EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Marianna Rácz | EMDR-therapie, Hypnotherapie, Integratieve Psychotherapie, PDS-therapie

EMDR-therapie,-Hypnotherapie,-Integratieve-Psychotherapie,-PDS-therapie-Amsterdam
Weteringschans 72- 3 hoog
1017 XR Amsterdam
marianna@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-therapie Amsterdam

Mijn naam is Marianna Rácz. In mijn praktijk begeleid ik mensen op een persoonlijke en professionele manier bij het oplossen van psychische en emotionele problemen, zoals spanningen, angsten, onzekerheid, slaapproblemen, onverwerkte ervaringen, psychosomatische klachten, een gebrek aan concentratie, doorzettingsvermogen, creativiteit en lust for life.

  

Naast mijn praktijk ben ik kerndocent hypnotherapie en docent psychotherapie en EMDR aan de Nederlansde Academie voor Psychotherapie.

 

Je klachten aanpakken met EMDR

Angst, verdriet, boosheid, somberheid, vermijdingsgedrag, lusteloosheid, schuld, nare dromen, slaapproblemen zijn voorbeelden van aanhoudende of steeds terugkerende gevoelens en klachten die veroorzaakt kunnen worden door onverwerkte gebeurtenissen.

 

Mogelijk zijn je belastende gevoelens ontstaan na een ingrijpende gebeurtenis. Dat kan een eenmalig trauma zijn of herhaaldelijke gebeurtenissen, bijvoorbeeld uit je jeugd. Maar het kan ook zijn dat bepaalde gevoelens, zoals angst, geleidelijkaan tijdens je leven zijn ontstaan. Met behulp van EMDR kun je gevoelens van vroeger die nu nog effect hebben op je functioneren verwerken.

 

Angsten en fobieën

EMDR kan ook succesvol worden ingezet bij angsten en fobieën. Het gaat hier om diep ingesleten patronen die door toepassing van EMDR hun kracht verliezen. Het gevoel dat steeds opnieuw automatisch wordt opgeroepen wanneer je geconfronteerd wordt met datgene waarvoor je bang bent is een onverwerkt gevoel. Het slijt niet weg, integendeel: het wordt telkens opnieuw aangewakkerd. Met EMDR kun je die emotionele onverwerkte lading versneld verwerken.

 

Bij een specifieke fobie (zoals bijvoorbeeld angst voor spinnen, of angst voor water) kan het overwinnen van je angst soms heel snel gaan. Bij andere fobieën, die dieper zijn ingesleten en meer effect hebben op je persoonlijk leven, is meestal een stapsgewijze vooruitgang te bemerken.

Een groot voordeel van EMDR, eventueel gecombineerd met hypnotherapie, is dat je in staat bent om je angst geleidelijk van binnenuit te doven. Je begint je eerst vrijer te voelen en meer ruimte te krijgen voor nieuw gedrag, waarna je weer geleidelijk datgene gaat doen waar je vroeger bang voor was.

 

 

Werkwijze

De eerste sessie is een intakegesprek. In dit gesprek is het belangrijk dat de therapeut goed zicht krijgt op je klacht, zodat er een helder beeld ontstaat van wat je van binnen doet waardoor je je zo naar voelt. Wij bekijken dan ook of EMDR wel de beste techniek voor je is om van je klacht af te komen.

EMDR is in korte tijd enorm populair geworden, maar het is geen 'wondertechniek' die voor alles werkt. Soms kan het verstandiger zijn om met andere technieken te werken.

 

Als EMDR de beste techniek voor jouw klacht is, zal de therapeut vragen naar gebeurtenissen die je nog steeds een onaangenaam gevoel geven.

 

Je krijgt een koptelefoon op en ik zal je vragen om je, volgens een bepaalde procedure, te concentreren op die gebeurtenissen en te voelen wat er gebeurt als je daar met je aandacht bij blijft. Tegelijkertijd klinken er klikjes in je oren of maak je bepaalde oogbewegingen. Door de klikjes of oogbewegingen wordt het brein gestimuleerd om de oorsprong van je klacht te verwerken.

Regelmatig vraag ik om de intensiteit van je gevoel op een schaal van nul tot tien te zetten. Zo merk je vaak zelf al tijdens de sessie dat de intensiteit afneemt.

 

Zo wordt er, veelal in een beperkt aantal sessies, gewerkt aan je klacht tot deze volledig en voelbaar verwerkt is.

Online therapie

Voor mensen die ziek zijn of liever thuis blijven, kunnen alle gesprekken doorgaan via videogesprekken. Met goede verbinding en een koptelefoon is zelfs hypnotherapie of EMDR absoluut geen probleem. Voor het contact is het wel fijn om elkaar te kunnen zien. Ik ben zelf zeker van het echte contact maar omdat nu geadviseerd is om zo min mogelijk contact te hebben met anderen en alleen naar buiten te gaan als het echt moet, gaat mijn voorkeur uit videogesprekken. Zo lopen we geen risico om elkaar te besmetten.Mededeling inzake corona-pandemie

De snelheid waarmee de gebeurtenissen rondom het Coronavirus zich hebben voltrokken en de impact die het heeft op ons leven en ons werk, heeft ons allen verrast. Voor een crisis van deze omvang ligt in Nederland geen draaiboek klaar. Voor ons therapeuten ook niet. Ik doe mijn best om zo veilig mogelijk mijn hulpverlening voort te zetten en bij de individuele behoeftes aan te sluiten.


Mijn praktijk is open. Ik volg de richtlijnen van de RIVM. Iedereen die helemaal gezond is en geen enkele verkoudheidsklachten (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, verhoging, koorts) heeft mag naar de praktijk komen. We schudden geen handen en houden 1,5 meter afstand. Alles is schoon en wordt zo goed mogelijk ontsmet na elke client. Ik wil iedereen vragen om niet eerder dan de geplande tijd te komen zodat we ook niets verspreiden in de wachtkamer.


Registraties

Tarieven

  • Individuele therapie: € 100,00 per sessie van 1 uur
  • Relatietherapie: € 135,00  per 75 minuten

 

De meeste verzekeraars vergoeden deze behandelingen uit het aanvullend pakket.

 

AGB-code zorgverlener: 90-100666 AGB-code praktijk: 90-060275

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Therapie Amsterdam

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Amsterdam - Marianna Rácz

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


EMDR geholpen bij vliegangst

Ik had veel last van vliegangst. Toen ik niet meer op vakantie kon had ik er genoeg van. Mijn vriendin was in behandeling bij Marianna en heeft haar sterk aangeraden. Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet om naar haar toe te gaan.

Na twee EMDR behandelingen is mijn angst al een stuk minder geworden. Ik durfde het weer aan om een vliegreis te boeken. Ik zal vliegen nooit leuk vinden, maar nu (na een paar langere reizen) is het echt bewezen dat mijn angst helemaal weg is. Marianna is een hartelijke professional.


| 28 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Enorm geholpen bij trauma

EMDR therapie bij Marianna heeft mij enorm geholpen bij het verwerken van een traumatische gebeurtenis uit mijn jeugd. Tijdens het intake gesprek heeft zij alles in kaart gebracht. Al na de eerste behandeling met EMDR waren mijn klachten sterk verminderd.

Ik voelde mij veilig en in goede handen bij Marianna. Ik raad haar zeker aan.


| Amsterdam | 30 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Als bijzonder prettig ervaren

Toen ik me aangemeld heb bij Marianna had ik last van angsten, waarvan ik wel kon zien dat ze zich heftiger voordeden dan nodig was. Het lukte me niet de vinger opleggen waarom het gevoel zo heftig was. Ik had geen zin om weer heel diep in mijn verleden te duiken.

Met Marianna leerde ik kijken naar wat er werkelijk gebeurde en wat dat opriep aan oude pijn. Die koppeling aan vroegere pijnlijke herinneringen veroorzaakte de heftige niet reële angsten in het nu.

Met een paar EMDR sessies is mij heel goed gelukt om dat te veranderen. Ik heb het werken met Marianna als bijzonder prettig ervaren. Zij heeft eindeloos veel geduld, straalt rust en vertrouwen uit. Ik vond het veilig om alles met haar te delen. Geen diep gegraaf maar verheldering van toen en nu.


| Amsterdam | 4 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |