EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Christien | Psycholoog NIP / EMDR therapeut

Psycholoog-NIP-EMDR-therapeut-Delft
Psycholoog Delft
Marshalllaan 2
2625 GZ Delft
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-therapie Delft

Hi! Ik ben Christien, een vrij nuchtere en betrokken psycholoog met ruime behandelervaring op het gebied van trauma. Zoek je hulp vanwege klachten die zijn ontstaan na een ingrijpende gebeurtenis?

Dan moedig ik je aan om hulp te zoeken, zodat je niet langer dan nodig last hebt van wat er is gebeurd.

Ik heb ervaring met het behandelen van trauma op het gebied van seksueel misbruik, geweldsincidenten, traumatische bevalling/ziekenhuisopname, pesten, en meer.

 

Trauma en PTSS

Soms is een gebeurtenis die we meemaken zo schokkend, dat het niet mogelijk is om de sterke emotionele reactie daarbij (bijvoorbeeld angst, woede, schuld, afschuw of eenzaamheid) te verwerken.

Het voelt dan alsof de nare gebeurtenis vers in het geheugen blijft. Je kunt last hebben van nachtmerries en levensechte herinneringen (flashbacks). Ook slapeloosheid, concentratieproblemen en geïrriteerdheid kunnen je parten spelen. Hierdoor kun je je zo slecht voelen dat het moeilijk is om de dagelijkse dingen te doen.

Gelukkig is PTSS vaak goed te behandelen. Tegenwoordig wordt er meestal gekozen om een traumatische herinnering te verwerken met behulp van EMDR, omdat deze methode volgens onderzoek sneller resultaat geeft dan andere methoden.


EMDR en Imaginaire Exposure

Een veelgekozen andere methode is  Imaginaire Exposure - net als EMDR een evidence-based behandeling - waarbij je door zo precies mogelijk te vertellen over dat wat je hebt meegemaakt, wordt blootgesteld aan de traumatische herinnering. Hierdoor verwerk je de emoties en spanning en komt er ruimte voor nieuwe, minder nare gedachten over wat er is gebeurd. 

Wat voor de één geldt als een zeer ingrijpende gebeurtenis, is dat voor een ander minder het geval. Mensen ontwikkelen niet altijd blijvende klachten na een schokkende gebeurtenis. Het is niet mogelijk om te voorspellen welke gebeurtenis schokkend is en welke tot een traumatische reactie leidt. Soms reageert iemand in eerste instantie alleen geschokt, maar krijgt men later toch last van klachten.

In de therapie staat dus centraal hoe een gebeurtenis voor jou persoolijk is geweest. Je kunt erop rekenen dat ik oordeelloos luister en je, voor zover mogelijk, je verhaal vrij van schuld en/of schaamte kunt vertellen. 

Vaak krijg ik de vraag of dat wat iemand heeft meegemaakt, wel 'erg genoeg' is voor traumabehandeling. Daarover zeg ik dan alvast dat het simpelweg zo is dat als het bij jou leidt tot klachten, ik je graag help om minder last van die klachten te hebben. Zodat je niet langer dan nodig last hebt van datgene wat jou is overkomen. 

Heb je vragen? Aarzel niet om even contact op te nemen. Dit kan geheel vrijblijvend. 

Online therapie

Traumabehandeling geef ik bij voorkeur face to face in mijn therapieruimte in Delft. Is dit om een bepaalde reden niet mogelijk, dan kan het ook online, mits je beschikt over een goede verbinding en een rustige plek, waar je ongestoord je behandeling kunt volgen.

Opleidingen & registraties

Opleidingen & registraties

2013 Bachelor Psychologie met keuzevakken Filosofie, Universiteit Leiden
2015 Master Klinische Psychologie, Universiteit Leiden
2016 Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (o.a. lesdagen over Imaginaire Exposure), FortaGroep Rotterdam
2016 Cursus Positieve Psychologie, Coursera
2017 Voice Dialogue Opleiding, ICM Opleidingen
2018 Vervolgcursus Cognitieve Gedragstherapie, FortaGroep Rotterdam
2019 Basiscursus Schematherapie, FortaGroep 
2019 EMDR, Vereniging EMDR Nederland
2020 Opleiding tot GZ-psycholoog, Rino Groep (gedeeltelijk afgerond)


Registraties

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

Seksueel misbruik of grensoverschrijdend gedrag
geweldsincidenten, pestervaringen
Medisch: ziekenhuisopnames, bevalling, operaties,
ingrijpende verlieservaringen
verkeersongelukken

Tarieven

Het eerste kennismakingsgesprek is kostenloos. In dat gesprek maken we kennis, bespreken we jouw hulpvraag en bekijken we of je bij mij aan het juiste adres bent.
Mochten we besluiten om een vervolggesprek in te plannen, dan geldt het kennismakingsgesprek als eerste gesprek en hanteer ik de volgende tarieven:
Intake of reguliere sessie van 60 minuten: 90 euro. 
Langere sessies van 90 minuten, zoals een EMDR-sessie: 125 euro. 

Wanneer het gaat om een eenmalige gebeurtenis, dan lukt het vaak om de therapie binnen 3 sessies af te ronden. 

In de behandeling wordt gebruik gemaakt van effectieve, evidence-based interventies. Desondanks worden de sessies niet vergoed door de zorgverzekeraar doordat ik alleen ben aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en geen BIG-registratie heb. Een verwijzing van de huisarts is daarom ook niet nodig. Mocht je met de behandeling starten is het overigens wel raadzaam de huisarts hiervan op de hoogte te brengen.

 

Mogelijk is je werkgever bereid (een deel van) de kosten te vergoeden of kun je hiervoor een persoonlijk budget gebruiken ten bate van je inzetbaarheid. Vaak is een werkgever bereid hier in mee te denken. Als je traumabehandeling nodig hebt in het kader van je ziekmelding voor het werk, is het zinvol dit ook met de bedrijfsarts te bespreken. Deze kan je werkgever hierover een passend advies geven.

 

Wanneer je slachtoffer bent van een geweldsmisdrijf dan kom je mogelijk in aanmerking voor een geldbedrag uit het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag 9.00-17.00 uur
Donderdag 9.00-17.00 uur
Vrijdag 9.00-17.00 uur
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |