EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Susanne | psychotherapie, hypnotherapie, emdr

psychotherapie, hypnotherapie, emdr - Amsterdam - Susanne
Therapie Amsterdam Centrum-West
Korte De Wittenstraat 21
1052 DG Amsterdam


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-therapie Amsterdam Centrum-West


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Cliënten en collega's komen bij mij omdat ze bij mij de vrijheid ervaren om helemaal zichzelf te zijn. Ze voelen zich volledig geaccepteerd en durven vrijuit te praten.

 

Ik kom heel snel tot de kern en neem je mee naar een dieper en breder inzicht in jezelf, je leven, je kracht, je relaties.

 

Ik ben opgeleid tot Integratief Therapeut en Hypnotherapeut aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Ik ben als integratief therapeut en hypnotherapeut aangesloten bij de beroepsvereniging VIT. Daarnaast heb ik een EMDR-opleiding gevolgd.

 

Niet vergoed vanuit basispakket zorgverzekering
Mijn sessies worden niet vergoed vanuit het basispakket. Alleen als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve behandelwijzen, kun je achteraf een deel terugkrijgen van je verzekeraar.
Dit geldt ook als je een verwijsbrief hebt van je huisarts. In dat geval dien je je aan te melden bij een GZ-psycholoog.

Informeer eerst goed bij je zorgverzekeraar voordat je je bij mij aanmeldt.

 

EMDR-behandeling op maat

In mijn praktijk voor hypnotherapie en psychotherapie pas ik EMDR met succes toe bij mensen die iets naars of schokkends hebben meegemaakt.

Denk aan bijvoorbeeld:
- een auto-ongeluk
- een zware bevalling
- ziekte
- seksueel misbruik
- een geweldsdelict
- een natuurramp

Als het gaat om zo'n eenmalige gebeurtenis lukt het meestal om binnen een paar sessies de lading van het trauma terug te brengen of zelfs geheel te laten verdwijnen zodat je er in je huidige leven geen last meer van hebt. 
Zelfs wanneer de gebeurtenis al heel lang geleden heeft plaatsgevonden zien we dat mensen na een paar sessies EMDR het hele gebeuren los kunnen laten en ontspannen verder kunnen met hun leven.


Ook als het niet gaat om één nare gebeurtenis maar een reeks van gebeurtenissen over een lange tijd, zie ik dat mijn cliënten baat hebben bij de behandeling. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: 
- gepest zijn in je jeugd
- een nare relatie of liefdesbreuk
- emotionele verwaarlozing
- treitergedrag door collega's of buren (mits je nu uit de situatie bent)
- ziekte/ongeluk van partner of kind (in het verleden)

 

Ook bij angsten, fobieën of trauma's en nare gevoelens met een andere oorzaak kan EMDR uitkomst bieden. Vaak zet ik het dan in als onderdeel van een traject waarin ik, waar nodig, ook hypnotherapie en andere technieken kan inzetten.

 

 

EMDR in combinatie met hypnotherapie

Vooral de combinatie van EMDR met hypnotherapie geeft fijne resultaten. Bijvoorbeeld als je je door je klachten zo wankel voelt dat het te heftig zou zijn om meteen aan de slag te gaan met EMDR-behandeling. 

Een paar sessies hypnotherapie helpen je dan om steviger en ontspannener in je schoenen te staan. Ook als je niet helemaal precies weet hoe je aan bepaalde klachten komt, kan hypnotherapie de weg vrijmaken voor een succesvolle EMDR-behandeling.

 

Hoe dan ook, er zal altijd een intakesessie aan voorafgaan om te bepalen wat voor jou de beste behandeling zal zijn.

 

Onderwerpen EMDR-therapie

- last van schokkende gebeurtenissen uit het verleden

- nare gevoelens als gevolg van moeilijke periodes in het verleden

- trauma's

- angsten

- fobieën

 

Vergoedingen 

Mijn behandelingen worden niet vergoed vanuit het basispakket. 

Alleen als je aanvullend verzekerd bent voor Alternatieve Behandelwijzen, kun je een deel terugvragen bij je verzekeraar. Hoeveel je terugkrijgt, hangt af van je polis. Informeer hiernaar bij je verzekeraar voordat je met mij afspreekt.
Als je echt op zoek bent naar een psycholoog die wordt vergoed vanuit het basispakket, kun je niet bij mij terecht. Je zult je dan via de huisarts moeten laten doorverwijzen naar een GZ-psycholoog. De meeste GZ-psychologen hebben een aanzienlijke wachtlijst. 
Ben je aan de beurt, dan volgt een intake. De behandelaar moet dan via een diagnose vaststellen dat je een stoornis hebt die zwaar genoeg is om voor vergoeding in aanmerking te komen. Op basis van die diagnose (indien deze zwaar genoeg is), krijg je dan een x aantal sessies vergoed. Daar gaat dan wel eerst je eigen risico vanaf. 
Mochten je klachten te licht zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen, dan kan de psycholoog je diagnose zodanig aanpassen dat hij toch valt onder de stoornissen die vergoed worden. Die diagnose komt dan wel terecht in je medische patiëntendossier.
 
Dat geldt niet voor mijn behandelingen. Omdat ik onder het kopje 'alternatief' val, hoef ik geen diagnose te stellen en komt er geen informatie over de behandeling in je dossier. Ook gaat de vergoeding niet eerst van je eigen risico af. Je rekent met mij af en dient de factuur in bij je verzekeraar. 
Ben je niet aanvullend verzekerd, dan betaal je alles zelf. 
Mijn trajecten zijn doorgaans kortdurend omdat ik zorg op maat kan bieden. Ik hoef niet volgens protocollen te werken en kan de behandeling helemaal op jou afstemmen. Afhankelijk van waar je tegenaan loopt, duren trajecten bij mij tussen de 4 en 8 sessies, heel af en toe is het iets meer.

 

Aanmelden 

Wanneer je je bij mij aanmeldt, plan ik binnen enkele dagen een kort (ca. 15 minuten) online kennismakingsgesprek in. Dan kunnen we kijken of er een match is tussen wat jij zoekt en ik kan bieden. Dit gesprek is gratis. Vervolgens kunnen we dan al dan niet een echte afspraak inplannen. 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

 

Opleidingen & registraties

Opleidingen:

Integratieve psychotherapie voor volwassenen - Nederlandse Academie voor Psychotherapie

Hypnotherapie - Nederlandse Academie voor Psychotherapie

EFT relatietherapie - Stichting EFT Nederland

Relatietherapie - Hypnos

Codependentie en Relatieverslaving - BivT

Burnoutbegeleiding - BivT
Emotion Focused Therapy - Eftin

EMDR practitioner i.o. - BivT

 

Verder volg ik jaarlijks meerdere bij- en nascholingen

 Registraties

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

1) Eenmalige traumatische gebeurtenissen 

Dat kan variëren van geweldsincidenten tot ongelukken.

 

2) Nare periodes uit het verleden

Bepaalde gebeurtenissen kunnen gedurende een periode vaker zijn voorgevallen. Bijv seksueel misbruik, pestgedrag, huiselijk geweld of kindermishandeling

 

3) Niet-verwerkte andere gebeurtenissen uit het verleden

Ook andere gebeurtenissen kunnen zodanig in je systeem 'blijven hangen' dat je er ook na lange tijd nog steeds heftig op reageert als je eraan herinnerd wordt. Dit zie je bijvoorbeeld vaak bij bevallingen, kraamtijd, ziekten

 

4) Angsten en fobieën

Ook angsten en fobieën kunnen in sommige gevallen aangepakt worden met EMDR.

Soms doe ik dit in combinatie met hypnotherapie.

Tarieven

€ 108,- per sessie (45-60 minuten)

Voor sessies met aanvang vanaf 17.30 geldt een avondtoeslag van 20 euro.
Een online kennismaking van 15 minuten is gratis

 

Mijn sessies worden niet vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering.
Als je aanvullend verzekerd bent, kun je wel een deel terugvragen bij je verzekeraar. Dit gebeurt op restitutiebasis. Hoeveel je terugkrijgt, hangt af van je pakket.

Mijn behandelingen vallen onder 'Alternatieve geneeswijzen' en onder 'Overige psychologische zorg'.

 

Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat je moet afzeggen, maar laat het me tijdig weten. Afspraken die minder dan 48 uur van tevoren worden afgezegd worden volledig in rekening gebracht.

Openingstijden

Maandag 09:30 - 20:30
Dinsdag 09:30 - 20:30
Woensdag -
Donderdag 09:30 - 20:30
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |