EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Corinne Wesselingh | GZ-psycholoog en emdr-therapeut

GZ-psycholoog-en-emdr-therapeut-Bussum
Piet Heinlaan 50b
1403 TZ Bussum


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-therapie Bussum

 

---

Clientenstop

Op dit moment heb ik een clientenstop.

Ik verwijs je graag door naar een van mijn collega's op deze website.

--- 

 

 

EMDR, Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring. EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode. 

 

Vaak gaat het om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, waaronder angstwekkende beelden (herbelevingen, flasbacks) en/of nachtmerries. Ook schrik- en vermijdingsreacties komen vaak voor. Dit wordt dan een 'posttraumatische stress stoornis (PTSS) genoemd. Dit zijn klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis, waarbij het denken eraan nog steeds een emotionele reactie oproept.

 

Al ruim 10 jaar werk ik  met EMDR om nare gebeurtenissen te behandelen,  zoals mensen die een ongeluk, ongeval of een gewelddadige of andere nare situatie hebben meegemaakt, maar ook trauma's uit het gezin van oorsprong of pesten op school. EMDR kan ook helpen bij een negatief zelfbeeld of andere angsten. Met behulp van EMDR worden de nare emoties die bij het trauma horen verwerkt en verminderd.

 

Bij EMDR hoeft de traumatische ervaring niet in detail te worden verteld en de herbeleving vindt plaats onder begeleiding. Vaak geeft EMDR snel resultaat.

 

Vergoeding is mogelijk in de basisverzekering als er een (vermoedelijke) diagnose op de verwijsbrief van de huisarts staat en de verwijzing naar de basis ggz is. Bij trauma's is de diagnose dan posttraumatische stress stoornis. 

 

 

Over mij

Als psycholoog werk ik klachtgericht, kortdurend en eclectisch, met o.a. EMDR, cognitieve gedragstherapie, inzichtgevende therapie. Ik ben geregistreerd bij het BIG-register, lid van LVVP en NIP. Met behulp van EMDR worden de nare emoties die bij het trauma horen verwerkt en verminderd. 


Al 20 jaar werk ik als psycholoog. Vanaf 1997 bij Korrelatie en daarna bij een counselingorganisatie. Vanaf 2001 werk ik zelfstandig in mijn eigen praktijk, eerst in Utrecht en de laatste 11 jaar in het Medisch Centrum Bussum en in Laren.

Praktische informatie

Werktijden: maandag tot en met donderdag
Tarieven: 89 per sessie
Sessieduur: 45 minuten
Opleidingen: klinische psychologie universiteit Nijmegen, postdoctorale opleidingen tot GZ-psycholoog en eerstelijnspsycholoog
Beroepsvereniging: NIP, LVVP

Ligging


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacyverklaring | Login |