EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Monique Feldmann | EMDR master practitionar

EMDR-master-practitionar-Heelsum
Doornenkampseweg 10
6866 BG Heelsum
therapie-heelsum@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-therapie Heelsum


---
Wachtlijst
Op dit moment heb ik een wachtlijst van een aantal weken.
Wil je snel een afspraak, kijk dan bij een van mijn collega's op deze website.

---

 

 

Het kan zomaar iedereen gebeuren dat je vastloopt in het dagelijks leven, in je relaties of je werk. Het gevoel dat je verstrikt bent geraakt in allerlei spanningen, gewoontes en verwachtingen, al dan niet van jezelf.

 

Als het niet meer lukt om je leven opnieuw richting te geven kan ik ondersteuning bieden om het kontakt met jezelf weer te herstellen. Als je meer in kontakt bent met jezelf ervaar je meer rust en helderheid. Je kunt beter voelen wat je behoeftes zijn en van daaruit kiezen wat goed voelt of wat juist je grenzen zijn. Je kunt dan meer harmonie en mildheid ervaren met jezelf en met je omgeving.

 

Ik ben Monique Feldmann, geboren in 1973. Ik heb tot januari 2017 geruime tijd gewerkt als sociaal psychiatrisch verpleegkundige in de ambulante geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast heb sinds 2011 mijn praktijk voor psychosynthese, psychologische begeleiding en therapie waar ik mij sinds januari 2017 volledig op richt.

 

 

Therapie die past bij jou

Ik begeleid op ontspannen wijze vanuit verschillende stromingen en invalshoeken en probeer bij je aan te sluiten net wat bij je past. Daarbij kan ik gebruik maken  van EMDR, maar ook bijvoorbeeld  van psychosynthese, elementen uit de cognitieve gedragstherapie, lichaamsbewustwording, ontspanningsoefeningen en praktische oefeningen voor het dagelijks leven.

 

 

EMDR

EMDR kan worden toegepast om de vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen. Daarnaast kan EMDR ook worden ingezet bij ter vermindering van andere 'ladingen' zoals sterke schuldgevoelens, angsten, pest-ervaringen etc.

 

Bij EMDR worden elementen van verschillende gangbare therapievormen gecombineerd met beurtelings stimulatie van beide hersenhelften door middel van oogbewegingen of geluiden. Zo wordt de informatieverwerking in de hersenen gestimuleerd. Dit zal er langzamerhand toe leiden dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. Een voordeel van EMDR is dat de traumatische ervaring niet in detail vertelt hoeft te worden en dat de herbeleving plaatsvindt onder begeleiding. Daarnaast geeft EMDR vaak snel resultaat.

 

In 1 of 2 intakegesprekken bekijken we onder andere of dat EMDR passend is, waar we ons specifiek op zullen richten in de behandeling en of er al dan niet een ander traject aan voorafgegaan moet worden.

 


Registraties

Tarieven

EMDR: 15 euro per kwartier en daarbij nog 17,50 euro starttarief per sessie.

 

Het intaketarief en het tarief voor overige individuele consulten is 67,50 euro. Mail voor info.

 

Vergoeding mogelijk vanuit het aanvullende pakket (alternatieve geneeswijzen/ psychosociale therapie). Voor dit pakket geldt geen eigen risico. Je hebt geen verwijzing van je huisarts nodig.

 

 

Sessieduur 

EMDR: in het begin ongeveer 1,5 uur, later vaak korter. Een intakegesprek duurt een uur.

Praktische informatie

Werktijden: overdag, in overleg ook 's avonds mogelijk
Opleidingen: EMDR master practitioner, schematherapie, psychosynthese, sociaal psychiatrische verpleegkunde, Hbo- verpleegkunde
Beroepsvereniging: RBNG/ RBCZ (register beroepsbeoefenaren complementaire gezondheidszorg), NVPA (beroepsvereniging voor psychosociaal therapeuten)
Diversen: Overige registraties: BIG- register (nr: 79045959330, geregistreerd als verpleegkundige), Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland, Register Psychosynthese academie (psychosynthese-gids)

Ligging

© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacyverklaring | Login |