vrijdag 08.30 - 17.00 uur
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |