EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Ilja Seifert | Psycholoog NIP en EMDR therapeut

Psycholoog-NIP-en-EMDR-therapeut--Hoogwoud
Herenweg 90
1718AH Hoogwoud
ilja-seifert@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-therapie Hoogwoud

Mijn naam is Ilja Seifert en ik ben psycholoog in Hoogwoud. Ik heb klinische psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en ben tevens psycholoog NIP.

 

Ik heb een betrokken, nuchtere, daadkrachtige houding met een vleugje humor. Voor mij is het van belang om een goede en fijne samenwerking te creëren zodat er een optimale sfeer ontstaat waarin wij samen aan de slag kunnen. 

 

Ik vind het van belang om niet alleen te focussen op uw klachten, maar ook op uw krachten. Wat gaat wel goed en hoe kunnen we dat uitvergroten? Het mobiliseren van jouw eigen oplossingsvermogen is een belangrijke peiler binnen mijn werkwijze. 

 

 

Psycholoog NIP en EMDR therapeut

Psycholoog NIP en EMDR therapeut. Ik behandel uiteenlopende problematieken denkend aan: angstklachten, stemmingsklachten, piekeren, PTSS, dwangklachten, ADHD, burn-out en rouw. 

Ik maak gebruik van Cognitieve Gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, mindfulness, EMDR en internettherapie. Neem gerust contact met mij op!

Opleidingen & registraties

  • Vereniging EMDR Nederland - basistraining EMDR

 

  • Forta Opleidingen - Cognitieve Gedragstherapie basis en verdieping

 

  • GGZ NHN - Motiverende gespreksvoering

 

  • Arkin Mentrum - Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD)

 

  • Universiteit van Amsterdam - Psychologie Master specialisme: Gezondheidszorg Psychologie.


Registraties

Specialisaties

In mijn praktijk maak ik graag gebruik van technieken als EMDR, Cognitieve Gedragstherapie, mindfulness en oplossingsgerichte therapie, maar therapie is maatwerk en ik stem mijn behandelplan altijd af op wat jij nodig hebt.

 

Dat kan gaandeweg de therapie veranderen en daarom zijn er regelmatig evaluatiemomenten. Hoe vind je dat het gaat? Moet er iets in de behandeling worden aangepast, toegevoed of bijgeschaafd? Daar is namelijk ruimte voor. 

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

1. Flashbacks / herbelevingen

2. Fysiek geweld

3. Seksueel misbruik

4. Ongeval

5. Verlieservaringen 

 

Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Een groot deel van de getroffenen ‘verwerkt’ deze ervaringen op eigen kracht.

Bij anderen ontwikkelen zich psychische klachten. Vaak gaat het om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, waaronder angstwekkende beelden (herbelevingen, flashbacks) en nachtmerries.

Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties. Men spreekt dan meestal van een ‘
posttraumatische stress-stoornis’ (PTSS). 

EMDR is bedoeld voor de behandeling van mensen met PTSS en andere traumagerelateerde angstklachten. Dit zijn klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis, waarbij het denken eraan nog steeds een emotionele reactie oproept.

Tarieven

Onze behandelingen worden vanuit de basisverzekering vergoed. Dit is wel afhankelijk van uw zorgverzekering. Bij een restitutiepolis / vrije zorgkeuze wordt er 100% vergoed. Bij een basisverzekering (natura) wordt het traject grotendeels (70% tot 100%) door uw verzekering vergoed. Zie hier voor de tarievenlijst. Voor vergoede zorg is een verwijsbrief nodig. Neem deze mee tijdens het intake gesprek. De datum op de verwijsbrief moet voor de intakedatum liggen.


Niet alle stoornissen vallen onder de vergoede zorg en worden daarmee niet betaald vanuit uw zorgverzekeraar. Wilt u toch begeleiding of wilt u niet dat er een melding wordt gemaakt bij uw zorgverzekeraar, dan is dit mogelijk. De behandeling zal dan door uzelf worden betaald. Hieronder vindt u de tarieven:


€ 110,- Intake gesprek + opstellen van behandelplan face to face of online.

€ 90,- Reguliere behandeling van 45 minuten face to face of online.

€ 30,- Kort telefonisch consult van maximaal 15 minuten.

Betaling geschiedt iedere maand via facturatie.


Bij verhindering dienen afspraken minimaal 24 uur van te voren te worden afgezegd. Dit biedt ons de mogelijkheid om een andere cliënt in te plannen. Bij niet tijdige afgezegde afspraken zijn wij genoodzaakt u het no-show tarief in rekening te brengen. Dit is een tarief van €45,- per gemiste afspraak.

Openingstijden

Maandag 08.00-18.00
Dinsdag 08.00-18.00
Woensdag 08.00-18.00
Donderdag 08.00-18.00
Vrijdag 08.00-18.00
Zaterdag 10.00-17.00
Zondag gesloten

Ligging


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |