EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

EMDR Ervaringen


EMDR-therapie ervaringen

Heb je emdr-therapie gehad bij één van de therapeuten op deze website, dan kun je een review schrijven op de reviewpagina.

 

Je review komt dan bij het profiel van de betreffende therapeut te staan.


Heb je 
emdr-therapie gehad bij een andere therapeut of psycholoog, maar wil je jouw ervaringen met emdr wel delen met andere mensen, dan kan dat op deze pagina.

 

Ontdek hier de verhalen van andere mensen en deel jouw eigen verhaal.

 

Overzicht ervaringen
+ Ervaring toevoegen

Alle ervaringen


Ervaring 1 - EMDR bij tandartsangst

Een voorbeeld. Middels vijf sessies (intake-afspraak en 4 EMDR-sessies) is de tandartsangst verdwenen, bij een dame die bij mij in de praktijk kwam. Deze mevrouw heeft recentelijk gelukkig zonder angst, maar met gezonde tegenzin, haar voortand kunnen laten vervangen voor een kroon op maat. Ze vertelde me later: "Een succesverhaal!"

Mirjam Verschoor | MV-inbeeld


deel deze tip

Ervaring 2 - Thea

Ik heb net emdr gehad , en voor de derde dag aan het huilen . Alles komt voorbij is dat de verwerking?

Anoniem


deel deze tip

Ervaring 3 - 6 weken na EMDR en er nog steeds erg ziek ervan

Het is nu 6 weken geleden dat ik de 2e sessie EMDR heb gehad. “Woede wrok wraak”. Sinds deze 2e keer ben ik volledig, met dik gedrukte letters, uit balans. Ik ben er gewoon ziek van. De eerste week dikke mist in m’n hoofd en klon daardoor alleen maar op bed liggen. Focussen of prikkels ontvangen lukt me niet en slaan mij uit het veld. Duizelig, hoofdpijn krijg ik bij iedere vorm van inspanning waardoor ik erg moe wordt. Ik heb een paar dagen gehad dat ik me goed voelde, ik kon ze wat langer vasthouden maar mijn baan als leidinggevende vraagt veel energie. Nu na al die inspanningen ben ik weer terug bij af. De hele week heb ik weer op bed gelegen. Emoties komen er langzaam meer uit en dat lijkt me goed te doen. Vandaag ben ik weer buiten geweest. Ik voelde me weer iets beter. Maar na een uur was dat gevoel voorbij. Stress zit weer in m’n lijf en de duizelingen zijn weer terug. Ik kan allleen maar bedenken… wtf is er aan de hand. De psycholoog kan me niet verder helpen. Gelukkig kan ik snel ergens anders terecht. Deze persoon kan aan de hand van mijn ervaring eruit halen dat deze sessie niet goed is gedaan, niet volgens protocol en niet gestructureerd. Ik lijk ergens tussen te zweven… maar waar tussen? Geen idee. Het voelt alsof ik per direct in een burn-out terecht ben gekomen, maar de vraag is dat het wel, of zijn hersenen nog aan het verwerken,/ resetten ?
Ik ben zo opzoek naar of iemand die dit herkent ?

Mar.


deel deze tip

Ervaring 4 - EMDR in combinatie

Helaas zie je steeds meer therapeuten die even enkel wat losse EMDR sessies aanbieden.

ZINLOOS!

Je neemt het trauma weg, je neutraliseert de herinnering en dan? Door EMDR in combinatie met (gedrags)therapie te volgen leer je ook omgaan met de gevolgen van je trauma. Na je trauma heb je diverse beslissingen genomen die direct en indirect gevolg zijn van je trauma.

Pas als je dit deel ook aanpakt kom je echt los van je probleem!

Paul

1

deel deze tip

Ervaring 5 - EMDR is voor mij DE oplossing

EMDR is voor mij DE oplossing
Twee jaar geleden had ik mijn eerste EMDR sessie. Ik heb een ernstige, vreselijk nare situatie meegemaakt. Na een feestje heb ik een ernstig seksueel grensoverschrijdende situatie ondergaan, veroorzaakt door een bekende. Dit heb ik verwerkt met EMDR, maar door de verhalen in de media m.b.t de Voice, werd ik opnieuw getriggerd en kwamen de beelden, de nachtmerries en de paniekgevoelens terug. Gelukkig heb ik opnieuw contact gezocht met Bep en zijn we opnieuw gestart met EMDR.
Na één EMDR-sessie ervaart zij de volgende effecten:
- geen nachtmerries meer
- de triggers zitten niet meer zo hoog
- er is meer rust
- haar woede neemt af
Ik heb uiteindelijk 5 EMDR sessies gehad en twee gesprekken voordat ik met EMDR startte, maar hoe fijn is het als je geholpen wordt bij de herbeleving van een trauma met deze EMDR-therapie.
In dit geval gaat het over seksueel geweld, maar ook bij grensoverschrijdend gedrag zoals seksuele intimidatie, agressie of ander ongewenst gedrag, door wie dan ook kan EMDR helpen bij de verwerking.
De impact is enorm, ga het niet uit de weg en zoek hulp is mijn advies. Heel erg bedankt!

Margrit

4

deel deze tip+ Ervaring toevoegenErvaring 6 - Ik merk dat het me goed doet

Ik heb pas een eerste EMDR sessie gehad. De dagen daarna was ik heel erg verdrietig, maar al gauw ging ik me beter voelen. Ik merk dat het me goed doet.

Weet ook dat ik er nog niet ben, maar heb hierdoor ook weer meer vertrouwen gekregen in de toekomst.


Ineke

7

deel deze tip

Ervaring 7 - EMDR bij angstklachten na/voor bevalling

Ik heb inmiddels een aantal vrouwen mogen helpen met EMDR vanwege problemen na hun bevalling of vanwege angst voor de bevalling. Ik heb gemerkt dat EMDR daar een goed resultaat ingeeft.

Het helpt angst weg te nemen voor de bevalling bijvoorbeeld ten gevolge van een traumatische eerdere bevalling (denk aan spoedkeizersnede, kindje wat niet gezond bleek te zijn, veel pijn en langdurige bevalling).

Vrouwen die na hun bevalling met angstklachten blijven zitten omdat ze een nare bevalling hebben gehad of omdat ze een zorgintensieve baby hebben, bleken ook baat te hebben bij EMDR.

De spanning verminderen, onrust wegnemen en ermee ontspannen in zitten zijn het voornaamste effect.


Anoniem

4

deel deze tip

Ervaring 8 - EMDR geholpen bij angst voor narcose en operatie

Een tijd geleden moest ik geopereerd worden. Het was niet zo'n heel grote ingreep, maar ik werd erg gestresst bij het idee dat ik onder narcoses moest. Elke keer als ik er aan dacht werd ik helemaal gespannen, en brak het angstzweet uit.

Ik besloot in therapie te gaan, had ook iets gelezen over EMDR, maar wist niet of dat ook voor mijn klachten iets zou zijn. Dat bleek van wel; al na een paar sessies was het al een stuk minder.

Ik voelde nog wel wat spanning, maar dat hoort er ook wel een beetje bij. Uiteindelijk heb ik helemaal geen angst gehad bij de operatie; het viel allemaal reuze mee.


Anoniem

5

deel deze tip

Ervaring 9 - EMDR geholpen bij stress en angst voor presentaties

Bij het geven van presentaties brak het zweet mij al uit en mijn hart zat in mijn keel. Ik weet nog dat ik er enorm tegenop zag en er al dagen van te voren stress om had.

Door een therapeut kwam ik erachter dat dit met mijn verleden te maken had (als kind een traumatische ervaring en ik werd vroeger gepest). Ik heb 6 sessies gehad waaronder EMDR en ik voel mij nu zoveel vrijer en losser.

Een presentatie vind ik nu wel spannend maar niet meer dan dat. Ik hoop dat als je jezelf in mijn verhaal herkent dat je jezelf het gunt om van je klachten af te komen.

Ik was zo verbluft, 15 jaar heb ik mij gekweld met de stress en door de oorzaak op te zoeken en meer te oefenen hoe je met stress klachten nu om moet gaan, ben ik ervan af! Ben heel blij!


M.

6

deel deze tip

Ervaring 10 - Mij heeft EMDR goed geholpen

Mij heeft EMDR goed geholpen. Ik had last van beelden van het ziekenhuis waarin mijn moeder lag toen ze terminaal was. Die hele periode voelt voor mij nu rustiger en ik ben een stuk minder emotioneel.


Viccie

5

deel deze tip+ Ervaring toevoegenErvaring 11 - Na een auto-ongeluk EMDR therapie

Na een auto-ongeluk heb ik EMDR therapie ondergaan. Ik durf nu weer overal heen te rijden.


Maureen

5

deel deze tip

Ervaring 12 - Ik leef lichter en gezonder dankzij EMDR

Een paar jaar geleden ging ik naar een psycholoog toe omdat ik niet lekker in mijn vel zat. Na een paar sessies verwees de psycholoog mij door naar een andere psycholoog die ervaring had met EMDR, een methode om trauma's te verwerken. In het begin vond ik dat vreemd, omdat ik eigenlijk dacht geen trauma's te hebben. Ik heb toen toch verder durven onderzoeken.

Met de nieuwe psycholoog werkte ik aan een aantal 'kleine' vernederingen, pesterijen, en machtmisbruik in mijn vroege jeugd en adolescentie. Ik dacht altijd dat ik dat allang had verwerkt. Niets bleek minder waar.

Tijdens de EMDR kwamen sommige gevoelens veel heftiger boven dan ik had verwacht. Het resultaat heeft me verbaast. Ik ben af van een last die eerst onbekend voor me was. Ik leef lichter en gezonder. En ik vertrouw andere mensen veel meer. Ik zou het van de daken willen schreeuwen en iedereen EMDR aan willen raden. Mij heeft het zoveel goeds gedaan!


Anoniem

20

deel deze tip

Ervaring 13 - Met behulp van emdr trauma's aangepakt

Vroeger in mijn jeugd ben ik op het schoolplein vaak gepest en mijn ouders, vooral mijn moeder, maakte vaak kleinerende opmerkingen, zoals:'Dat kun je toch niet', of 'Het wordt nooit wat met jou'.

Ik denk dat ik daardoor weinig zelfvertrouwen heb. Met behulp van EMDR heb ik deze trauma's aangepakt en sindsdien kan ik dit meer achter me laten en voel ik mij sterker.


maartje

16

deel deze tip

Ervaring 14 - EMDR heeft me geholpen na heftige bevalling

Ik heb vorig jaar een heel heftige bevalling gehad met een ziekenhuisopname en een keizersnede die heel moeizaam ging. Veel pijn en het duurde heel lang.

Sindsdien heb ik veel lichamelijke klachten, maar komen de beelden van die tijd steeds maar in mijn hoofd.

Met behulp van EMDR heb ik die tijd achter me kunnen laten en de beelden zijn minder aanwezig. Ook fysiek voel ik me daardoor beter.


marian

6

deel deze tip

Ervaring 15 - Emdr therapie voor nachtmerries

Ik was in behandeling bij een psychotherapeut bij GGZ Centraal. Toen ik een wat kritische vraag had over de behandeling, is deze psychotherapeut enorm tegen me uitgevallen.

De weken daarna kreeg ik nachtmerries over die therapeut, had steeds beelden over zijn rode hoofd, zijn samengeknepen vuisten, zijn harde stem en ik ben daar weggegaan uit angst voor die man.

Uiteindelijk heb ik bij een andere psycholoog een EMDR behandeling gedaan over de nachtmerries t.a.v. die boze therapeut. Gek verhaal eigenlijk, dat ik therapie nodig had voor een therapie.


Marijn

14

deel deze tip

Ervaring 16 - Mijn dochter had last van enge dromen

Mijn dochtertje van zes poepte nog steeds in haar broek en had enorm last van enge dromen. Ze durfde daarom niet meer te gaan slapen. Mijn hart brak toen ze mij vertelde dat ze zo bang is om dood te gaan.

We zijn een heel traject ingegaan bij een kindertherapeut.Naast speltherapie heeft mijn dochter ook EMDR gehad. En .... ze slaapt weer heerlijk ontspannen en is steeds langer achter elkaar zindelijk! ik kan het iedereen aanraden, zoek hulp!


Maud

5

deel deze tip

Ervaring 17 - EMDR, mij heeft het zoveel goeds gedaan

EMDR is een methode om trauma's te verwerken.

Met een psycholoog werkte ik aan een aantal 'kleine' vernederingen, pesterijen, en machtmisbruik in mijn vroege jeugd en adolescentie. Ik dacht altijd dat ik dat allang had verwerkt. Niets bleek minder waar.

Tijdens de EMDR kwamen sommige gevoelens veel heftiger boven dan ik had verwacht. Het resultaat heeft me verbaast. Ik ben af van een last die eerst onbekend voor me was. Ik leef lichter en gezonder. En ik vertrouw andere mensen veel meer.

Ik zou het van de daken willen schreeuwen en iedereen EMDR aan willen raden. Mij heeft het zoveel goeds gedaan!


Anoniem

8

deel deze tip

Ervaring 18 - EMDR-therapie: heftig maar goed geholpen

Ik heb een traumatische ervaring meegemaakt. Het bleef me maar bezig houden. En er kwamen allerlei emoties naar boven als ik een omgeving kwam die leek op de omgeving van toen.

Ik heb toen een aantal sessies emdr therapie gedaan.

Het gaat nu goed met me. Ik kan weer gewone dingen doen, zonder dat ik iedere dag bezig ben met de gebeurtenis. Ik vond de EMDR-therapie heftig, maar het heeft me goed geholpen.


Anoniem

17

deel deze tip

Ervaring 19 -

Wat ik als prettig heb ervaren in de sessies?
De hele duidelijke uitleg van de gang van zaken en ook dat daarvoor de tijd wordt genomen. De rust van Mirjam.


Anoniem

1

deel deze tip

Voeg zelf een ervaring toe

+ Ervaring toevoegen
Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
Disclaimer | Privacy verklaring | Over ons | Reviews | Login