EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Willeke Gronenschild | Integratief Therapeut

Integratief-Therapeut-Goirle
Swarthoolsepad
5051 PN Goirle
willeke@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR - Therapie Goirle

Een trauma mag je interpreteren als een onvoldoende verwerkte ervaring. Het kan ook voorkomen dat er een reeks gebeurtenissen de oorzaak zijn van spanningen in het dagelijks leven. EMDR kan een uitkomst bieden bij deze klachten.
Welkom! Ik werk als integratief therapeut  en coach in Tilburg en Goirle. 

Ieder mens is anders en dat vraagt om een afgestemde begeleiding. Integratieve therapie speelt daarop in. Integratieve therapie is een vorm van psychotherapie waarbij het contact tussen ons centraal staat.

 

Het kan alleen maar slagen wanneer jij je op je gemak voelt en er een klik is tussen ons.  'Integratief' betekent dat ik breed ben opgeleid en verschillende therapeutische stromingen en technieken integreer binnen de therapie. Het zorgt ervoor dat ik heel gericht kan kiezen voor een bepaalde therapeutische vorm zodat deze goed aanluit bij jouw hulpvraag.


Jij bent zelf expert van jouw leven en ik ben expert van de therapie. Door met elkaar in gesprek te gaan word je blikveld breder. Je krijgt meer overzicht in jouw persoonlijke situatie en de keuzes die je kunt maken om zelf de regie te ervaren over jouw omstandigheden.

De therapie bij mij kenmerkt zich door een dynamische werkwijze. Ik wissel gesprekken af met verschillende oefeningen/werkvormen. Tijdens de intake richt ik me vooral op jouw hulpvraag en jouw verlangen en vul ik een hypothesemodel (overzicht) in.

 

De grootste veranderingen zijn te zien wanneer er naast gesprekken ook ingegaan wordt op jouw gevoel; jouw binnenwereld.

 

Wanneer je bewust wordt van jouw gedachten, je gevoelens en sensaties in je lichaam kom je meer in verbinding met jezelf. Je bent dan dichter bij jezelf, krijgt inzicht  in wie je bent en waar je valkuilen en kwaliteiten liggen.

 

Vanuit die plek, jouw kern, kun je dan andere keuzes maken die beter bij jou passen, zodat jij je in de buitenwereld je prettiger gaat voelen. Jouw handelen in de buitenwereld is dan namelijk in overeenstemming met jouw binnenwereld.  

 

Als je merkt dat je in het dagelijks leven vaak getriggerd wordt en in een heftige (buiten proportionele) reactie schiet, kan het betekenen dat je een nare gebeurtenis uit het verleden niet goed verwerkt hebt. Doordat je het niet goed hebt kunnen verwerken, kun je gedurende een lange periode er last van houden.

 

 

Trauma - EMDR

Van het woord trauma schrikken sommige mensen. Een trauma mag je interpreteren als een onvoldoende verwerkte ervaring. Het kan ook voorkomen dat er een reeks gebeurtenissen de oorzaak zijn van spanningen in het dagelijks leven. EMDR kan een uitkomst bieden bij deze klachten.

 

EMDR is een voorbeeld van een traumagerichte therapievorm. Wanneer je jezelf herkent in deze klachten dan is het de moeite waard om hulp in te schakelen. Met EMDR  is de kans namelijk groot dat de scherpe kantjes van de herinnering eraf gaan en je in het dagelijks leven (veel) beter kunt functioneren.

 

Ik werk vanuit gelijkwaardigheid, passie en respect in ons contact. 


Ik ga ervanuit dat je bij me komt omdat je ergens verandering in wilt aanbrengen en dat vraagt om zelfreflectie. Dat betekent dat sommige vragen en oefeningen confronterend kunnen zijn, juist daar doorheen kunnen gaan geeft groei.

 

Therapie hoeft niet (enkel) zwaar te zijn, mijn ervaring is juist dat humor zijn plek vindt binnen mijn werk. Vaak zie ik dat door het aangaan van je proces, dat intens kan zijn, er ruimte en blijdschap ontstaat.

 

Wanneer je inzicht in jezelf krijgt en jouw gedrag, leer je overstijgend te kijken en kun je veranderen, jouw omgeving verandert dan automatisch mee.

 

 

Over mij

Ik heet Willeke Gronenschild. Vanaf mijn 17e ben werkzaam in de hulpverlening. Ik ben begonnen als verpleegkundige waar het verlangen ontstond om me te verdiepen in het psychisch begeleiden van een ander.

 

Vanuit dat verlangen heb ik verschillende opleidingen gevolgd en in 2016 ben ik gestart met mijn praktijk. Ik woon samen met mijn man Jaap en we hebben drie kinderen. Ik ben een natuurliefhebber en geniet enorm van voluit kunnen leven, met de uitdagingen die erbij horen.

 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Willeke

Online therapie

Online werk ik via beeldbellen (veilige omgeving). Gesprekken en ervaringsgerichte oefeningen kunnen prima via deze vorm plaatsvinden. Wanneer er echt sprake is van trauma geef ik de voorkeur aan een fysieke afspraak.Mededeling inzake corona-pandemie

In verband met corona werk ik vrij flexibel. Ik vind het belangrijk dat een proces begeleid kan worden. Afhankelijk van de richtlijnen die op het moment van een afspraak gelden stem ik af of deze online zal plaatsvinden of via een fysieke ontmoeting. 

Ik werk vanuit twee locaties. Ik heb een praktijk in de Reeshof Tilburg en een locatie in een bosperceel. In het bosperceel ligt een blokhut waar we ook buiten kunnen zitten onder een afdakje. Ook geef ik wandeltherapie/coaching. Dit geeft voldoende mogelijkheden om de therapie te laten doorgaan, wanneer de richtlijnen aangeven dat de therapie niet binnen plaats mag vinden. Ik kan te allen tijden de 1,5e meter afstand garanderen.

Opleidingen & registraties

Opleidingen:

 

 • Therapeut in de Interactionele vormgeving aan de Educatieve Academie in Antwerpen. Postgraduaat psychotherapie in de interactionele vormgeving, integratieve psychotherapie en counseling met cliëntgerichte experiëntiële basis
 • HypnoBirthing Childbirth Educator, The Mongan Method
 • Life Coach
 • Terra voice: helend werken met de stem, ondersteund door dans en theater
 • Kunstzinnig dynamisch coach
 • Praktijkondersteuner somatiek
 • Musical Factory Volwassenen
 • Verpleegkundige

 

 

Cursussen en workshops

 

 • Vanaf 2003 Teachings vanuit de Native American Tradition. (onder andere : The 13 original clanmother teaching en verdiepingsjaar,Medicijnwiel,Vrouwencirkels)
 • Soul voice van Marinet Koeman
 • Soundfull speaking van Coen Tuerlings
 • Jaartraining intuïtieve ontwikkeling
 • Tweedaagse motivational interviewing
 • Collectieve Systemic Rituals bij Daan van Kampenhout.
 • Systemisch werk binnen de individuele setting aan de Educatieve Academie Antwerpen
 • Access Bars Practitioner
 • Reiki 1


Registertherapeut RBCZ 
Lid van NFG 
Lid van HypnoBirthing USA en HypnoBirthing Nederland en België.

 
AGB code praktijk: 90067889
AGB code W.Gronenschild: 90108862Registraties

Specialisaties

Specialisatie HSP begeleiding

Ik werk veel met jonge vrouwen en mannen die hoogsensitief zijn. Omdat ik zelf ervaringsdeskundige ben in hoogsensitiviteit en de nodige kennis erover heb weet ik hoe waardevol het is als je dit als kracht kunt ervaren in plaast van een last. Hier zit dan ook meteen mijn innerlijke drive in wanneer ik hsp'ers begeleid. Het ombuigen; van last naar kracht. Je kunt je sensitiviteit inzetten als een richtingwijzer in het dagelijks leven. Binnen de therapie gaan we kijken hoe jouw gevoeligheid vóór je kan werken en wat ervoor nodig is om de kracht ervan te ervaren. 

Hoe? Dat is verschillend per persoon en stem ik af binnen de therapie.
Wat vooral belangrijk is, is dat je: 

- om leert gaan met emoties en gedachten
- lichamelijke sensaties leert herkennen 
- leert scheiden van wat van jou is en van de ander.

Gemiddeld zijn hier 6 tot 10 sessies voor nodig. 

Specialisatie rondom geboortezorg en ouderschap

Ik heb samen met mijn partner een tweede praktijk. Hij is osteopaat en ik werk als hypnobirthing docent (zwangerschapscursus) en geef therapeutische begeleiding aan:

 • vrouwen die een nare bevalling hebben doorgemaakt in het verleden en er in het dagelijks leven last van hebben. 
 • zwangere vrouwen die last hebben van angst en/of hormonale klachten.
 • moeders en vaders die psychische druk ervaren binnen het ouderschap.
 • koppeltherapie voor ouders.
 • begeleiding van de moeder na de geboorte van het kindje.

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

De meest voorkomende klachten waarvoor mensen bij mij komen:

 • Hoogsensitiviteit
 • Moeite hebben om keuzes te maken
 • Angst en depressie
 • burn-out
 • De regie kwijt zijn; wie ben ik... wat wil ik?

Tarieven

Consult: 85 euro 

Soms is er meer tijd nodig, bijvoorbeeld wanneer ik een EMDR sessie inplan met iemand. Het tarief zal in dat geval wat hoger zijn, ik bespreek dat altijd van te voren met de cliënt.

Vergoeding is mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Vraag het na bij jouw verzekering.

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |