EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Marjo Adan | Integratief (relatie)therapeut / coach

Integratief-(relatie)therapeut-coach-Eindhoven
Picardiehof 14
5627 HK Eindhoven
marjo-adan@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-therapie Eindhoven

Eye Movement Desensitisation and Reprocessing, kortweg EMDR, is geen therapie op zich, maar een behandelvorm die kan worden ingezet voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een ingrijpende gebeurtenis of ervaring. Het is inmiddels bewezen effectief.

 

 

Wanneer EMDR?

Ervaringen die als onverwerkte herinneringen in het brein zijn opgeslagen, zijn de voornaamste reden voor storende en overdreven reacties. Herinneringen die op een natuurlijke manier zijn verwerkt, of met de hulp van een therapeut, worden omgevormd naar ervaringen waaruit we kunnen leren, zodat de storende emoties, overtuigingen en fysieke sensaties niet langer in ons geheugennetwerk blijven plakken.

Wanneer een onverwerkte herinnering wordt geactiveerd door een zelfde soort situatie (of een situatie die daaraan raakt), ervaren we de wereld op een verwrongen manier, want de onverwerkte herinnering brengt alle storende emoties, overtuigingen en sensaties van het verleden weer naar boven.

Zelfs al zijn we dertig, veertig, vijftig, zestig jaar of ouder, het voelt alsof we hand in hand lopen met een jongere versie van onszelf en die versie zegt ons wat we moeten doen. De knoop in je maag, de spanning in je borst, de gevoelens van angst, schaamte en machteloosheid zijn allemaal rechtstreeks verbonden met het vroegere incident.

 

Hoe

In EMDR wordt de onverwerkte herinnering die aan de basis ligt van een bepaald probleem ook wel een sleutelherinnering genoemd. We zullen dus op zoek gaan naar de sleutelherinnering(en) die ten grondslag ligt aan waar jij vandaag de dag tegenaan loopt. We zullen ook op zoek gaan naar de bijbehorende negatieve overtuigingen, om de herinnering die dient te worden verwerkt te activeren.

 

Tijdens

Tijdens een EMDR sessie wordt, met behulp van auditieve klikjes de natuurlijke verwerking gestimuleerd, waardoor de vervelende herinnering emotionele lading verliest en een plek kan worden gegeven.
De meeste onderzoekers veronderstellen dat deze ‘afleidende stimuli’ ervoor zorgen dat de traumatische imprints in de hersenen uitdoven of worden opgenomen in nieuwe neuronale netwerken.


Na

Na een EMDR sessie kun je erg moe zijn: ik raad je daarom aan het daarna even wat rustiger aan te doen. Het kan ook zijn dat je meer droomt: verder gaat met verwerken tijdens je slaap, om de vervelende ervaring een plek te geven, te integreren.

 

Contra-indicaties
In de volgende situaties kan ik geen emdr aanbieden:

 

  • Epilepsie
  • Hartritmestoornissen
  • Eerdere psychoses
  • Tranquillizers die de emoties doven
  • Verstandelijke beperking

 

Opleidingen & registraties

Opleiding

Ik heb de opleiding integratieve psychotherapie gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Ik ben beëdigd integratief therapeut en werk in mijn praktijk of op locatie. 

Van september 2014 tot oktober 2019 was ik als opleider / leertherapeut verbonden aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en begeleidde ik studenten in hun ontwikkeling tot therapeut. 

 

Registratie

Als therapeut ben ik aangesloten bij de Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT) 
licentienummer 434.13.4.A  Ook ben ik ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) licentienummer 103212R, en val ik onder hun Tuchtrecht 
(zie http://www.tcz.nu/). Mocht je onverhoopt ontevreden zijn dan hoor ik dat natuurlijk graag zo snel mogelijk van je en hoop ik dat in een gesprek met je te kunnen oplossen. Komen we er samen niet uit, dan kun je een beroep doen op een klachtenfunctionaris, die je kan bijstaan. Dit valt onder het klachtrecht van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) In navolging van deze wet ben ik aangesloten bij een geschilleninstantie, de SCAG (http:www.scag.nl/) Je kunt hiervoor contact opnemen met mijn beroepsvereniging, de VIT (http://www.vit-therapeuten.nl/)

 

Ik ben ECP-houder. Het European Certificate of Psychotherapy (ECP) is het Europese keurmerk voor psychotherapie. Het keurmerk van wetenschappelijk onderbouwde deskundigheid, professionaliteit en integriteit. De ECP-therapeut kijkt in de breedte naar de mens achter de cliënt en stelt zijn behoefte centraal, met een psychische begeleiding die recht doet aan zijn uniciteit. K.v.K. 17282422Registraties

Tarieven

Tarief

Individueel / EMDR 85 euro, incl.btw. Afspraken dienen uiterlijk 24 uur van tevoren te worden afgezegd per telefoon, sms of e-mail. Annulering op kortere termijn wordt in rekening gebracht.

 

Sessieduur: 

60 min. 

 

Vergoeding

Sessies worden door veel verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

Openingstijden

Maandag Overdag en 's avonds
Dinsdag Overdag en 's avonds
Woensdag Overdag en 's avonds
Donderdag Overdag en 's avonds
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Reviews Therapie Eindhoven

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Eindhoven - Marjo Adan

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voel me creatiever en vrijer

“Sinds de EMDR-sessies bij Marjo sta ik letterlijk steviger op mijn benen en rechter op. Ik voel me creatiever en vrijer.
Iedereen om me heen ziet het aan me!”

| Eindhoven | 23 sep 2019
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |