EMDR therapie.net
Netwerk van EMDR-therapeuten
EMDRtherapie

Irene | Integratief

Integratief - Bakkum - Irene
Counseling Bakkum - Castricum
Oude Parklaan 111
1901 ZP Bakkum
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEMDR Bakkum - Castricum

In mijn praktijk begeleid ik mensen op een persoonlijke en laagdrempelige manier, waarbij met name wordt ingegaan op de emotionele aspecten van klachten of ontwikkelingsvragen. Het werkt goed bij het oplossen van problemen met een psychosociale achtergrond zoals aanhoudende stress of een gevoel van niet gelukkig zijn. Ook onverwerkte enkelvoudige trauma’s kunnen goed door mij worden behandeld. 

Angst, verdriet, boosheid, somberheid, vermijdingsgedrag, lusteloosheid, schuld, nare dromen, slaapproblemen zijn voorbeelden van aanhoudende of steeds terugkerende gevoelens en klachten die veroorzaakt kunnen worden door onverwerkte gebeurtenissen.

Mogelijk zijn je belastende gevoelens ontstaan na een ingrijpende gebeurtenis. Maar het kan ook zijn dat bepaalde gevoelens, zoals angst, geleidelijk aan tijdens je leven zijn ontstaan.

Met EMDR kan de emotionele lading sterk worden verminderd. Zodat jij je weer vrij kunt voelen.

Vanuit rust en empathie zet ik mijn deskundigheid en betrokkenheid in. Ik gun mijn cliënten een zo snel mogelijke afronding van het traject. Dus met coaching als het kan, counseling indien nodig en ook kan ik technieken inzetten uit de psychotherapie wanneer dat als eerste moet gebeuren voordat jij weer verder kan (o.a. EMDR). 

Van mijn cliënten verwacht ik motivatie, inzet en de bereidheid tot veranderen. Als die elementen aanwezig zijn, is een kort behandeltraject vaak voldoende voor een duurzame betekenisvolle verandering in jouw bestaan.

Als wij gaan samenwerken begeleid ik jouw persoonlijke veranderingsproces, zodat jij weer grip en regie ervaart in jouw leven. Het traject wordt op maat ontworpen op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Tijdens de sessies krijg je niet alleen meer inzicht in jouw vraagstuk of ontwikkelwens, maar werk je toe naar bewustwording, aanvaarding en verandering door middel van gesprekstherapie en verschillende oefeningen. 

Naast mijn eigen praktijk in Castricum ben ik verbonden als docent aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Irene

Online therapie

Online therapie is mogelijk via Zoom. Indien EMDR-zittingen wenselijk zijn voor de behandeling dan kunnen deze, voor een zo goed mogelijk resultaat, alleen in levende lijve in de praktijk plaatsvinden.


Mededeling inzake corona-pandemie

In mijn praktijk kunnen we voldoende afstand van elkaar houden en wordt er goed geventileerd. Bij Covid gerelateerde klachten blijven we thuis en indien wenselijk vindt de sessie online plaats.

 

Opleidingen & registraties

 • Integratieve ECP Master Therapeut (i.o.) Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam
 • Integratieve EMDR, Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam (2022)
 • HBO Integratieve Counselor, Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam (2020)
 • Psychosociale en medische basiskennis (PSBK), Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam (2020)
 • Beroepscoach, Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam (2017)
 • Jobcoach, Elan training te Ulvenhout (2008)
 • HBO Personeel & Arbeid, Hanzehogeschool Groningen (2000)

 • Ik sta ingeschreven in het RBCZ-register als Registertherapeut RBCZ® licentienummer: 220074R
 • Beroepsorganisatie NFG registratienummer: 9480
 • AGB-code praktijk: 90070872
 • AGB-code psychosociaal zorgverlener: 90112158
 • Prestatiecode counseling: 24504 


Registraties

Specialisaties

Mijn werkwijze is integratief. Alle bewezen werkzame factoren uit alle verschillende therapieën worden geïntegreerd, evenals de verschillende onderdelen van de persoonlijkheid in de mens. Een belangrijk uitgangspunt is dat ieder mens een unieke eenheid is van denken, voelen en doen, op bewust en onbewust niveau, met een eigen verleden, heden, toekomst en met een eigen emotioneel, lichamelijk, spiritueel of existentieel welzijn. 

Klachten die goed door mij begeleid kunnen worden zijn:

 • Stress-klachten
 • Psychosomatische klachten
 • Burn-out preventie
 • Dilemma ́s, innerlijke conflicten
 • Onrustgevoelens
 • Relatieproblematiek
 • Seksuele problematiek
 • Levensfaseproblematiek (identiteit, zingeving)
 • Spirituele ontwikkeling (intuïtieve vermogens)
 • Verstoorde werk/privé balans
 • Traumaverwerking
 • Diepgewortelde onzekerheid
 • Angstklachten


Mijn doel is jou te stimuleren zelf met creatieve oplossingen en nieuwe gedragingen te komen. Anders omgaan met eigen gevoelens, gedachten en emoties. Dit doen we onder andere door te werken in jouw binnenwereld. Bijvoorbeeld met actieve imaginaties.
De verandering dient uiteraard zinvol te zijn in jouw bestaan en alleen jij kunt dat bepalen. We maken samen afspraken over wat voor jou het beste werkt. 

Mensen waarderen mijn begeleiding omdat ik echt luister, zonder oordeel en verdiepende vragen stel die verder helpen. Cliënten kunnen in een veilige omgeving reflecteren op zichzelf en durven daardoor hun eigen kwetsbaarheid te erkennen. Daarbij heb ik een nuchtere kijk op zaken en houd ik van humor.

Ik vertrouw er volledig op dat jijzelf het beste weet wat voor jou het beste werkt, jij bent de deskundige ten aanzien van jouw vraag. Ook al denk jij het nu nog helemaal niet te weten. Ik zorg er tijdens onze sessies voor dat jij jouw proces doorloopt, zodat jij zo snel mogelijk gaat doen wat nodig is om jouw doel te bereiken. Ik stuur dan ook aan op het duurzaam nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen geluk.

De meest behandelde klachten met emdr in mijn praktijk:

Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen, bijvoorbeeld  als gevolg van een ongeval of een geweldsincident. Ook andere nare ervaringen, zoals bij een tandarts of tijdens een sollicitatiegesprek, kunnen iemand heel onzeker en bang maken. Het kan er toe leiden dat iemand die situaties gaat vermijden. Alsof het nare beeld van toen of de angst voor iets in de toekomst je leven van nu beïnvloedt. Alsof je het niet uit je hoofd krijgt en het je gedrag bepaalt op een ongewenste manier. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Via EMDR kan namelijk de lading van dat nare beeld worden afgehaald. Zodat het je niet meer in de greep houdt en je je weer vrij kan voelen. Waarna je geleidelijk aan datgene weer kan doen waar je vroeger bang voor was. 


Angst, verdriet, boosheid, somberheid, vermijdingsgedrag, lusteloosheid, schuld, nare dromen, slaapproblemen zijn voorbeelden van aanhoudende of steeds terugkerende gevoelens en klachten die veroorzaakt kunnen worden door onverwerkte gebeurtenissen.

De eerste sessie bij mij is een intakegesprek. In dit gesprek is het belangrijk dat ik goed zicht krijgt op je klacht, zodat er een helder beeld ontstaat van wat je van binnen doet waardoor jij je zo naar voelt. Wij bekijken dan ook of EMDR wel de beste techniek voor je is om van je klacht af te komen en of er geen contra-indicaties zijn. 
EMDR is in korte tijd enorm populair geworden, maar het is geen 'duizendingendoekje' dat voor alles werkt. Soms kan het verstandiger zijn om met andere technieken te werken.

NB: In geval van meervoudige en langdurige traumatisering en wanneer er sprake is van een veelheid aan psychische klachten bijvoorbeeld als gevolg van pedagogische verwaarlozing of misbruik, beschik ik niet over de juiste expertise voor adequate behandeling. In deze gevallen verwijs ik door naar gespecialiseerde GGZ. 

Tarieven

 • €85,00 per sessie van een uur (therapie is vrijgesteld van BTW)
 • €110,00 per sessie van 90 minuten (EMDR-zitting duurt meestal 1,5 uur)

Gedeeltelijke vergoeding voor individuele counseling is vaak mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering. Kijk hiervoor in de voorwaarden van jouw ziektekostenverzekering of zie de website van zorgwijzer of NFG.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag 08:30 - 13:00
Donderdag 13:00 - 21:00
Vrijdag 08:30 - 18:00
Zaterdag 08:30 - 13:00
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Emdrtherapie.net - Emdr-therapie bij trauma, angsten en ptss in Nederland
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |