EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Jolanda | Counsellor en Coach

Counsellor en Coach - Poortvliet - Jolanda
Therapie Poortvliet - Tholen
Kadijk 12
4693 RH Poortvliet
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR-Therapie Poortvliet - Tholen

Binnen een veilige landelijke omgeving kun je bij mij werken aan jouw hulpvraag.

 

EMDR tijdens afspraken: EMDR kun je inplannen op een voor jou geschikt tijdstip. Ik ga uit van een eerste gesprek ter kennismaking en voorbereiding.

 

Tijdens dit eerste gesprek onderzoek ik samen met jou of EMDR een geschikte vorm van behandeling is voor jouw hulpvraag en zo ja dan plannen wij de afspraak in voor de EMDR.Na deze afspraak plan ik nog een nazorgsessie in of zo je wilt een nieuwe afspraak voor EMDR. Tussen EMDR-sessies ruim ik minstens twee weken in omdat de effecten van EMDR tijd nodig hebben. 

 

 

EMDR tijdens een weekendarrangement:

Omdat EMDR flink kan uitwerken zijn de weekendarrangementen een uitkomst want binnen dit all-in pakket met verzorgd verblijf en vier gespreksessies heb je de unieke mogelijkheid om ongestoord EMDR te ondergaan en de uitwerking van EMDR in alle ontspannenheid te ervaren,

 

Je hebt tijdens een weekend geen zorgen voor de dagelijkse beslommeringen thuis en kunt je richten op het proces wat EMDR op gang brengt. 

 

 

Weekendprogramma bij EMDR: tijdens het eerste gesprek (vrijdagavond, 1 uur) bespreken wij jouw hulpvraag voor EMDR en bereiden wij ons voor op de volgende ochtend waar wij de 1,5 uur reserveren voor de EMDR.

 

De overige 1,5 uur wordt verdeeld in sessies van drie kwartier te reserveren in de loop van de zaterdag en de zondagmorgen.Mijn praktijk is gevestigd op het eiland Tholen, in het buitengebied van Poortvliet. Voor en achter het huis is vrij uitzicht, een grote periode van het jaar zie je paarden achter en voor het huis. 

 

Op Tholen kun je eindeloos wandelen op rustige paden waar je soms geen mens tegenkomt. Ook kan er eventueel een ontspanningsmasseuze worden ingepland. Kortom, alle ingrediënten om tot rust te komen, te genieten van de rust, de maaltijden en aan jezelf toe te komen tijdens de gespreksuren. 


Er is momenteel geen sprake van een wachtlijst, je kunt dus snel terecht.

 

Jolanda

Opleidingen & registraties

Diploma voor Counselling en Coaching bij de Academie voor Counselling en Coaching. 
Diploma HBO Jongerencoach 
Certificaat EMDR.

Daarnaast trainingen en cursussen op gebied van Traumaverwerking, Zegenend Helpen.
Ik ben aangesloten bij SoloPartners waarmee mijn praktijk voldoet aan de geldende wetgeving rond de Wkkgz.

 Registraties

Specialisaties

Je kunt bij mij terecht voor Stress en burn-out, emotionele problemen, werkgerelateerde problemen, communicatie en conflicthantering, rouw en verlies, klachten van (licht) depressieve aard, identiteit, zelfbeeld, trauma, gevolgen van incest, seksueel misbruik, ritueel geweld.

 

Op kerkelijk gebied kan er veel in een mensenleven spelen, dan is het fijn te kunnen praten met iemand die bekend is met de kerkelijke kaart in Nederland. Geloof en identiteit zijn onderwerpen die bij mij bekend zijn en een plaats mogen hebben binnen de gesprekken en de begeleiding. 


Wanneer een partner/gezinslid specialistische hulp ontvangt kan er veel spelen binnen de relaties, je kunt jezelf en elkaar behoorlijk kwijtraken. Vaak ontbreekt oog en oor voor jou als partner, ouder of gezin en dit kan te maken hebben met meerdere factoren. In deze situaties kan mijn praktijk een plek zijn waar je jezelf weer kunt horen en voelen, jouw plek weer gaat herkennen en innemen. 

Binnen mijn praktijk is plek voor overlevenden van misbruik, waarbij ook sprake kan zijn van ritueel misbruik wat helaas nog steeds een taboe is. Ben jij een overlevende van deze vorm van misbruik dan bied ik een veilige plek voor jou.

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

- Verwerking van ernstige ziekte (kanker) die triggerend werkte naar trauma in kindertijd.

- Bedreiging door cliënten tijdens werkzaamheden.

- Overheersende schaamte.

- Mishandeling.

- Misbruik.

Tarieven

Per 1 augustus 2021:
EMDR sessie á 1,5 uur       € 112,50


Uurtarief individueel            €   75,00
Uurtarief relatiegesprek      €   90,00

Beeldbellen via de beveiligde lijn van de DUO-app, ook dan geldt het uurtarief van € 75,00.

 

Weekendarrangement individueel € 520,00.
Aankomst vrijdag 16:00 uur, vertrek zondag 14:00 uur. Dit is een all-in pakket met verzorgd verblijf en vier gesprekken. Tegen meerprijs zijn extra gespreksuren in te plannen. Tevens is verlenging van het verblijf bespreekbaar. 


Weekendarrangement relatie        € 800,00.
Aankomst vrijdag 16:00 uur, vertrek zondag 14:00 uur. Dit is een all-in pakket met verzorgd verblijf en vier gesprekken. Tegen meerprijs zijn extra gespreksuren in te plannen. Tevens is verlenging van het verblijf bespreekbaar. 

 

Verblijf per etmaal € 110,00 (inclusief: logies met ontbijt, lunch en avondeten). Daarnaast kun je aangeven hoeveel gesprekken je wilt inplannen.
NB: verblijf is alleen in combinatie met coaching, counselling en/of EMDR.

 

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:30
Dinsdag 09:00 - 20:30
Woensdag 09:00 - 20:30
Donderdag 09:00 - 20:30
Vrijdag 09:00 - 21:00 (eindtijd bij arrangement)
Zaterdag 09:00 - 21:00 (bij arrangement)
Zondag 09:00 - 21:00 (bij arrangement)

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie Poortvliet - Tholen

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Poortvliet - Tholen - Jolanda

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Jolanda bleek in dit geval de oplossing te kunnen bieden middels EMDR

Wanneer je als hulpverlener hulp nodig hebt; wie helpt dan de hulpverlener?

Jolanda bleek in dit geval de oplossing te kunnen bieden middels EMDR.

Ik heb cliënten doorverwezen naar instanties voor EMDR maar had niet gedacht ooit zelf van deze techniek gebruik te zullen maken.

Belangrijk is dat ik bij een ervaren therapeut kom die opgeleid is in EMDR, mij veilig voel en niets extern gerapporteerd wordt.

Persoonlijk vind ik het een meerwaarde dat mijn therapeut christen is. EMDR wordt soms als onchristelijk gezien, dat wilde ik zelf ervaren. Natuurlijk hoef je niet gelovig te zijn om EMDR toe te laten passen; dat is helemaal persoonlijk.

De werkwijze bij Jolanda is dat eerst samen wordt besproken of het probleem/de situatie geschikt is om met EMDR te behandelen. Dat ervaar ik als professioneel en deskundig. Helaas gaan niet alle EMDR therapeuten hier even zorgvuldig mee om. Na het bespreken en verduidelijken van mijn hulpvraag, blijkt dat EMDR zou kunnen helpen.

Ik wil graag omschrijven hoe EMDR mij geholpen heeft en wat ik voelde in een specifieke situatie die mij in mijn werk overkwam;

We hebben drie sessies gedaan in één consult.

Gevoel tijdens de situatie;

In deze situatie voel ik mij overgeleverd, alleen, onzeker en onveilig. Er is sprake van reëel gevaar.

Emotie;

Angst, deze uit zich door een branderig, beklemmend gevoel op de borst en hoofdpijn. De hoofdpijn bevindt zich links in mijn voorhoofd en midden op mijn hoofd.

Het patroon dat ik gedurende mijn leven ontwikkeld heb in heftige (traumatische) situaties is dat ik mijn gevoel uitschakel of volledig negeer en vanuit mijn hoofd rationeel mijn kennis zo optimaal mogelijk benut. Ik doe dit uit zelfbehoud en, soms letterlijk, om te overleven. Soms komen emoties achteraf en ongecontroleerd (trillen, tranen), soms/vaak stop ik ze weg en ga door.

Na 1e sessie;

Mijn borst voelt warm, onderarmen en handen voelen zwaar. Ik voel mijn voeten wat meer op de grond staan. Mijn kaken zijn erg gespannen en nogal op elkaar geklemd, druk op mijn ogen. In mijn hoofd is het een carrousel; er gebeurt veel in mijn brein, alsof dingen van links naar rechts en vise versa gaan. Geen onaangenaam gevoel.

Na 2e sessie;

Mijn kaken voelen nog stijver, mijn borst voelt ontspannen alsof er schone lucht inzit en ik schone lucht adem. Mijn onderarmen, handen, onderbenen en voeten voelen zwaar aan. Voelen ontspannen aan en mijn voeten maken stevige verbinding met de grond.

Ik voel mij kwetsbaar, weet niet wat er gebeurt en ben alert. Ik merk dat ik de controle niet heb maar het voelt goed. Wel maakt mijn alertheid dat er niets verkeerd moet gaan, anders reageer ik. Hoe? weet ik nog niet.

Na 3e sessie;

Mijn kaken zijn los, ontspannen. Ik heb het gevoel dat er de tweede sessie een vleug dampo door mijn borst is gegaan; een aangenaam gevoel. Ik merk dat mijn brein volop in beweging is en heb daardoor een hele lichte hoofdpijn die erbij hoort volgens mij.

Bij het opstaan zijn mijn onderbenen erg zwaar de eerste meters. Ik ben een tikkeltje duizelig maar het voelt goed. Er is iets in proces in mijn brein dat ik niet kan duiden, benoemen maar het is goed. Een omschrijving die het beste past, is dat het voelt als een soort defragmentatie of schijfopruiming.

De dag na het consult:
's Morgens ontspannen wakker geworden. Zo ontspannen dat ik mij niet kan herinneren dit sinds ruim 40 jaar te hebben ervaren. Dus ben ik nog een tijdje blijven liggen.

Mijn kaken zijn vandaag zo ontspannen dat mijn mond geneigd is naar beneden te zakken. Ik voel mij prima!

Zoals iedere dag, heeft ook deze dag zijn uitdagingen die spanning oproepen. Ik merk dat ik vanuit rust dingen aanvlieg en in die rust kan blijven. De dag is nu bijna voorbij en ik voel mij nog steeds prima. Ik ben wel een klein beetje duizelig doordat de carrousel in mijn hoofd doorgaat. Maar dit is goed; er is iets in proces in mijn brein dat ik niet kan verklaren of plaatsen. Het voelt aangenaam dit te ervaren. Er is duidelijk iets aan het veranderen.

De dagen erna;

Na een dag of vijf is voor mij duidelijk dat er een verandering is. De situatie die behandeld is met EMDR kan ik nu zonder lading bekijken. Het is opgeruimd, heeft een plaats gekregen. De EMDR heeft ervoor gezorgd dat ik ook op andere gebieden bewustere keuzes maak.

Ik ben verbaasd over het resultaat en kan iedereen aanraden te onderzoeken of EMDR een oplossing voor jouw/uw probleem kan bieden. Tip: let op of je therapeut gecertificeerd is.

Peter

| 2 mrt 2022
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |